Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosta puta sam kupovao racunare na Limundu i mozda mi se 2-3 puta desilo da bude nesto neispravno, 2-3 puta u odnosu na stotine kupovina, slanje preko kurira.
Pre neki dan pobedim za racunar u BG, platim gorivo prodavcu da mi dotera, i ja reko ajmo gore da ptobam, tek on ma sve je to ispravno i ja reko ok. Vratim se u stan i izgubim celo popodne da skapiram sta nije bilo ispravno.
U pitanju su bile memorije koje cas oce cas nece da rade.
Izem ti licno preuzimanje u tom slucaju.

Kupovina polovnog je UVEK rizik kad je bez garancije. Kupovinu na KP i Limundo gledajte tako kupujete polovno i bez garancije. Nekad cete imati srecje, nekad ne...nekad cete biti prevareni.
Ja sam za sada prezadovoljan!!!
(Prodao oko 200 predmeta na kp ali imam samo 21 ocenu ...ljude mrzi to...ali eto to ne znachi da sam nekog zeznuo. Kupio sam jedno 20x i izmenjali smo 4 ocene)

Policija u Jagodini uhapsila B.Ž. (36) iz sela u okolini Ćuprije zbog sumnje da je preko sajta “Kupujem-prodajem” oštetio kupce za 66.000 dinara.

http://grockainfo.com/prodavao-pokvarenu-robu-na-sajtu-kupujem-prodajem/

Garant je neko imao vezu od ostecenih pa ih pritegao

Zasto ovo kazem, ja sam dao skuter od 1000e i nisam dobio nista, jos je bio na mene registrovan i kad sam isao u sup nisu me ni pustili unutra... izuzetaka ima ali su JAKO retki

Generalno osteceni moze samo privatnu parnicu pokrenuti koja ne cini dobitka u 95% vec samo gubis pare, krivicno policija da reaguje kao verovatno ovde sto se desilo je malo teze izvesti, mada da rade po zakonu nakon 4-5 prijava trebali bi da reaguju, jer imaju osnovanu sumnju i bez privatne parnice

Poslednja izmena:
Dao si skuter od 1000e a da ti ne plate? Kako to?

Pa lepo, ja sam od onog sto previse veruju ljudima, prvo sam dao na zajam "poznaniku" pa je isti pozeo da ga kupi, dao mi laptop od ~120e i to je to :), nakon par dana taj isti skuter prodan na Limundu
Panduri te u slucaju prijave nestanka vozila, motora, smao upitaju gde su ti OBA kljuci, aha nemas? dao si da se provoza... bla bla... sta nas briga, takvih ima na hiljade kazu

I sta je najveci problem svaki iskusan prevarant, zakon zna bolje od advokata sto se tice prevara... zato normalni ispadnemo ovce... jednostavno zakon kao takav je pun rupa i isti dobro znaju kako da te zeznu a pravno ne odgovaraju

Poslednja izmena:
A pa za to si onda sam kriv, dzabe tuzbe... Jedino da skupis drustvo, pa na silu oduzimanje...

Znam klinca iz sela nekog, pajdoman, prodao grafu na netu, tj poslao ciglu coveku... Sutradan, eto njemu 5 likova na gajbi... Zbog 9000din. A ti nista zbog 1000e...

A pa za to si onda sam kriv, dzabe tuzbe... Jedino da skupis drustvo, pa na silu oduzimanje...

Znam klinca iz sela nekog, pajdoman, prodao grafu na netu, tj poslao ciglu coveku... Sutradan, eto njemu 5 likova na gajbi... Zbog 9000din. A ti nista zbog 1000e...

E znas koliko tu gresis, ti ako nekom upadnes na gajbu odgovaras KRIVICNO, sudstvo i policiji ni malo nece biti briga zasto si ti tako postupio, zato akzem pravdu moze docekat neko JAKO uporan sa zeljom da se sudi, ili neko ko poznaje nekog gde treba, ostali su zrtve nazalost

Ti upadas da uzmes nesto svoje... Ovo je srbija, moras tako...ili ostajes bez 1000e...

Ti upadas da uzmes nesto svoje... Ovo je srbija, moras tako...ili ostajes bez 1000e...

Vidi to premeni ruku odma i ti si tu nemocan, jer napadas trece lice, meni su i stan pokusali da otmu (mada sam tu rekao ili cete vi biti mrtvi ili ja treceg nema pa su zastali ispred vratiju) pa znam o cemu pricam (ni to se jos nije zavrsilo jer proces legalizacije je OPET stopiran), jesam ja ovde vise prodavac u zadnjih 6 meseci ali sam kao kupac ranije itekako bio vise ostecen

Verovatno se i tu stvara suludo kolo nepoverenja... jer ti kad sa nekim nesto sklapas ili trgujes doza poverenja mora postojat barem u normalnom svetu, mene najvise boli bas to kad se neko postavi da mi ne veruje bez imalo razloga za neku sitnicu, jer u normalnom okruzenju to bas i ne bi trebalo da bude tako, kao sto i ja kad sa nekim zapocinjem kontakt nemam crne misli da je u pitanju prevara, pogotovo za smesne sume

Poslednja izmena:
E znas koliko tu gresis, ti ako nekom upadnes na gajbu odgovaras KRIVICNO, sudstvo i policiji ni malo nece biti briga zasto si ti tako postupio, zato akzem pravdu moze docekat neko JAKO uporan sa zeljom da se sudi, ili neko ko poznaje nekog gde treba, ostali su zrtve nazalost

Imaju panduri razumevanja za pravedne batine , ma koliko žestoke bile , a i taj , teško će da te tuži . Na kraju , moraš malko sile primeniti , tek da nam Srbija ne bude kriva za sve ( ovo je Srbija ) , nego malko i sam da izboriš. A i ne mora u gajbi , može negde na putu do gajbe , da mu ne padne na pamet više ni p od prevare .

Poslednja izmena:
Gledate previse filmova i previse ste jaki i hrabri u svojim sobama ;).

Znam da je ranije bilo prici oko pravljenu nalepnica za tehnicke uredjaje, kako bi se videlo ako su otvrani, zamenjeni delovi itd?
ako ima neko jeftinu ideju nek podeli, ja od kineza dobijam sa istim, danas mi je jedan uredjaj vracen sa pocepanom istom i nekako sam se dogovorio da zamenim jedan deo i tako vratim, jer su vise stvari pokvarene a uredjaj je testiran kad sam ga nabavio i nepada mi na pamet da je umrla baterija, mikrofon i pocepana nalepnica, za bateriju kontam da se mozda desilo jer je stojao 2 nedelje od testiranja ali ostalo tesko

Prenosim iskustvo poznanika:

Covek u oglasu drzao neki hard disk i naravno slika hdd sentinel sve, u opisu da je disk radio oko godinu dana ccini mi se tako nesto, i sad lik pozove poruci ovaj mu upakuje puckavo koverte itd itd...stigne onome disk nesto ne moze instalira sistem zove ovog drugog, ovaj mu pokazuje kako se pravi particija i sve ostalo i zamoli ga da instalira sentine l pogleda disk da slucajno nije nesto osteceno, posle par pokusaja smiluje se covek i pokrene i utvrdi da je na 95% valjda tako nesto, e sad ovaj gleda kad je slao bilo 100% i kaze ovome znas izgleda da je kurirska sluzba nesto ostetila. Kaze ovaj pa zar to nije novo pa ja sam kupio novo ovo je polovno ja hocu nov i tako neka silna rasprava da bi dosli do toga da on kaze da je u oglasu pisalo oko godinu dana a ovaj radio 450 dana sto je mnogo vise a on je hteo nov...malo nelogicnosti i suprotnosti u izjavama te mislio da je nov a posle kaze da je oko godinu dana star. Kaze ovaj nema problema poslace kurirsku sluzbu da napravi zapisnik o ostecenju, oni ce preuzeti disk, i kad oni preuzmu on ce poslati drugi u zamenu i to je to i to sve o njegovom trosku, osteceni lik ne bi nista platio vise. Kad gle cuda kurir dosao da uzme posiljku i da napravi zapisnik a ovaj drzak i bezobrazan kaze ja nisam dobio ono sto sam kupio kaze ja sam prevaren i kurir kaze ok onda ne treba zapisnik! Zove kurirska njega kaze tako i tako ne moze uvaze reklamaciju kada covek nije dobio to sto je kupio...NEVEROVATNO da lik nije mogao da ispostuje to za disk da dobije drugi nego on preti i on hoce pare nazad ili potpuno nov disk jer je on nov kupio iako nigde nije uzeo nov. A najgore sto je slagao da nije dobio to sto je narucio, dobio jeste e sad sto se ostetilo ovaj bi mu zamenio...eto takvi smo mi ljudi...i sta tu normalan covek da radi kad svako samo sebe gleda, sad ovaj ostecen za hard disk i da vrati pare kaze ne pada mu napamet jer je ovaj krajnje bezobrazan bio vredjao i pretio kaze jos mu u glasu bilo sumnjivo zvucalo mu da je ovaj bio uplasen kad je pricao i da se plasio da ne dobije ciglu...o boze i to sve za 3000din!!!

Poslednja izmena:
Gledate previse filmova i previse ste jaki i hrabri u svojim sobama ;).

Bio ti u pravu il ine, to ne menja činjenicu da su neki ljudi gov na dok ne dobiju malo preko pi zde. Nekoga samo batina natera da se zapita...

Prenosim iskustvo poznanika:

Covek u oglasu drzao neki hard disk i naravno slika hdd sentinel sve, u opisu da je disk radio oko godinu dana ccini mi se tako nesto, i sad lik pozove poruci ovaj mu upakuje puckavo koverte itd itd...stigne onome disk nesto ne moze instalira sistem zove ovog drugog, ovaj mu pokazuje kako se pravi particija i sve ostalo i zamoli ga da instalira sentine l pogleda disk da slucajno nije nesto osteceno, posle par pokusaja smiluje se covek i pokrene i utvrdi da je na 95% valjda tako nesto, e sad ovaj gleda kad je slao bilo 100% i kaze ovome znas izgleda da je kurirska sluzba nesto ostetila. Kaze ovaj pa zar to nije novo pa ja sam kupio novo ovo je polovno ja hocu nov i tako neka silna rasprava da bi dosli do toga da on kaze da je u oglasu pisalo oko godinu dana a ovaj radio 450 dana sto je mnogo vise a on je hteo nov...malo nelogicnosti i suprotnosti u izjavama te mislio da je nov a posle kaze da je oko godinu dana star. Kaze ovaj nema problema poslace kurirsku sluzbu da napravi zapisnik o ostecenju, oni ce preuzeti disk, i kad oni preuzmu on ce poslati drugi u zamenu i to je to i to sve o njegovom trosku, osteceni lik ne bi nista platio vise. Kad gle cuda kurir dosao da uzme posiljku i da napravi zapisnik a ovaj drzak i bezobrazan kaze ja nisam dobio ono sto sam kupio kaze ja sam prevaren i kurir kaze ok onda ne treba zapisnik! Zove kurirska njega kaze tako i tako ne moze uvaze reklamaciju kada covek nije dobio to sto je kupio...NEVEROVATNO da lik nije mogao da ispostuje to za disk da dobije drugi nego on preti i on hoce pare nazad ili potpuno nov disk jer je on nov kupio iako nigde nije uzeo nov. A najgore sto je slagao da nije dobio to sto je narucio, dobio jeste e sad sto se ostetilo ovaj bi mu zamenio...eto takvi smo mi ljudi...i sta tu normalan covek da radi kad svako samo sebe gleda, sad ovaj ostecen za hard disk i da vrati pare kaze ne pada mu napamet jer je ovaj krajnje bezobrazan bio vredjao i pretio kaze jos mu u glasu bilo sumnjivo zvucalo mu da je ovaj bio uplasen kad je pricao i da se plasio da ne dobije ciglu...o boze i to sve za 3000din!!!

Po mom velikom iskustvu u slanju paketa pa i hard diskova.
Bed sektori tesko da mogu da nastanu ostecenjem u transportu.
Obicno ili stigne kako treba ili kaput (od recimo 100-nak slanja, dva puta mi se desilo).

Druga stvar, hdd sa 95% Healtha ne bi trebalo da bude problematican za instalaciju Windowsa, jer ih hard disk sam realocira kad ih ima tako malo.

Mislim da je prodavac prodao hdd sa bed sektorima i da bi trebalo da primi paket nazad.
Ako je stvarno poslao hdd bez bed sektora, a kupac se tako dzukacki poneo ja mu ne bih vratio pare.

Ili ja to nisam dobro skapirao, pa kurirska sluzba uopste nije naplatila otkupninu ?
Onda ce prodavcu vratiti paket i nema problema !?!

Poslednja izmena:
Procitaj jos jedno malo detaljnije, slika prr slanja je 100% a odjednom je 88 i 95 recimo kad je stigao.
Covek je primio paket i platio sve ostalo iz price je nastalo kasnije.

Uglavnom imam pozitivna iskustva, ali imao sam i nekoliko problematicnih situacija.
Jednom mi je neki majmun sa kp poslao graficku zamotanu u celofan. Odmah mi je bilo sumnjivo, jer je dogovor bio full paket sa original kutijom itd. Naravno slanje aksom, savrsenstvo za prevaru. Kazem kuriru da otvara paket odmah, kaze on meni - prvo pare. Onda sam mu "lepo" objasnio da nece dinara videti dok ne pogledam sta je u celofanu i da sam unapred 99% siguran da je prevara. Tu je zacutao i otvorio... Naravno u unutra neka druga grafa, nema ventilatora... Razvaljena... :) Samo sam mu se zahvalio i ponudio selotejp da zakrpi rupu.

Druga stvar je bezobrazluk clana sa bencha koji se povremeno pojavljuje u oglasima. Posalje mi "nov samo proban" ext hdd od 2tb, neki fensi WD for Mac. Cena bila primamljiva, 10ak k. To je bilo pre oko godinu dana. Stigne hdd, lepo zapakovan, opet aksom poslato, a jako ih ne volim. Lik me ubedio da se salje aksom, jer je dobar sa njima pa ako bude problema...
Ja otpakujem hdd i malo se zabrinem jer je unutrasnjost paketa bila ostecena (ne hdd nego neka plastika u kojoj je bio). Ja ga odmah zakacim za komp, a hdd mrtav skroz. Nazovem lika, on fin kulturan, kaze probaj ovo, probaj ono. I tako... Hdd i dalje mrtav... Da ne duzim pored svih mojih pokusaja da lepo resimo, on me iskulira maksimalno. Posle drugog poziva se nije javljao na tel. Pa sam saznao gde radi, zvao ga tamo... Bla, bla. Na kraju sam to nekako resio sa aksom, agonija je trajala oko 3 meseca, ali sam na kraju nekako izvukao deo para... Gorak ukus je ostao, jer sam do tad bio ubedjen da sigurnost postoji kad su clanovi bencha u pitanju.

Poslednja izmena:
Ovde je covek nudio zamenu bez daljih troskova samo da kurir napravi zapisnik o ostecenju a ovaj bio toliko drzak ni to nije hteo. Znaci i na benchu ima toga.

Ne znam zašto bi članstvo na bench-u bila ikakva mera sigurnosti????
Ne postoji sigurica kada se kupuje polovna roba, a u poslednje vreme čak i za novu ne možeš da budeš 100% siguran, osim ako znaš od koga kupuješ (ili ako imaš pisanu garanciju i fiskalni račun). E, to je mera sigurnosti, sve ostalo je smuti pa prospi.

Poslednja izmena:
Jeste mera sigurnosti ako je stari clan u pitanju. Sto bi recimo tebi ili meni trebalo da se brukamo za par hiljada? Posle 10godina na forumu valjda smo naucili da se postujemo. Naravno, ima tu i novih clanova i sumnjivih likova ali vremenom se to malo procistilo. Daleko je manji prosek ispala ovde nego na KP.
Ja sa KP nikada nista nisam kupovao. Prodao sam samo 2x neku foto opremu i ljudi su bili poprilicno bojazljivi. Jedan je momak poslao drugara da proveri objektiv a drugi je odlucio da mi poveruje i kupio je na slepo jer sam mu delovao posteno.
Ja da se mlatim s kojekakvih likovima tamo neku, ako vec i kupim nesto polovno to je odavde ali i to je jaaaako retko. Svoju tehniku isto prodajem ovde. Ono sto je osetljivo ne saljem uopste i to naglasim, ostalo upakujem muski. Za sada nijedan problem na bench oglasima za svo ovo vreme.

Jedno je prodaja svojih komponenata radi upgrade-a i slicno a drugo je (pre) prodaja.
Razliciti broj prodaja plus u drugom slucaju polovne komponente koje je ko zna koristio.

Dva razlicita sveta ;).
Lako je davati garanciju za svoje komponente, drugacije je drzati rec i garanciju za polovne stvari.

A meni se desilo da sam poslao liku cetiri hard diska standardna, a on mislio da su to hard diskovi za laptop.
Zove me na telefon i dere se, sta si mi ovo poslao.
A ja nikad nisam prodavao niti je igde pisalo da prodajem ista za laptop.

I usred recenice kaze, evo neko drugi, i kad ono kurir beksa na foru primalac ne prijavio prevaru, ja sam presao ulicu zbog druge dostave kad je otpakovao paket. I kao na foru da mi to zapakujemo i da ti vratimo.
Reko to ako uradia da ti ha malo sve po spisku a plus dobices otkaz. Sta ja znan da on nije nesto izvadio/zamenio.
Kaze onda, aj ti njemu uplati novac na racun pa ce ti on poslati, tad sam mu sve po spisku drugi put.

Rekk ja nemam nikakvu obavezu da primit paket nazad a to ce jedino biti moguce ako on posalje bez otkupnine pa ja vidim sta mi se vratilo i u kom stanju pa onda mogu da uplatim.
Ma&/ mu prevarantsku...

Problem je uglavnom do komunikacije, normalno jer jedna ili obe strane zele da zavrnu drugu, evo ja sad dobijam drugu negativnu iako sam pristao da uvazim reklamaciju otvaranog predmeta, pocepane nalepnice... lepo se juce culi, rekao mu covece kamera je otvarana, nalepnica pokidana, ja zamenio bateriju kad ono i mikrofon neradi, ostalo proradilo, nazovem ga lepo kulturno kaze lik nema problema posalji nazad sa novom baterijom... danas lupa negativnu sav besan menja verziju dogovora da je platio duple postarine iako je poslao da ja platim??? ne posminje dogovor ni zmaneu baterije... nlokirao komunikaciju na KP

Ja ga zovem lepo pitam o cemu se radi, jer nije bio dogovor takav jer je kamera naocare otvarana, takodje mu nagalsavam da je pre 4 i 8 meseci od nekog prevaranta po ocenama kupio ISTE kamere naocare... i lepo ga zamolim da iako me zavlaci da posalje iste anzad dacu mu druge na moju stetu, on lepo meni ja vise nista ne saljem ne zelim da placam postarine?? (iako imam dokaz da je poslao na moj teret prvi put) i spusta slusalicu

I sta sad, posao poruku KP ali se kladim da tesko resit jer se lik sad odjednom pravi lud, najsmesnije jer su sve te jeftine klamere iz kine lose i stizu 15% neispravne, ja ih sve testiram detaljno cim mi stignu, ostale vracam kinezima i gubim pare cak sam prestao zbog toga da ih uzimam jer placam vracanje istih za kinu, znaci sve su testirane, i sad ovde odjednom aj baterija moguce stojalo je 3 nedelje mozda je uginula ali neradi ni mikrofon i kamera otvarana, lik ima 50 pozitivnih ali je od mene trazio eksplicitnu garanciju radnu na iste, i sad kad sam video da je kupovao iste i verovatno bio prevaren nasao mene da zeza

Ono sto je smesno kad sam ga juce zvao i rekao da je nalepnica pokidana ko iz topa kaze pa na preklopniku je pa se pocepala... znaci nije rekao nisam otvarao vec eto samo se pocepalo... a nalepnica je preko srafa stavljena, preklopnik je 1mm dalje, i tada kaze OK posalji, i cim sam posao menja pricu i pise drugu pricu na KP i meni blokira pristup

Smesno mi je to jer imam vec jednu nagativnu gde kupac zahteva usb kabal koji nije bio predmet oglasa i to drsko se derca na mene i KP ne reaguje, njihov komentar kupac ima pravo da bude nezadovoljan??? da me je lepo zamolio poslao bi mu usb kabal, i iako tvrdi u oceni da kamera radi on lupa negativnu jer kako kaze u mraku nemoze da snima za 850din??

Poslednja izmena:
@Željko
Mali off . Kolko te koštalo to vraćanje u Kinu , naime i ja imam dve kamere sa baterijom koja se ne da napuniti .

@Željko
Mali off . Kolko te koštalo to vraćanje u Kinu , naime i ja imam dve kamere sa baterijom koja se ne da napuniti .

ove si bile bas mini, vratio u koveti bez opreme 400din, ali kinez me zeznuo refundirao kes bez postarine, znaci minus 500din carinski PDV + 400din postarina
znaci sistemski se dogovori zamena, ali kinez kad primi nazad moze da lupi refund i cao, cak nemas prava vise ni ocenu dati istom... a sto se postarine tice nije mi jasno kako nju resiti ili bas mora da ide na tvoj teret

Poslednja izmena:
Dobio sam jednu refund , a za drugu već nisam smeo tražiti , već sam se zadovoljio negativnom ocenom. Ok , hvala na odgovoru :)

Svega ima na KP, a zbog jedne manjine koja bi svakog prevarila za 1000 dinara, KP je na dosta losem glasu, dok je Limundo cini mi se dosta sredjeniji i sigurniji sto se tice ovih stvari... Kada nesto prodajem dam i previse informacija (i u oglasu i preko poruka) o tom proizvodu jer ne zelim da me sutradan taj neko zove, psuje i preti jer nije onako kako sam rekao... Evo bas sam juce prodao jedan telefon na KP, ali cekam utorak/sredu da li cu dobiti pare ili mozda telefon nazad jer nikad ne znas ko je s druge strane :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno