Reših i ja da se častim DSLR-om. Igrao sam se sa Nikonom D3200 i Canonom 1200D i nekako mi je Canon više legao. Više mi se sviđaju boje, intuitivniji mi je i sl. (ali ostavljam mogućnost da je tako zbog toga što sam više vremena proveo uz Canon).
E sad, ne bih uzimao baš entry-level kao što su ta dva, više bih išao na (lower) mid-range aparat. Za oko mi je zapao Canon 750D. Šta mislite o njemu za ~600e?
Išao bih najpre sa kit objektivom, pa u nekom momentu uložio u neki 18-50mm/f1.8 za low-light fotkanje (videh da ih ima za nešto preko 100e na oglasima) i 18-105mm. Nikon objektivi su skuplji, pa recimo da je to još jedan plus Canonu jer bih uspeo da priuštim odgovarajući setup brže nego što bih to učinio sa Nikonom.
Naravno, ipak me muči čuvena Canon vs Nikon dilema, odnosno 750D vs D5500/D7100. Testirao sam se gledajući ovaj video (~20:25) i ponovo mi deluje da mi Canon više leži, ali po netu svi pominju da je Nikon ipak jači za foto, a Canon za video... Koja su vaša iskustva?
Pametno, ubaci nakon nekog vremna i PS kada dobro porostudiras LR, obavezno poslednje verzije programaA to da li jedan ima malo toplije boje, drugi malo maši ekspoziciju... mislim da je krajnje nebitno kada jednom shvatiš šta RAW + Lightroom mogu. Ja sam se oduševio u kojoj meri bolje fotke izvlačim tako nego što aparat pravi JPEG
Trenutno nijedna prodavnica foto opreme u Srbiji nema 80D!
I to bas kada sledece nedelje krecem za Grcku ...
Ali zato D7200 svi imaju![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari