Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razlika od 200€ i nije baš zanemarljiva (900€ vs 1100€) plus što ga kod nas nemaju na stanju odmah, međutim put u HU mi u ovom momentu ne pije vodu čak i ako stavimo sa strane finansijsku isplativost...

E sad, slažem se sa tobom da se takve stvari ne kupuju od preprodavaca ali me ipak zanimaju eventualna iskustva sa ovom dvojicom prodavaca.

900 eur za neciju rec
1100 eur za fiskalni i miran san

Za mene je to ipak no brainer :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Al se vi frljate sa evrima...
100-200eura gore dole, ko ih 7ebe ;)

Al se vi frljate sa evrima...
100-200eura gore dole, ko ih 7ebe ;)

jašta. eno ga onaj što hoće da uloži pare, kaže za godinu dana 35k (dakle, pored troškova života, to je bilo preko). I sad ti nekom objasni šta je 200eur.
MADA, moram priznati da je za kupovinu od 1000eur garancija ozbiljna stvar. Nije lako pitanje definitivno.

20-30% razlike u ceni je uvek dobar povod za razmisljanje ma o kojoj cifri da je rec.

U pravu ste i jedni i drugi - sa jedne strane rizik ili miran san a sa druge stvari 200€ koji nisu zanemarljivi... Velika dilema i zato i pitanje ima li ko iskustva sa dotičnim i kakva su. Fata ili dvaput uz rizik da me medved spizdi po faci?

@ rafiki

Nije taj, ovom su poslednje tri cifre 888 a član je od aprila 2013.

Cenim prodaje puno robe od kojih je dosta iste i preko 2k€ pa valjda neće da bude neko ko pravi probleme ili ih ne rešava ali ko danas da bude siguran...

Nije on ni rekao da je zabranjeno nego ismejava vasu pohlepu sto i treba da se radi...
Kad bi zamenio ekran i uzeo ovaj tvoj fon račun bi ispao skuplje 100e nego da je uzeo nov novcat s8 plus...

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Pa poenta i jeste u tome da taj ko kupi ovaj telefon NEĆE menjati ekran već će ga koristiti ovakvog - ne smeta mu a dobio je telefon nekih 150e ispod cene

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa poenta i jeste u tome da taj ko kupi ovaj telefon NEĆE menjati ekran već će ga koristiti ovakvog - ne smeta mu a dobio je telefon nekih 150e ispod cene

Polovan telefon bez garancije sa ******im ekranom koji kosta 480e plus zamena ekrana 300e a nov ima za 690e pa ti vidi...

Ama nema plus 300, taj neko ga uzima za 480, stavlja u neki case da zamaskira i to je to

Dobio ga je 150€ ispod cene zbog situacije koja košta 250+ €.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ama nema plus 300, taj neko ga uzima za 480, stavlja u neki case da zamaskira i to je to

Slabo tebi ide sa parama vidim...
Ako je nov 690e sa garancijom i 300e ekran ajde da oduzmem to i cena je 390e,100e jeftinije od njegove cene a plus valjda treba da oduzmem sto je polovan razlupan bez garancije !?

Kako ne shvataš da te računice o kojima pričaš u praksi ne postoje, postoje dva telefona na stolu, jedan nov 690, drugi 480 sa razbijenim ekranom, kome ne smeta razbijen ekran uzima taj jeftiniji i tu se priča završava. Najbolje da ti neko oduzme celu cenu ekrana zato što je razbijen i tako ti proda... Uostalom praksa vas najbolje demantuje, takvi telefoni postoje, prodaju se i kupuju, ja sam pokušao da objasnim rezon iza toga, ko i dalje ne shvata - ***.

Kako ne shvataš da te računice o kojima pričaš u praksi ne postoje, postoje dva telefona na stolu, jedan nov 690, drugi 480 sa razbijenim ekranom, kome ne smeta razbijen ekran uzima taj jeftiniji i tu se priča završava. Najbolje da ti neko oduzme celu cenu ekrana zato što je razbijen i tako ti proda... Uostalom praksa vas najbolje demantuje, takvi telefoni postoje, prodaju se i kupuju, ja sam pokušao da objasnim rezon iza toga, ko i dalje ne shvata - ***.

A sto je jedan polovan a jedan nov to ne računas ?

Ovde ekipa nikako da shvati da se polovna i ostecena roba jednako kupuje i prodaje kao i nova ili polovna neostecena.
Jednostavno primenite pravilo:

-ako vi ne znate sta bi ste uradili sa tom stvari za datu cenu, to nije stvar za vas i gledajte dalje, a ne da se cudite i trazite logiku u tome.

I na kraju na tom ekranu nije puknut ekran nego digitizer, a on kosta mnogo manje...
jeste problem je da se zameni ali ko hoce moze to da resi.

Poslednja izmena:
S8 NOV ide za oko 560,570e a s8+ za oko 650e

A npr polovan s8 sa malom ogrebotinom na ekranu moze i za oko 470e ( ako se ima sreće )
Tako da verujem da polovni s8+ sa malom ogrebotinom (ne i pucanjem ) ide za oko 550e.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije on ni rekao da je zabranjeno nego ismejava vasu pohlepu sto i treba da se radi...
Kad bi zamenio ekran i uzeo ovaj tvoj fon račun bi ispao skuplje 100e nego da je uzeo nov novcat s8 plus...

Ja necu ismevati tvoj nacin razmisljanja,ti si sam o sebi rekao sasvim dovoljno!
Kad shvatis da postoje razlicita misljenja i razmislanja bice ti lakse...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

A sto je jedan polovan a jedan nov to ne računas ?
Ja ne mogu da verujem da ti ne shvataš šta ti Vojkan crta. Imaš 500e u džepu i imaš na stolu da biraš jedan od ta dva telefona. Koji možeš sebi da priuštiš?

S8 NOV ide za oko 560,570e a s8+ za oko 650e

A npr polovan s8 sa malom ogrebotinom na ekranu moze i za oko 470e ( ako se ima sreće )
Tako da verujem da polovni s8+ sa malom ogrebotinom (ne i pucanjem ) ide za oko 550e.

Vidis ti sta je ovde napisao čovek mitre ? Uzeo bi čitav telefon za iste pare.

Kako kad je čitav 550e, a ti imaš 500e.

Slažem se sa matijom , te dve stvari ne mogu da se porede .

Ali isto tako se slažem da postoje razni ljudi i taj koji kupi dotični s8+ obavezno da poseti doktora :)

Poslednja izmena:
Slažem se sa matijom , te dve stvari ne mogu da se porede .

Ali isto tako se slažem da postoje razni ljudi i taj koji kupi dotični s8+ obavezno da poseti doktora :)

Za ovo je vise psihijatar :)

Kupuju se i prodaju polupani i svakakvi ali onaj ko daje 500e na tel, kupuje ga iz jednog ili oba ova razloga:

-hoce da ima najnovije i najbolje, da uziva u vrhu tehnologije, najlepsem ekranu, kameri itd

-ne zna kako da potrosi pare pa daj da uzme najskuplji tel i pokazuje se u drustvu, a ne koristi ni 5% mogucnosti telefona

E sad ako je kupljen iz prvog razloga, kako ce da uziva sa slomljenim staklom? A ako je kupljen iz drugog, zar ce se k*rciti sa slomljenim?? Ekran je najbitniji deo telefona po meni, ukoliko je nov, ume da presudi pri kupovini (mala rez, losa zastita) a polovan mora biti u dobrom stanju i ako je originalan i ocuvan onda se zna da je telefon bio u dobrim rukama. Jer se pri koriscenju telefona gleda u ekran i samo ekran.

Razumeo bih kupovinu slomljenog telefona u slucaju da se to isplati. Nov tel 500e a slomljen 200e + popravka 250e = 450e. Ali skup tel za 200e nema sanse da ce neko dati, a sa druge strane usteda od 50e da bi u dzepu nosio telefon kojem je bio menjan ili popravljan tako bitan deo... Neka hvala.

Ako poželiš da kupiš polovan automobil i da ga dovedeš u fabričko stanje sa originalnim delovima, velika verovatnoća je da će koštati više nego nov...

Via RN4x

Kupuju se i prodaju polupani i svakakvi ali onaj ko daje 500e na tel, kupuje ga iz jednog ili oba ova razloga:

-hoce da ima najnovije i najbolje, da uziva u vrhu tehnologije, najlepsem ekranu, kameri itd

-ne zna kako da potrosi pare pa daj da uzme najskuplji tel i pokazuje se u drustvu, a ne koristi ni 5% mogucnosti telefona

E sad ako je kupljen iz prvog razloga, kako ce da uziva sa slomljenim staklom? A ako je kupljen iz drugog, zar ce se k*rciti sa slomljenim?? Ekran je najbitniji deo telefona po meni, ukoliko je nov, ume da presudi pri kupovini (mala rez, losa zastita) a polovan mora biti u dobrom stanju i ako je originalan i ocuvan onda se zna da je telefon bio u dobrim rukama. Jer se pri koriscenju telefona gleda u ekran i samo ekran.

Razumeo bih kupovinu slomljenog telefona u slucaju da se to isplati. Nov tel 500e a slomljen 200e + popravka 250e = 450e. Ali skup tel za 200e nema sanse da ce neko dati, a sa druge strane usteda od 50e da bi u dzepu nosio telefon kojem je bio menjan ili popravljan tako bitan deo... Neka hvala.

50e je premala razlika da bi bilo isplativo..
Da je 80tak eura pa da kazes...Ali ovako sto ne dodati 50e za nov novcat sa 2god garancije.

@vladafkv
slazem se,svako ima pravo na svoje misljenje!
primer:da je tebi ispao s8+ i da ti je napuklo staklo ti bi ga okacio na oglas za 200 eura
da li bi probao da izvuces sto vise novca ili bi vodio racuna da nekom izadjes u susret i das mu tel da se on uklopi kad popravi fon da mu bude isplativo?

@vladafkv
slazem se,svako ima pravo na svoje misljenje!
primer:da je tebi ispao s8+ i da ti je napuklo staklo ti bi ga okacio na oglas za 200 eura
da li bi probao da izvuces sto vise novca ili bi vodio racuna da nekom izadjes u susret i das mu tel da se on uklopi kad popravi fon da mu bude isplativo?
Pa ne treba ni za 480e ?
Drugo ovaj je bez garancije tako da je jos manja cena...
300e bi bilo tu i tamo okej ako je nov 690e i zamena stakla 300e...Mada ja bih opet dodao 90e za nov sa garancijom .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno