Ne treba ti jaci od 55a za lagunu 1.8, vozim je vec 9 godina.
Ne treba ti jaci od 55a za lagunu 1.8, vozim je vec 9 godina.
Pa kupi FIAMM, šta je problem? Ima ih, cena je korektna. Malo poboljšan mode, 800/80. Ima i Yuasse, ne baš potpuno kompletna ponuda. Ima i Topla, i Exide ...fabricki GM Faiamm od 2016
80Ah, VRLA AGM, 760A SAE/GS
Sta je najjpribliznije da moze kod nas da se kupi? vidm da je varta/bosch
Yuasa 9000 ?
yes yes, znamPakupi FIAMM, šta je problem? Ima ih, cena je korektna. Ima i Yuasse, ne baš potpuno kompletna ponuda. Ima i Topla, i Exide ...
Obrati pažnju, AGM su start-stop akumulatori, ali to valjda znaš
Edit - vidim da je Yuasa na akciji.
Standard batteries with a capacity of 74 to 78 Ah and a starting current between 680 and 780 A are recommended.
tražio da vidim gde mogu da nađem šta fabrički preporučuju ovde po netu, vidim na jednom drugom stranom forumu se pominje 95ah. na autu nigde nisam video.110Ah??? Bravo za prethodnog vlasnika
Pogledaj šta fabrika preporučuje
Edit
živ bio. Al' sam smotan.Audi A6 C6 (2004-2011) – batteries | What Battery
Audi A6 in version C6 was produced in the years 2004 - 2011. Below we present the specifications of batteries suitable for specific engines.whatbattery.co.uk
Zavisi koliko je "odležao".Zvuci mi kao budalastina.. Nov akumulator da nosis i punis na punjacu.
Ako je ispravan alternator, napunice ga bez problema.
Jel treba i pelene da mu promenimo? Svaki akumulator koji ima dovoljno struje da staruje jednom auto je spreman za upotrebu, drugačije ne bi ni smeo da se prodaje. Tu priču plasiraju prodavci koji bi da prodaju bajatu robu koja je već izgubila deo karakteristika.Vazno je da se tek kupljeni akumulator prvo stavi na punjac i napuni / dopuni pa tek onda stavljati na auto.
uglavnom nakon toga proverio napon dok je auto radio, napon je bio 13,7 i rekao mi je da dođem za par dana da proverim ponovo jer to nije dobar napon
Ako je u pitanju smart punjenje onda je u redu.Sam računar menja napon punjenja u zavisnosti od programa kako je podešen.uzeo sam exide premium, prodavac preporučio 100ah za njega kao ništa slabije za taj auto (audi a6 2.0), poslušao sam ga i uzeo, dal' je hteo da uzme što više para nzm, uglavnom nakon toga proverio napon dok je auto radio, napon je bio 13,7 i rekao mi je da dođem za par dana da proverim ponovo jer to nije dobar napon ali kao moguće je jer je akumulator tek stavljen, da ga provozam malo pa da dođem, da li može da bude to do toga ako je možda jači stavljen aku od propisanog? da ne bude da lupam, uopšte ne vladam materijom pa rekoh da pitam
Lazare, dao sam ti link i kratki siže. Iskreno, taj prodavac nema pojmauzeo sam exide premium, prodavac preporučio 100ah za njega kao ništa slabije za taj auto (audi a6 2.0),
U prevodu - uvalio ti je akumulator koji dugo nije mogao da proda, i zbog cene, i zbog činjenice da akumulator takvih karakteristika i kapaciteta ide u mali broj automobila.uzeo sam exide premium, prodavac preporučio 100ah za njega kao ništa slabije za taj auto (audi a6 2.0), poslušao sam ga i uzeo, dal' je hteo da uzme što više para nzm, uglavnom nakon toga proverio napon dok je auto radio, napon je bio 13,7 i rekao mi je da dođem za par dana da proverim ponovo jer to nije dobar napon ali kao moguće je jer je akumulator tek stavljen, da ga provozam malo pa da dođem, da li može da bude to do toga ako je možda jači stavljen aku od propisanog? da ne bude da lupam, uopšte ne vladam materijom pa rekoh da pitam
Tačno, malo je to ako puni 13.7v, mora preko 14v
Jel treba i pelene da mu promenimo? Svaki akumulator koji ima dovoljno struje da staruje jednom auto je spreman za upotrebu, drugačije ne bi ni smeo da se prodaje. Tu priču plasiraju prodavci koji bi da prodaju bajatu robu koja je već izgubila deo karakteristika.
To je u rangu ovih što preporučuju da se 4 puta godišnje akumulator stavlja na punjač. Kad sam kupio auto došao je iz Nemačke sa Varta akumulatorom starim oko 3 godine, kod mene je trajao još punih 8 godina, dakle nepunih 12 je izgurao. E onda kupim kod nas 1 crkne za 23 meseca, pa drugi koji je kao bolja marka i on je sada oko 3.5 godine star, taman izašao iz garancije već se vidno vidi zamor i ako izgura ovu zimu sledeću neće. E to je problem jedna Nemačka Varta (prava njihova za njihovo tržište) nadživeće 4-5 ovih koji se kod nas prodaju... ma koja marka.
Zavisi od opreme koju auto ima.hahaha, bio je auto u francuskoj do pre 3 godine, ko zna gde se vukao sve, znači sjebao me ovaj, priča čovek, prodaje, rekoh razume se neću da mu protivrečim a dobro sam se setio šta je preporuka ovde bila. Nudio mi tri modela aku, exide neki običan, ovaj premium što sam uzeo a i vp maximus čak je i ovaj treći bila njegova preporuka, malo jeftiniji a kaže extra se pokazali. A ovo čudo od 110ah mi bilo u autu, ovo neki original po oznaci ili šta je već, i pogledajte šta sam našao posle u knjižici nekoj tu pored aku što je bila, kakve su ovo preporuke,nigde veze
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari