Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko kupovao zvučnike preko KP, mislim na hi-fi sisteme ne na kompjuterske zvučnike?

Na primer ko prodaje podnostojeće, stereo risivere, AVR itd?

Da li donose na adresu ili ja moram da odem kolima da pokupim na nekoj lokaciji kao što Fanta na primer donosi na Novi Beograd?

Ja kupio, yamaha receiver, i otišao po isti.

Ako si hteo da ucinis dobro delo i prodavca da naucis pameti
mogao si da to odradis na drugi nacin.
Lepo taj sms posaljes prodavcu i savet da to posalje vlasniku ...u protivnom.

Да, продавац ће онда постиђен да врати телефон власнику. Или ће да се потруди да обрише трагове? Иначе је вероватна прича о таксију, као што се често дешава да се појави неко ко је купио полован ауто и нашао лаптоп на задњем седишту, али има лозинку па не може да га користи. ;)

Да, продавац ће онда постиђен да врати телефон власнику. Или ће да се потруди да обрише трагове? Иначе је вероватна прича о таксију, као што се често дешава да се појави неко ко је купио полован ауто и нашао лаптоп на задњем седишту, али има лозинку па не може да га користи. ;)
Prodavac sa 500 prodaja je jako poznat i na KP i sire, Postoji nesto sto se zove screenshot.
Mislim i da KP je u interesu da se to resi na normalan nacin.
Prodavac bi bio kaznjen i gubitkom novca.
Ovako ce mu Deda Mraz biti obucen u plavo.

Poslednja izmena:
mesas termine prodavac i preprodavac
takodje je ovaj preprodavac ili sam lopov ili je kupio telefon od lopova, pa ga preprodaje

Pa nikakva, smesno je koliko ljudi to ne kontaju, pa im je preprodavac izraz za neki sramotni cin, a prodavac je OK

Znaci ja u svojoj radnji prodajem visak "svojih" stvari?
Aman bre koristite mozak!!!

jel ti u svojoj radnji prodajes robu koju si kupio jeftino od drugih prodavaca, pa si je doterao i prodajes je po vecoj ceni
ili prodajes robu za koju znas da je neispravna, a pravis se da ne znas
ili prodajes kradenu robu?

ja verujem da ne radis to

Prodajem robu koju sam nabavio jeftinije po skupljoj ceni.
Ponekad imam i neispravnu stvar koju prodam kao neispravnu za delove.
Uglavnom prodajem novu robu, al bude i polovne ne bezim od zarade.
Uglavnom nije uvek u pitanju it oprema.

Poslednja izmena:
Nema razlike izmedju prodavca i preprodavca (na kupujem prodajem). Tačka. Ima drugih razlika u terminima ali nije tema o tome.

Po meni je preprodavac osoba koja robu kupi da bi je prodala. Na KP vecina su preprodavci, roba mahom sa bubanj potoka i ovih kalafonskih pijaca.

Prodajem robu koju sam nabavio jeftinije po skupljoj ceni.
Ponekad imam i neispravnu stvar koju prodam kao neispravnu za delove.
Uglavnom prodajem novu robu, al bude i polovne ne bezim od zarade.
Uglavnom nije uvek u pitanju it oprema.

Nema razlike izmedju prodavca i preprodavca (na kupujem prodajem). Tačka. Ima drugih razlika u terminima ali nije tema o tome.

Citiram obojicu jer su slične izjave. Primer:

Kupio sam mobilni telefon od 500 evra ili HiFi pojačalo od 500 evra pre xy godina. Odlučio sam da prodam i vrtim oglase da vidim koliko vredi moja stvar. U oglasima ima dosta primeraka i mog telefona i mog pojačala (namerno nisam uzeo sa primer IT opremu iako je priča identična). Ali većina je u lošem stanju i bez opreme i ko zna odakle su stigli, verovatno sa otpada ili kradeno od preko, kupljeno za 10-20 evra na buvljaku i prodaje se za 100. Cene su za ovaj primer recimo oko 100 evra. Ja sam sačuvao i telefon i pojačalo u besprekornom stanju, imam kompletnu opremu, stavljam cenu 100 evra i niko me ne zove jer je moja cena ista u moru "istog" predmeta u oglasima.

Ko je prodavac a ko prepordavac neka se prepozna sam.

Zašto se cene auto polovnjaci kod nas od prvog vlasnika kupljenog novog u Srbiji? Jer mu je poznata istorija. Čak i preprodavci automobila kad nalete na neki takav primerak upravo tako ga opisuju misleći da je isto kad ga prodaje taj prvi vlasnik i prvi preprodavac koji ga je kupio od prvog vlasnika.

Evo ti dalji primer za pojačalo, ako neko i nabavlja HiFi komponente ali se razume u elektroniku pa uzme otvori istestira uređaj, zameni sve što je dotrajalo, to već ima smisla i polovni uređaj bez obzira što je sa buvljaka ako je u dobrom stanju i servisiran ima smisla kupiti. Ali ako prodavac plati pojačalo 20 evra i da ga u oglase za 100 a samo ga je obrisao spolja vlažnom krpom, nabacio mutne slike u oglas i opisao predmet "svira super" šta ja treba da mislim o takvom (pre)prodavcu?

Ova tema može sa se prati uz kokice :) ima li odgovora iz Austrije za onaj iPhone?

Vidim da je obrisan onaj oglas za iphone 6, izgleda da je prodavac n..***.

Citiram obojicu jer su slične izjave. Primer:

Kupio sam mobilni telefon od 500 evra ili HiFi pojačalo od 500 evra pre xy godina. Odlučio sam da prodam i vrtim oglase da vidim koliko vredi moja stvar. U oglasima ima dosta primeraka i mog telefona i mog pojačala (namerno nisam uzeo sa primer IT opremu iako je priča identična). Ali većina je u lošem stanju i bez opreme i ko zna odakle su stigli, verovatno sa otpada ili kradeno od preko, kupljeno za 10-20 evra na buvljaku i prodaje se za 100. Cene su za ovaj primer recimo oko 100 evra. Ja sam sačuvao i telefon i pojačalo u besprekornom stanju, imam kompletnu opremu, stavljam cenu 100 evra i niko me ne zove jer je moja cena ista u moru "istog" predmeta u oglasima.

Ko je prodavac a ko prepordavac neka se prepozna sam.

Zašto se cene auto polovnjaci kod nas od prvog vlasnika kupljenog novog u Srbiji? Jer mu je poznata istorija. Čak i preprodavci automobila kad nalete na neki takav primerak upravo tako ga opisuju misleći da je isto kad ga prodaje taj prvi vlasnik i prvi preprodavac koji ga je kupio od prvog vlasnika.

Evo ti dalji primer za pojačalo, ako neko i nabavlja HiFi komponente ali se razume u elektroniku pa uzme otvori istestira uređaj, zameni sve što je dotrajalo, to već ima smisla i polovni uređaj bez obzira što je sa buvljaka ako je u dobrom stanju i servisiran ima smisla kupiti. Ali ako prodavac plati pojačalo 20 evra i da ga u oglase za 100 a samo ga je obrisao spolja vlažnom krpom, nabacio mutne slike u oglas i opisao predmet "svira super" šta ja treba da mislim o takvom (pre)prodavcu?
Može se reći i da su i jedni i drugi prodavci, samo što jedni rade ispod mosta na buvljakua a drugi u win win-u.

A može se reći i da si i ti preprodavac. Prodaješ telefon i hifi koji si kupio. Nisi ih stvorio, ili proizveo.... dobio na poklon.

Tema je potpuno besmislena za raspravu zaista. To je bila poenta mog posta.

Nisam siguran, ali mi se čini da si se negde raspitivao za selenium app?

Možda grešim. Oprosti ako je tako.

Takodje, šta je fanta po tvojoj klasifikaciji termina? Prodavac, ili preprodavac?

Ja prodajem par stvari na KP koje su mi višak u kući, nisam ih kupio da bi ih preprodao. A jesam, raspitivao sam se za selenium, ali nikad nisam uspeo da ga nateram da radi na KP.

Fanta je diler i to nezvanični, termine prodavac i preprodavac sam koristio isključivo za polovne stvari.

To što je tebi fanta simpatičan, tj svima nama, i što deluje kao dobar čovek ne znači da nije švercer. Švercer, u najklasičnijem i najsurovijem značenju te reči. Fanta nije diler.
Posle toga što je švercer, on je i preprodavac jer po tvojim rečima kupuje stvari da ih preprodaje. Verovao ti ili ne on ne dileriše samo (donosi po narudzbini ako si na to mislio pod diler) nego ima ponešto i na stanju.
Jel sam uspeo da ti objasnim rupu u tvom razmišljanju i koliko je ova rsprava besmislena? [emoji2]

Drugim rečima:
To što su većina preprodavaca na kp muka, beda, sirotinja i ološ ne znači da njihove radnje i ponašanje odredjuju značenje reči preprodavac ili prodavac.

Takodje, to što fanta deluje kao dobar čovek ne menja značenje reči švercer.

To što je tebi fanta simpatičan, tj svima nama, i što deluje kao dobar čovek ne znači da nije švercer. Švercer, u najklasičnijem i najsurovijem značenju te reči. Fanta nije diler.
Posle toga što je švercer, on je i preprodavac jer po tvojim rečima kupuje stvari da ih preprodaje. Verovao ti ili ne on ne dileriše samo (donosi po narudzbini ako si na to mislio pod diler) nego ima ponešto i na stanju.
Jel sam uspeo da ti objasnim rupu u tvom razmišljanju i koliko je ova rsprava besmislena? [emoji2]

Drugim rečima:
To što su većina preprodavaca na kp muka, beda, sirotinja i ološ ne znači da njihove radnje i ponašanje odredjuju značenje reči preprodavac ili prodavac.

Takodje, to što fanta deluje kao dobar čovek ne menja značenje reči švercer.

Pa ja sam to i napisao, samo nisi shvatio. Nezvanični diler iliti nezvanični distributer, iskoristio termin iz ove pesme

Pa ja sam to i napisao, samo nisi shvatio. Nezvanični diler iliti nezvanični distributer, iskoristio termin iz ove pesme
Nije on distributer nicega nego bas svercer kako je Ilion gore objasnio.

I moram da primetim da svet suvise usko promatrate samo kroz vizuru stvari koje su vama bitne (u ovom slucaju IT oprema)

I preprodavac i prodavac i svercer, sve su to trgovci - prodavci, svi oni kupuju robu da bi je prodali i zadrzali razliku u ceni, nema niceg nemoralnog u tome.

Prevariti nekoga je nesto sasvim drugo i apsolutno ne podrazumeva to da je neko nesto prodao skuplje od necega sto je na drugom mestu jeftinije.

btw;
uz sve ovo sverc je nelegalan i kaznjiv.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno