Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je kupovao neko krostrenazer (elipticni) preko kupujem prodajem.Neki prodavac za preporuku ili iskustvo uopste.

To se ne kupuje dok se ne proba licno nikako
Ma okej otisao bi ja da probam do BG nije problem.Vidim da ima nekih likova koji valjaju samo te sportske sprave polovno iz Austrije uglavnom,pa me zanima kako se pokazale.Uzeo bih sad za zimu zbog kondicije.Ne daje mi se po 300 evra za novo,max 120 evra.

Poslednja izmena:
Samo preterano hrabar i lud covek kupuje bilo sta na KP :) Taj sajt je tipicno leglo prevara koje samo gledaju da se dese, a ljudi gledaju samo cene.

moze neki argument?evo ja sam godinama aktivan na tom sajtu,vise i ne brojim koliko sam puta poslovao preko njega i nikad mi se nije desilo da me neko prevari.pisao sam pre sta i kako treba raditi i o cemu voditi racuna,da se ne ponavljam.

Jeste leglo prevaranata KP ali po meni posten i oprezan covek tesko moze biti prevaren.
Prevare se uglavnom desavaju lakomislenim i gramzivim ljudima sa prilicno niskim IQ-om.

Jedino smatram hrabrim ljude koji pored opreza i postenja kupuju stvari iz Madjarske a veruju na rec da ce garancija biti uvazena za X godina.

Samo preterano hrabar i lud covek kupuje bilo sta na KP :) Taj sajt je tipicno leglo prevara koje samo gledaju da se dese, a ljudi gledaju samo cene.
Ne slazem se evo ja sam tamo i kupovao od drugih i oni od mene i uvek sve savrseno.
Nemoj da generalizujes a da uma prevaranata IMA ali 98% su posteni ljudi.
E sad ako neko bude hteo da kupi nov S5 neotpakovan bla, bla za 100 jura pa onda je sam kriv.
Shvatas poentu neko sa IQ-kao sto mu je broj cipela ce nasesti na tu ponudu ali tu je kriva majka priroda.
Mislice al sam pazario odlicno i dobice Ericsson 628.

Prevara je u ljudskoj biti. Ljudska gramzivost da se nesto dobije ispod cene se oduvek eksploatisala. Malo zdrave pameti i razuma i nece biti problema. Imao sam odlicna iskustva na KP, od dobijanja popusta do dobijanja predmeta na poklon iako nisam trazio (neke sitnice koje drugem nista ne znace). Posteno prodavao, posteno kupovao.

Kada bi vam ispricao pricu da je jedan moj prijatelj u inace poznatoj radnji IT opreme , kupio bajagi nov racnunar sa sve garancijom na tri godine , a da je hdd bio star jedno 5-6 godina sa par desetina hiljada radnih sati, jer bi to trebalo da se smatra za neku prevaru. Za druge delove konfiguracije je malo teze utvrditi jesu li i kolilo su radili pre toga . Gde se onda mi nalazimo.

Ali je cinjenica da KP posluje dobro upravo zbog proverenih ljudi koji placaju za opcije reklamiranja/izlog/istaknute oglase/prioritet na prvoj strani, tako da ko god uzima od njih nema razloga da se brine jer su svi sa 300/400 ocena nabildovani :D
Eventualno privatni prodavci, koji koriste sajt a ne ostavljaju mu nijedan dinar, od njih se treba paziti cak i kada imaju vise pozitivnih ocena, jer opet sve je to rizk, a u ovoj privredi svako zeli da ustedi svaki dinar, milion puta mi na oglase dolaze ljudi koji se cenkaju za po 200-300din, i kad mi puste adresu da im posaljem nesto kazu "ee jel moze jeftinije nesto posto placam postarinu", nema dzabe ni kod babe, ali to je to - takva je nasa priroda, da kosta ko nesto iz kine, a da traje kao da je iz nemacke, jos samo na rate da bude.

Kada bi vam ispricao pricu da je jedan moj prijatelj u inace poznatoj radnji IT opreme , kupio bajagi nov racnunar sa sve garancijom na tri godine , a da je hdd bio star jedno 5-6 godina sa par desetina hiljada radnih sati, jer bi to trebalo da se smatra za neku prevaru. Za druge delove konfiguracije je malo teze utvrditi jesu li i kolilo su radili pre toga . Gde se onda mi nalazimo.

Pa da, to ti je ono, gotova konfiguracija koja im stoji u izlogu ili tako neki fazon...znaci "polovna" roba.

Ko još hoće gotovu konfiguraciju? Najzanimljivije je sklapanje.

Mislim da je pravo pitanje kome više treba "konfiguracija" :(

Moje iskustvo je za sada pozitivno na kupujem prodajem.Nesto sam prodao od stvari i bilo je kako sam opisao tako da se niko nije zalio.I kupovao sam od nekih ljudi ali samo nove stvari.Narucio sam pa sigurno dvadesetak televizora od vladimira iz subotice za drugare i kolege sa posla i sve je ispalo kako treba.Jedinu neprijatnost je imao moj drugar kome su iz aks-a maznuli dvoje aktivnih naocara za samsung tv ali je i tu vladmir ispao maksimalno korektan i odmah sutradan poslao druge naocare i platio postarinu.Inace te naocare su vredele tada 25 eura komad a u pakovanju su isla dva komada naocara.Samo je rekao drugaru da proveri da li kutija ima dupli selotejp na gornjoj strani,odnosno da li je prelepljena.Drugar mu je to potvrdio i on mu je rekao da mu sutra salje drugi komplet naocara.A mogao je da ga od**** ladno i da mu kaze zasto nisi gledao sta ti je stiglo.
Ispada da je veca frka od kurirskih sluzbi nego od ljudi od kojih kupujes.
Inace sto se tice tehnike uzeo sam pocetkom ove godine sub jbl es250pw od coveka iz subotice koji se potpisuje imenom japanac i sve je proslo onako kako smo se i dogovorili.Sub je stigao potpuno nov sa svom kompletnom ambalazom.Dao mi je garanciju od dve godine i rekao mi je da obavezno sacuvam ambalazu za slucaj reklamacije.Inace covek je vec duze vreme u ovom poslu i verujem da bi me ispostovao sto se tice reklamacije,mada se iskreno nadam da mi ona nece ni trebati.
Eto to su za sada neka moja pozitivna iskustva sa sajta kupujem prodajem.

+1
Za sada sve pozitivno jer sam nekako uspevao da izbegnem muljatore. Uglavnom kada prodajem ne stavim broj telefona, dogovor samo preko KP poruka i nema problema (broj smešnih ponuda/poruka/konstatacija opadne za 98%) :)

Poslednja izmena:
Apsolutno se slažem sa poslednja dva komentara. [emoji3]

Bojke, jel možeš da mi pošalješ KP link do Vladimirove ponude na PM?

moje iskustvo je kontra,kad stavim "poziv,na sms ne odgovaram" meni se drasticno smanji protok mufljuza.stoji da sa vremena na vreme zakacim nekog kome je toliko dosadno da prosto zove da se isprica (niko nije prcljiv kao gitarsiti u napadu GAS-a) ali generalno samo ozbiljni se iscimaju da zovnu i da se konkretno dogovore.

Kod mene je ok, sve zavisi sta se prodaje, za telefone, mp3 plejere, konzole, tehniku uopste i tako te novije stvari koje su "in", mufljuza ce uvek biti sta god da napises, a sto se zivkanja i smsova tice, sve im dopustam, jer trose oni a ne ja, cak i kada vidim propusten poziv ja ih obrnem nazad da nije mozda neko normalan zvao pa da ne izvisim za prodaju.

Na ponude od likova iz novog pazara tipa "ee brt moze zamena za parfeme" i tako dalje vise i ne odgovaram, jer im ime kroz 2 nedelje ionako postane crveno jer je i vise nego ocigledno.
Realno gledano, svako ko pocinje poruku sa "ee" i "brt, brate, brat" je ili veoma dokon ili gleda da prevesla nekog, i treba ga izbegavati. Covek se nauci sto vise vremena provodi po domacim sajtovima.
Jedino gde imam dilemu je kada neko sa 0 ocena hoce nesto da kupi, pa da ne bi placao duplu postarinu, ali i to se po nacinu na koji pise, prica, predstavlja lako da prelomiti da li da mu saljem ili ne.

Iscitah temu i sad sam se toliko istripovao da cu unajmiti privatnog detektiva da proveri prodavca pre nego sto kupim graficku.
Za novu tehniku je lako, tu su uvek prodavci sa 200+ pozitivnih ocena koji se ozbiljno bave time, ali sta raditi za polovnu... to je pitanje.

Poslednja izmena:
Kupuj samo za onaj iznos novca za koji si spreman da se oprostis i da ostanes bez njega. Pa ako te prevare nece ti biti toliko krivo, a ako ipak stigne grafika i sve bude u redu onda je super. Ako nisi spreman ovako onda ti ostaje prodavnica ili licno preuzimanje i proba na licu mesta. Mislim da trece ne postoji.

ako si toliko paranoican,gledaj polovne sa domacom garancijom.ako treba da salje,kupuj samo od prodavaca koji imaju bar 15tak pozitivnih,bez negativnih (ili mozda samo sa jednom negativnom,ako ukapiras da je tipicna balkanska svadja u komentarima),ali ono sto je najbitnije i sto se men bezbroj puta potvrdilo,obrati paznju na starost naloga (pozeljno visegodisnji nalog) i sa cim je do sad trgovao,i nece ti trebati privatni detektiv. :)

Moze prodavac da bude pouzdan ali polovno je uvek polovno, ako crkne nakon 7 dana znas da si isao na rizik.... zato je i jeftinije jer da ima garanciju i cema bi bila adekvatna

Novo nije nikakva garancija da neće crći.
Ni garancija nije često bog zna šta, ni iz prodavnice a kamoli garancija sa KP.
Dosta pouzdanih prodavaca sa dosta ocena često daju radnu garanciju na mesec dana za polovne stvari.
I ispoštuju je.
Ostalo je viša sila.
Pouzdani prodavci su pouzdani bilo da prodaju polovno ili novo.
Ovi drugi...

Kupuj samo za onaj iznos novca za koji si spreman da se oprostis i da ostanes bez njega. Pa ako te prevare nece ti biti toliko krivo, a ako ipak stigne grafika i sve bude u redu onda je super. Ako nisi spreman ovako onda ti ostaje prodavnica ili licno preuzimanje i proba na licu mesta. Mislim da trece ne postoji.
E to je to, na taj način plus nešto zdravog razuma me nikada nie izneverilo. Mislim da sam samo jednu ili dve stvario kupio novo u radnji poslednjih nekoliko godina (RAM i SSD) i sve još uvek radi perfektno. Većina kompjuterskih delova je sa K&P i Kupinda, sa licitacijama nisam nikada imao sreće. Kad god sam nešto licitirao, uvej je otišlo za više nego što realno vredi (to smrdi mnogo na veštačko dizanje).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno