Šta je novo?

Konzole

Malo ste se preračunali po pitanju upotrebljivosti u smislu flešovanja za čitanje kopija. Gde je tu ekonomska isplativost? Ja je uopšte ne vidim. Moraćete da dajete 900 evra za pisač u startu plus 20 i više evra za prazan disk, minimum. Bolje je 1000 puta u prve dve godine kupiti 20-ak originala za te pare.

Izvadiš mu DVD-ROM, flešuješ krekovan firmver i vratiš. I tad čita kopije.

Nema chipa? Hm, ovako kako si napisao zvuci prilicno jednostavno. Jel to moze da obavi obican user (rasklapanje - fleshovanje) ili mora da se nosi u neki servis? Ne moras da postujes linkove sa detaljnim opisom da ne shirimo piraterija pricu, vec samo - zar je bash toliko prosto ;)?

@Kovacm - Eeeee kolko ja imam neverovatnih prica ;). Al gomile mojih tripova ionako nisu za ovaj forum, ipak je ovo surovo tehnicki forum, a neki zesce vole da brishu - pa da nebih pisao dzaba - ako te bash zanimaju Haludzini putopisi ;) - pm..

Edit: Hm sad nesto mozgam. Pa zar i xbox i ps3 nemaju hard-disk? Mozda ima fora da se samo skida instalirana - no-cd verzija koju samo iskopiras na hard, kliknes i radi bez potrebe za bilo kakvim diskom? Ja tako backup-jem sve igre. Time bi se dosta toga jos vishe pojednostavilo. Hmm..

Poslednja izmena:
Imam par pitanja oko Core i Premium verzije 360-ke.

1. Da li je Core/Premium verzija sposobna da radi sa bezicnim/zicanim kontrolerom? Najvise me zanima da li Premium moze da radi sa zicanim kontrolerom posto poseduje dva USB porta sakrivenih iza prednje maske (prakticno ako bi se stavila maska sa Core verzije USB portovi bi se mogli staviti u upotrebu).

2. Video sam clanak na Anandtech-u o rasturanju 360-ke, izmedju ostalog i HDD poda sa Premium verzije, i u njemu je bio klasican Samsung 2.5" SATA HDD od 20GB, da li se on moze zameniti sa drugim veceg kapaciteta?

X-Box360 koristi good ol' DVD za igre... i DVD filmove logično. :)

Pričamo o Xboxu i običnim DL DVD-ovima ;)
Ne pričam o tome, već mislim na logiku kupovine PS3 + BD pisač + BD diskovi, za koju smatram da nema svrhe barem još godinu i po - dve, iz navedenih razloga. Bolje je uzimati originale. A mogu i da se prodaju posle polovni :) Naravno da je to sa Xbox 360 potpuno druga priča. I naravno da samo PS3 dolazi u obzir, makar što se mene tiče ;) Mada ne kažem da je Xbox 360 loša stvar, naprotiv. Ali kod nas ga nema, muka je naći ga, skup je. PS3 sa druge strane donosi toliko toga da mi nije žao da platim koju stotinu evra više.

Poslednja izmena:
PS3 sa druge strane donosi toliko toga da mi nije žao da platim koju stotinu evra više.
pliz, reci mi molim te šta to donosi ps3? evo, ja se ubih od postavljanja ovog pitanja, a niko konkretno da kaže. svi odgovaraju u fazonu, "videćeš za 2-3 godine". eto, makar ti mi odgovori konkretno molim te.

pliz, reci mi molim te šta to donosi ps3? evo, ja se ubih od postavljanja ovog pitanja, a niko konkretno da kaže. svi odgovaraju u fazonu, "videćeš za 2-3 godine". eto, makar ti mi odgovori konkretno molim te.

evo ja cu da ti odgovorim:
forsiranje bd diskova je recimo za mene dovoljan razlog.jer forsiranje bd diskova znaci jeftiniji diskovi/rezaci,masovnija proizvodnja itd...pa da ovih 500 dvd-ova stavim na 50 bd-ova recimo.forsiranje full 1080p rezolucije sto je i normalno posto sony dolazi iz zemlje gde je hdtv itekako zastupljen.to sto mi zivimo u zemlji gde je tek fox prva stereo televizija kod nas nije njihov problem.forsiranje nove cpu arhitekture koja je zestoko revolucionarna sama po sebi (eto to im je i glavni razlog cene konzole)
i btw driver je u pravu u vezi jedne stvari a to je da je ps2 isto ovako startovao pa je posle godinu-dve brisao patos sa konkurencijom (izasao je 2000 godine kada je dvd rezac kostao 2000+ dem i kada je imao tekken tag tournament dobrih 6 meseci kao jedinu igru otprilike i da,kostao je 1500 dem kod nas) koja je razlika izmedju launcha ps2 i ps3?za sada je isto no trzise se malo zahuktalo pa cemo videti sta ce biti mada sam ja ubedjen da sony nece uprskati sigurno.cisto malo flame-a radi:koliko je trebalo xbox360 da dobije stvarno dobru igru/startovanje "narodnog" software-a?odgovor je godinu dana,mada tek sa gow-om je dobio mega hit kakvih ce ps3 u prvoj godini sigurno imati vise komada

Zato što se ta rečenica "videćeš za 2-3 godine"
odnosi na svaku konzolu koja je ikada izašla.

Svaka je u svom periodu donosila neki potencijal
koji jeste ili nije bio ispunjen u 5-6 godina koje
su usledile posle lansiranja.

Vrlo jednostavno.

Eh kad sam ja imao ps1 ;). Dobra fora sa originalima za ps1 je bila sledeca: imao je lik u Zarkovu koji je radio zamenu originala. Gomila ps1 vlasnika (to su neki pocetci ps1 kod nas) su dolazili kod njega na razmenu. Znaci predjes recimo RE, skuplja ti prasinu, ti odes kod tog lika, dash svoj original disk, doplatis recimo u danasnjoj varijanti 100 dindzi i on ti da recimo MGS original ;). I svaki mesec si imao 3 mega hita - originala, al po ceni pirata ..

To je bash bila jaka fora. Imas par originala - i obezbedjen si, vazda mozhes da menjas. Kad bi tako bilo i za ps3 bilo bi cool..

Samo mi nije jasno sledece: kazete - strpicu se 2-3 god!? Eeeee 2-3 godine. Pricate ko da je to 2-3 dana. Ste svesni koooliko je to vremena! Mozda sam ja prso kad tako razmisljam? Hmm.. Mislim voleo bih i ja da posedujem tu zen opushtenost kad su godine u pitanju, ali je nemam ;). Nekako me to cekanje, odnos prema vremenu i izjave pojedinih clanova podsecaju na legendarni film "Ponoc expres" gde baju osudjuju na 35god turskog zatvora i opushteno mu kazhu "neka brzo prodje" :d.

Ste normalni ;) 2-3 god! Opushteno.. Pa meni je i 6 meseci puuunoo.. Znate sta sve moze da se desi - predje ;) - za 2-3 god. Pa zar treba starost da nas pita gde nam je bila mladost :d. Aj malo zivota - akcije - pogresnih odluka ako treba ;)..

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
600 evra. Hoće li biti i kod nas.........:( I, recimo, Resistance: Fall of Man, Motorstorm i Oblivion :smoke: Zna li neko kako povezati konzolu na monitor? :d Preciznije, kako deluje 720p na widescreen monitoru koji je predviđen za neku drugu rezoluciju (1440 x 900 ili 1680 x 1050)? Funkcioniše li to kako treba ili kako atreba™?

Mozesh da slushash zvera, koji i Televizor ima od Microsofta, ili mogu ja da ti kazem da sam lichno probao i dovoljno je da monitor podrzava HDCP, i da ce to raditi obichnim HDMI>DVI adapterom, a gubitak je isti kao kod bilo koje non-native rezolucije na PCu. Btw, taj adapter koshta 10e, VGA kabl za X360 koshta 50e.

Kačio sam u bench vestima pre par dana. Ukratko - katastrofa. Očajan po svim pitanjima.

Jel treba da kazem "shta sam rekao ?" :)

3. e vidiš, ovo je malo komplikovanije. prvo, slike su neupotrebljive. ako digitalcem slikaš tv, nećeš dobiti isto ono što vidiš svojim očima.

Prestani da prichash o stvarima koje ne znash. Ne moze se CRT fotografisati kako treba, ali LCD mozesh da fotografishesh potpuno isto kao shto vidish ochima.

Drugo, PS3 preko HDMI>DVI adaptera izgleda potpuno isto kao i PC.

Poslednja izmena:
PS3 hardverski gledano vrijedi 1000 $, ali da li ce se sa tom cijenom prodati na desetine miliona konzola koje ce natjerati proizvodjace da uloze milione u pravljenje mega hitova kao sto je bio slucaj sa PS2.
Od covjeka je relativno lako izvuci 1000 eura za racunar jer njemu dijete slozi pricu da mu najaci racunar treba za ucenje, ali 600 eura (a gdje su jos igre) za igranje, to malo teze.

Lično mislim da dete 6 - 12 godina neće ni primetiti neku veliku razliku između PS2 i PS3, njemu je verovatno bitno da se igra.
Mislim da će se na PS3 više ložiti tate koje će nagovarati mame da je tih 600 EUR opravdana investicija u budućnost njihovog deteta. :d

Ta prica da ce nove konzole pregaziti PC i da su graficki superiorne i da im ni PC od 2000e ne moze parirati su me oduvek odusevljavale.

Svaka konzola je trebala jedan period od godinu ipo do dve ipo dok igre sazru i pocnu da koriste veci deo snage konzole. Ali ce za te dve godine prosecni PC pojesti doticne konzole. Npr neki Athlon 1700+ sa GF4200Ti. Pogledajte grafiku na PS2 i npr. Aquanox, I-War 2 ili UT2003 ili bilo koju graficki naprednu PC igru sa kraja 2002. pocetka 2003. A PS2 je tek krajem prosle godine dobio zamenu, koju su do sada videli samo Japanci i Amerikanci.

Po mom misljenju, ove godine cemo videti nekoliko pravih next gen igara na XBox 360 i PS3, 2008. kada budu pocele da pristizu u vecem broju ce na PC poceti navala pravog DX10 softvera i drruga generacija DX10 kartica, da bi 2009. kao i puno puta pre PC ostavio igracke u prasini.

PSX iz '95 koji ima 3D grafiku o kojoj PC moze samo da sanja; i Voodo2 na kompu krajem '97.me. Ista prica 2000. izlazi PS2 i svi se loze koliko je graficki superioran u odnosu na PC. i vec 2003. pocinjemo da se zalimo da na PC ima gomila portova sa ocajnom grafikom zbog bedne snage konzola.

Ta prica da ce nove konzole pregaziti PC i da su graficki superiorne i da im ni PC od 2000e ne moze parirati su me oduvek odusevljavale.

Svaka konzola je trebala jedan period od godinu ipo do dve ipo dok igre sazru i pocnu da koriste veci deo snage konzole. Ali ce za te dve godine prosecni PC pojesti doticne konzole. Npr neki Athlon 1700+ sa GF4200Ti. Pogledajte grafiku na PS2 i npr. Aquanox, I-War 2 ili UT2003 ili bilo koju graficki naprednu PC igru sa kraja 2002. pocetka 2003. A PS2 je tek krajem prosle godine dobio zamenu, koju su do sada videli samo Japanci i Amerikanci.

Po mom misljenju, ove godine cemo videti nekoliko pravih next gen igara na XBox 360 i PS3, 2008. kada budu pocele da pristizu u vecem broju ce na PC poceti navala pravog DX10 softvera i drruga generacija DX10 kartica, da bi 2009. kao i puno puta pre PC ostavio igracke u prasini.

PSX iz '95 koji ima 3D grafiku o kojoj PC moze samo da sanja; i Voodo2 na kompu krajem '97.me. Ista prica 2000. izlazi PS2 i svi se loze koliko je graficki superioran u odnosu na PC. i vec 2003. pocinjemo da se zalimo da na PC ima gomila portova sa ocajnom grafikom zbog bedne snage konzola.

super bravo bas si me prosvetlio :)
nije u tome poenta,pc je naravno "jaci" u grafickom pogledu ali koliko to kosta da se sve isprati zarad >10 ok igara godisnje i to ako igras sve zanrove?trebas recimo 2x da promenis g.kartu a usput i ostalo ako izadje mega-giga proc,mem,ploca itd...dok ce ti konzola dati mnogo vise za jednokratno placanje.da ne smaram vise i dan danas iako mogu na pc-ju da igram igre u full-u odigram ponesto na ps2 i ne smeta mi grafika uopste.i jos nesto,za konzole ce izlaziti sve bolji i bolji naslovi i ljudi ce programirati da iskoriste konzolu do kraja dok na pc-ju samo budze poligone i pisu nogama code jer moraju nove komponente da se prodaju a i dalje u 90% igara imam krstic na sredini ekrana...pih
p.s.ja imam stvarno dugacak igracki staz i znam sta pricam,novije generacije koje su odrasle na doom-u i quake-u ne mogu to da skapiraju i to je to.samo pucaj i gotovo ili rts gde je takodje bitno ko je brzi a ne taktika (iako ima strategy u imenu zanra) a to su najzastupljeniji zanrovi na pc-ju

Ne pričam o tome, već mislim na logiku kupovine PS3 + BD pisač + BD diskovi, za koju smatram da nema svrhe barem još godinu i po - dve, iz navedenih razloga. Bolje je uzimati originale. A mogu i da se prodaju posle polovni :) Naravno da je to sa Xbox 360 potpuno druga priča. I naravno da samo PS3 dolazi u obzir, makar što se mene tiče ;) Mada ne kažem da je Xbox 360 loša stvar, naprotiv. Ali kod nas ga nema, muka je naći ga, skup je. PS3 sa druge strane donosi toliko toga da mi nije žao da platim koju stotinu evra više.

lol pa ni PS3 kod nas nema, muka ga naci, skup je :p Koja je razlika onda ? (ne moras odgovarati, ovo je bilo retoricko pitanje , nasmejao sam se citajuci post (u pozitivnom smislu sam se nasmejao)

@ivke76:

kostace oko 200e za narednih godinu dana i vise (8600 ultra) i posle toga opet 200e za narednih godinu i kusur dana, stim sto te igre kostaju 1400din mesecno za net, a ne 100e po hitu. Kad saberes, treba ti oko 400e -500e za 3 godine (racunaj to kao odlozeno placanje) posto CPU ako vec imas dobar vise ne moras da menjas najverovatnije (dx10 rasterecuje CPU), dok te PS3 kosta 600 i vise evra solarno... E sad, nemojte da flejmujete jer nisam rekoa da je PC bolji, vec sam naveo izbore koji su na raspolaganju...

Poslednja izmena:
100e po hitu ? :)

Jeste, i Wii ima 8800GTX :D

@ivke76:

kostace oko 200e za narednih godinu dana i vise (8600 ultra) i posle toga opet 200e za narednih godinu i kusur dana, stim sto te igre kostaju 1400din mesecno za net, a ne 100e po hitu. Kad saberes, treba ti oko 400e -500e za 3 godine (racunaj to kao odlozeno placanje) posto CPU ako vec imas dobar vise ne moras da menjas najverovatnije (dx10 rasterecuje CPU), dok te PS3 kosta 600 i vise evra solarno... E sad, nemojte da flejmujete jer nisam rekoa da je PC bolji, vec sam naveo izbore koji su na raspolaganju...

hmmm...nije proslo ni godinu dana a promenio si karticu koju si platio koliko se secam i vise od 200e sada imas karticu od skoro 300e za koju si napisao "privremena azdaja" + loodis jer ne mozes da nadjes dc proc pa ces najverovatnije menjati celu platformu,nesto mi se to ne slaze sa tvojom "kostace oko 200e za narednih godinu dana i vise (8600 ultra) i posle toga opet 200e za narednih godinu i kusur dana" i "400-500e za 3 godine" racunicom (znam da hw nabavljas povoljnije ali to ne moze svako zato sam naveo "realnije" cene g.kartica) a i ovo oko cpu-a/dx10 ne pije vodu jer znam i ja da je tako na papiru ali intel/nvidia i amd/ati ne dele nase misljenje sigurno i na zalost krajnjih kupaca.jedino gde si 100% u pravu je "stim sto te igre kostaju 1400din mesecno za net, a ne 100e po hitu" mada si i tu malo preterao u vezi 100e po hitu jer je ipak 33% manje koliko vidim na net-u.ja verujem da ce se i to promeniti do kraja godine sigurno (vec su uspeli da naprave image pojedinih igara i pitanje vremena je kada ce ga "razbiti" skroz.taman da ga "razbiju" do pojeftinjenja bd medija/pisaca i milina)

zapravo 100e si ti negde bio pomenuo u kontekstu "moguce je da neki budu i...". A dobro ti je neko i rekoa pre par postova, niko ovde ne mrzi ps3 vec ti toliko pljujes sve drugo sto se pomene da to postaje nepodnosljivo...

naravno moju izjavu da Wii nema uopste losu grafiku i da FarCry izgleda kao na PC-u i bolje si pretocio u "Wii ima 8800GTX" iako je FarCry grafika iz vremena radeona 9800 i GeForce-a 5900. Tako da si lupio za medalju, i to opet cisto iz nepoznavanja PC hardwera (a i kako ces kad imas laptop...)

evo ja cu da ti odgovorim:
forsiranje bd diskova ...
forsiranje full 1080p rezolucije ...
forsiranje nove cpu arhitekture ...

ivke76,
baš mi je drago da si ogovorio, pošto to svi preskaču. pa evo da ti nešto kažem:

1. BR diskovi su dobra stvar? kako misliš da kopiraš igre. kupovaćeš originale? skidaćeš 30GB sa neta? gde ćeš kupovati, ili iznajmiti BR film? znaš li da će Žabac imati BR filmove za iznamljivanje za jedno 5 godina. i na kraju krajeva, šta ako BR pukne, i HDDVD postane dominantan?
DVD je zakon, lako skidaš igre sa neta, lako rezeš, svi imaju DVD rezač. zato je x360 isplativa mašina.

2. kakva crna 1080p rezolucija na ps3, pa sve ps3 igre seckaju i na 720p, 1080p je misaona imenica za ps3 igre. ako već želiš tu rezoluciju u igrama, onda uzmi x360 koji skalira sve igre na tu rezoluciju, znači, SVE igre.

3. a kakva je arhitekura cell-a? :) kako se pokazao cell, kako izgledaju igre koje tera? :) jad božiji, pa vidiš li da običan Pentium 4 sa ati 1950 može da izvuče veće rezolucije i veći framerate. možda je cell obećavao na papiru, ali ovo što vidimo je sramota, nešto su debelo zeznuli kod cell-a.

cisto malo flame-a radi:koliko je trebalo xbox360 da dobije stvarno dobru igru/startovanje "narodnog" software-a?odgovor je godinu dana,mada tek sa gow-om je dobio mega hit kakvih ce ps3 u prvoj godini sigurno imati vise komada
tako možeš pisati kad nemaš pojma.
prva extra igra koja se prodala u 2 miliona primerka došla je posle 4 meseca - GRAW.
"narodni software" je došao 6 meseci kasnije, odnosno 2 meseca posle GRAW-a.

Zato što se ta rečenica "videćeš za 2-3 godine" odnosi na svaku konzolu koja je ikada izašla.

Svaka je u svom periodu donosila neki potencijal koji jeste ili nije bio ispunjen u 5-6 godina koje su usledile posle lansiranja.

Vrlo jednostavno.
gluposti teške.
xbox 1 je grafički zasijao odmah na samom startu, iliti prvog dana. do kraja su izašle lepše igre naravno, ali ništa spektakularno lepše. x360 takođe od prvog dana ima odličnu grafiku. pogledaj PGR3 koji star godinu i kusur meseci izgleda lepše od Motorstorm-a.
konzole uz koje se isporuči odličan SDK (čitaj Visual Studio NET) odmah zablistaju.
one uz koje se isporuči očajan SDK, nikad to ne uspeju.

Mozesh da slushash zvera, koji i Televizor ima od Microsofta, ili mogu ja da ti kazem da sam lichno probao i dovoljno je da monitor podrzava HDCP, i da ce to raditi obichnim HDMI>DVI adapterom, a gubitak je isti kao kod bilo koje non-native rezolucije na PCu. Btw, taj adapter koshta 10e, VGA kabl za X360 koshta 50e.
drajveru, nastavljaš da sijaš u svojim postovima :)

ps3 nema skaler čip, i to znači da imaš velike gubitke u slici ako nisi upario rezoluciju igre i ekrana. što znači da za lepu i ispravnu grafiku treba da imaš 2, i slovima DVA HDTV ekrana. jedan nativne 720p, a drugi 1080p. ako kojim slučajem imaš sve popularniji 768p, ***** je neviđen.

drugo, VGA adapter za x360 možeš napraviti sam, jako je prosto, od običnog VGA kabla, odsečeš kraj koji ulazi u graf.karticu, a od onog komponentnog koji dobijaš uz x360 odečeš sve posle one kockice, i spojiš ih po bojama. toliko je prosto, da samo retardi kupuju zvaničan od 50€ ili 3rd party od 20€.

Prestani da prichash o stvarima koje ne znash. Ne moze se CRT fotografisati kako treba, ali LCD mozesh da fotografishesh potpuno isto kao shto vidish ochima.
kakva neviđena glupost, ovde tek sijaš.

http://i14.tinypic.com/3zm02so.jpg

pogledaj sliku, ove paralelne linije ne postoje kada gledaš svojim očoma, ali su se pojavile na digitalcu. kad ćeš nešto u životu naučiti.

1. BR diskovi su dobra stvar? kako misliš da kopiraš igre. kupovaćeš originale? skidaćeš 30GB sa neta? gde ćeš kupovati, ili iznajmiti BR film? znaš li da će Žabac imati BR filmove za iznamljivanje za jedno 5 godina. i na kraju krajeva, šta ako BR pukne, i HDDVD postane dominantan?
DVD je zakon, lako skidaš igre sa neta, lako rezeš, svi imaju DVD rezač. zato je x360 isplativa mašina.
isto to se mislilo i za dvd-ove 2000-te kada je u srbiji i 56k net za neke bio misaona imenica
pa sad eto svi imaju i rade to sto si napisao.uopste nemam truncicu sumnje da ce se ponoviti prica a i sony je u medjuvremenu kupio dovoljno "parce" hollywood-a da bi mogao da "profura" svoj standard
2. kakva crna 1080p rezolucija na ps3, pa sve ps3 igre seckaju i na 720p, 1080p je misaona imenica za ps3 igre. ako već želiš tu rezoluciju u igrama, onda uzmi x360 koji skalira sve igre na tu rezoluciju, znači, SVE igre.
ma ok si ti kapiram ja tebe,samo ja ipak nisam driver pa se necu ovde s'tobom x dana i postova prepucavati.reci cu ti samo: bice 1080p igara sigurno
3. a kakva je arhitekura cell-a? :) kako se pokazao cell, kako izgledaju igre koje tera? :) jad božiji, pa vidiš li da običan Pentium 4 sa ati 1950 može da izvuče veće rezolucije i veći framerate. možda je cell obećavao na papiru, ali ovo što vidimo je sramota, nešto su debelo zeznuli kod cell-a.
to kako se za sada pokazao me uopste ne zanima a kakav je to proizvod mozes saznati na net-u googlaj malo pa ce ti se samo kasti da je superioran u odnosu na x86 arhitekturu u svakom pogledu i njegovu snagu cemo tek videti ubedjen sam u to
tako možeš pisati kad nemaš pojma.
prva extra igra koja se prodala u 2 miliona primerka došla je posle 4 meseca - GRAW.
"narodni software" je došao 6 meseci kasnije, odnosno 2 meseca posle GRAW-a.
ako je graw extra igra onda u redu lol samo ameri mogu da kupe 2 mil necega sto je fps a igra se na joypad-u i naravno ima "usa good guys with gadgets kill'em all" na svakom koraku,pa da kazemo da je graw ok ajmo dalje: gow,onaj stoni tenis nije los i sta jos?ah da jos jedan nikad ne vidjeni hit: lost planet,u redu to je 4 igre za godinu + dana,sta jos?oblivion,cod3,R6 Vegas?prvo imam na pc-ju drugo me ne zanima posto je "yet another ww2 fps" a trece je takodje "yet another fps" cije igranje na konzoli je smesno
suma sumarum: 5 "ok" igara za godinu + dana...super
sto se tice "narodnog sw-a" napisah vec sta su uspeli do sada a bice i toga jos ne sumnjam.i to za isto vreme za koje je i na x360 stigao
konzole uz koje se isporuči odličan SDK (čitaj Visual Studio NET) odmah zablistaju.
one uz koje se isporuči očajan SDK, nikad to ne uspeju.
haha pa konzole koje su (po mnogima tada) imale ocajan sdk su se prodale u 200+ mil primeraka a sta je sa ovima sa "odlicnim" sdk?

Nema SILE da fotka moze da izgleda isto kao sto se vidi ocima, ma kakav to digitalac bio...

E sad i ti..

1. Eh, kad bi Sony gledao nashe trzishte propao bi ;)
3. Cekaj, jel ti posedujesh PS3 pa znash da sve zivo secka? Da, mozda neki naslovi i nisu dobro optimizovani, ali to ne vazi za sve :)

@ivke76: (nesto se pohebo edit, htedoh u prethodnoj poruci da ti odgovorim jos...elem)

napisao sam "privremena IZDAJA" :d ne "azdaja" :d

a zasto ja trazim dc proc i zasto ludim to je druga prica. Meni to ne treba za igre vec sam poceo da radim billborde koji se printaju u 300dpi pa mi je photoshop postao malo spor na ovom sempronu... Ali i da nije tako, poenta je bila da bi sa recimo tim x2 koji je neko kupio pre pola godine i vise, ili sa c2d, bio miran narednih 2 god sigurno.

Inace ja ne bi ni uzimao ovu x1900xt da mi nije bila EKSTRA povoljno , a kad kazem ekstra mislim na moj bivsi 7600gt + nekih 60-tak evra, sto nisam mogao da odbijem. Mogu ja sad da kupim i nesto jace ali mi ne treba jer nema dx10 igara jos uvek.

PS. DX10 graficke ce po svim najavama biti do 00 jeftine, zato sam i pomenuo 200+200 politiku, pa covece, vec imas 8800GTS sa 320mb za 320e, a kad zvanicno izadje bice 300e i manje, do leta ce biti ispod 300 debelo, i tada kad je pazaris miran si godinu dana...To nije cena za mene, to je regularna cena...citao si Zormijeve postove... (valjda) :)

Inace razumem sta si hteo da kazes, nisam ni ja mislio da stavim toliki akcenat na cenu igara, bice tu menjaze ovo za ono i te varijante kao i uvek sa konzolaskim naslovima, to nije sporno, ali ipak nije u fazonu "save as" 2 sata posle kacenja na treker :)

1. Eh, kad bi Sony gledao nashe trzishte propao bi ;)
3. Cekaj, jel ti posedujesh PS3 pa znash da sve zivo secka? Da, mozda neki naslovi i nisu dobro optimizovani, ali to ne vazi za sve :)

aj nabroj mi te "sve" pa da kupim i ja PS3 oma' :d Ja stvarno ne vidim sta to ima za PS3, tekken ? Imam 27 god, ne interesuje me uopste, motostorm ? Hvala lepo, igre tog tipa mi dosade posle 2 dana jer su repetitivne previse, jedino Grand Tourismo , ali to jos nije ni izaslo, pitanje je kad ce (najave su najave, to ne mora nista da znaci), ove sve ostale najavljene za Europe launch - brdo ih je sa PC-a i vec sam ih odigrao (mogo bi reci odavno), a i smesno je kako eto konzolasi pljuju PC i na kraju dobijaju sve hitove sa PC-a, ne vidim kako vicu "necemo to ni slucajno, to je krsh sa PC-a" :d A kladim se da ce ih sve kupiti :)

dakle koje to "sve" ? Onaj MGS sa PS2 nije mogao niti moze da prismrdi SC-u sa PC-a, a od MGS 3 smo videli neku animaciju ?!...Sta jos ima sem raznoraznih fudbala i sporta ? Dalke oce li mi neko vise nabrojati te "SVE" igre (ili link) koje su DOSTUPNE za PS3 da vidim da li ima smisla kupovati tu konzolu. HVALA ! :)

isto to se mislilo i za dvd-ove 2000-te
ma jok, DVD je bio jedan jedini standard, ne računajući minimalne razlike između +/-
sad postoji BR / HDDVD. zato postoji problem dal će BR u PS3 biti promašaj.

to kako se za sada pokazao me uopste ne zanima a kakav je to proizvod mozes saznati na net-u googlaj malo pa ce ti se samo kasti da je superioran u odnosu na x86 arhitekturu u svakom pogledu i njegovu snagu cemo tek videti ubedjen sam u to
ovo je ludilo!

kažeš da te ne interesuje kako cell se pokazao, već da googlam na netu kakav je cell procesor. jel čuješ šta ti pričaš?
da li shvataš da ne postoji ps3 igra koja ima stabilan framerate. svaka igra koja postoji i na x360/ps3 uvek bolje radi na x360.
cell je totalno promašen, od superprocesora ispade 20-30 fps.
svaki tvoj "argument" se sastoji od: "videćemo", "ubeđen sam", "biće tako" ...
prodaješ maglu (za 600€).
kad budeš počeo upotrebljavati reči: "pogledaj ono", "vidi se tu i tu"... možemo nastaviti.

Vrh Dno