Šta je novo?

Kuda ide ovaj forum!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da tema treba da se otkljuca uz ekstremno strogo moderisanje. I javno prozivanje onih koji lazu cisto da bi pljuvali!

Kakvo prozivanje, kamenovanje bre ! :)

Drugim rečima, očito su vam pripretili da se ubuduće neće reklamirati na sajtu gde se dozvoljava neka kritika? :)

Naravno da ima svakakvih ljudi, ali ona tema je bila korisna, a bogami bilo je slučajeva da ljudi reše svoj problem samim javljanjem u toj temi...

Isto kao sto ja analizom tvojih postova u poslednje vreme vidim da se tebi mnogo stvari na ovom forumu ne dopada...svaki cas bi nesto da primetis. Postuj to sto ti je u potpisu :)

Pa vidis, bojim se da su pozicije ovog sajta mnogo stabilnije nego sto se tebi cini. Postoji nesto sto se zove profesionalizam u poslu, niko nama ne preti povlacenjem reklame jer niti su ti ljudi tamo indijanci, niti radimo od juce. Zna se sta je pristojno a sta nije a tu postoje mnoge stvari koje nisu pristojne niti su bile u threadu od pre godinu i kusur

Tema je korisna i bila bi super korisna kada bi slucaj potkrepljivali imenom, prezimenom, brojem fiskalnog racuna, dokazom tacnosti navedenih podataka i ko ih je ostavio - pa preko toga kultura izrazavanja koje na zalost, nema

brate mili, bench je i super kakvi su ostali forumi, jedini koji granice hejta, flejma, spama i ostalih forum ****** drzi na minimumu.

Jel mislish na domace ili strane i da li mislish na domace IT i strane IT forume?

Ja i vise od pola od svega sto se navodi lose ne smatram i ne vidim kao lose. Mora da je problem u meni....

cinjenica je da neki ljudi sede po ceo dan ispred kompa, i sve im smrdi osim sopstvene guzice. gledam onu temu o iskustvima .. nikako da se javi jedan covek, i da kaze - ej tamo mi je bilo kul. a ja kao kupac znam da postoje mesta, gde te ljudi sasvim solidno i kvalitetno usluze, i to posecena mesta.

nego mi se sve nekako cini sledece, mozda greshim, al znam dobro karaktere ljudi -

neko kad ugleda onu temu, o loshim iskustvima, zapravo ne pise o svom losem iskustvu. nego, od komarca napravi magarca, da bi ispala dobra prica, za forum. znash - "ej ovaj ima super pricu, njega su zeznuli, pa ajd ja da napisem da su mene jos gore zeznuli."

a sve to zakljucujem na cinjenici da je ova ovde chorba od srbije jedina imala ovakav recept, postali smo mnogo preki i loshi ljudi, i danas je bukvalno sramota imati lepa osecanja, pocev od prizavanja da si zaljubljen u devojcicu, da volish ortaka, da cenish neciji rad i trud, i na kraju krajeva, da kazes nekome da je neko negde obavio dobar posao. sve te stvari su "gej", nisi macho i nisi ovaj "new age srbin" sto se potura kao standard, ako to radis.

Jel mislish na domace ili strane i da li mislish na domace IT i strane IT forume?

Ja i vise od pola od svega sto se navodi lose ne smatram i ne vidim kao lose. Mora da je problem u meni....

Generalno domace forume, bili oni IT ili opsteg tipa.

a sve to zakljucujem na cinjenici da je ova ovde chorba od srbije jedina imala ovakav recept, postali smo mnogo preki i loshi ljudi, i danas je bukvalno sramota imati lepa osecanja, pocev od prizavanja da si zaljubljen u devojcicu, da volish ortaka, da cenish neciji rad i trud, i na kraju krajeva, da kazes nekome da je neko negde obavio dobar posao. sve te stvari su "gej", nisi macho i nisi ovaj "new age srbin" sto se potura kao standard, ako to radis.
Свака ти част на овоме, слажемо се у потпуности :)

Што се теме тиче не мислим да је све тако црно, али се слажем да има одређених наведених појава.

Компјутери, на нашу жалост или срећу, одавно нису само ствар geekова већ су постали део потрошачке електронике ил' како већ то да назовем.
Повећавањем квантитета логично је да ће се смањити и квалитет. Колико год нови чланови, са својим на први поглед глупим питањима били досадни, мислим да се пречесто упућују на "гуглање". Ако ћемо тако не требају нам форуми, све ћемо сами да тражимо :p

А оно што људима генерално фали, па и на форуму, а то се поготово види како се повећава број корисника рачунара је генерална култура и непоштовање. Трудим се да се на форуму понашам као и у правом животу, саговорници на форуму нису само nickови и avatarи већ прави живи људи ;)

Isto kao sto ja analizom tvojih postova u poslednje vreme vidim da se tebi mnogo stvari na ovom forumu ne dopada...svaki cas bi nesto da primetis. Postuj to sto ti je u potpisu :)

Da je loše ne bi bio tu, ali zato uvek ima stvari koje mogu biti bolje. :) Kao što sam ljut na upravu košarkaškog kluba iz potpisa što nije uplatila 20k evra da bi imala Vujanića dve nedelje ranije, verovatno mu se ne bi desilo da mu neko stane na nogu, ali to ne znači da me neće biti u Areni u top16 :)

Što se tiče one teme, nije tako strašno što ljudi ne mogu da pišu koji prodavac ih je mrko pogledao, ili ih nije nazvao na telefon posle x dana. Ali nikako ne bih voleo da sledeće bude da se ugasi tema o pravima potrošača ili kako se već sada zove, gde se desi da ljudi imaju pravih problema sa ostvarivanjem garancije, a očito je da sve značajnije maloprodaje itekako prate takve teme, a to je najbitnije.

cinjenica je da neki ljudi sede po ceo dan ispred kompa, i sve im smrdi osim sopstvene guzice. gledam onu temu o iskustvima .. nikako da se javi jedan covek, i da kaze - ej tamo mi je bilo kul. a ja kao kupac znam da postoje mesta, gde te ljudi sasvim solidno i kvalitetno usluze, i to posecena mesta.

nego mi se sve nekako cini sledece, mozda greshim, al znam dobro karaktere ljudi -

neko kad ugleda onu temu, o loshim iskustvima, zapravo ne pise o svom losem iskustvu. nego, od komarca napravi magarca, da bi ispala dobra prica, za forum. znash - "ej ovaj ima super pricu, njega su zeznuli, pa ajd ja da napisem da su mene jos gore zeznuli."

Zar se baš ti nisi tamo žalio da te nisu primetili po sata u radnju, već su se sjatili oko žene u bundi? :D

eto vidish rama, 2/3 tog mog posta je pohvala necijeg rada, a ti si zapamtio samo kritiku ;)

Cinjenica je da su skoro svi usluzni, ali vecini nedostaje poznavanje materije. A to je receno vise puta. Za stanje kakvo jeste su krivi iskljucivo poslodavci koji zaposljavaju koga stignu. Secam se kada sam uzimao monitor 226bw u Gigatronu. Sat vremena im je trebalo da provere panel, a od tih sat vremena pola su proveli na netu trazeci kako se ulazi u servisni meni.
Koliko bi ljudi kao sto su Omnik, Spacemaster, nikolas, PCbeast, megaskot i ostatak ekipe sa bencha znacio svakoj radnji i koliko bi se podigla sama usluga. Verujem da je vecina slavila kada se otvorio Benchhouse. Ne samo zbog uzlusnosti, vec zbog kvaliteta i poznavanja materije zaposlenih.

Sto se tice samog foruma jedna stvar je neizbezna, a to je dolazak novih generacija. Jedino ograniciti forum na odredjen broj korisnika (znam da se to nikada nece desiti). Problem sa novim generacijama je sto je velika vecina nepismena i otud katastrofalnih postova, a vala i tema "ciji je veci, duzi, bolji".

Da ne odem u off, mada svi skrecu u tom nekom smislu...

Dokle su neke stvari dosle. Ljudi generalno nemaju novca i to mi je jasno. Onda neke svoje licne frustracije prenose i na forum(e), sve im zivo smeta: i skin, i font, i baneri, i trziste, i preskupi proizvodi, i usluge i ceo svet ih nervira. I nemaju 200 dinara u dzepu ali su na forumu(ima) najjaci, ne trudeci se da kvalitet zivota poprave a samim time i svoj stav. Stvar je u stavu, radim, privredjujem, guram, trudim se da budem uspesan. Svi mi u zivotu imamo svojih uspona i padova, naidje period kad nas hoce, pa zatim kriza dodje, ali generalno - stav koji postavimo sebi u glavi je kriticno bitan. Iako ce se nekome uciniti da ovo sto pisem (kazem) nema bas nekog smisla, mene upravo taj problem muci i kroz komunikaciju na ovom forumu, jer vidim da ima jako puno ljudi sa potpuno pogresnim stavom: necu ga nazvati hejtom ali negativnim stavom hocu. I od toga sve krece

Eto, konkurs za dobre autore koji je stalno otvoren na ovom sajtu: kada treba kritikovati - svi su tu, svi sve znaju, svi bi to bolje istestirali, zasto nisi naveo ovo, zasto nisi naveo ono. A taj neko ima u svojoj masini bartona, nosi nokiu od pre pet godina, besan je zbog toga i zali se kako nema posla u ovoj drzavi. Neki se i odvaze da probaju: pa mu je malo 40-50 evra da zaradi za jedan clanak a ti mu das sansu da em zaradi, em da proba nesto sto moze da gleda samo na slikama ili u prodavnici. Ili shvati pak da ne ume u stvari da pise, da mu je draze da se navali kod keve na rucak, da izicka 200 dinara i da nastavi da se pravi pametan na forumu. Ljudi NECE DA RADE ali imaju milion obrazlozenja zasto nece da rade, pravdajuci floskulama sve svoje negativnosti koje nose

Evo...Benchmarku trenutno fali trenutno jos jedan urednik - autor, i boli me glava od objave konkursa kada pomislim ko ce se sve na njega javiti. I kakve i cije cu frustracije sutra leciti....i prosto je neverovatno da na largest IT komjunitiju u Srbiji godinama vec ne moze da ispliva covek kakav treba da bude. Ne mogu da kazem da nisam probao...u zadnjih nekoliko godina barem 6-7 ljudi koji su prodefilovali kroz Bench na mesec-dva-tri-pet. Toliko energije, toliko razgovora...da bi se dobar deo njih pravdao da ne moze da postigne, da nije to tako lako, da ima bolje - gde se manje radi a vise zaradjuje, itd. Da se radi - radi se, mora. Da je plata veca od prosecne plate u Srbiji - jeste. Da je radnik prijavljen - jeste. Nije dovoljno....trazi se da postujem neciju fikciju. Ja sam bre urednik, ja sam taj koji vidi da li neko ume-moze-zna-hoce, i da to primetim, probam da usmerim i popravim. Sudeci po stavovima na ovom forumu, mi bi trebali uvek u steku da imamo 5 extra ljudi koji cekaju ko zapete puske i u 15 dana da mogu svim obavezama da odgovore. Imamo li ih? Nemamo, i to je istina, bolna...

Eto, imamo ljude koji su ponikli na ovom sajtu, radili za njega, a danas su predstavnici AMD-a ili Intela: znaci, perspektiva za pametne postoji - ali ne, vaznije je da je ova graficka u onom shopu jeftinija za pola evra i zato je ta garaza bolja od shopa u koji je ulozeno ne znam koliko novca, truda, vremena, da me je onaj prevario jer mi u kutiji zvucne fali cd i neki sticker koji mi ne znam koliko znaci. I tako do neke sledece situacije...NATO, komunizam, svetska kriza, rezim, porezi, drzava. A problem je u nama...

I nije nama forum drugaciji no sto je bio, nas problem koji generalno kao drustvo, ili kao pojedinci imamo je mutirao

Peco naravno da treba vremena da se odradi posao, posebno pisanje clanka plus pride gomila testova. To sto mnogo njih zeli sto vecu kintu za 5 minuta to je njihov problem. Bez usavrsavanja sebe kao licnosti nema nicega.

Dezurnih pljuvaca je bilo uvek i bice. Ne znam zasto se neki nalaze uvredjenim kada izadje nesto bolje od onoga sto oni imaju. Tehnologija napreduje i ne mozes ocekivati da nesto sto si skupo platio sto godina bude najbolje. Postali smo narod koji gleda kako i gde moze da ucari koji evro/dinar makar i prevario nekoga.

Jedno pitanje, nadam se da nece biti mnogo ljutnje...

Zasto je zatvorena ova tema? http://forum.benchmark.rs/showthread.php?249817-Iskustva-sa-prodavcima-IT-opreme

Zasto ljudi ne mogu da iznesu svoja iskustva? Da li vam je doticna firma sponzor ne razumem? Znaci kad god neko bude pricao ono sto nekome iz ko zna kojih razloga ne odgovara, takve teme ce biti zatvarane?
Peca je tamo upotrebio reci kao "neko ce da soli pamet po pitanju slobode" i "necu dozvoliti da se neko nabija na kolac"...?
Mogu da razumem da ce pojaviti neki ludak koji ce napisati neistinu, ali ako 10 ljudi napise ruzno iskustvo sa nekom firmom, izvini i treba da se "nabije na kolac", iako ovo mnogo ruzno zvuci. Ja da drzim firmu ovog tipa, pa dolazio bih na ovakve forume da vidim cime ljudi nisu zadovoljni, i koliko je sve to zaista objektivno, i sta mogu da popravim da musterije budu zadovoljne(ok slazem se da nekim ljudima nikad ne mozes udovoljiti).

Ja sam bas hteo da napisem lepa iskustva sa par firmi, ukljucujuci doticnu u temi koja je zakljucana, ali isto tako zelim da cujem kad su se prema nekome ophodili ruzno.

Nisam hteo da otvaram novu temu, a naslov ove mi je bio prikladan uz ono sto imam da kazem.

Poz.

Tema(e) tog tipa su odavno postale samo mesto gde će korisnici na svaki mogući način i za najbanalnije moguće sitnice opravdano i neopravdano pljuvati po prodavcima računarske opreme. Kada se digla tema gde prodavci pričaju o iskustvima sa kupcima, odma su najgrlatiji iz ove druge teme ustali u pobunu. Bogu hvala te tema "iskustva sa računarskim radnjama" nije odobrena. Uzmi i baci pogled na stariju i videćeš na šta mislim kad ti ovo pišem. Možda bi ti, i nekolicina drugih pisali nešto što je korisno za kupce, ali generalno i globalno to nije bio slučaj.

Forum ne čini rukovodstvo već njeni članovi. Kakvi smo mi, takav je forum.

Čudno je kako ljudi konstantno pišu o tome kako dobijaju kazne za svakakve gluposti, a ja za svojih 1200+ postova imam samo jednu opravdanu kaznu.

Poslednja izmena:
Cope,tebra,bila je ovo tužna i srceparajuća priča jednog urednika,bre pripalo mi te žao.Ali moram reći da si u pravu i da nam nema spasa.Meni je forum lep i inovativan,crna boja,cool!Samo mi nedostaju slike sa vestima u vrhu sajta ali nije ni ovako loš.

Poslednja izmena:
@Peca
Uvedi "lajkove" na postove. Ako kažem da delim tvoje mišljenje ispašću poltron :)

Evo...Benchmarku trenutno fali trenutno jos jedan urednik - autor, i boli me glava od objave konkursa kada pomislim ko ce se sve na njega javiti. I kakve i cije cu frustracije sutra leciti....i prosto je neverovatno da na largest IT komjunitiju u Srbiji godinama vec ne moze da ispliva covek kakav treba da bude. Ne mogu da kazem da nisam probao...u zadnjih nekoliko godina barem 6-7 ljudi koji su prodefilovali kroz Bench na mesec-dva-tri-pet. Toliko energije, toliko razgovora...da bi se dobar deo njih pravdao da ne moze da postigne, da nije to tako lako, da ima bolje - gde se manje radi a vise zaradjuje, itd. Da se radi - radi se, mora. Da je plata veca od prosecne plate u Srbiji - jeste. Da je radnik prijavljen - jeste. Nije dovoljno....trazi se da postujem neciju fikciju. Ja sam bre urednik, ja sam taj koji vidi da li neko ume-moze-zna-hoce, i da to primetim, probam da usmerim i popravim.

Dozvoli, ne slažem se sa tim što kažeš. Većina naših ljudi nisu lenčuge, čak ću reći da su Srbi generalno veoma vredan i radan narod, naši ljudi bolje prolaze po inostranstvu od većine drugih nacija sa velikom emigracijom. Da ti vidiš mog kolegu Grka kako se pre neki dan svađa sa šefom jer su mu dali neki manji prevod da odradi i on onako sa frapeom u ruci protestvuje jer mu to nije u opisu posla, ti bi se ujeo za jezik i nikad opet ne bi tako nešto rekao.

Ja recimo sada imam takav posao koji ti kažeš da naši ljudi žele, dakle vrlo fina plata u velikoj firmi, bonusi, totalna laganica i veruj mi, napustiću ga prvom prilikom kad mi se ukaže nešto što će mi pružiti priliku da zapnem, dalje učim i razvijam svoje sposobnosti. Ne znam zaista kakva je situacija sada, ali u moje vreme Benchmark je imao niz dobrih, kvalitetnih pisaca kojima si ti stalno nalazio mane. Meni je recimo to piskaranje bilo prilično teško, ne znam, možda ja jednostavno nisam imao talenta za te stvari, ali kažem iskreno, nije mi to pisanje bilo ni malo naivno. Mislim da su tvoji kriterijumi realno previsoki i da Benchmark novinari vrede mnogo više nego što im ti daješ kredita. Moja dva centa, bez želje da se nađeš uvređen.

@Peca
Ne znam kakva je tvoja materijalna situacija (niti želim da znam i ulazim u to), ali po tvom pisanju sam stekao utisak da si ipak daleko iznad tužnog srpskog proseka. Rećićeš da je floskula, ali nije isto kada si urednik jednog Benchmarka, i sa druge strane, kada "živiš" prosečan srpski život valjajući se u blatu svakodnevno.

Prvi ne volim negativan stav i ljude kojima ne možeš udovoljiti nikako, ali me još više nervira taj, u poslednje vreme veoma popularan, kvazi optimizan i pozitivizam, do te mere da mi takvi ljudi deluju mentalno oboleli. Da li je zdravo i normalno da svi budemo shiny happy people dok je realnost nešto sasvim drugo? I, kada bi to neko objektivno gledao sa strane, izgledalo bi mu kao da gleda ludake u ludari. Možda nisam na najbolji način uspeo da kažem ono što mislim, ali predlažem svima da pogledaju ovaj klip: Smile or Die

Mislim da se mnogi objektivni problemi i nesposobni ljudi veoma vešto skrivaju pod tim "dežurnih pljuvača je uvek bilo i uvek će biti", ne razmišljajući čak ni na pola sekunde "hej, možda ti ljudi zaista žele da nam kažu nešto iz dobre namere, možda nisu samo besni klinci koje leče svoju frustraciju jer imaju Bartona".

Poslednja izmena:
Većina naših ljudi nisu lenčuge, čak ću reći da su Srbi generalno veoma vredan i radan narod, naši ljudi bolje prolaze po inostranstvu od većine drugih nacija sa velikom emigracijom.

Ovo je kao da citam domacu propagandu iz 90-ih :(

I dozvoli da se ne slozim sa tobom :D

Iskreno, nama treba više samopoštovanja, ljudi trpe gluposti veoma često i ne reaguju, ne brane se. Onda dođu ovde gde nemaju oponenta u fizičkom smislu i prelaze liniju mnogo više i češće.
Mislim da u Srbiji dosta ljudi zaista radi izarađuje svoju platu, i kao što reče morbius, naši ljudi na zapadu se često pokažu kao veoma vredni. Dosta ovde manjka neka bolja sistematizacija gde bi svima moglo da bude bolje, gde bi radnici bili efikasniji ali i takođe pošteno plaćeni.

Iskreno, prečesto sam viđao da ljudi koji imaju dobru priču dosta bolje prolaze u ovoj zemlji, znanje je često manje bitna stvar, to mu dođe kao i sa ženama, bitno je lagati masno i sočno:)
Hvala Bogu, nisu ni sve firme takve a ni žene:)

Ali gledam ove moje gazde Slovence - kapitaliste, u svojoj državi moraju da poštuju veći deo zakona jer će ih sistem kazniti (verovatno), ali ovde, ovde rade sasvim drugačije jer sistem retko kad kažnjava pa se oni sasvim drugačije ponašaju ovde, da ne pričam previše.
Gldao sam ih izbliza, i taj profesionalizam koji sam zamišljao ja nisam video, imaju donekle bolju disciplinu i to je kraj. To se može dosta primeniti i na ostatak zapada, radim na mestu gde mogu da vidim dosta stvari.

Žalosno je što mi ne radimo više na sebi, treba ipak imati stav, pozitivan stav, iako je teško. Mora se imati neki cilj u životu, iako smo uskraćeni debelo, ali nema predaje bez borbe, a kad se boriš onda vidiš da možeš, možda i da pobediš.

Ovo ima i nema veze sa forumom, ali dosta opisuje situaciju uopšte.

Ovo je kao da citam domacu propagandu iz 90-ih :(

I dozvoli da se ne slozim sa tobom :D

Imaj ti svoje mišljenje slobodno, ja znam na osnovu spiskova udruženja da od oko 10 hiljada Srba koji stalno žive u Grčkoj nema mnogo onih koji za život rade slabo plaćene, teške i prljave poslove, velika razlika u odnosu na Ruse, Poljake ili Albance, narode izvan Evrope da i ne pominjem.

Prvi ne volim negativan stav i ljude kojima ne možeš udovoljiti nikako, ali me još više nervira taj, u poslednje vreme veoma popularan, kvazi optimizan i pozitivizam, do te mere da mi takvi ljudi deluju mentalno oboleli. Da li je zdravo i normalno da svi budemo shiny happy people dok je realnost nešto sasvim drugo?

Pozdravio te Pushkin.

covece, ne da nije zdravo, nego je neophodno biti srecan! ja ne znam kako ti zivis pa ti je "realnost nesto sasvim drugo", ali odma da ti kazem - postoje u ovom svetu neke sile, kinezi zovu to Ki, japanci Chi, indijci Chakra, naucnici Autosugestija, hriscani nazivaju to Sveti Duh i tako dalje - ali je cinjenica da ce da te zivot tretira onako kako ti tretirash svoju dushu. i to je vec i pravilo, nalik na marfijeve zakone.

meni je zapravo pun urac vas sto te subliminalni emo. realnost je teshka, pa ajde svi da kukamo, da se zalimo, da budemo depresivni. ako ti mislis da je srecan covek lud, onda sto bi rekli ameri - then, you fail at life.

gde je to realnost ruzna i tuzna objasni mi ??

ja kolko vidim, samom cinjenicom da si ti seo za internet, moze se zakljuciti da imas da jedes, da imas da pijes, da imas da platis racune za struju i internet, i ako je sve u redu, da imas porodicu i prijatelje oko sebe. sta zapravo hoces vise od zivota ?

jel to onaj sindrom, da svi srbi zapravo kukaju kako "life sux" cekajuci da padne kofer para s'marsa ? i, zasto automatski nazivash to "kvazi optimizam" ? ja kapiram mene kad bi video, automatski bi sebi zacrtao 55 predrasuda u glavi, tipa: "vidi ovaj igoritza, lud, smeshka se, prica svasta, dijabola"

e pa brale moj, da ti kaze igoritza ukratko, cale mi je bio medju najvecim talentima jugoslovenskog fudbala sa 18 godina, da bi ostao sa 6 metlnih krampona u nozi, na svojoj poslednjoj utakmici u jugoslovenskoj ligi pre prelaska u ajaks, jer je neki degen od 30+ godina uklizao. ja sam sa 19 godina isao da mi seku parce mrtve koske iz kuka, i da mi ga stave u koleno, jer sam komplet pokidao nogu na prvoligashkoj utakmici kosharke u tadashnjoj winston juba ligi. Mom dedi su duzni 45 livada denacionalizacije, i nikad ih nece dobiti, moj jako dobar drugar je sa 13 godina ispalio metak drugarici iz odeljenja u glavu, jer nije znao da tatin pishtolj nije zakocen ... (koji nikad to nije prezalio, i sada pola svoje zarade daje za pomoc ljudima u nevolji, iako jedva sastavlja i ima sina, a otac drugarice mu je oprostio, jer je bio dete i zna da je sada dobar covek)

NIKO do sad, ni ja , ni cale, ni drugar, NIKAD nismo kukali, a da je sudbina pustila bar 10% ja bi se sad shvalerisao po Ibici. i to su ljudi koji su oko mene, i svi imaju osmehe na licu. i niko ne pravi budalu od sebe, nego jednostavno, zivot je lep kada si srecan, kakvi god da su uslovi, a to sto ti radis je zapravo "kvazi pesimizam" a ne obrnuto.

odgledaj Roberto Benjinija, "Zivot je lep", covek je stranac koji je dobio oskara, sto je prvi put u ustoriji akademije, i to opravdano. valjda ces iz tog filma da izvuces neku poentu ...

Poslednja izmena:
Potpisujem sve sto su Igortiza i Peca napisali. Pesimisti bez razloga ne vredi nista pricati.

Poslednja izmena:
Ne znam šta je vama ljudi ja ovaj forum vidim kao zabavu i priliku da prodiskutujem sa nekim o temama koje volim . Ovde i sad ima puno toga da se uči , a negativaca je uvek bilo i biće . Život je borba , ko je slab pašće i idemo dalje . Moj stari kaže kad kad ga pitam kako je preživeo ustaški logor za decu , zbegove , proganjanje od strane komunista pa sad i ratno zarobljeništvo u Bosni "Sine sve prođe pa će i ovo proći al nikad ne sagni glavu" .

Igorice, moram prvo da ti kažem da si me razočarao jer deluješ nekako licemerno. Među prvima si uleteo u onu temu i zapljuno Gigatron jer te je prodavac "mrko pogledao", a nakon što je Peca izneo svoje mišljenje, povukao si ručnu i promenio ploču. Pričaj dalje šta hoćeš, ali ja takve prevrtljivce ne volim. :)

Sad idemo na tvoj post i neku generalnu priču koja nema veze previše sa Benčom, nego kad smo već krenuli, da ti i odgovorim.

Ne znam gde si u mom postu video kuknjavu? Moje pisanje je bilo generalno, nije se odnosilo na mene lično. Smatram da zarađujem i živim iznad srpskog proseka, ništa naručito (nikakvo hvalisanje), ali ni ne kukam. Kao što rekoše, ovo je sada kao 90ih, onda ko je bio u JULu ili SPSu je živeo super, dok su ljudi okolo crkavali. Pitao sam tada drugara, mladog SPSovca, "kako možeš da uživaš u tome što imaš kad vidiš sve te ljude oko sebe i kako oni realno žive"?

covece, ne da nije zdravo, nego je neophodno biti srecan!

Slažem se! To je moja životna filozofija u poslednje vreme. Nema smisla života, nema svrhe koju nam je namenio "svevišnji", jedina svrha je da budemo srećni. Istina, znam jako malo ljudi koji su istinski srećni, većina ih je u onom pomenutom fazonu, a motivi su različiti, hvalisanje, foliranje da bi se postigao ovaj ili onaj cilj, ili u krajnjoj liniji, obmanjivanje samog sebe - kao neki mehanizam odbrane.

ja ne znam kako ti zivis pa ti je "realnost nesto sasvim drugo", ali odma da ti kazem - postoje u ovom svetu neke sile, kinezi zovu to Ki, japanci

A ja to zovem bullshit. :)

meni je zapravo pun urac vas sto te subliminalni emo. realnost je teshka, pa ajde svi da kukamo, da se zalimo, da budemo depresivni. ako ti mislis da je srecan covek lud, onda sto bi rekli ameri - then, you fail at life.

Fejluješ Igorice. Nema kuknjave, žalbi, depresije... dakle nema toga "sve je super, nema nikakvih problema", ali nikako ni priča "izgubljen sam slučaj, ništa mi ne može pomoći", nego moj stav je "hajde da sagledamo realno stanje stvari i da vidimo šta možemo konkretno da promenimo da učinimo situaciju boljom."

gde je to realnost ruzna i tuzna objasni mi ??

Evo u mom komšiluku na primer. Najbliži komšiluk troje ih otputovalo (rak), a još dvoje čeka na red. A zašto? Pa zato što su kupili avion i audije da se vozaju, a ne dovoljno skenera po bolnicama da se ljudi pregledaju, pa kad stignu na red - višem im pregled ni ne treba.

ja kolko vidim, samom cinjenicom da si ti seo za internet, moze se zakljuciti da imas da jedes, da imas da pijes, da imas da platis racune za struju i internet, i ako je sve u redu, da imas porodicu i prijatelje oko sebe. sta zapravo hoces vise od zivota ?

Da, imam (trenutno) za sebe i svoju porodicu, ali znam mnoge koje nemaju, mnoge koji žive od penzija koje su ispod ljudskog dostojanstva, da su u situaciji da odjavljuju struju i da u 21. veku zimu provode praktično bez grejanja. Osvrni se malo oko sebe, da ne kažem promoli nos iz Beograda, obiđi neka sela po Vojvodini, a jug Srbiji da i ne pominjem. Biće ti jasnije o kakvoj realnosti pričam.

jel to onaj sindrom, da svi srbi zapravo kukaju kako "life sux" cekajuci da padne kofer para s'marsa ? i, zasto automatski nazivash to "kvazi optimizam" ? ja kapiram mene kad bi video, automatski bi sebi zacrtao 55 predrasuda u glavi, tipa: "vidi ovaj igoritza, lud, smeshka se, prica svasta, dijabola"

Vidi se na čoveku da li je srećan ili ne - to dobro znam da procenim. Imam drugara koji uopšte ne pridaje značaja materijalnom, obučen je kao klošar, stalno je po neki putovanjima - vuko****nama gde "normalnom" čoveku ne bi palo na pamet da ode, plus mu se zalomilo da nađe devojku sličnu sebi. Njega kad vidiš sija - vidi se da je srećan, da uživa u tome što rade i da ga to maksimalno ispunjava. Na žalost, takvih ljudi jako malo poznajem, čak mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke.

NIKO do sad, ni ja , ni cale, ni drugar, NIKAD nismo kukali, a da je sudbina pustila bar 10% ja bi se sad shvalerisao po Ibici. i to su ljudi koji su oko mene, i svi imaju osmehe na licu. i niko ne pravi budalu od sebe, nego jednostavno, zivot je lep kada si srecan, kakvi god da su uslovi, a to sto ti radis je zapravo "kvazi pesimizam" a ne obrnuto.

OK, vi ste propustili šansu za više/bolje - to je jedno. Ovde ti pričam o potpuno drugoj stvari: o ljudima koji su bolesni, umrli a nisu morali da su adekvatno lečni, onima koji nemaju elementarne uslove za život, itd. - a takvih je u ovoj zemlji jako puno i svakim danom se broj takvih, verovao ili ne, uvećava i to je realnost o kojoj pričam i to su stvari koje moraju da se menjaju. Ako to ne vidiš, ne znam kako drugačije da ti objasnim. Sa takvim pisanjem bi bio odličan režiser za neku novu verziju emisije "Srbija danas". :)

marko_n je napisao(la):
Slažem se! To je moja životna filozofija u poslednje vreme. Nema smisla života, nema svrhe koju nam je namenio "svevišnji", jedina svrha je da budemo srećni. Istina, znam jako malo ljudi koji su istinski srećni, većina ih je u onom pomenutom fazonu, a motivi su različiti, hvalisanje, foliranje da bi se postigao ovaj ili onaj cilj, ili u krajnjoj liniji, obmanjivanje samog sebe - kao neki mehanizam odbrane.
Ako zivis lazno, onda ces i lazno biti srecan.

odgovoricu ti posle pojedice, ocu samo da kazem da ja NISAM bre promenio plocu, nego ste vi ISKLJUCIVO zapamtili moju kritiku gigatrona, a kao da UOPSTE nisam napisao pohvalu za WinWin i PC doktori. dakle - 2/3 mojeg posta je bio hvallospev o necijem radu, ne vidim kako mozete za referencu da mi eliminisee 2/3 posta i da kazete da pevam drugu pricu ? pa, ja ne da imam losheg iskustva sa gigatronom, nego sam se drznuo da kazem svoje mishljenje i protiv PIN-a i protiv gigatrona, iako znam da Peca saradjuje sa vladom,a sa druge strane, ne vidim da je iko rekao ili zapamtio da sam pohvalio winwin.

@ morbius

Da sam ja glumac a ti kriticar koji ocenjuje moju ulogu u filmu, ja bio sasvim zadovoljan kritikom koju si izrekao. Dakle, nemam razloga da se ljutim. Ali u tvom pisaniju vidim jako puno nelogicnosti

Srbi su vredan narod? U principu jesu, ali kad ih stegnes uzengijama i to cvrsto, jako. Stvar je koliko imas zivaca i volje da to radis. Da bi ova firma funkcionisala ja to moram, a da nisam rodjen za kolovodju - nisam. Bio sam neki potporucnik dok sam sluzio vojsku i nisam voleo da komandujem ljudima: na jutarnjoj gimnastici sam radio dva puta vise sklekova od njih a njima gledao kroz prste. I kada bih god bio dobar sa zaposlenima u smislu da ostavim njihovoj savesti da rade koliko misle kako treba - nije bilo dobro. Cast izuzecima ali vecina je tu da zadovolji formu i - od mene toliko. I to je po tebi normalno?

Troje ljudi u istoriji ove male firme zvane Benchmark je radilo onako kako treba da radi neko ko prvo sebi zeli dobro, pa onda i svojoj firmi. Onaj koji je bio najbolji, otisao je za tri stepenika gore u svojoj karijeri zahvaljujuci SVOM RADU - druga dva dobra - odlicna su i dalje sa mnom. Kazes nisam zadovoljan? Pa ko odredjuje merilo kvaliteta, ja ili radnik? Naravno da od njega uvek ocekujem i vise i bolje, jer ako je los - sajt je los, ako mu se ne radi, sajt je los. Ako je neko imao razumevanje za necije lose trenutke onda sam to (da ne zvuci neskromno) - ja. Kazi mi firmu u kojoj ne moras da dodjes na posao ako te sinoc ostavila riba, ako si smoren i li ti se jednostavno danas ne radi. idi na kalemegdan, igraj sah sa penzionerima, takav mi danas ne trebas. Ali sutra se vrati normalan ili uzmi godisnji odmor...

Sto se poredjenja sa tvojim grckim slucajem tice - nemoj da me vuces za jezik. Nasao si primer zemlje koja je duzna i ruzna bas zahvaljujuci tom stavu koji na zalost gajimo i mi. Da ja tebi dam recimo jedan takav primer iz nemacke ili amerike i sta se desi radniku koji pred sefom drzi frape u ruci a nece da poslusa?

Kazes da su moji kriterijumi previsoki? Pa cekaj...ja ne znam kako da firma zaradi za 6 plata i doprinosa, za poreze drzavi, ako ja nemam visoke kriterijume. Ne znam sta si hteo da kazes tom recenicom? Da ti kaze Peca nesto, ova zemlja nema vise od 5 sajtova koji imaju ovoliko zaposlenih i izdrzavaju se od svog rada - a da iza njih ne stoji neka novinska kuca, neki investitor iz inostranstva ili sta vec znam ko. Ako ja nemam nekakve kriterijume, da li to znaci da svako sa ulice moze da pise za Benchmark?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno