Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
***, ja sam se skoro opekao, progutao to i nastavio dalje, sto pre zaboravis bice ti lakse

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Ма и ја сам то одмах него ето да поделим са људима да не падну на сличну фору. Није ми први пут да сам преварен, али јесте након дужег времена и да сам сам крив.
Не знам колико је то забрањено, али ево налога https://www.kupujemprodajem.com/153663-1-marko-svi-oglasi.htm иначе, сад је оставио и резултате из сентинела а нема "ограђивања" од транспорта.

Уредништво КП-а још није дало негативну а још јуче сам дао оцену.

Poslednja izmena:
Stvarno je zlatno pravilo da se proveri kako prodavac reaguje na negativnu ocenu. On jeste prevarant, ali sam si kriv - em sto kupujes polovan hard disk, em sto ti njegovi odgovori na negativne nisu upalili crvenu lampicu.

Nikada ne bih pristao da mi se salje hard kuririma. Kad sam prosle godine trazio polovan hard, uzeo sa bencha od proverenog clana 2kom i licno preuzeo. Covek poslao slike iz sentinela i odgovorio mi na sve sto me interesovalo. Manite se prevaranata sa KP(cast izuzecima). Mada sam sretao i ovde price kao graficka radila kod keve u kompu, stajala u fioci, trte-mrte. A ono grafika rudarila ko zna koliko(prodavca odale poruke u temi bitcoin itd). Mozda sam glup, ali ***** nisam.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio jednom ili dva puta ali od onih ljudi sto ih prodaju na kilo, dakle proverni i diskovi su bili upakovani kako treba i nikakvih problema u transportu ali sam se zato zapalio za graficku koja je bila upola cene i neispravna...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Здраво људи,
Релативно нов сам на форуму пошто вас само читам...

Елем да представим свој проблем са продавцима на кп.

Ове недеље ми се десило да купујем хард који нема ни слике(неке с нета), кад питам за Сентинел и мхдд човек се чуди шта је то(још тад сам требао да знам), коришћен само за податке, не може да тестира јер је замењен ссд-ом. Будала, узмем упалтим на рачун и добијем хард који кад га пустиш у мхдд на већ 0,5% има око 25 лоших сектора.
Иначе WD Black 1TB је био у питању...

Наравно он ни да чује, моја кривица јер сам наручивао не одговара због транспорта а нисам сигуран ни да је напоменуо то. Углавном, ником ништа шта да радим све док јутрос не погледам његове огласе а оно продаје још два харда где нема оног одрицања од одговорности од транспорта, али има слика из сентинела и слика самих хардова које мислим да су достаојне али шта мени вреди сад.

Не бих да остављам његове податке и линкове ка огласима, јер је можда овде забрањено. Човек има преко 50+ и 1-2 негативне.
Не знам могу ли нешто да учиним(дао сам негативну јуче која још није убачена) али сам се и сам оладио преварен сам највише својом кривицом и то је то.

Иначе, исти сам члан као и на другом форуму где сам оставио малтене исти коментар да не дође до забуне.
Углавном треба се пазити и на прву несигурност одустати од куповине.

ja ne znam zasto bilo ko kupuje polovne stvari koje nemaju slike

nedostatak slika stvari je indikator da uredjaj mozda ni ne postoji, a pogotovo nedostatak slika iz sentinela kada je prodaja harda u pitanju znaci da je hard mrtav

mislim, meni je nedostatak slika uvek indikator da nesto nije u redu

evo sad recimo gledam da nabavim neki ipad mini 2 i pun je kp oglasa, vecina nema slike, samo pise stanje 10/10 recimo
i sta sad ja odem, on mi pokaze tablet koji je mozda izgreban ili cuknut, jer znam koliko ljudi precenjuju stanje svojih stvari

nedostatak slike je uvek alarm za prevaru

Poslednja izmena:
Ма и ја сам то одмах него ето да поделим са људима да не падну на сличну фору. Није ми први пут да сам преварен, али јесте након дужег времена и да сам сам крив.
Не знам колико је то забрањено, али ево налога https://www.kupujemprodajem.com/153663-1-marko-svi-oglasi.htm иначе, сад је оставио и резултате из сентинела а нема "ограђивања" од транспорта.

Bem ti :D ovaj lik ima sve od hard diskova preko zmija do pacova :D.
https://www.kupujemprodajem.com/Snow-Albino-Kahl-Boa-Constrictor-35488506-oglas.htm
https://www.kupujemprodajem.com/Pacovi-albino-panda-34838657-oglas.htm

Pa pogledaj šta sve taj prodaje !!! Ja nebih ni pomislio da kupim išta od nekog takvog a kamo li kompjuterske delove.

Ово није било додато све док ја нисам "купио" хард. :d

***, da li ima nekog postenog na tom kp

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Dogodilo se to i mani. Prodao nek stari gramofon i hteo da ga testiram baš pre slanja pa mi se slomila igla. Morao sam da otkažem prodaju i popio negativnu ocenu ali i to je bolje nego da šaljem nešto što ne radi kako treba.

Sve je moguće,a moguće i da je hteo da me prevari, pa je odustao u poslednjem momentu?
:)
Uglavnom, što se kp-a i bench-a tiče, od mene toliko :,,:
Na bench oglasima mogu da kupujem od samo proverenih članova foruma.
A od preprodavaca koji ovde ubiraju poene na forumu,kako bi potencijalnim žrtvama izgledali što privlačinije, a na oglasima prodaju polovne telefone bez garancije, trebalo bi da ih se čuvate, takodje.

Poslednja izmena:
možda čovek stvarno nije prevarant, i nije zaslužio ovakvo prozivanje.

Kako si došao do tog zaključka?
Empirijski, ili si to napisao čisto,eto, da bi ubrao bod?

Da si proverio profil preprodavca, video bi prvu nelogičnost,a to je da ima 7 pozitivnih i jednu negativnu ocenu.
Nije li to disharmonična proporcija?
Mogu da shvatim da preprodavac ima 500 pozivitnih i jednu negativnu.
Pa čak i tada je kriv preprodavac,jer bi svakom kupcu trebalo da izadje u susret.
To je sajt za preprodaju,a ne prodaju.

taj sajt je buvljak, nije sajt za preprodaju nego sajt za svakoga ko prodaje nesto
to sto njime dominiraju preprodavci nije odlika ili mana sajta

Zar je bitno koliko ima pozitivnih ako ima tu jednu negativnu? Mozda ce covek nakarikati jos 493 pozitivne zaredom i sta onda?
Nije te prevario. To je makar trebalo da postujes i pored toga sto se osecas ispaljeno. Ja bih sad tebi mogao svasta da kazem jer, jelte, mozda si i ti prevarant. Logika ti uopste nije na mestu.
Prosao si ko zmaj i ne kukaj bzvz da ne navuces losu karmu ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Kako si došao do tog zaključka?
Empirijski, ili si to napisao čisto,eto, da bi ubrao bod?

Da si proverio profil preprodavca, video bi prvu nelogičnost,a to je da ima 7 pozitivnih i jednu negativnu ocenu.
Nije li to disharmonična proporcija?
Mogu da shvatim da preprodavac ima 500 pozivitnih i jednu negativnu.
Pa čak i tada je kriv preprodavac,jer bi svakom kupcu trebalo da izadje u susret.
To je sajt za preprodaju,a ne prodaju.

Zapravo mu je skor 0-1, prodao je jednu jedinu stvar i tom prilikom prevario coveka.

Zar je bitno koliko ima pozitivnih ako ima tu jednu negativnu? Prosao si ko zmaj i ne kukaj bzvz da ne navuces losu karmu ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Misliš da je loše što sam to iskustvo podelio sa poštenim kupcima sa foruma?

Zapravo mu je skor 0-1, prodao je jednu jedinu stvar i tom prilikom prevario coveka.
Zapravo ,ako kliknete na profile zadovoljnih kupaca,koji su mu dali pozitivne ocene, videćete da se svih 7 ,DO JEDNOG, bave isto preprodajom telefona.
Jedini pravi kupac je onaj kojeg je prevario, tj. koji mu je dao negativnu ocenu.

Svaka čast na zapažanju.
:wave:

Poslednja izmena:
Mene samo interesuje zasto ovi iz KP ne uvedu da mozes da vidis posebno pozitivne i negativne ocene korisnika, a ne listati 5 dana da bi video zasto je neko bio nezadovoljan prilikom kupovine.

Zapravo ,ako kliknete na profile zadovoljnih kupaca,koji su mu dali pozitivne ocene, videćete da se svih 7 ,DO JEDNOG, bave isto preprodajom telefona.
Jedini pravi kupac je onaj kojeg je prevario, tj. koji mu je dao negativnu ocenu.

Svaka čast na zapažanju.

Čekaj malo...
Kontaktirao si lika kome si detaljno "skenirao" ocene, (osam ocena ukupno je li tako?), i sumnjiv ti je skroz.

Ali ipak ulaziš u trgovinu/prepisku sa njim i na kraju si kao iznenadjen što te je zavlačio?
I pišeš u nekoliko tema o tome..

Apsolutno se slažem sa tobom da su na kp-u 99.9% preprodavci i prevaranti.
Već sam napisao da nisam nikada ništa kupovao preko kp-a.
***, moja greška..zbog toga i jesmo tu, da raskrinkamo lopove,prevarante i njihove moralne jatake.

Poslednja izmena:

Svaka čast na zapažanju.

Ne, on je prodao JEDAN telefon, ostale ocene su za kupovinu - dakle, on je kupio 6 telefona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno