Šta je novo?

Kuda ide ovaj forum!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poenta bench foruma je oduvek bio kvalitet.
Da je hteo kvantitet mogo je da postane burek ili b92 i jos neki forumi( i it su medju njima). ...

mali offtopic - peco jel mogu ja u bench sobi da otvorim temu, o elektromagnetizmu, struji i elektricnim mrezama ? neka generalno tema o primeni elektrichnih aparata, sa par tutorijala, kako sta radi i slicno, pripremio bih to kvalitetno .. ? :) msm, nije offtopic u bukvalnom smislu, danas i vesh mashine i pegle novije generacije u sebi imaju ARM procesore i sta sve ne .. a i zaista bi bila tema edukativnog karaktera. ? ako ne moze, onda nista, ali bi bilo zaista korisno, ko zna, mozda neko pokaze interesovanje upravo tu, sobzirom da mu je profesor fizike u sredjnoj bio smarach. :)

+1 :D

Najveci problem su ravnodusnost i apatija. Koja se iz svakodnevnog zivota preliva i na forum, pa onda umesto da se majmun koji troluje prijavi, kazni, napushi, svi ocute, a majmuncina se raspojasa. Nikad ne sme biti izostanka povratne reakcije! Ni na forumu, ni na ulici. Inace cemo sami biti krivci sto je sve otislo u k.. Licno sam bio svedok: elita objavi kako ce da se ukenja u zivot gomili ljudi, onda saceka, nema reakcije? - idemo do kraja..

Naravno, na ovom podneblju postoji jedna vrlo zeznuta osobina ljudi. Zeitgeist-ovski zeznuta osobina samo do ekstrema. Svak sebe dozivljava kao jedinku apsolutno izdvojenu iz drustva, i tripuje da sta god da se desava u drustvu njega nece doticati. Tu je taj sjeb, i tu pociva prava snaga tajkuna/politicara, u tom medjusobnom otudjenju ljudi a na ovim prostorima do extrema. Svi pred komsijom glume Holivud. Samo pogledajte njuske na onom nesretnom face-u? Svi mega pozitivni i uspesni sa "karijerama". A nezaposlenost nikad veca, sve da ih izvrnes niko nema dvesta dindzi u dzepu. Ludilo.. Sramota je biti siromasan. Siromasan si zato sto si glup i negativan!? Lol.. Pa kakvih ja namrstenih majmuna bez trunke mozga znam koji mogu da kupe ovaj forum sa sve clanovima za dve njihove vecere :). Estradne opajdare pricaju o tasnama od 2k evra devojcice i decaci se ugledaju na njih, zaglupljivanje mase do kraja, gde je medijiski prostor za Rock&Roll? Manji nego 90tih.. Da smo svi ujedinjeni, slozni, pa ima nas Cvorovica da pobijemo ta ***** :). Ovako, svak gleda iskljucivo svoju bulju, ima svoj mali svet i oko njega kineski zid, tripuje da upravlja svojim zivotom, a onda se nadje kako ceka bon za gorivo ili ulje u nekom kilometarskom redu, i ne konta da mu se neko ipak dobro ukenjao u zivot..

Resenje? Nikako apatija vec bunt, zajednicki front, naoruzajte sirotinju!

Potpisujem ovo, realno sagledano, bez oblande i lažnog sjaja.
Ponašamo se kao miševi.

Poenta bench foruma je oduvek bio kvalitet.
Da je hteo kvantitet mogo je da postane burek ili b92 i jos neki forumi( i it su medju njima). ...

Nisam mislio da se kvalitet potpuno zanemari na uštrb kvantiteta. Ali ne treba ni preterivati, pogotovo ako se radi o manje ozbiljnim temama.

Ne vidim kakva je veza između benchforuma i b92/bureka. Burek je forum opšteg tipa, za sve i svašta gde ne možeš naći puno pouzdanih informacija ali ima sve od igle do lokomotive. B92 sa druge strane je sličan ali on okuplja jako specifičnu kategoriju ljudi koji internet koriste da izbace frustracije iz sebe. Taj forum je meni primer foruma sa puno negativne energije, u poređenju sa njim na benchu ne da nema negativne energije već smo mala beba za njih.

Verujem da si mislio i na elitesecurty, taj forum je nekada bio jako dobar, nisam bio član ali sam aktivno čitao a danas je pun svakavih likova i velikog broja nepouzdanih informacija.

Razumem ja da je poenta moderacije da se izbegne takva sudbina (kakvu su doživeli drugi forumi) ali ne možete tretirati sve podforume jednako. Gejming podforum je neobaveznog tipa i nikakav offtopic ne može mu naštetiti u velikoj meri. Izigravanje čelične ledi u gejming podforumu govori najviše o tom moderatoru koji se time bavi, na našu sreći svi moderatori aktivni u gejming sobi su vrlo fleksibilni i opušteni.

Povodom kvaliteta da te pitam nešto: da li bi ti platio iPad duplo ili tri puta više nego što si platio kineski tablet? Jel misliš da taj kvalitet izrade i kvalitetniji ugođaj vrede razlike u ceni? Benchforum je sasvim kvalitetan ovakav kakav jeste, terati ljude sa foruma u pokušaju da se dostigne neki imaginarni nivo kvaliteta je totalno bezveze.

Ispovesti jednog moda...

Sa jedne strane se slazem, ali sa druge mislim da upravo u tome lezi dobar deo problema, odnosno to sto su sve ucestaliji ("u trendu") postovi koji nemaju direktnu vezu sa temom, a koji nisu ni totalni off/spam ili sta vec i koji se od strane (nas) moderatora sve redje brisu/moderisu/kaznjavaju upravo iz razloga sto plivaju na granici pravila (Bob Marli kao pravi primer coveka koji stanca ovakve postove ;)). Da li to ljudi rade svesno ili ne, ne znam. :)

Priznajem, u poslednje vreme samo brisem postove, jer mi se kosa dize na glavi kada pomislim da ce taj neko (kakvih je sve vise) zbog penala koji je popio da otvori jos pet tema u kojima ce da isteruje pravdu gde god stigne.

Da ne pricam o temama/sobama u koje ne zadjem par dana (konzole :smash:), a kada udjem, pokajem se, uhvatim za glavu i izadjem, iako mi dodje da podelim 50 banana i obrisem 30 strana spama.

Ne znam, mozda nema ono sto treba da imam :) da bi nosio mod znacku, ali verujem da ce se kolege u odredjenoj meri sloziti. :)
Postovi druga Marlija nisu na granici pravila, nego su najobicniji spam. Proveri samo tri njegova poslednja posta i sve ce ti biti jasno. Da li je tema o shopingu u outletu it tema, a pre nekog vremena je bila zatvorena tema o serijama pod izgovorom da nije it. Meni samo fale neke takve teme, o filmovima, o serijama, pa mozda cak i o knjigama ( :d), neki neobavezni podforum gde bi se jednostavno bolje upoznavali clanovi, razmenila i neka druga razmisljanja i mislim da bi bilo prilicno zanimljivo i da vidimo da drugovi forumasi nisu geekovi koji po ceo dan gledaju bench testove i d#kaju na komponente ( :d ) i koji su sposobni da pisu samo o igricama i masinama. A samim tim bi se oslobodili takvih poruka u temam koje su striktno it, , a ocigledno je da ljudi imaju potrebu da u svojim postovima pobegnu u neke druge oblasti.Time se ne bi izgubio kvalitet foruma, cak mislim da bi se i dobilo na kvalitetu i sadrzajnosti foruma.

Poslednja izmena:
Mnoge stvari su pitanje organizacije. Ljudi generalno neće raditi što im se ne kaže, na one koje rukovode pada zadatak da organizuju stvari, takvi primeri su očigledna posledica loše organizacije. Ne mora biti tako, recimo u SUP-u su uvek bile gužve i čekanja oko vađenja ličnih dokumenata, ali kada sam letos izvadio novu ličnu kartu i pasoš, sasvim druga pesma, sve lepo organizovano, uputstva postavljena na svakom koraku, sve se zakazuje, služba radi u dve smene, ništa se ne čeka, čak su i policajci bili ljubazni i predusretljivi. Slična pozitivna iskustva sam imao i u Domu Zdravlja.

Nije naš narod urođeno neradan, niti postoji neki navodni problem sa našim mentalitetom. Ništa naši ljudi nisu leniji od drugih, samo ih treba motivisati i organizovati. Naravno, u svakom žitu kukolja, svuda ima mentola.

A ko da obavi tu revoluciju u organizaciji i nacinu rada kad imamo vise kukolja nego zita?

I ja sam letos vadio dokumenta i posle svega sto si napisao ispada da ti stvarno imas srece zbog tog happy-sunshine-hippy nacina razmisljanja:

http://www.autobrief.com/content/20...u-se-redovi-u-Novom-Sadu_-Subotici-i-Jagodini

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/229423/Po-vozacku-u-pet-ujutru

Ne znam da li je u genima ili je takvo ponasanje nauceno, ali je cinjenica da je "kolektivni mentalitet" katastrofa :trust:

Jos uvek me cudi kako niko nije zakljucao temu i/ili obrisao neke postove, pa u iscekivanju moderatora necu uzalud da sirim pricu, ali kad bi skinuo svoje ruzicaste naocare, mozda bi i ti video ono sto vidim i ja ,)

:wave:

Poslednja izmena:
G@W : Ja se ne igram ili odgiram sa drugovima nesto jednom mesecno tako da slabo i moderisem pomenuti forum. Samo sam reko da je ovom forumu kvlalitet mnoogo vazniji od kvantiteta sadrzaja.

Eto ti sad, mene vazda nešto cenzurišu. Imam utisak ako ne pišeš o ITju ili ako se to ne dopadne moderatorima oni te skinu. Meni to deluje kao, e u mojoj si kući i ima da pričaš samo ono što ja želim da čujem ako ne odmah cenzura pod izgovorom neda mi veliki brat (urednik) ili tata pošto je sajt strani. Ja mislim da klabing treba da bude klabing, znači druženje forumaša o malo svakodnevnim temama, ako nastavite da trenirate strogoću ljudi će otići jer imaju potrebu da ćaskaju i o drugim stvarima. Jako me nervira stav pitaj gugl,ne forum, pa iz toga proistekne kako onda sve mogu da pitam gugla šta ću na Bench-u ili nije ti ovo B92, svašta. Zašto nekom smeta da ovo bude All in one forum kome je osnova IT?

Poslednja izmena:
smeta vlasnicima koji imaju svoju viziju foruma, koja se ne bazira na bureku i sl. vec je Peca objasnio i stvarno ne vidim sta ima dalje tu da se polemise...

Ma, cope objasni ti njima da Srbi žele da probiju ovaj 'embargo' na forumu.;)

Poslednja izmena:
Nema problema, hajde predlozite model po kome ce u toj off topic sobi vladati mir i spokoj, gde cete caskati fino i opusteno kao u finom kaficu na Vracaru, gde cete biti kulturni i pristojni

Ili ce vas kafanska atmosfera i drzanje nogu na stolu naterati da zamrzite i tu sobu a samim tim i ceo forum. Gde ce doci neki novi ljudi navikli bas na tu anarhiju pa ce vas ispreskakati u dve reci, slati vam PM-ove nepristojne ili neprijatne sadrzine. Takve likove je ovaj forum svojim pravilima u dobroj meri (na zalost, ne stoprocentno) u startu odbijao

Da se razumemo...za ovaj forum bi lepa i divna off topic soba bila super u svakom pogledu. I veca posecenost, i zadovoljniji korisnici - samo se bojim da je nemoguce. Ako me neko ubedi u svrsishodnost i uspesnost te ideje - mozemo da probamo sa nekim test periodom. Ali da, hocu zdrav pogled na to - ne ono, napravi ti pa ce to samo od sebe da funkcionise

@Peca
A da odradite nesto na foru oglasa, da ne mogu svi da komentarisu i otvaraju nove teme, nego samo ljudi koji imaju odredjen broj postova? I naravno da moderisanje bude malo strozije, pa ce posle par warn-ova svi da budu mirni... Bar se nadam da je tako...

Vi koji nemate iskustva mislite da je to tako lako. Off topic soba je kao sibica - procenjivati sta sme a sta ne sme, pa kuknjava kako ste njega pustili a mene niste iako...

A svaki moderator ima svoje vidjenje problema...

Pa oni i onako moraju da prate svaku temu da nebi ispalo neko sr*nje, vidis da se zale na konzolnu sobu... I naravno da bi u tom probnom periodu morao da postoji intenzivniji nadzor, pa ako bude sve kako treba onda ostave sobu za stalno...

............ htedoh nesto "pametno" da dodam,ali ima vec previse takvih postova...

Ajmo malo iskreno i ljudski:
Svi smo mi ovde lajave kere a kad treba ugristi debela vecina podvuce rep (osim Igoritze,on je garant triple ovan u horoskopu,koliko zna da bude uporan i tvrdogalav...i lajav..)
Svi smo pametni,svi sve znamo,ma svi za predsednika da se kandidujemo...e,zato nam je i takva drzava...(psovka)
Ljudi,sve sam procitao i sada da me neko pita nemam pojma...milion teorija,sistema vlasti,filozofija i kratkih uputstava kako treba voditi forum...
Primer (i to dobar): MMO WoT: nas gomila igra,svi se duvamo kako smo dobri..i svi u glas se dernjamo "Joj kad cemo svi zajedno pa da pokazemo kako smo dobri i jaki!"
I napravise dev-ovi WoT-a takmicenje...imali skoro mesec dana fore da se organizujemo...
Od nas gomile frajera nismo skupili 20-tak ljudi da se makar prijavimo na takmicenje...i onda komentari: e da smo se prijavili,sta bi mi uradili... Ajnstajn bi nam se zadivio na paradoxalnosti...

Peco,zahebi ti pricu i zelje,niko nije narodu udovoljio (ni nasem ni tudjem),deblje zacrtaj pravila i amen,kome se ne svidja,niko ga ne drzi...Kuda ide forum? Tamo gde admini hoce (i vlasnici)
Lepo je neko napisao kako su Slovenci ovde marva,a kuci fini...pa ja prvi vatam krivine kad mogu,to SVI ljudi na svetu rade,ne postoji vredan narod,samo manje ili vise poslusan...ako hoces red moras da stisnes,empirijski dokazano...zato smo i u rasulu ovde u Srbiji,znamo fest da fonjamo,zato i imamo toliko mnogo uspesnih politicara (+ politiku kao najbolju profesiju u drzavi)

I te price kako je napolju...pa kako je,cvetaju ruze? Jeste,lepe plate,samo niko ne govori koliko rade za te plate i koliko vrede te plate tamo...manite se bajki,sve ima svoju cenu...ko razume shvatice...
Pricam sa drugom iz Berlina,buraz mu ima net provajding firmu,kazu najbolji biznis su im penzioneri i to po okolnim gradicima,hoce ljudi net...a moja baba ni da cuje za net.Nema za net ili mogucnosti? Ima,ali nece,kao ni ostala starija rodbina,a prvi kukaju kako je sve shit i kako se nekad "lepo" zivelo...

Ako sam nekog uvredio pardon,ako hocete brisite,samo manite se vise filozofija,dajte neki konstruktivan predlog kao sto Peca rece ili svi da cutimo...i covek nam lepo izlazi u susret,ako i ostali admin/mod...ajd probaj na drugom forumu da isprozivas admina,iznapusavace te u najboljem slucaju...i da se drzimo tema,a ne iz svake teme vasar da pravimo,kao sto smo od WoT teme napravili :)

P.S.: i jedno zapazanje,u kom sam i sam bio akter kada jos nisam bio "sazreo" za net a to je da na svakom bozijem forumu postoji tema "Kuda ide ovaj forum..."

Poslednja izmena:
a, sta ti je kolega tenkista? i ja sam naveo primer WoT teme na forumu gde se manje/vise normalno komunicira :)
mada najvise kada ne radi server :D

Tenkista - ono gore sam skapir'o ko kompliment :) mada sto se horoskopa tice, em sam lav, em ne verujem u isti :) "crvene boje gradonacelnika nisa" :p

moje predlog offtopic-a, sam jednom i izneo u podforumu "benchforum" koji je em sakriven, em niko nije aminovo thread.

to nije zapravo bio offtopic u smislu offtopic-a, vec neshto nalik na vec izveden eksperiment sa temom "apple vs samsung vs windows" il kako se vec zove, gde se pustilo divljanje preko svake mere, a ne preko onog sto bi jedan ocekivao. zapravo da lici na "jedini thread o klima uredjajima" vise.

5-6 odredjenih thread-ova, i to u bench clubbing, a ne u posebnom podforumu, gde bi se svaki dodelio jednom od moderatora koji ima interesovanje za temu, a teme da budu nesto sto se provlaci kroz forum i od lane:

1. automobili i tehnichka diskusija - struja, modovanje auta, eventualno neka iskustva u voznji, chit chat na temu, po koji klip i tako to. bez pretvaranja teme u "vozim fiestu 86', al zato vidi klip od ferarija, i flame wars koji sledi"

2. nauka i tehnologija - vec imamo sciencefiction thread, ali sobzirom da nekolicina nas voli da caska i o svemiru, i o nauci koja ide u napred, i o filozofsko metafizichkom aspektu nauke to bi bilo ok.

3. struja i primena elektricnih uredjaja, elektricitet - to sam dobio amin, spremam temu :)

4. vicevi i funny stuff thread - ovo ne vidim kako moze da krene nizbrdo, osim ako dodje neko sa hitler jevreji forama. mada ... sluzilo bi kao comic relief, da se covek obraduje, razveseli i slicno, pa da sa mane zara oplete po gigatronu :d

5. entertainment thread - ovo znam sa jednog drugog IT related sajta, da odlicno smiruje ljude i ide u dobrom smeru. tv serije, knjige, filmovi, umetnost, bioskop, pozoriste.

sa ovakvih 5 dodatnih tema:

1. ako gori, moderatori bi odma znali gde gori
2. sve do jedne teme su relativno povezane sa IT, osim konkretno funny thread-a, ali opet, su to uglavnom tekst ili slika fore, i linkovi ka smeshnom.
3. oduzimalo bi offtopic sa tema gde im to nije mesto
4. jako dobro bi provuklo degenerike kroz filter, da im se obezbedi jedan banhammer

primer da MOZE da funkcionise je SF thread @ benchmark - ja sam napisao kako sam napisao tu temu, pokusao da joj napravim neki format, odma su dosli ljudi koje to interesuje, i koji imaju znanja o temi (vgagi, nnnn, SOCOM, Alex itd ... ) i diskusija je vise nego pristojna i primerena, i dobar izvor za informacije i diskusiju.

Poslednja izmena:
Da ne tupim mnogo, samo ću izneti svoje mišljenje (kao dugogodišnji član ovog foruma):
- već jako dugo vreme (poslednjih godinu-dve) retko posećujem forum, i sve ređe kako vreme prolazi. Nekada sam se na ovom mestu edukovao (još nisam ni bio član foruma) o IT-u (i svim pratećim efektima i pojavama) i nalazio odgovore na dosta pitanja, sada jednostavno koristim svemogući Google i uglavnom i ne pomišljam da se ulogujem na Bench forum. Da li zbog godina ili manjka vremena, i sve manje korisnih i dobrih diskusija - nemam pojma. Iz mog (subjektivnog) ugla - forum umire, i jako mi je žao zbog toga. Naravno da ja nisam jedan od onih članova koji su značajno doprineli razvoju foruma, ali verujem da sam jako dobro koristio Bech forum i vrlo se dobro osećao u ovoj zajednici. Sada jednostavno nema mnogo toga što me privlači ka ovom mestu. A nisam čak ni promenio interesovanja - i dalje volim da se bavim hw-om, i dalje svaku mašinu oc-ujem i optimizujem, i dalje se smaram sa kojekavim aplikacijama, igrama, drajverima i sl. stvarima, a od rada na kompu bukvalno 'leba jedem. Jedimo što sam prestao da budem deo Bench zajednice. Da ne svaljujem krivicu na forum - mogu samo reći da sam se ja promenio (omatorio i nagrbačio gomilu obaveza) i da sam izgubio interesovanje . . .

Umiru nasa interesovanja i smenjuju ih nova: sobe u kojima bi pre koju godinu bilo par korisnika danas imaju po 50 usera istovremeno

Tebe je drzao zar, kao i mene, kao i mnoge druge - onda si naucio, i dojadilo ti je da razglabas unedogled oko necega sto znas i naucio se. I nastavio si tako sto se drzis toga sto znas: i nisi jedini slucaj, ima ih mnogo

Sto se posecenosti ovog foruma tice, statistike kazu da je poseceniji i poseceniji, i poseceniji. I stalno ta linija ide nagore - uotalom oobreni su rekordi istovremenog prisustva na forumu nakon 4-5 godina, i to Boga mi za 30-ak posto. Dosli su neki novi ljudi: nekada su Maxa i drajver pisali po 50 postova dnevno, a danas su zabili nos u iphone i dosta im je :D Doduse, i ja sam :p

Peco, Igoritzu za mod-a na nekom od tih novih tema...samo ako hoce da prihvati...

1. automobili i tehnichka diskusija - struja, modovanje auta, eventualno neka iskustva u voznji, chit chat na temu, po koji klip i tako to. bez pretvaranja teme u "vozim fiestu 86', al zato vidi klip od ferarija, i flame wars koji sledi"

2. nauka i tehnologija - vec imamo sciencefiction thread, ali sobzirom da nekolicina nas voli da caska i o svemiru, i o nauci koja ide u napred, i o filozofsko metafizichkom aspektu nauke to bi bilo ok.

3. struja i primena elektricnih uredjaja, elektricitet - to sam dobio amin, spremam temu :)

4. vicevi i funny stuff thread - ovo ne vidim kako moze da krene nizbrdo, osim ako dodje neko sa hitler jevreji forama. mada ... sluzilo bi kao comic relief, da se covek obraduje, razveseli i slicno, pa da sa mane zara oplete po gigatronu :d

5. entertainment thread - ovo znam sa jednog drugog IT related sajta, da odlicno smiruje ljude i ide u dobrom smeru. tv serije, knjige, filmovi, umetnost, bioskop, pozoriste.

sa ovakvih 5 dodatnih tema:

1. ako gori, moderatori bi odma znali gde gori
2. sve do jedne teme su relativno povezane sa IT, osim konkretno funny thread-a, ali opet, su to uglavnom tekst ili slika fore, i linkovi ka smeshnom.
3. oduzimalo bi offtopic sa tema gde im to nije mesto
4. jako dobro bi provuklo degenerike kroz filter, da im se obezbedi jedan banhammer

primer da MOZE da funkcionise je SF thread @ benchmark - ja sam napisao kako sam napisao tu temu, pokusao da joj napravim neki format, odma su dosli ljudi koje to interesuje, i koji imaju znanja o temi (vgagi, nnnn, SOCOM, Alex itd ... ) i diskusija je vise nego pristojna i primerena, i dobar izvor za informacije i diskusiju.

Nije loš predlog u smislu kategorizacije, ali sam pre za to da budu podforumi u okviru Bench Clubbing-a, nego threadovi. Lično ne podnosim preduge teme i evo par tema u Bench Clubbingu, iako me interesuju, nemam volje da otvorim jer su nenormalno porasle i sad to treba čitati i čitati da bi uopšte mogao da se uključiš u neku diskusiju...

Umiru nasa interesovanja i smenjuju ih nova: sobe u kojima bi pre koju godinu bilo par korisnika danas imaju po 50 usera istovremeno

Tebe je drzao zar, kao i mene, kao i mnoge druge - onda si naucio, i dojadilo ti je da razglabas unedogled oko necega sto znas i naucio se. I nastavio si tako sto se drzis toga sto znas: i nisi jedini slucaj, ima ih mnogo

Sto se posecenosti ovog foruma tice, statistike kazu da je poseceniji i poseceniji, i poseceniji. I stalno ta linija ide nagore - uotalom oobreni su rekordi istovremenog prisustva na forumu nakon 4-5 godina, i to Boga mi za 30-ak posto. Dosli su neki novi ljudi: nekada su Maxa i drajver pisali po 50 postova dnevno, a danas su zabili nos u iphone i dosta im je :D Doduse, i ja sam :p

Lepo, za ove podatke o poseti foruma nisam imao pojma (jer sam zaista retko ovde u poslednje vreme), i drago mi je da je tako :). Izgleda da ima dosta novih članova koji uredno spamuju i flejmuju i postuju kostruktivno i još draže mi je zbog toga. Uostalom, ovo je oduvek bila najmoćnija zajednica na svekolikom domaćem netu i nadam se da će i da ostane.

Mene samo jedno zanima, dokle ce vise Apple teme biti trovane konstantno od istih ljudi? Muka mi je vise i da udjem u bilo koju Apple temu jer se redovno isti ljudi koji se javno izjasnjavaju kako, citiram "mrze Apple", (ovo je ozbiljna patologija ako je neko u stanju da mrzi jednu kompaniju). Poslednji primer :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?223191-Čekati-iPad&p=2436845&viewfull=1#post2436845

Prica koja je par strana pre toga vec ispricana, posle odredjenog vremena javlja se covek a jedini cilj je koliko vidim ponovno pokretanje prepucavanja koje ce naravno kao i do sad usloviti zakljucavanje teme. Dokle ce se takve stvari tolerisati? Mislim da forum nije mesto za lecenje licnih frustracija odredjenih pojedinaca.

Postovi i slika su obrisani jer je vec bilo.
A sama slika je ok i pokazuje kolko apple vrsi fake advertising... i ne vidim zasto je hate ako se ljudi upozore da ono sto apple reklamira na svom sajtu nema veze sa realnoscu.
A za zakljucane teme , ako neko ima nesto da doda na bilo koju temu ma kolko to bilo sitno i nebitno dokle god je u vezi sa temom a nije nastavak prepucavnja... uvek moze da se javi na pm i otkljuca ce se.

vidim ja da se fino iskulirao moj predlog za dodatne teme .. ali avaj, kapiram da samo ova tema ima oko 20ak podtema .. :)

Uf, na slavi je šljiva bila ljuta i toliko o Sv.Jovanu. Nego htedoh da kažem da bi zaista bilo teško napraviti off topic sobu gde bi ljudima moderator govorio, pričajte o ovome ali ne i o tome. Ja sam više zamišljao kao All in one sajt, imao bi Rapid share kao i element glupog fejsa,eto tako. A joj ala radi šljiva od tricet gradi.:bottle:cheers:party:

Radiće i banhamer ako se ne sabereš ;)

Dobro, dobro samo kažem kako zamišljam off topic sobu. Malo šale.:wave:

Iako forum posecujem relativno dugo, i taj neki pocetnicki entuzijazam je dostao opao bar kod mene, i kada izvazem celu pricu moram da priznam da je ovaj sajt ipak dobro vodjen. Prati HW trendove i veoma iskusno uvodi i forsira sadrzaje. Ako sve zamerke sklonimo na stranu, rezultati pokazuju da li vodjen dobro ili ne.
Rezovi kazu da je dobro vodjen i da iako mozda nije uznapredovao mnogo unazad nekoliko godina, ipak je uspeo da se odrzi kao vodeci.
A to je, imajuci u vidu cinjenicu da je teze "opstati" nego "postati" velik, ogroman uspeh!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno