mali offtopic - peco jel mogu ja u bench sobi da otvorim temu, o elektromagnetizmu, struji i elektricnim mrezama ? neka generalno tema o primeni elektrichnih aparata, sa par tutorijala, kako sta radi i slicno, pripremio bih to kvalitetno .. ?msm, nije offtopic u bukvalnom smislu, danas i vesh mashine i pegle novije generacije u sebi imaju ARM procesore i sta sve ne .. a i zaista bi bila tema edukativnog karaktera. ? ako ne moze, onda nista, ali bi bilo zaista korisno, ko zna, mozda neko pokaze interesovanje upravo tu, sobzirom da mu je profesor fizike u sredjnoj bio smarach.
![]()
Najveci problem su ravnodusnost i apatija. Koja se iz svakodnevnog zivota preliva i na forum, pa onda umesto da se majmun koji troluje prijavi, kazni, napushi, svi ocute, a majmuncina se raspojasa. Nikad ne sme biti izostanka povratne reakcije! Ni na forumu, ni na ulici. Inace cemo sami biti krivci sto je sve otislo u k.. Licno sam bio svedok: elita objavi kako ce da se ukenja u zivot gomili ljudi, onda saceka, nema reakcije? - idemo do kraja..
Naravno, na ovom podneblju postoji jedna vrlo zeznuta osobina ljudi. Zeitgeist-ovski zeznuta osobina samo do ekstrema. Svak sebe dozivljava kao jedinku apsolutno izdvojenu iz drustva, i tripuje da sta god da se desava u drustvu njega nece doticati. Tu je taj sjeb, i tu pociva prava snaga tajkuna/politicara, u tom medjusobnom otudjenju ljudi a na ovim prostorima do extrema. Svi pred komsijom glume Holivud. Samo pogledajte njuske na onom nesretnom face-u? Svi mega pozitivni i uspesni sa "karijerama". A nezaposlenost nikad veca, sve da ih izvrnes niko nema dvesta dindzi u dzepu. Ludilo.. Sramota je biti siromasan. Siromasan si zato sto si glup i negativan!? Lol.. Pa kakvih ja namrstenih majmuna bez trunke mozga znam koji mogu da kupe ovaj forum sa sve clanovima za dve njihove vecere. Estradne opajdare pricaju o tasnama od 2k evra devojcice i decaci se ugledaju na njih, zaglupljivanje mase do kraja, gde je medijiski prostor za Rock&Roll? Manji nego 90tih.. Da smo svi ujedinjeni, slozni, pa ima nas Cvorovica da pobijemo ta *****
. Ovako, svak gleda iskljucivo svoju bulju, ima svoj mali svet i oko njega kineski zid, tripuje da upravlja svojim zivotom, a onda se nadje kako ceka bon za gorivo ili ulje u nekom kilometarskom redu, i ne konta da mu se neko ipak dobro ukenjao u zivot..
Resenje? Nikako apatija vec bunt, zajednicki front, naoruzajte sirotinju!
Poenta bench foruma je oduvek bio kvalitet.
Da je hteo kvantitet mogo je da postane burek ili b92 i jos neki forumi( i it su medju njima). ...
Postovi druga Marlija nisu na granici pravila, nego su najobicniji spam. Proveri samo tri njegova poslednja posta i sve ce ti biti jasno. Da li je tema o shopingu u outletu it tema, a pre nekog vremena je bila zatvorena tema o serijama pod izgovorom da nije it. Meni samo fale neke takve teme, o filmovima, o serijama, pa mozda cak i o knjigama ( :d), neki neobavezni podforum gde bi se jednostavno bolje upoznavali clanovi, razmenila i neka druga razmisljanja i mislim da bi bilo prilicno zanimljivo i da vidimo da drugovi forumasi nisu geekovi koji po ceo dan gledaju bench testove i d#kaju na komponente ( :d ) i koji su sposobni da pisu samo o igricama i masinama. A samim tim bi se oslobodili takvih poruka u temam koje su striktno it, , a ocigledno je da ljudi imaju potrebu da u svojim postovima pobegnu u neke druge oblasti.Time se ne bi izgubio kvalitet foruma, cak mislim da bi se i dobilo na kvalitetu i sadrzajnosti foruma.Ispovesti jednog moda...
Sa jedne strane se slazem, ali sa druge mislim da upravo u tome lezi dobar deo problema, odnosno to sto su sve ucestaliji ("u trendu") postovi koji nemaju direktnu vezu sa temom, a koji nisu ni totalni off/spam ili sta vec i koji se od strane (nas) moderatora sve redje brisu/moderisu/kaznjavaju upravo iz razloga sto plivaju na granici pravila (Bob Marli kao pravi primer coveka koji stanca ovakve postove). Da li to ljudi rade svesno ili ne, ne znam.
Priznajem, u poslednje vreme samo brisem postove, jer mi se kosa dize na glavi kada pomislim da ce taj neko (kakvih je sve vise) zbog penala koji je popio da otvori jos pet tema u kojima ce da isteruje pravdu gde god stigne.
Da ne pricam o temama/sobama u koje ne zadjem par dana (konzole :smash, a kada udjem, pokajem se, uhvatim za glavu i izadjem, iako mi dodje da podelim 50 banana i obrisem 30 strana spama.
Ne znam, mozda nema ono sto treba da imamda bi nosio mod znacku, ali verujem da ce se kolege u odredjenoj meri sloziti.
![]()
Mnoge stvari su pitanje organizacije. Ljudi generalno neće raditi što im se ne kaže, na one koje rukovode pada zadatak da organizuju stvari, takvi primeri su očigledna posledica loše organizacije. Ne mora biti tako, recimo u SUP-u su uvek bile gužve i čekanja oko vađenja ličnih dokumenata, ali kada sam letos izvadio novu ličnu kartu i pasoš, sasvim druga pesma, sve lepo organizovano, uputstva postavljena na svakom koraku, sve se zakazuje, služba radi u dve smene, ništa se ne čeka, čak su i policajci bili ljubazni i predusretljivi. Slična pozitivna iskustva sam imao i u Domu Zdravlja.
Nije naš narod urođeno neradan, niti postoji neki navodni problem sa našim mentalitetom. Ništa naši ljudi nisu leniji od drugih, samo ih treba motivisati i organizovati. Naravno, u svakom žitu kukolja, svuda ima mentola.
1. automobili i tehnichka diskusija - struja, modovanje auta, eventualno neka iskustva u voznji, chit chat na temu, po koji klip i tako to. bez pretvaranja teme u "vozim fiestu 86', al zato vidi klip od ferarija, i flame wars koji sledi"
2. nauka i tehnologija - vec imamo sciencefiction thread, ali sobzirom da nekolicina nas voli da caska i o svemiru, i o nauci koja ide u napred, i o filozofsko metafizichkom aspektu nauke to bi bilo ok.
3. struja i primena elektricnih uredjaja, elektricitet - to sam dobio amin, spremam temu![]()
4. vicevi i funny stuff thread - ovo ne vidim kako moze da krene nizbrdo, osim ako dodje neko sa hitler jevreji forama. mada ... sluzilo bi kao comic relief, da se covek obraduje, razveseli i slicno, pa da sa mane zara oplete po gigatronu :d
5. entertainment thread - ovo znam sa jednog drugog IT related sajta, da odlicno smiruje ljude i ide u dobrom smeru. tv serije, knjige, filmovi, umetnost, bioskop, pozoriste.
sa ovakvih 5 dodatnih tema:
1. ako gori, moderatori bi odma znali gde gori
2. sve do jedne teme su relativno povezane sa IT, osim konkretno funny thread-a, ali opet, su to uglavnom tekst ili slika fore, i linkovi ka smeshnom.
3. oduzimalo bi offtopic sa tema gde im to nije mesto
4. jako dobro bi provuklo degenerike kroz filter, da im se obezbedi jedan banhammer
primer da MOZE da funkcionise je SF thread @ benchmark - ja sam napisao kako sam napisao tu temu, pokusao da joj napravim neki format, odma su dosli ljudi koje to interesuje, i koji imaju znanja o temi (vgagi, nnnn, SOCOM, Alex itd ... ) i diskusija je vise nego pristojna i primerena, i dobar izvor za informacije i diskusiju.
Umiru nasa interesovanja i smenjuju ih nova: sobe u kojima bi pre koju godinu bilo par korisnika danas imaju po 50 usera istovremeno
Tebe je drzao zar, kao i mene, kao i mnoge druge - onda si naucio, i dojadilo ti je da razglabas unedogled oko necega sto znas i naucio se. I nastavio si tako sto se drzis toga sto znas: i nisi jedini slucaj, ima ih mnogo
Sto se posecenosti ovog foruma tice, statistike kazu da je poseceniji i poseceniji, i poseceniji. I stalno ta linija ide nagore - uotalom oobreni su rekordi istovremenog prisustva na forumu nakon 4-5 godina, i to Boga mi za 30-ak posto. Dosli su neki novi ljudi: nekada su Maxa i drajver pisali po 50 postova dnevno, a danas su zabili nos u iphone i dosta im jeDoduse, i ja sam
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari