evo ja cu da ti odgovorim:
forsiranje bd diskova ...
forsiranje full 1080p rezolucije ...
forsiranje nove cpu arhitekture ...
ivke76,
baš mi je drago da si ogovorio, pošto to svi preskaču. pa evo da ti nešto kažem:
1. BR diskovi su dobra stvar? kako misliš da kopiraš igre. kupovaćeš originale? skidaćeš 30GB sa neta? gde ćeš kupovati, ili iznajmiti BR film? znaš li da će Žabac imati BR filmove za iznamljivanje za jedno 5 godina. i na kraju krajeva, šta ako BR pukne, i HDDVD postane dominantan?
DVD je zakon, lako skidaš igre sa neta, lako rezeš, svi imaju DVD rezač. zato je x360 isplativa mašina.
2. kakva crna 1080p rezolucija na ps3, pa sve ps3 igre seckaju i na 720p, 1080p je misaona imenica za ps3 igre. ako već želiš tu rezoluciju u igrama, onda uzmi x360 koji skalira sve igre na tu rezoluciju, znači, SVE igre.
3. a kakva je arhitekura cell-a?

kako se pokazao cell, kako izgledaju igre koje tera?

jad božiji, pa vidiš li da običan Pentium 4 sa ati 1950 može da izvuče veće rezolucije i veći framerate. možda je cell obećavao na papiru, ali ovo što vidimo je sramota, nešto su debelo zeznuli kod cell-a.
cisto malo flame-a radi:koliko je trebalo xbox360 da dobije stvarno dobru igru/startovanje "narodnog" software-a?odgovor je godinu dana,mada tek sa gow-om je dobio mega hit kakvih ce ps3 u prvoj godini sigurno imati vise komada
tako možeš pisati kad nemaš pojma.
prva extra igra koja se prodala u 2 miliona primerka došla je posle 4 meseca - GRAW.
"narodni software" je došao 6 meseci kasnije, odnosno 2 meseca posle GRAW-a.
Zato što se ta rečenica "videćeš za 2-3 godine" odnosi na svaku konzolu koja je ikada izašla.
Svaka je u svom periodu donosila neki potencijal koji jeste ili nije bio ispunjen u 5-6 godina koje su usledile posle lansiranja.
Vrlo jednostavno.
gluposti teške.
xbox 1 je grafički zasijao odmah na samom startu, iliti prvog dana. do kraja su izašle lepše igre naravno, ali ništa spektakularno lepše. x360 takođe od prvog dana ima odličnu grafiku. pogledaj PGR3 koji star godinu i kusur meseci izgleda lepše od Motorstorm-a.
konzole uz koje se isporuči odličan SDK (čitaj Visual Studio NET) odmah zablistaju.
one uz koje se isporuči očajan SDK, nikad to ne uspeju.
Mozesh da slushash zvera, koji i Televizor ima od Microsofta, ili mogu ja da ti kazem da sam lichno probao i dovoljno je da monitor podrzava HDCP, i da ce to raditi obichnim HDMI>DVI adapterom, a gubitak je isti kao kod bilo koje non-native rezolucije na PCu. Btw, taj adapter koshta 10e, VGA kabl za X360 koshta 50e.
drajveru, nastavljaš da sijaš u svojim postovima
ps3 nema skaler čip, i to znači da imaš velike gubitke u slici ako nisi upario rezoluciju igre i ekrana. što znači da za lepu i ispravnu grafiku treba da imaš 2, i slovima DVA HDTV ekrana. jedan nativne 720p, a drugi 1080p. ako kojim slučajem imaš sve popularniji 768p, ***** je neviđen.
drugo, VGA adapter za x360 možeš napraviti sam, jako je prosto, od običnog VGA kabla, odsečeš kraj koji ulazi u graf.karticu, a od onog komponentnog koji dobijaš uz x360 odečeš sve posle one kockice, i spojiš ih po bojama. toliko je prosto, da samo retardi kupuju zvaničan od 50€ ili 3rd party od 20€.
Prestani da prichash o stvarima koje ne znash. Ne moze se CRT fotografisati kako treba, ali LCD mozesh da fotografishesh potpuno isto kao shto vidish ochima.
kakva neviđena glupost, ovde tek sijaš.
http://i14.tinypic.com/3zm02so.jpg
pogledaj sliku, ove paralelne linije ne postoje kada gledaš svojim očoma, ali su se pojavile na digitalcu. kad ćeš nešto u životu naučiti.