Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Kako iz Srbije sa PayPala kupiti kripto? Znam da je gotovo nemguce al eto mozda je neko nasao workaround.
 
Zabagovan izgleda USDT na TRX20 sa Ledger Live, izbacivao mi warning da je energy too low (energy wtf lol) i da ce fee biti do 50 TRX.
E sad sta je fora, app prikazuje da skida fee sa USDT iznosa odnosno da ako prebacujem recimo 1000 USDT da ce biti poslato 950, to ide jos vise na vece sume, znaci nenormalan fee, i do 200 USDT
Pritom za fee pokazuje da je 0, a kao sto rekoh on skida sa USDT iznosa za fee, mozda konfuzno ali izgubio sam jedno pola sata dobrih da vidim u cemu je tu fora.
Inace sam batalio tron odavno i koristio eth dugo pa se nedavno vratio na trx20 malo, mislim dobar je ali ledger live app ima ozbiljne probleme sa njim, jos odavno, zato sam i presao bio na eth mrezu za USDT
Elem, na kraju poslao prvo za probu manji iznos i stigao je USDT koliko sam i stavio da salje, iako app pokazuje da ce poslati umanjeno za fee, stiglo onoliko koliko sam i hteo a fee je skinuo Tron, nekih 20
Poslao i drugu transakciju i isto bilo kao sa prvom, nekih 20 Trona za fee je skinuto, iako app pokazuje da ce da bude 200 USDT fee :confused:
 
Meni skida TRX sa balanca, valjda moras imato dovoljno TRX-a kad saljes USDT preko TRC20 mreze
 
Ma imam TRX i kao sto rekoh skida na kraju to , ali kad hoces da saljes USDT prijavljuje nesto drugo da ce da se desi, da ce da skida USDT za fee jer nema energy, i to velik fee, vec sam objasnjavao.
Mora da se ima energy, koji se i vidi na nalogu kao stavka, samo kod mene je 0, ako sam dobro razumeo moras da stejkujes TRX da bi dobio Energy, a sam Ledger kaze da staking Trona nije vise moguc, tako nesto.


Skuplja se i neki "bandwith", slicna fora kao energy, ali ne znam ni tu o cemu se radi.
Njega nije zahtevao.

EDIT:
evo usao opet za probu da bih uslikao sad, trenutno je sada malo drugacije i manje skida ali opet smanjuje USDT iznos, pre par sati je smanjivao za 200 USDT a u fees je tada bilo 0 TRX, sada je to 0.002 TRX, mozda ima neke veze, ali opet je isti fazon, treba energy inace ce biti velik TRX fee, ali pricam za USDT iznos da se smanjuje, lepo se vidi na slici, ali zapravo salje pun iznos, zato i kazem da je bug u app

trx.png
 
Poslednja izmena:
valjda treba da se ima tron samo , nema poterbe da se stejkuje a deo bandwita se prazni prilikom transaklcije (kao i deo trona koji se uzima za fi) , stim sto se bandwit puni tokom vremena.
E sad mozda su nesto menjali ili neki bag.
 
Pa nisam se do sada susretao sa time, da se pored osnovnog coina na mrezi sa kojom se radi, ima jos nesto za fee, sto nije ni coin a ni token, ne znam, prvi put to video juce.
Zapravo nije da treba energy , ali ako ga se nema onda treba vise platiti u TRX, sto opet ajde ok, ako je vec tako, nego kazem, ne prikazuje koliko ce da skine TRX za fee, vec brljavi sa USDT iznosom ...
To za stejkovanje sam gledao kako se uopste nabavlja taj Energy, pa sam negde skapirao da se nabavlja tako sto se stejkuje TRX.
Ma .... whatever :D

Sustina je da je Ledger Live uvek brljavio sa Tronom, brljavi i dalje, secam se tamo pre par godina nisam mogao ni da saljem, nije hteo ko zna zbog cega a trebalo je da radi, nije bilo energy tada nego jednostavno nije nesto htelo, tad sam batalio i presao na eth za usdt, na ledgeru samo.
 
Pozdrav nov sam. Da li je neko čuo i da li neko od članova foruma ima nalog na OKX-U.
 
Ako se nekome ne cita knjiga "Broken money" od Lyn Alden , napravila je zanimljiv video i izbacila pre nekoliko dana.
A razmisljao bio vec neko vreme da narucim tu knjigu, sad nema ni potrebe nakon sto sam odgledao jutros, u principu je kao "Bitcoin standard", slican fazon.

 
Ne može "slobodarsko" rešenje za postojeći broken sistem da bude tehnologija za čije je postojanje od početka znala i najreakcionarnija institucija kao što je CIA, a verovatno imala i udela u razvoju. Koja ima svoj ogranak i investitorski fond čiji je zadatak da otkriva i finansira upravo niche projekte za koje smatra da su od značaja za krastavčevu tzv. državnu bezbednost.

To je moja teorija, da je BTC/blockchain proizvod njihovog seed fundinga, a da je cela libertarijanska, decentralizovana medijska slika dobro izgrađeni PR. Kao i sve ostalo što je došlo iz Silikon Valija.
 
To je meni jedini problem kod Bitcoina, sto se ne zna ko je zapravo Satoshi, da li je osoba ili organizacija, sta god, ne zna se nista.
U neku ruku to je dobro, pod pretpostavkom da je to stvarno neki lik koji je onda odlucio da "nestane" i da se vise ne pojavljuje, da je ispunio svoju misiju i da se identitet nikada ne sazna.
U principu sve je jasno i otvoreno sto se tice koda, nema tu backdoorova nikakvih i slicno, ali rug pull je zato moguc LOL
Mada nema mnogo u principu, desetak walleta po uglavnom 50 BTCa, ali pitanje je znaju li se svi njegovi walleti.
Evo recimo pre par dana samo, neko je sa nekog walleta koji nije dirnut od 2010 pomerio 50 BTCa na Coinbase, nije Satoshijev wallet za koji se zna.
 
To je meni jedini problem kod Bitcoina, sto se ne zna ko je zapravo Satoshi, da li je osoba ili organizacija, sta god, ne zna se nista.
Da vidimo šta imamo od nekih relativno lako dostupnih informacija i potencijalnih dokaza.

Reč Satoshi na japanskom znači inteligencija, mudrost, a Nakamoto centralno poreklo, "onaj ko živi u sredini".

Gore spomenuti ogranak je In-Q-Tel, CIAina kompanija zadužena za rane investicije u tehnološke startape koje smatra obećavajućim sa aspekta državne bezbednosti. Google spada u takve, jedna od prvih.

Švajcarska Crypto AG kompanija, u vlasništvu CIA i BND, ima logo vrlo sličan Bitcoinu.

Gavin Andresen u aprilu 2011. objavljuje da će u junu održati prezentaciju na emerging technologies konferenciji održanoj od strane obaveštajne zajednice. Volim Gavinov naivni optimizam u tom postu. Dan pre toga, Nakamoto u mailu pravi typo na zanimljivom mestu "Here's the CAlert key".


Pa sad, koji zaključak se može izvesti...
 
Tako je, ima vrlo zanimljivih indikatora.

Moguce vrlo da je zamisljen projekat kao "test run", za nadolazeci CBDC.
Tesko je sa sigurnoscu znati te stvari, moze samo da se projektuje, za sada barem.
 
Sta misilte o emisiji koja sada upravo ide na Happy u kojoj govori da su kriptovalute prevara ?
 
Sta misilte o emisiji koja sada upravo ide na Happy u kojoj govori da su kriptovalute prevara ?
Prevara su isto koliko i postojeći sistem gde 10 ljudi ima isto bogatstvo kao i polovina ukupne svetske populacije, a mafijaško-korporativne hobotnice koje kontrolišu politiku i ekonomiju država, a čiji su i oni kao televizija deo, uništavaju budućnost stanovništva zemalja u kojima su.
 
Vrh Dno