Šta je novo?

Konzole

Tako amerikanci pokazuju koliko su jaki :D:D

to je ozbiljno Steve Ballmer of Microsoft? nije neka namestaljka? sto je toliko odlepio? kojim povodom?

Pa za x360 i PS3 i PC se gomila igara razvija paralelno. Tako da ako je kriza ideja na jednoj platformi - odrazava se i na drugu. Exluzive cine 2% ukupnog broja igara svake kozole.
to i ja govorim ali je ljudima bitnije sta pise na kutiji.

treba kupiti x360, flashovati dvd i pitati ovog debila iz M$-a sta misli o tome :D

Hacker Releases Tool to Add Third Party HDD to Xbox 360
http://www.dailytech.com/Hacker+Releases+Tool+to+Add+Third+Party+HDD+to+Xbox+360/article5875.htm

PlayStation 3 Reveals Hardware Upscaler, Kinda
http://www.dailytech.com/PlayStation+3+Reveals+Hardware+Upscaler+Kinda/article5881.htm

To sa razvojem igara jednostavno nije tachno :) Ps3 ce imati vishe ekskluziva ili timed ekskluziva nego PC i X360 zajedno, a vrlo je mali broj dobrih multiplatform igara.

to je ozbiljno Steve Ballmer of Microsoft? nije neka namestaljka? sto je toliko odlepio? kojim povodom?

Jeste bre, valjda prepoznajesh choveka, i vidi koliki natpis Microsoft na stage-u :)

Poslednja izmena:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4860483760049380308

Kako se zadihala njasvi posle 2-3 spartanja stage-om, + 2-3 skoka. Ladno ne moze da dodje sebi. Ste provalili bolest? Oce big-mack da mu ispadne na usta. I svi kao histerija. Cccc. Kako bi ga ja okacio umesto vrece za dzak na treningu. Ste mu provalili oblik glave, cela i sumanut polozaj ociju na doticnoj!? Takvi nama kroje sudbinu ;). Ccc..

Sto je toliko odlepio?
Pa posto je microsoft sistem - ima se moze se - jelte, covek je verovatno smrknuo vecu kolicinu cistog kokaina od kolicine koju je smrknuo Scarface pri kraju filma :D. Ono mi lici na tipican kokainski delirijum. Treba jedno, po gruboj proceni naravno, desetak grama cistog da se onolika kolicina sala onako gica ;).

Evo jos malko za vas intersantnih korporativnih delirijuma: http://video.google.com/videoplay?docid=6304687408656696643

Ajmo svi u glas i tapsimo: Developers Developers Developers Developers Developers :D. Provalite samo kakav inspirativan pogled taj covek ima ;) - prosto nadahnjuje - pleni razumom..

To sa razvojem igara jednostavno nije tachno :) Ps3 ce imati vishe ekskluziva ili timed ekskluziva nego PC i X360 zajedno, a vrlo je mali broj dobrih multiplatform igara.

Kolika je kolicina exluziva za sve platforme (ne zaboravite jako zanimljiv wii) ? Jel ima neki pouzdan podatak? Neka lista poredjenja? Znaci samo exluziva igre koje izlaze na nekoj od platformi + vremenski periodi pojavljivanja?

Poslednja izmena:
hahahaha :D :D :D !!! pa u Alan Fordu nisam citao bolje komentare! "Oce big-mack da mu ispadne na usta."
stvarno bolest!

videcemo sta je tacno posle nekog vremena. kako stvari sad stoje nema razlike dal se kupi xbox ili ps3 sem razlike u ceni.

Razlika u ceni ne postoji ili je na strani PS3...

ajde guru reci jel ovo objektivno pljuvanje po X360?
samo DA ili NE cisto da znam da li da citam tvoje buduce postove.

Ne pratim Sonica, ali ako je ovo tachno, shta tu moze da bude objektivno ili subjektivno ? Zashto je to ovako, neko montirao da predstavi X360 loshim ?

Poslednja izmena:
Ma Drajver je veci prorok od mene covece, vish ti kako on to zna 100% pouzdano kolko ce ekskluziva biti za koju platformu. Samo zaboravlja da najveci hitovi za PC skoro po pravilu donose nesto revolucionarno i ne retko i nove tehnologije na trzistu, a na konzolama si u fazonu "to ti je sto ti je". Mada je ljudima kao drajver na primer paralax maping u motorstormu revolucionarna stvar, dok je na PC igrama to sasvim normalna pojava...Drajver takodje recimo totalno ignorise naslove za PC kao sto Crysis, FarCry 2, Bioshock, Stalker i drugi hitovi koji treba da se pojave U OVOJ GODINI, predvidjajuci da ce za PS3 biti vise "hitova" , jos samo ne znamo kojih. Takodje Drajver smece sa uma da ce verovatno dosta tih hitova za PS3 biti dobri i izgledati graficki dobro zahvaljujuci PC industriju i M$ koji tako sa entuzijazmom pljuje, jer se pola efekata i tech stvari koje se koriste na igrama, zapravo razvilo PRVO za PC, pa tek onda prebaceno na PS3 /x-box/Wii itd. (recimo bas taj paralax mapping i displacment mapping koji cini tragove na podlozi u motorstormu tako grandioznim), da ne Pominjem AA i AF, od kojih je za AA odgovoran 3Dfx (ako se ne varam, 3Dfx je forsirao AA dok je nVidia govorila da je to nepotrebno ako se koristi veca rezolucija, toga se secam iz tog vremena), pa zatim imamo HDR efekte...Sve to konzole danasnjice imaju zahvlajujuci PC-u i brilijantnim umovima koji su to sve smislili. Cak i linux na njemu voljenom PS3-u dolazi sa "budjavog" PC-a, a i taj Linux je maltene nastao kao posledica m$-a i windowsa... (cause and effect)...takodje bi pomenuo i potrebu za misem i tastaturom i integracijom doticnih na konzole zarad igranja odredjenih zanrova...i za to je PC zasluzan...

Zapravo svaki novi HIT koji izadje za PS3 i X-Box duguje zaslugu PC-u i tehnologiji razvijanoj za isti...

Samo zaboravlja da najveci hitovi za PC skoro po pravilu donose nesto revolucionarno i ne retko i nove tehnologije na trzistu, a na konzolama si u fazonu "to ti je sto ti je".
naslove za PC kao sto Crysis, FarCry 2, Bioshock, Stalker i drugi hitovi koji treba da se pojave U OVOJ GODINI
eh znao sam da moram da se "vratim" u thread:) .pa sta ce covece revolucionarno doneti ova 4 mega hita za pc koje si naveo?bilion poligona?giga-mega texture,mapinge,sejdere i ostala cudesa?ali ja cu i dalje igrati "yet another 4 high budget fps's" :wall: ! dzaba im sve ako ne naprave nesto originalno.se*em ti se na "american kids who pay for their games" zbog kojih se i pravi brdo igara sa krsticima na centru ekrana

Ma Drajver je veci prorok od mene covece, vish ti kako on to zna 100% pouzdano kolko ce ekskluziva biti za koju platformu. Samo zaboravlja da najveci hitovi za PC skoro po pravilu donose nesto revolucionarno i ne retko i nove tehnologije na trzistu, a na konzolama si u fazonu "to ti je sto ti je". Mada je ljudima kao drajver na primer paralax maping u motorstormu revolucionarna stvar, dok je na PC igrama to sasvim normalna pojava...Drajver takodje recimo totalno ignorise naslove za PC kao sto Crysis, FarCry 2, Bioshock, Stalker i drugi hitovi koji treba da se pojave U OVOJ GODINI, predvidjajuci da ce za PS3 biti vise "hitova" , jos samo ne znamo kojih. Takodje Drajver smece sa uma da ce verovatno dosta tih hitova za PS3 biti dobri i izgledati graficki dobro zahvaljujuci PC industriju i M$ koji tako sa entuzijazmom pljuje, jer se pola efekata i tech stvari koje se koriste na igrama, zapravo razvilo PRVO za PC, pa tek onda prebaceno na PS3 /x-box/Wii itd. (recimo bas taj paralax mapping i displacment mapping koji cini tragove na podlozi u motorstormu tako grandioznim), da ne Pominjem AA i AF, od kojih je za AA odgovoran 3Dfx (ako se ne varam, 3Dfx je forsirao AA dok je nVidia govorila da je to nepotrebno ako se koristi veca rezolucija, toga se secam iz tog vremena), pa zatim imamo HDR efekte...Sve to konzole danasnjice imaju zahvlajujuci PC-u i brilijantnim umovima koji su to sve smislili. Cak i linux na njemu voljenom PS3-u dolazi sa "budjavog" PC-a, a i taj Linux je maltene nastao kao posledica m$-a i windowsa... (cause and effect)...takodje bi pomenuo i potrebu za misem i tastaturom i integracijom doticnih na konzole zarad igranja odredjenih zanrova...i za to je PC zasluzan...

Zapravo svaki novi HIT koji izadje za PS3 i X-Box duguje zaslugu PC-u i tehnologiji razvijanoj za isti...

Po stoti put ti kazem da gledamo iz potpuno drugachijih uglova. Ti gledash texture, paralakse, shejdere i *****, a ja gledam da to izgleda shto realnije, da imafluidno kretanje likova, kamere, da ima shto realnije senchenje (Gran Turismo 4 izgleda realnije od svake PC voznje, i to je samo genijalnost programera). A kod igara gde je bitna pricha, da se svaka ne zavrshava sa chudovishtima, pa bilo njima tu mesto ili ne, da te ta pricha vuche da igrash dalje, a ne sharenish iz Far Cry i shto sumornija, morbitnija atmosfera - to bolje. Hocu da se uzivim u igranje, da imam utisak shto realnijeg prostora u kome se nalazim, a osecaj plastike bednog DirectXa, promenljilvi framerate su jedino shto bedni developeri za PC mogu da urade. To je chisti holivudski sindrom.

Ne znachi hardver nishta, niti mogucnosti grafichke, niti novi efekti u DirectXu, niti bilo shta od tehnike, vec vrhunski developeri, gde Sonijevi lupaju shamare ovim lenshtinama shto rade za PC i X360, mada to je jedna ista stvar..

Poslednja izmena:
Ne znachi hardver nishta, niti mogucnosti grafichke, niti novi efekti u DirectXu, niti bilo shta od tehnike, vec vrhunski developeri, gde Sonijevi lupaju shamare ovim lenshtinama shto rade za PC i X360, mada to je jedna ista stvar..

Upravo tako, dzabe i Direct X 21, i Shaderi 350 ako krajnji rezultat izgleda kao crtani film a ne kao realno okruzenje.
Gran Turismo 4 jeste graficko remek delo, i tu nema price.. Jeste da je rezolucija tekstura mala, ali je celokupna atmosfera, sencenja, boje, i sve ostalo vrlo foto realisticne..
E da, Driver-u, jesi cuo da PS3 nece podrzavati Force Feedback tehnologiju...
Cak sam planirao da kupim PS3 od tebe zbog GT5, ali sam se predomislio zbog ovoga.. :D

mene bash interesuje kakav ce biti Bioshock posto koliko vidim to do kraja ispade xbox/PC exluziva :D ako bude ko DeusEx 2 letece glave :) jer bukvalno cekam samo Bioshock da bih ponovo igrao nesto posle 3 godine....

E da, Driver-u, jesi cuo da PS3 nece podrzavati Force Feedback tehnologiju...

Cak sam planirao da kupim PS3 od tebe zbog GT5, ali sam se predomislio zbog ovoga.. :D

Naravno da hoce, ne veruj svemu shto pishe po netu ;)

Sachekaj da stigne GT5, pa cu ti prodam PS3 + original :D

Da da, PS3 je dream machine. Ako neko bude rekao "PS3 nece moci da ima sliku na 3 monitora" drajver ce reci "cekaj da izadje Sony Flight Simulator" :d

Drajveru, ceo net laze da PS3 ima jadan/simuliran force feedback ??? Wow. Aj daj link gde pise da ce PS3 dobiti PRAVU podrsku za FF kad izadje GT5. Aj molim te, odradi makar jedan demant kako treba - sa linkom !

Ne pratim Sonica, ali ako je ovo tachno, shta tu moze da bude objektivno ili subjektivno ? Zashto je to ovako, neko montirao da predstavi X360 loshim ?

objektivno bi bilo reci da je igra teski krs kao sto i jeste i da ucitavenje nema veze sa X360,
a subjektivno je reci da je ovo do X360.
znaci nista nije montirano nego je igra krs kao i recimo top spin2 koji non stop nesto ucitava bez ikakve vidljive potrebe.
ako neko napravi ****** igru za ps3(a bice ih u toj gomili sugurno) hoces reci da je ps3 kriv sto igra lose radi i stalno ucitava ili onaj ko ju je pravio?

sinoc sam video Dead Rising i po meni je to tehnicki gledano najbolje uradjena igra za X360.
graficki odlicna, raznolika i gomila zezalica koje su super odradjene. igra izgleda pet u glavu za sonic i nema nikakvih ucitavanja koja smaraju.

Šta je loše u nedostatku fors fidbeka? Mene to nervira i gasim čim uđem u igru...

objektivno bi bilo reci da je igra teski krs kao sto i jeste i da ucitavenje nema veze sa X360,
a subjektivno je reci da je ovo do X360.
znaci nista nije montirano nego je igra krs kao i recimo top spin2 koji non stop nesto ucitava bez ikakve vidljive potrebe.

Koliko sam puta rekao ovde da softver chini platformu. Ko je uopshte rekao da Sonic na PS3 radi bolje, koga uopshte interesuje sonic (rekoh da ne pratim, a to dovoljno znachi).
ako neko napravi ****** igru za ps3(a bice ih u toj gomili sugurno) hoces reci da je ps3 kriv sto igra lose radi i stalno ucitava ili onaj ko ju je pravio?

Pa naravno da ce na PS3 da bude krsh igara, ima ih svuda, i najvishe su takve, ali na PS3 ce biti mnogo vishe dobrih igara i AAA naslova negde bilo gde.

Sinoc sam video Dead Rising i po meni je to tehnicki gledano najbolje uradjena igra za X360.
graficki odlicna, raznolika i gomila zezalica koje su super odradjene. igra izgleda pet u glavu za sonic i nema nikakvih ucitavanja koja smaraju.

Dead rising je krsh nevidjeni, igra kakvu upravo ti i ostali na foumu najvishe pljujete. Hodash i stiskash jedno dugme.

Shto se tehnichkog aspekta tiche, igra izgleda kao crtani film paje patka, nigde senchenja, nishta u njoj realno, a prikazuje realni svet. Opet dolazimo do onoga, nije broj shadera i rezolucija tekstura bitna za dobru grafiku, vec artwork...

Šta je loše u nedostatku fors fidbeka? Mene to nervira i gasim čim uđem u igru...

Treba prvo napraviti razliku izmedju FFa i Vibracija koje ima joypad. Vibracije skoro da ne sluze nichemu, ali bez FF na volanima se ne mogu igrati voznje. Mogu, ali sa FFom je to totalno drugi svet.

Drajveru, ceo net laze da PS3 ima jadan/simuliran force feedback ??? Wow. Aj daj link gde pise da ce PS3 dobiti PRAVU podrsku za FF kad izadje GT5. Aj molim te, odradi makar jedan demant kako treba - sa linkom !

Ne postoji demant za to, ali kada bi postojali demanti za svaku nebulozu koju neupuceni napishu na netu, Sony bi samo to radio.

Evo nekoliko stvari zashto to nema nikakvog smisla i zashto je to uopshte neko pomenuo:

- PS3 joypad nema vibracije, jer sony nije to hteo da reshava parama kao neki drugi, pa se tako neko setio da pusti buvu kako ni FF nece postojati na PS3 uopshte. Vibracije u joypadu nemaju veze sa Force feedbackom.

- Sony ne moze da koristi vibracije, mozda ne moze ni FF u svojim uredjajima, ali svi ostali mogu, a Sony nikada nije ni imao uredjaje sa FFom

- To znachi da Logitech ili bilo ko drugi moze da napravi volan ili joypad, kao shto je i do sada pravio za ostale Playstation-e, i nema razloga da podrshka u igrama ne postoji.

- A to sve znachi da Logitech moze da napravi joypad koji ima i vibracije i ziroskop.

Poslednja izmena:

Odgledah gamespot review doticne igre i ne mogu da verujem da je capcom spao na ono!? Mislim ok milion zombija koje seces motornom testeron i gadjas kesicama sode!?, tehnicki pomak u odnosu na RE1 + vazda recikliraju sami sebe, ali kako li sam ja samo ono prerastao :D - zhasu.. Stekam pare za carreru ;)..

De pojasni, al bez zezanja? Kad se prica o PS3 - svi potezu power pc ;), 100gb BR itd, bas hardver - sad odjednom hardver nije bitan :d - sto ja pokusavam da kazem od pocetka. A kad se prica o developerima - hm - pa ti ko da poredis xbox1 i ps3. Mislim da ovde treba porediti x360 i ps3!? Koji to "sony developer" lupa "samare" jednom NAMCO-u, KONAMI-ju ili CAPCOM-u koji odavno rade i za x360? To mi bas u Steve fazonu: "I love this company :D" ali bojim se da to malko ponesenost i neobjektivnost. Oces da kazes da samare lupaju sami sebi!? Cccc. Microsoft NAZALOST ima toliko para da je odavno u dzep stavio vrhunske JAPANSKE developere, koji su pre bili rezervisani samo za sony. Sto znaci, ako capcom napravi popeglano, komercialno "take money and run", njesra koje ne drzi paznju iskusnog gamera za x360 - to nas isto ceka i na ps3. To je ondak opsti konzolaski trend, daj da namlatimo pare na brzinu, i mi iskusni matori gameri, koje nije tako lako prevariti budzenjem efekata i poligona ;), cemo biti direktne zrtve toga trenda :d - bez obzira dal to bio PS3 ili X360. Prosto.. Mislim dajte ljudi, malko objektivnosti, nista vishe..

Poslednja izmena:
Odgledah gamespot review doticne igre i ne mogu da verujem da je capcom spao na ono!?

nije capcom spao na to cim igra jako dobro prolazi nego mi koji to ne bi da igramo ;)
stekaj za carreru jer konzole unistise sve kao sto si nedavno rekao da R6 vise nije ono sto je bio tako je i sve ostalo otislo u komercijalu....

Chava je lepo postovao linkove u vezi istorijata ps1 konzole i sony-ja uopste na trzistu igara, koje obavezno treba odgledati: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1025858&postcount=284 - gde sony lepo kaze: Igre sa konzole (ako zelite biti broj.1 i zaraditi milijarde) se prilagodjavaju ciljnoj grupi od 19 god :d, posto je to grupa koja ima najvishe vremena da ih igra, najlakse daju pare na igru, itd.. - vrlo poucno. Sto je capcom lepo pokazuje na delu u igri Dead Rising :D. Mislim da imam 19god - i zivim u bezbriznoj americi ili japanu, po mogudjstvu jos kod matorana, to je to, bez greske :D. Idem sa motornom testerom i ubijam hiljade i hiljade zombija. Savrseno.. Pa nisu oni tako bogati sto su glupi..

A kod igara gde je bitna pricha, da se svaka ne zavrshava sa chudovishtima, pa bilo njima tu mesto ili ne, da te ta pricha vuche da igrash dalje, a ne sharenish iz Far Cry i shto sumornija, morbitnija atmosfera - to bolje. Hocu da se uzivim u igranje, da imam utisak shto realnijeg prostora u kome se nalazim itd..

Mislim bash sony ili microsoft zabole sta ti hoces :D. Mislim nemoj me pogresno razumeti, to sto hoces ti, ocu i ja! I tata bi sine ;). Ali mi smo prerasli njihovu ciljnu grupu odavno :D. Vidish da momci sada vole da kolju zombije motorkom vishe nego leba da jedu ;) i da je to ono sto se lepo prodaje. *** sta ces, seti se kolko si se igrao sa 19 god, KUPOVAO diskova, a kolko imas vremena da se igras sada? Nisu oni budale - znaju oni tacno sta rade. Bezdusne gigantske multimilijarderske korporacije bas zabole sta mi ocemo. Ali savrseno ih zabole. Oni SAMO gledaju sta se dobro PRODAJE! Stoga sve tezi tolikoj komercijali. Sve se uproscava. I to je sva mudrost. Ako nas u*ere pa izleti neki biser za nas, iqusnije, to nije bas chesto. Ko misli da ce sony ili microsoft da uradi igru kakvu svaki matori geek igrac sanja, eto da mu udovolje, i da zbog toga prodaju tiraz 10x manji od klanja zombija - taj je bash optimista :D..

Mislim zbog toga je i propao "Looking Glass Studios" - nisu pravili dovoljno igara sa klanjem zombija motorkom. A zato recimo EA caruje - ni oni nisu di*abole. Secam se kolko sam zeljno iscekivao deus-ex2, citao, pratio, i secam se kljucnog trenutka kad je baja koji je pravio prvi deo, otisao zgadjen i povukao se iz rada na dvojci, jer je bio zblanut kud game industrija ide. Tako dobismo deus-ex2 koji je JERES za prvi deo. Zhasu.. Sigurno su mu ulagaci novca rekli: pusti ti tvoje geek fore, ovo trebaju da igraju momci od 19 god ;).. Nemojte samo pogresno da me shvatite - tu i tamo ce se pojaviti dobra igra i za nas iqusnije, nije sve tako crno, ali nece se takve igre za iqusne pojavljivati svaki mesec tri deus-ex-a ;). Bice to dooosta proredjeno, i nece imati veze sa platformom, jer i za sony i za microsoft rade manje vishe iste firme, tako ako omane jedan capcom (eeee legendarni capcom) na x360 - omanuce i na ps3 - i na wii - to je sva mudrost..

Edit: E da - Mislim da ce sportske igre u drustvu biti najveci razlog za kupovinu konzole za nas "matore", pre negoli klanje zombija. Stoga onaj wii sa onim kuglanjem - zakon..

Poslednja izmena:
Mislim bash sony ili microsoft zabole sta ti hoces :D. Mislim nemoj me pogresno razumeti, to sto hoces ti, ocu i ja! I tata bi sine ;).

Generalno se sve pokvarilo, to je tachno, i valjda logichno jer ne moze vishe nishta ultranovo ni da se izmisli, ali meni Playstation donosi najvishe svezine i najraznovrsnije igre.

Ali mi smo prerasli njihovu ciljnu grupu odavno :D. *** sta ces, seti se kolko si se igrao sa 19 god, KUPOVAO diskova, a kolko imas vremena da se igras sada?

U pravu si za to da smo se vishe igrali sa 19 godina, ali nisi u pravu da je to sonijeva ciljna grupa, jer upravo je obrnuto. Do pojave playstation brenda, "igrice" su bile upravo to na konzolama, a onda je playstation to proshirio na mnogo stariju grupu ljudi. Danas, konzole (playstation) najvishe kupuje grupa od 19 do 30 godina.

Nisu oni budale - znaju oni tacno sta rade. Bezdusne gigantske multimilijarderske korporacije bas zabole sta mi ocemo. Ali savrseno ih zabole. Oni SAMO gledaju sta se dobro PRODAJE! I to je sva mudrost. Ako nas u*ere pa izleti neki biser za nas, iqusnije, to nije bas chesto. Ko misli da ce sony ili microsoft da uradi igru kakvu svaki matori geek igrac sanja, eto da mu udovolje, i da zbog toga prodaju tiraz 10x manji od klanja zombija - taj je bash optimista :D..

Pa nisi u pravu, o tome upravo pricham sve vreme. Vecina kompanija tako radi, to je tachno, ali ne i Japanske. Kao i kod svega ostalog, najbitniji je balans. Ne mozesh ti da napravish dresh sistem i da na njemu zaradish pare tako shto cesh shtedeti na podrshci a dati sve pare u merketing. Morash da napravish najbolji balans izmedju kvaliteta/mogucnosti i zarade. Microsoft kada planira neshto, prvo gleda zaradu pa unazad, dok Sony kada planira, trudi se da isporuchi najbolje moguce za pare koje ce neko da plati. Upravo tako je od PSX i PS2 napravio najbolje konzole u istoriji.

Hocesh konkretan primer ? Shta mislish kako su japanski automobili doshli do pozicije u kojoj su danas ? Jednostavno, ponudili su ubedljivo najbolji odnos kvaliteta i cene i danas su 4 japanska proizvodjacha u top 5 na svetu po pouzdanosti, a Toyota najveci proizvodjach. Shta se desilo sa americhkim automobilima ?

Edit: E da - Mislim da ce sportske igre u drustvu biti najveci razlog za kupovinu konzole za nas "matore", pre negoli klanje zombija. Stoga onaj wii sa onim kuglanjem - zakon..

Wii kuglanje i ostali sportovi nisu dobri zbog same igre, vec zbog kontrolera. Kada ti to bude dosadilo, pozelecesh "simulaciju", i to se na Wii nece desiti. Njihove igre su bukvalno stale pre 10 godina shto se tiche mehanike/fizike i upravljanja likova..

nije capcom spao na to cim igra jako dobro prolazi nego mi koji to ne bi da igramo ;)
stekaj za carreru jer konzole unistise sve kao sto si nedavno rekao da R6 vise nije ono sto je bio tako je i sve ostalo otislo u komercijalu....

Iako je Porsche najbolji evropski brend, ima bolje od Carrere za te pare :d

Konzole nisu otishle u komercijalu, vec to X360 uporno pokushava da uradi, i to je jedan od razloga zashto je losh. Da li vam je jasno da Microsoft potpuno istu stvar zeli da uradi sa konzolama koju ima sa Windowsom ? Ako je to dobro, onda nemam nishta protiv..

Poslednja izmena:
Microsoft kada planira neshto, prvo gleda zaradu

Pa oni su sa xbox-om svesno usli u gubitak!?

@Drajveru, postujem tvoj neo romantizam, ali moras pod hitno da odesh u japan :d. Znas li ti sta je tokio bate - SYBER city. Nezamislivo. Potpuno bezdushni kapitalizam. Japanci imaju obicaj da preteruju u svemu. Nisu oni tokio tako zbudzili ne jureci kintu. A tek te face u corporate zgradama. Posivele od mozganja kako da zgrnu josh i josh i josh vishe. Pa i taj capcom sto napravi ono klanje zombija je japanski. Pa sto se nisu "izbalansirali" ? Oce pare ljudi - i japanci su zivi ljudi ;) vole kesh, zezanje, i evropske automobile - provereno - i najveci IDOLI su im ameri!? Prosto je NEVEROVATNO koliko su odusevljeni amerima! Mi kad tripujemo japanca - tripujemo izbalansiranog samuraja - a to BLAGE veze nema sa sadasnjim japanom. Ma kod njih se MEGA preteruje u toj zapadnoj dekadenciji - treba da odesh i da vidis - ne vredi. Ja sam se bas bio razocarao tolikom opijenoscu amerima. Ma sve im je iskopirano - najpopularnije domace zvezde im pevaju na engleskom!? a ne na japanskom - zhasu - jednostavno su potpuno izgubili indetitet. A ja sve vreme tripujem, sad ce nindze - a ono gomila (jedno 30-40) japanaca obucenih kao elvis sa elvis frizurama djuska u parku i svi okupljeni im tapsu!? To im je kao neko opustanje? Obukli sa kao elvisi i dosli u park - neka elvis skupina japanaca!? Nikakva zabavljacka grupa, vec obicni ljudi!? Vole elvis frizure, garderobu i americku kulturu pa se skupljaju u parku svremena na vreme. A sve kosooki elvisi!? Treba to videti.. Ma loodilo.. Jes da sam smotao neko njesra pre nego sam ih video (totalno slucajan nalet na njih) - al ono je boles - trebalo mi vremena da se iskuliram - pomislio da sam konacno odlepio - bas me uvati frka.. Nemaju mere uopste - kakvi crni samuraji. Amerika na KVADRAT. A to sto mislis da se sony razlikuje od microsofta po pitanju novca, pa to me podseca na hipi generaciju i "give peace chance" ;). To ne prilici coveku tvojih godina ;). To ti je ko da josh uvek verujesh u deda mraza :D.. Mada ako stvarno iskreno verujesh u to - nek ti bude..

Iako je Porsche najbolji evropski brend, ima bolje od Carrere za te pare :D

Ne diraj mi josh i Carreru - samo to ne ;)..

edit: 19-30 god - pa dok se pojave "narodne" verzije BR igara kod nas - prerasto smo i tu grupu - ququ :d..

Poslednja izmena:
Pa oni su sa xbox-om svesno usli u gubitak!?

Nisu svesno ushli u gubitak, vec su zbog takve politike NAPRAVILI gubitak :)

@Drajveru, postujem tvoj neo romantizam, ali moras pod hitno da odesh u japan :d. Znas li ti sta je tokio bate - SYBER city. Nezamislivo. Potpuno bezdushni kapitalizam. Japanci imaju obicaj da preteruju u svemu. Nisu oni tokio tako zbudzili ne jureci kintu.

Japan kapitalizam, a USA nije ? :) Japan je druga planeta u odnosu na ostatak sveta, shto se tiche svega. Deceniju su ispred svega shto se deshava u ostatku sveta, i to su dokazali u proteklih 50-60 godina.

Hm, evo opet pogledah onaj Cavin filmic i nigde sony ne kaze da mu je ciljna grupa 19-30 god vec samo 19 god ;)..

Ne znam da li je to bila ciljna grupa ili tadashnja najveca grupa kupaca konzola. Sonijev glavni cilj jeste upravo proshirivanje ciljne grupe kupaca konzola, i oni su to uradili. Danas je najveci broj kupaca od 19 do 30 godina, i oni planiraju to josh da proshire.

Hmm.. Mislim da je u tome glavna fora zasto cemo sve vishe kukati na konzole da nas nove igre sve manje i manje "drze" :d..

Na konzole ? Pa na PCu godinama igrachko trzishte stoji na nuli. Nove igre se prave kao demonstracija hardvera, jer taj hardver morash da prodash. Zato se konzole i razlikuju od PCa. Na PCu hardver prodaje igre, dok na konzolama igre prodaju hardver, ali Microsoft ochigledno to ne kapira pa pokushava X360 da proda kao PC, shto nece da moze :D

Poslednja izmena:
A ja sve vreme tripujem, sad ce nindze - a ono gomila (jedno 30-40) japanaca obucenih kao elvis sa elvis frizurama djuska u parku i svi okupljeni im tapsu!?

Ја сам читао да не постоје докази да су нинџе постојале. Нинџе почињу да се помињу после другог светског рата и многи сматрају да су измишљене како би подигле морал народу после пораза. Звучи скроз логично: ратници чије је постојање у највећој тајности, смртоносни и користе искључиво традиционално Јапанско оружије.

drajvi,
da ti nabacam ovako u par rečenica, da ne potrošim mnogo vremena na tebe, nećeš se ljutiti ? :d

u vezi igara,
ajd navedi PS3 igre koje seckaju. ne, da ti olakšam, ajde navedi igre koje NE seckaju. ima ih sveukupno 20-30, neće ti biti teško da navedeš tih par ružnih igara koje ne seckaju. čik ako smeš. ni jedna konzola do sada nije imala igre koje toliko seckaju kao PS3. i nisu samo EA igre kako "tvrdiš", već sve po redu, od namco, do activision. pa čak i SONY igra untold legends SECKA. kad sony igra secka znaj dokle je došlo. nego, sećaš se kako si tvrdio da će sve PS3 igre raditi u 60fps? jedeš li sada svoje *****? spominješ jednu jedinu igru koja radi u 60 fps, gthd, najobičniji ps2 port koga godinu ipo dana PGR3 grafički jede za doručak. PGR3 je toliko lepši od gthd, da je čak sony koristio PGR3 sliku u reklami za gthd!

što se tiče SDK, obožavam kako čovek koji nije nikada napisao red programskog koda lupeta. ne znaš šta znači MessageBox.Show("drajvi"); a hoćeš nekome da "objašnjavaš" o programiranju. i pritom lupetaš non stop o "američkim debilnim programerima", a GoW pojede sve dosada izašle igre. stvarno si bre :smash:

što se tiče slikanja lcd-a, pa dokazao si ono o čemu pričam! jel vidiš one paralelne šare koje NE postoje na ekranu. samo što je ovde bilo izraženo u manjoj meri. pa valjda nisi toliko slep. nema boga da slika izgleda isto kao i ono što vidiš. i ko ti kaže da imam kodak, tačnije, otkud ti ideja da sam ja ono slikao :eyebrows:

Nama treba podeliti oruzje:)

Mali o.t. Jel neko naterao onaj pcsx2 da radi iole kako treba?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno