Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otisla je drzava u tri lepe, svaka udarna vest - hronika. Klinac iz Cacka sa 15 god vodja bande i to, strah i trepet za okolinu ..

Na konto toga, moje jedno iskustvo - Lik je ukrao u posti paket koji sam mu poslao, i napisao mi u poruci: "Ionako mi trebaju patike za zatvor" a otkupninu nije platio ...

Cisto da znate da i post ekspres u tim situacijama uzasno lose reaguje i takvu vrstu krivice svaljuje na radnika u posti koji je iz svog dzepa morao da plati otkupninu od 5000 din, iako je pokraden naocigled 20 ljudi, a meni je novac stigao tek posle 40ak dana

Ocu da kazem ,da nisu toliko krivi sajtovi za prodaju koliko ljudi. Pokrasce te lopov na KP i Limundo isto kao i na ulici.

Samo što ulica nije posrednik i ne uzima proviziju. :)

Na konto toga, moje jedno iskustvo - Lik je ukrao u posti paket koji sam mu poslao, i napisao mi u poruci: "Ionako mi trebaju patike za zatvor" a otkupninu nije platio ...

Au, ****te ...

Opet sam prodao stvar za manje od 24 sata a na kupindu stajalo 2 meseca. Def cu sve da prebacim na kp.

Kupindo je manje poseceniji to stoji, ali je sigurniji debelo za kupovinu, limundo je gereralno ok posecen ali idu aukcije samo od 10din i tu bude svacega takodje...

Eto ja sam zbog negativne odlicio da uplatim kupcu pare jer je odbio da posalje nazad, realno znam da je moja rec protic njegove i tu KP nista nemoze... na Limundu je to malo resavanje nepravednih ocena jednostavnije, jer moraju da posalju nazad prvo...

Opet sam prodao stvar za manje od 24 sata a na kupindu stajalo 2 meseca. Def cu sve da prebacim na kp.

Definitivno je KP sajt koji je najposećeniji a i najviše oglasa ima, kod nas je on najpopularniji.
Ja sam dosta toga kupio a ponešto i prodao preko KP-a i do sada, da kucnem u drvo, imao sam samo pozitivna iskustva, ali i vodim dosta računa o tome sa kim imam posla, gledam da što je moguće bolje procenim da li je prodavac pošten. Naravno glavni uslov za sve to su pozitivne ocene na sajtu.
Kao što kolega reče, najbitnije je što jasnije opisati predmet koji se prodaje i što je moguće više slika postaviti, kako se kasnije eventualni kupac ne bi žalio na opis iz oglasa.
Naravno tu je uvek i rezervna varijanta, kupovati preko oglasa ali samo od onih ljudi koji su iz vašeg grada/okoline.

Opis predmeta je mac sa dve ostrice, neki predmeti se mogu opisat recina, neki ne jer reci mogu za neke imat druga znacenja pogotovo za one sto su tehnicki NULA obrazovani a jos plus toga su bezobrazni, ja svoje predmete opisem pa posle brisem opis kad naidjem na nerealna tumacenja opisa od strane "nepismenih"
Naprimer nikad ne tumacim fabricko trajanje baterije jer on ocekuje da cacka isti, drza ga i standby i onda izvuce isto u koriscenju??

Primer opis kamere ima aktivaciju na zvuk (lepo napisem povisen zvuk od 60db) tip sav besan zeli da mu se kamera aktivira kad mu neko k.... zenu!

Znaci kad opisujete tacno pazite sta opisujete i da li ta recenica nemoze imati duplo znacenje, jer ima stavrno cudnih likova, tacno je oni su manjina mozda 3-4% ali kad na takve naletite moze samo da vas boli glava pogotovo ako je predmet 100% ok i da mu radi cak i nov, pa opet isti se zali jer je nerealan :)

Poslednja izmena:
Sve se moze opisati recima. Apsolutno sve. Pitanje je samo dali neko zeli bas ds toliko detaljno opise.
Ja prodavao neku foto opremu, spominjao sam to vec i kacio sam slike objektiva, napisao da je bukvalno kao nov, bez tackice i da ako bi ga izvadio iz kutije sigurno nebi znali da je koristen. Isto tako i dslr koga je lik video na nekim drugim oglasima. Za objektiv je momak poslao drugara i tip kaze, stvarno je kao nov, na slikama nije izgledao tako. Opisao sam i kako se ponasa i koliko je presao...
Za dslr tip me preko fona slusa kako mu opisujem aparat i svoju opremu i kaze salji, slusam te kako pricas i vidim da si pazio opremu. Ja odbijam da mu saljem jer je to osetljiva roba ali tip kaze, ja odgovaram, ne brini. Kad je dobio telo kaze stvarno nema ni tackicu, ni zrnce prasine a upakovao si ga kao u matericu, prezadovoljan.
Dakle, sve se moze kad se hoce. Savrsen predmet se moze opisati ali i oni s bilo kakvim ostecenjima. Problem je samo sto ostecenja i mane ljudi ne zele da spomenu. Bitno je samo da se uvali i da se uzmu pare.

@[SAJ]ber Kurajber
Nemozes opisat tehnicku stvar nekom ko se ne razume, opises ruter, na kraju te zove kaze pisalo automacki prepoznaje 3g modem, posle te zove i dernja se jer je ubo isti i ocekuje da svaki uredjaj sam primi wifi kao da je AI u pitanju na IP adrese se dernja da to njega ne interesuje itd.. napises lako koriscenje sutra te zove nezna driver da instalira i opet besan...
Zato kazem zavisi ko je sa druge strane jer ako ga ne vidis i nemozes procenit nemozes ni komunikaciju dovesti na njegov nivo, nekad pokusavas da pomognes oni se osete uvredjeni jer ispada da neznaju osnove, na primer pita me student elektronike ako ide na konektor od pepeljare za auto da li moze na akomulator da se spoji, itd, i sta reci i kad mu kazes da nadje nekog da ugradi, naljuti se

Evo prodao plocu bas, lik vec 3 poruke se dernja da mu izlazi checksum error sa tri procesora, pitam ga jel flashovao bios i koji procesori jer je ploca matora, ucutao, sad sigurno smislja kako da slaze, jer je garant ubacio bios za noviju reviziju ploce :) sva sreca Limundo pa ce dobit negativnu ako bude lagao

Poslednja izmena:
Pa jeste ali kako sa slike da znas da na ploci ne radi usb ili da na objektivu zeza stabilizacija ili masi fokus? (primer)
Mislim da je na oglasu potreban dobar opis bitan makar koliko i slika. Sam opis proizvoda dosta govori i o samom prodavcu a to sa slike ne mozete proceniti. Dobar i posten prodavac ce vam u 95% slucajeva sam napisati sve sto bi vec hteli da ga pitate.

Pa jeste ali kako sa slike da znas da na ploci ne radi usb ili da na objektivu zeza stabilizacija ili masi fokus? (primer)
Mislim da je na oglasu potreban dobar opis bitan makar koliko i slika. Sam opis proizvoda dosta govori i o samom prodavcu a to sa slike ne mozete proceniti. Dobar i posten prodavac ce vam u 95% slucajeva sam napisati sve sto bi vec hteli da ga pitate.

mislim vise na opis, kad pokusavas da opises cekic na primer, ili ruter, ne specifikacija vec "opis", jer veruj mi masa njih ne razume, ruter na 2 starne opisan, pitanje kad dobijes dodje ti da places jer nista ne razumes sta te pita i sta zeli :)

Zamisli da si prodao taj objektiv nekom ko neme bele veze i sutra da te napadne da slike nevaljaju nista jer eto on ocekuje da isti sam napravi umetnicku sliku... pa jos te napdane da si ti opisao kako taj objektiv daje odlicne slike, pa na kraju si ti kriv za njegovu nesposobnost, jer se na primer radi o coveku koji prvi put u zivotu drzi fotoaparat a oce da bude umetnik

Uhhhh sad se setih, rpodoh neki sat za 1000din nov, pisalo quartz mov. copy/past iz specifikacije, naravno klasican digitalni sat... i eto problema, tip tracao sa satom pa uzjasio i biciklo i sav besan zove kaze ovo ne valja nikako da pokaze brzinu kretanja!!!!!!, naravno toliko je bio uporan da ime sata sugerise brzinu i taj quartz da sam morao da primim predmet nazad HAHHAHAHA

Poslednja izmena:

U pravu si. Podjednako je bitan opis kao i slika.

...

Primer opis kamere ima aktivaciju na zvuk (lepo napisem povisen zvuk od 60db) tip sav besan zeli da mu se kamera aktivira kad mu neko k.... zenu!
....

Ako ne predje 60dB, prilikom gorepomenute radnje, to ko da nije bi bilo!

Par pitanja .
Kako se snalazite sa pretragom / imenovanjem prodaje . Na KP je dosta drugačije nego na limundu , manje napredno čini mi se . Da li postoji neka šema , šablon ...
Kako prodajete stare poluispravne i neispravne analogne aparate , projektore , kamere itd . Jel to onaj Kolekcionarski deo ili tu traže ispravno . Naravno , naveo bi da li je neispravno , eventualnu skrivenu manu itd - nikakva prevara . Imam par starih navedenih stvari i nikako mi se ne bacaju .

Čovek se juče raspitivao za nešto. 10 pozitivnih. 0 negativnih.

Danas blokiran od strane administracije ....

?!?

Ništa konkretno, navodim primer.

Već je počeo da gradi status, računaš pouzdan, kad ono .....

Par pitanja .
Kako se snalazite sa pretragom / imenovanjem prodaje . Na KP je dosta drugačije nego na limundu , manje napredno čini mi se . Da li postoji neka šema , šablon ...
Kako prodajete stare poluispravne i neispravne analogne aparate , projektore , kamere itd . Jel to onaj Kolekcionarski deo ili tu traže ispravno . Naravno , naveo bi da li je neispravno , eventualnu skrivenu manu itd - nikakva prevara . Imam par starih navedenih stvari i nikako mi se ne bacaju .
Mnogo mešanja stvari i mesta gde treba da budu, izgleda da niko to ne koriguje pa moraju da se pretraže slične teme a ni to ponekad ne pomaže. Recimo, u poslednje vreme tražim LED sijalice i svetla i nalazim ih na bar 4 teme. Obaška što ljudi i neznaju kako da nazovu neku stvar pa dolazi do stvarno smešnih opisa koji bi se odnosili na nešto potpuno drugo. Niko ne traži da išta, igde bude ispravno. Za kamere, ako je stvarno neka stara kao predratna Kodak "Harmonika", onda pod Kelekcionarstvo. Da budeš fer, stavi "Neispravno" ili "Ispravno" u sam naslov a posle dodatni opis.
Koliko sam video, može ista stvar i na nekoliko mesta.

Poslednja izmena od urednika:
Ono sto kupim preko interneta je uglavnom bilo preko Benchmarka i tu je sve dobro proslo,na Limundu sam prevaren jednom a sa KP nemam iskustva.Sada zelim da kupim mobilni telefon preko oglasa jer ne zelim da sklapam ugovor kod operatera,povoljnije mi je ovako.Tako da bih hteo da zamolim nekoga da mi pomogne u vidu saveta sto se tice jednog clana na KP koji prodaje mobilne telefone,u pitanju je Ivan iz Apatina - ima dosta pozitivnih ocena i nema negativnih,ali sam malo skeptican sto se ovakve kupovine tice.Mozda je neko imao iskustva bas sa njim a ako ne to onda molim za savet sto se uopste online kupovine tice.Prvo sto me zanima,napisao je da salje AKSom - da li je moguce da on,nakon sto ga ja napomenem,naznaci prilikom slanja da paket moze da se otvori i pogleda ? Mada i kad pogledam verovatno necu moci da ga ukljucim i isprobam,ali makar da se uverim da nije cepanica u pitanju.I drugo,kada prodavci stave da je u pitanju 'pisana garancija od 12 meseci' (preko operatera je 2 god) da li se ta garancija odnosi na neku radnju mobilnih telefona u gradu odakle se salje ili je to garancija neke radnje iz mozda druge drzave,ako se ti telefoni svercuju ili tako nesto ? Zahvalan ukoliko neko moze da me posavetuje.

Pa ako isti ima +900 ocena da je muljator to nikako ne bi mogao da postigne, najbolje ga pitaj cija je garancija i kako se ostvaruje... on to verovatno najbolje zna
Koliko znam ni jedna sluzba vise ne daje da se paket otvara jer su ljudi zloupotrebljavali...

Jedino insistiraj da otvoris pred kurirom kad platis da ne bi bilo fizickog ostecenja jer kurirske sluzbe jedino tako priznaju isto

A posto su telefoni original brand marki i novi svaki ima fabricku garanciju od 12 meseci, a verovatno se ostavruje jedino preko istog lika, tako i da stigne mrtav ne vidim problem da ti isti zameni

Poslednja izmena:
Kako su zloupotrebljavali otvaranje paketa?
Ja sam samo jednom tražio da otvorim unapred, da vidim za grafičku karticu. I čovek rekao, naravno.

Prosto, netuči laptop, drug mu radi u AKSu, ostavi mu paket, ovaj povadi memorije i hard, i šta još može, spakuje nazad, ovaj opet pokupi, i vrate prodavcu, : "nije to to" ...

Odokativno mere :).
A sta je problem nekome da izmeri recimo laptop, izvadi recimo memorije i ubaci SDRam :D, tako da bude ista masa...

Pa ako isti ima +900 ocena da je muljator to nikako ne bi mogao da postigne, najbolje ga pitaj cija je garancija i kako se ostvaruje... on to verovatno najbolje zna
Koliko znam ni jedna sluzba vise ne daje da se paket otvara jer su ljudi zloupotrebljavali...

Jedino insistiraj da otvoris pred kurirom kad platis da ne bi bilo fizickog ostecenja jer kurirske sluzbe jedino tako priznaju isto

A posto su telefoni original brand marki i novi svaki ima fabricku garanciju od 12 meseci, a verovatno se ostavruje jedino preko istog lika, tako i da stigne mrtav ne vidim problem da ti isti zameni

Da evo i danas je dobio 3 pozitivne ocene tako da bi trebalo sve dobro da prodje sto se toga tice.

Zvacu ga da pitam za garanciju,reci cu mu za otvaranje paketa ako postoji mogucnost da naznaci na sta ce on verovatno odgovoriti da to ne moze/nema potrebe jer je dovoljno da pogledam njegove pozitivne ocene :)

Ali u svakom slucaju cu kuriru da ponudim nesto para i nesto da popije ako hoce,da ja to otvorim pred njim.Ako bas bude uporan i ne da mi da otvorim to onda cu nakon sto platim da mu kazem da saceka dok otvorim,jer nisam znao da jedino tako priznaju reklamaciju.

A inace kod prevara sto se pravne strane tice mislim da je najbolje da onaj ko kupuje tj prima paket snimi sve to - dokumenta (priznanicu i to),paket i otvaranje samog paketa jer je to i najbolji dokaz da je prevaren.

^Ajd javi sta ti je rekao, kako ostveruje garanciju i eventualnu reklamaciju? Moze i na PM.

Da evo i danas je dobio 3 pozitivne ocene tako da bi trebalo sve dobro da prodje sto se toga tice.

Zvacu ga da pitam za garanciju,reci cu mu za otvaranje paketa ako postoji mogucnost da naznaci na sta ce on verovatno odgovoriti da to ne moze/nema potrebe jer je dovoljno da pogledam njegove pozitivne ocene :)

Ali u svakom slucaju cu kuriru da ponudim nesto para i nesto da popije ako hoce,da ja to otvorim pred njim.Ako bas bude uporan i ne da mi da otvorim to onda cu nakon sto platim da mu kazem da saceka dok otvorim,jer nisam znao da jedino tako priznaju reklamaciju.

A inace kod prevara sto se pravne strane tice mislim da je najbolje da onaj ko kupuje tj prima paket snimi sve to - dokumenta (priznanicu i to),paket i otvaranje samog paketa jer je to i najbolji dokaz da je prevaren.

razumem da posle horor prica o prevarama sa kp-a/limunda narod bude obazriv, ali cim lik ima iznad 100-200 ocena bez negativnih to znaci da je sve ok i da nije ok bice ok. neko ko realno ima 200-300 ocena u stvarnosti bi trebalo sigurno preko 1000 da ima, posto skoro niko ne ostavlja ocene a narocito kada zovu preko telefona/sms da kupe prodaju nesto, tako da ako taj iz apatina ima 900 ocena, to je ustvari 5-6 puta vise, nema razloga za brigu i za paranoju, otvaranje paketa, snimanje, niko od kurirskih sluzbi ne radi to otvaranje (to je bio pokusaj da se istaknu posto je kurirsko trziste veoma konkurentno, pa je posle naravno po srpski bilo malverzacija, pa je ukinuto).

opusti se i naruci telefon

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno