Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neispitan*

Ima ona fora sa Limunda sto neki clanovi su napisali u svojim profilima:
- netestirano = testirao, ne radi
- valjda radi = ne radi
- ...

ma uzeo mu, vratio mu kuciste sa novim hardom, a stari nije ni pomenuo
ovom bilo bitno da ima novi, tek kad sam ga pitao gde ti je stari, on se setio da mu nije vratio
Pa da je valjao taj stari ne bi ni kupovao novi, eto zato se nije "setio" da ga uzme da je bio dobar setio bi se on.

Ok, kapiram da ti znas sta bi radio sa tim diskom, ali on nema pojma samo zato ga nije ni uzeo, a i realno za sta ce mu?

Ako se time bavis sigurno kuci imas i neispravna napajanja i neispravne HDD (bar ja imam) koji su mi ostali nakon zamene...sta sa njima?
Ja ih nakupim pa uglavnom u kantu, realno bez veze mi se skupljaju zato sto mi zao da bacim.

Isto tako ja uradim kod vulkanizera kada stavim nove gume, ostavim njemu stare da ih ja ne bi bacio a on verovatno dobije neki dinar za njih, koji ja svakako ne bih dobio.
A ono sto umem ja da unovcim svakako unovcim i ne ostavljam.

Poslednja izmena:
Једини сумњив детаљ је стари хард, ако је стварно био покварен онда је сервисер урадио добро дело јер комшија неће да размишља шта са ђубретом. Ако је ипак био исправан, а не би ме чудило да сервисери тако одраде посао, онда није толико битно то што није вратио хард него то што је преварио муштерију.

Da je kupcu stvarno trebao taj disk on bi se svakako vratio po njega a serviser bi mu ga dao.
Sve drugo su prazne price.

Mislim da raspravljate bezveze. Očigledno je da čovek koji je odneo komp serviseru nema pojma o tome niti ga zanima.
Da ga probotzor nije pitao i verovatno implicirao krivicu servisera ovaj se nikada ne bi setio da mu je nešto uskraćeno.

Mislim da mu pre svega treba napomenuti da su njegovi privatni podaci ostali kod servisera, uključujući a ne ograničavajući se na surf istoriju.... Haha

Ma sredjuje se ovo malo gita i kod ramara na menjanje stakla, posle izvlacenje visokog sjaja...
Najace da je poklopac ko nov...:d

E pa najbolje da da na to i garanciju...ako to nije klon ovo moze biti OK cena za delove.

Dovoljno je da samo jedan član pročita i da ima koristi nekada od spomenutog.
Tako da nije bezveze.

kakve koristi?
Ja sam promenio na desetine neispravnih memorija, maticnih ploca, napajanja i diskova... iskreno ne pamtim da je iko poneo neispravan deo.

Pa kod svakog majstora imate isto, menjam ulje na kolima, plocice, diskove, ili neki drugi deo...pamtim da sam samo jednom uzeo stare svecice a i njih sam bacio kad sam dosao kuci.
Dok recimo akumulator ne ostavljam, ove druge stvari imaju zanemarljivu vrednost jer ili su istrosene ili neispravne i na to ne treba gledati kao na nepravdu ili jos gore kao na kradju.

I kod frizera kad se osisas ne trazis da nosis kosu kuci, ali niko nece imati protiv ako pozelis da je poneses.

Pre deluje kao da je zgazio telefon dok je ekran bio na zemlji.

btw, ja nisam serviser.

Ja sam odneo komp koji se upali ali ne prikazuje sliku u servis i gde mi je nakon jednog dana receno da je otisla graficka (gts 450).Rekoh ubacite najjeftiniju moze i polovna do 3-4000din jer mi osim neta i muzike drugo nije potrebno.Moze ali valjda dok nabave toliko jeftinu trebace vremena.[emoji4] Medjutim zovu me drugi dan da mi kazu da ima dve graficke(sto sam ja proverio na konfiguracionom listu iz radnje gde je burazer kupio) i da ce raditi sa drugom (intel hd) tako da mi je na kraju naplatio 1500din za ciscenje i sredjivanje kompa i prilikom preuzimanja dao mi i pokvarenu gts450.Nisu svi prevaranti [emoji6]

ne bi da ti rusim sneska, ali za vadjenje neispravne graficke ti je naplatio 1500 dinara? taj je prevarant na kvadrat :d

ne bi da ti rusim sneska, ali za vadjenje neispravne graficke ti je naplatio 1500 dinara? taj je prevarant na kvadrat :d
Nije kako ti se cini [emoji1] Cale zna vlasnika te radnje/servisa, i kod njih sam kupio prvi komp pre ihahaj vremena.To je burazerov komp koji svi jasu i bio je pun svega i svacega tako da sam mu rekao da ga ocisti i sacuva sve bitno (slike, muziku i te stvari), a mislim da je to ok cena jer mene iskreno mrzi da se bavim tim.Da je moj komp da ga sredim, a ovako..

Znam da je cena 1500 din ali po meni je ludost toliko dati za reinstall wina.....

Inace @bakara je rekao sve što je trebalo da se kaže na temu zamene starih neispravnih delova...

Ako neko može da mi objasni o čemu se ovde tačno radi? Ja koliko sam razumeo telefon se zaključava u slučaju kada je izgubljen ili ukraden, a ima poruku od vlasnika? Bez ikakve namere da nekog sputavam u prodaji i slično, ali na KP ovakvih oglasa može da se nađe, pa sad jel ovo kradeno/legalno/izgubljeno ako neko od vlasnika Apple može da objasni ovu situaciju?

Unapred Hvala

Poslednja izmena:
Ukradeno negde preko pa ovde prodaju za delove.

Ali nalazenje na autoputu :d

Inace @bakara je rekao sve što je trebalo da se kaže na temu zamene starih neispravnih delova...

Takvih je servisera puna Srbija.
A o drugim (i to mnogo ozbiljnijim) načinima "zavrtanja" mušterije da se i ne priča.
Na primer kradja ispravnih delova a ugradnje polovnih/poluispravnih.
To je već za posebnu temu, ovo je ipak KP tema.

Meni je žao što ti rušim podršku bakari ali nadam se da ćeš da mi oprostiš.

Ako neko može da mi objasni o čemu se ovde tačno radi? Ja koliko sam razumeo telefon se zaključava u slučaju kada je izgubljen ili ukraden, a ima poruku od vlasnika? Bez ikakve namere da nekog sputavam u prodaji i slično, ali na KP ovakvih oglasa može da se nađe, pa sad jel ovo kradeno/legalno/izgubljeno ako neko od vlasnika Apple može da objasni ovu situaciju?

Unapred Hvala

Vidi se iz aviona da je aparat ukraden, čak imate i poruku vlasnika koji nudi 200 eura poštenom nalazaču.
Ovo je sramota šta se sve prodaje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno