Šta je novo?

Konzole

Nintendo Wii

Da li je mozda neko primetio kako se Nintendo prodaje?
Imam utisak da ide kao alva?!?:p Inache po meni Nintendo ima najbolji koncept od sve tri konzole.
I poshto ne gledam ni grafiku ni ne znam kako nabudzene igre mi nisu toliko bitne, mozda i uzmem za sebe jedan Wii :p :D A cak i trenutna cena nije losha.. 250e u Evropi ,)

Pa fino pise da snizenje nije zvanicno Sonijevo vec su trgovci sami spustili cijene jer im konzola samo zauzima prostor u radnji, znaci jedina cijena po kojoj se PS3 moze prodati je oko 250 eura.
A PS3 se prodaje manje i od XB360 i od PS2.

Izgleda da treba da ti crtam :)

Cena 20GB verzije je snizena u Japanu, shto ne znachi da se to desilo i 60GB verziji i da se to desilo josh negde u svetu. Tvoja vest zvuchi kao da se PS3 uopshte ne prodaje, i da je propao totalno, ali vec smo navikli na laznu interpretaciju vesti. 20GB verzije se mnogo loshe prodaju od prvog dana na trzishtu, shto je direktan dokaz da cena nije bitna, i da cena nece uticati na prodaju next-gen konzola.

A PS3 se prodaje bolje od X360 na launchu, PS3 se prodao vishe od bilo koje konzole za prva dva meseca, pogledaj neki drugi sajt osim www.xbots.hr

Da li je mozda neko primetio kako se Nintendo prodaje?
Imam utisak da ide kao alva?!?:p Inache po meni Nintendo ima najbolji koncept od sve tri konzole.
I poshto ne gledam ni grafiku ni ne znam kako nabudzene igre mi nisu toliko bitne, mozda i uzmem za sebe jedan Wii :p :D A cak i trenutna cena nije losha.. 250e u Evropi ,)

Wii se prodaje ubedljivo najvishe zbog joypada i cene, ali kada ljudima bude dosadio kontroler, pozelece da igraju neke igre, i to Nintendo ne moze da im pruzi. Na duge staze to shto su oni uradili je ubistvo.

Poslednja izmena:
Zasto uporedjujes cijenu od launcha kada XB360 u prvih 3 mjeseca nije imao uopste isporuka.
Na kraju krajeva PS2 se prodavao 5 puta vise od XB1 i za ocekivati je bilo da ce i ovaj put biti daleko prodavanija konzola. Ali zbog katastrofalnih gresaka (kasnjenje, cijena i nedostatak dobrih igara) dozivio je totalni fiasko.
Ti si isti tvrdio da bi i 10 miliona konzola bilo malo na launcu i stalno si ponavljao da je PS2 otisao u milion primjeraka za jedan dan samo u Japanu.
Da ne pricam da si non stop tvrdio da ces dupe da nam pomjeras kad PS3 izadje.

Wii

Wii se prodaje ubedljivo najvishe zbog joypada i cene, ali kada ljudima bude dosadio kontroler, pozelece da igraju neke igre, i to Nintendo ne moze da im pruzi. Na duge staze to shto su oni uradili je ubistvo.

Nije ubistvo, vec valjda samoubistvo ;)
Drugo, mislim da, nasuprot onome shto je Nintendo ulozio u konzolu (koja btw. ne donosi nikakvu revoluciju po pitanju HW/SW) mislim da su majstorski odradili posao.
Na kraju krajeva, da nisu izbacili nishta, mozda bi ostali josh samo proizvodjach igara (kao recimo SEGA) ,)

BTW. PS3-jka i Xbox360 su naravno bolje masine, ali oni su vec blize kompjuterima ili radnim stanicama samo sto nemaju tastaturu i misha.
Sa druge strane Wii ima taj pravi konzolaski duh, a to je da je... gadget for whole family... :)

Cekaj, Wii ce propasti posto nema grafiku. Znaci zvanicno je, gameplay je potpuno nebitan?

pa Wii ima grafiku otprilike na nivou danasnjeg PC-a, sto je daleeeekooo od "nema dobru grafiku" ma kolko to neki forsirali...on nema nextgen grafiku, to je tacno, ali ima nextgen sistem upravljanja i gameplay-a, sto je mozda cak i bitnije od same grafike...Sa druge strane PS3 ce imati strava grafiku, ali ta grafika zahteva i dobar TV, da ne kazem minimum 2000e za spravu na kojoj se ta grafika zapravo vidi. (ili naravno monitor koji je dosta jeftiniji, ali argumenti konzolasa su uvek bili "ja se igram na TV-u, a ne na budjavom monitoru" pa to ne uzimam u obzir)

odakle ti to da ce ps3 imati strava grafiku?
imace malo bolju od x360, a to je daleko od strava.
ni jedna od tri konzole nema grafiku kao sadasnji pc.

Pa vidis, samo da se saceka par godina da ljudi nauce da programiraju 7 procesora koje PS3 ima i imace eeextra grafiku. Samo sacekaj malo, godinu dve... ROFL @ PS3

pa vec jeste :) sta fali GT: HD itd. Nema igara za sada, ali to na stranu, cellovi mogu dosta toga, vremenom ce ih iskoriscavati sve bolje i bolje, ne sumnjam da ce biti sve bolja i bolja grafika...x360 po meni nema nista posebnu grafiku, daleko od nextgen...Na sadasnjem PC-u ja dugo nisam video nista WOW, mozda je prey jos i najblizi sto se tice dizajna i kreativnosti u grafici, govorim o postojecim, ne o buducim igrama.

Cekaj, Wii ce propasti posto nema grafiku. Znaci zvanicno je, gameplay je potpuno nebitan?

Prvo, grafika je nebitna ako imash dobre igre kakve Wii nema, niti ce ih imati, a druga stvar, postoje i neke granice u toj grafici. Nije bitno kakva je grafika, ali ne treba da se preteruje i da bude kao ona iz proshle generacije, od pre 6 godina. Zamisli na shta ce to da lichi za nekoliko godina u odnosu na ostale platforme. Kao kada bi igrao PS2 2009. godine sa opet jednim te istim igrama kao svaki prethodni Nintendo. PS2 sada i ove godine ima mnogo bolje igre i mnogo bolji izbor igara, pa ne vidim nikakav razlog za kupovinu Wii.

Nije ubistvo, vec valjda samoubistvo ;)
Drugo, mislim da, nasuprot onome shto je Nintendo ulozio u konzolu (koja btw. ne donosi nikakvu revoluciju po pitanju HW/SW) mislim da su majstorski odradili posao.
Na kraju krajeva, da nisu izbacili nishta, mozda bi ostali josh samo proizvodjach igara (kao recimo SEGA) ,)

BTW. PS3-jka i Xbox360 su naravno bolje masine, ali oni su vec blize kompjuterima ili radnim stanicama samo sto nemaju tastaturu i misha.
Sa druge strane Wii ima taj pravi konzolaski duh, a to je da je... gadget for whole family... :)

Postoji samo jedan razlog koji je kljuchni faktor kod opstanka bilo koje konzole - softverska podrshka. To je razlika izmedju konzola, mogucnosti su samo dodatna "oprema".

A inače se konzola rasturi od prodaje :)

Pa ne rachunajuci Wii koji se toliko prodaje prvo zbog cene, a onda zbog dostupnosti hardvera, PS3 se prodao vishe od bilo koje konzole u prvih 2 meseca, a s obzirom da je to ujedno i najskuplja konzola ikada (60GB model se ubedljivo najvishe prodaje), uspeh je josh veci nego shto suvi brojevi govore.

Rekao sam verovatno 10x da ce "propasti" jer nema i nece imati igre. Ono shto si video za Wii do sada, je upravo najjache shto ce imati. Mario i Zelda. Grafika nije bitna naravno, gameplay je najbitniji, ali ne treba ici u krajnosti pa govoriti o grafici od pre 6 godina. Ok danas, ili sledece godine, ali za par godina to ce biti smeh.

pa Wii ima grafiku otprilike na nivou danasnjeg PC-a, sto je daleeeekooo od "nema dobru grafiku" ma kolko to neki forsirali...on nema nextgen grafiku, to je tacno, ali ima nextgen sistem upravljanja i gameplay-a, sto je mozda cak i bitnije od same grafike...Sa druge strane PS3 ce imati strava grafiku, ali ta grafika zahteva i dobar TV, da ne kazem minimum 2000e za spravu na kojoj se ta grafika zapravo vidi. (ili naravno monitor koji je dosta jeftiniji, ali argumenti konzolasa su uvek bili "ja se igram na TV-u, a ne na budjavom monitoru" pa to ne uzimam u obzir)

Ladno si me istripovao da se forum zaglupeo pa pogreshio datum ovog posta :D:D

Wii ima grafiku (i hardver) na nivou Pentiuma III na 850MHz :D:D

Nije fora uopshte u nextgen grafici, bre :) PS3 ima jachi hardver od X360, ali to nishta ne znachi ako developeri ne budu hteli/znali da ga iskoriste. PC trenutno ima jachi GPU od next-gen konzola, ali shta to znachi kada je sve ostalo slabije ? :) Razlika ce se videti u softveru, a Sony pod svojim krovom ima najvishe developera koji ce to iskoristiti, vishe od X360, a mnogo vishe od PCa, i to je cela pricha.

odakle ti to da ce ps3 imati strava grafiku?
imace malo bolju od x360, a to je daleko od strava.
ni jedna od tri konzole nema grafiku kao sadasnji pc.

Nema, na papiru :)

Pa vidis, samo da se saceka par godina da ljudi nauce da programiraju 7 procesora koje PS3 ima i imace eeextra grafiku. Samo sacekaj malo, godinu dve... ROFL @ PS3

Ko je to rekao ? Vec ove godine ce se pojaviti vrhunske igre, koje izgledaju bolje od svake na PCu tog zanra i shto je josh bitnije, RADE BOLJE, to shto PC ima duplo jachi GPU pa se divish grafici na shotovima, nema veze sa zivotom, jer prvo treba sve ostalo da bude jache, a drugo, treba da postoji vishe od dva developera koji ce taj GPU uopshte da iskoriste, shto se nikada i ne desi, jer se pojavi nova generacija.

pa vec jeste :) sta fali GT: HD itd. Nema igara za sada, ali to na stranu, cellovi mogu dosta toga, vremenom ce ih iskoriscavati sve bolje i bolje, ne sumnjam da ce biti sve bolja i bolja grafika...x360 po meni nema nista posebnu grafiku, daleko od nextgen...Na sadasnjem PC-u ja dugo nisam video nista WOW, mozda je prey jos i najblizi sto se tice dizajna i kreativnosti u grafici, govorim o postojecim, ne o buducim igrama.

Pa nema igara, dva meseca je tek proshlo, za februar, mart, april je najavljeno dosta igara, i tu ce lagano da krene. U drugoj polovini ove i sledece godine izaci ce najveci broj hitova i poznatih franshiza koje ne mogu da omanu, zajedno sa novim i svezim igrama..

Poslednja izmena:
Jel se zna oficijelni datum premijere PS3 za Evropsko trziste?

Snizenje cijena PS3 u Japanu
Nažalost ne radi se o nikakvoj službenoj odluci Sonyja, već jednostavno o očajničkim potezima japanskih trgovaca da prodaju PlayStation 3 konzole čija je jedina trenutna funkcija – kupljenje prašine. Igrači ne pokazuju veliki interes za konzolom već čekaju igre zbog kojih bi imali realan razlog za kupnju.

U nekoliko trgovina diljem Japana trgovci nude nove razloge u obliku sniženja cijena, pa se tako 20 GB-a PS3 verzija može pronaći i po nevjerojatnoj cijeni od 39,980 yena (oko 1,870 kn ), dok je originalna cijena 49,980 yena, odnosno 2,340 kn.
Citat sa EmulationGalaxy-ja tj odgovor na Milosev post :
To miso, niz tvojih neproverenih postova se nastavlja. Vest koju prenosis je iz novembra i rec je o promotivnoj prodaji ps3 radi reklamiranja otvaranja nove radnje u tokiju- btw cela kolicina ps3 je planula za nekoliko minuta. Naravno posto ne znas ni engleski tek ti na ovom dokazu za navedenu tvrdnju nista nece biti jasno al sta ti ja tu mogu, valjda ces moci makar da skapiras onu oznaku 11/11/2006 koja se nalazi iznad 20%

http://ps3.qj.net/uploads/articles_module/80245/2007-01-20-102.jpg?356471

PS- nastavi sa odlicnim poslom, samo demantovanje tvojih neproverenih informacija koje ko zna odakle skupljas zauzima 1/4 ovog gigantskog topica
Bruuukaaa! :D

Poslednja izmena:
Ko kaze da su konzole samo konzole. PS3 Evropska premijera ce biti u cetvratoj(19. do 25.) nedelji marta, a 21. i 23. se najcesce pominju kao "pravi" datumi. Slazem se sa gx-x-ovom porukom #217 u vezi Nitenda. Samo neka se MS i Sony "udaraju" -Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

hehe, da..

Ko kaze da su konzole samo konzole. PS3 Evropska premijera ce biti u cetvratoj(19. do 25.) nedelji marta, a 21. i 23. se najcesce pominju kao "pravi" datumi. Slazem se sa gx-x-ovom porukom #217 u vezi Nitenda. Samo neka se MS i Sony "udaraju" -Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

bash bi bilo interesantno videti Nintendo na prvom mestu.. bar na kratko :D ;)

Vest o spustanju cena nije stara. Naprotiv veoma je aktuelna hteli to neki da poveruju ili ne. PS3 se i u USA jednako slabo prodaje. Cekaju ljudi igre. Soniju to i odgovara jer ionako nema zaleha.

@Nitendo: njima za sada sve ide fino osim isporuka. Prodali su 2-4mil i to je sasvim kul. I nemam pojma sta pricaju neki kako PS3 ima extra lounch kad se prodao visestruko manje.

Ako Nitendo proda dovoljno konzola bice i igara.

@nedostatak igara za PS3: aman nije proslo 2-3 meseca. Pa developeri ne dobijaju konzolu nakon louncha. Smesno.

@nedostatak igara za PS3: aman nije proslo 2-3 meseca. Pa developeri ne dobijaju konzolu nakon louncha. Smesno.

A ti znash kada su oni dobili devkitove i koliko im treba da ga provale i naprave neshto ? :) Pa to se deshava sa svakom konzolom, za X360 im je trebalo godinu dana za poshtenu igru, iako je sve kao na PCu. Igre za PS3 krecu da izlaze od februara, ne u 2008. godini.

Inache, evo kako izgleda kada softverska kompanija koja ni softver ne zna ljudski da napravi, izbaci neki hardver..

Ko nije u toku (ceo forum), na drugoj fotki je "red ring of death", i to znachi da je konzola blokirana, shto moze biti iz vishe razloga i shto je vrlo chesta pojava kod ove iste konzole.

Inache, fotke su moje, nisam ih pokupio na netu, tako da se zapitajte koliki je onda procenat toga, jer ja sam video samo 3 primerka X360.

A za one koji znaju o chemu prichaju, par (mojih) fotki najbolje konzole :)

Poslednja izmena:
A za one koji znaju o chemu prichaju, par (mojih) fotki najbolje konzole :)

E svaka ti cast... Znaci i ja cenim sony-jeve konzole i imao sam svaku koja je izasla, ali ti ga pretera... :)

Nego koliko te placaju ovi iz sony-a da branis PS3 i drukas Xbox??? :D:d :D

poz

ako je SCEE početkom ovoga tjedna trebao dati službenu objavu datuma izlaska njihove dugoočekivane PlayStation 3 konzole u Europi, od toga nije ništa bilo. Prema posljednjim informacijama, na službenu objavu trebat će čekati kraj ovoga tjedna ili čak početak idućeg tjedna.

Postavlja se realno pitanje da li će Sony uopće "lansirati" konzolu 23. ožujka kako je najavljeno prije. Zašto je službena objava tako misteriozno odgođena - nitko ne zna. Možda je u pitanju samo neki trik, no mnogo vjerojatnije su u pitanju ponovno neki problemi...!

http://www.gameplay.hr/modules/news/article.php?storyid=1663

E svaka ti cast... Znaci i ja cenim sony-jeve konzole i imao sam svaku koja je izasla, ali ti ga pretera... :)

Nego koliko te placaju ovi iz sony-a da branis PS3 i drukas Xbox??? :D:d :D

poz

Ne razumem, bolje je da se redjaju vesti, nebuloze, lazi, da gomila ljudi pomisli kako je ta cela pricha istinita, a za 10 godina MIcrosoft da bude u trzishtu konzola ono shto je na trzishtu OSova ? Niko ne kapira da vecina tih vesti i gluposti u vezi PS3 ne izmishljaju sajtovi, vec je to Microsoftova antipropaganda, koja se u Americi inache zove "zdrav marketing" i koji je kao takav potpuno normalan i pozeljan u toj zemlji. Protiv toga se treba boriti, a umesto toga, vecina naseda.

Konzola koju cenim jeste bolja, hardverski, podrshka, mogucnosti, kvalitet i jeftinija je u odnosu na ono shto dobijesh. Ako se ne slazesh sa tim, daj argumente.

Ono shto si trebao da kazesh, kako to da ima gomila ljudi koji pokushavaju da ubede druge kako je X360 u stvari to, kako je X360 isto shto i PS3, a X360 neuporedivo jeftiniji. Da li je jasno sad zbog chega ja uopshte postujem ovde.

Nijedan thread na benchmarku o konzolama se ne bavi njegovim nazivom. U threadu sa nazivom "konzole..." ili "PS3...", "X360..." nikada se nije prichalo o tim temama, vec iskljuchivo i samo o PS3, i samo su se redjale lazi kojih je na netu gomila, a hvala bogu, vecina ne prati, ukuca u google PS3 i dobije milion linkova "PS3 propao", "PS3 se prodaje loshe", "Ps3 preskup", i takvu atmosferu prenosi ovde.

U realnosti, PS3 je ispred X360 u svemu, PS3 se prodao vishe nego X360 za isto vreme, PS3 je imao vishe igara i vishe dobrih igara od X360 a tek ce imati vishe dobrih igara u narednih nekoliko meseci, mnogo pre nego shto je X360 dobio jednu poshtenu igru. PS3 ima mnogo vece mogucnosti, PS3 je konzola za buducnost, planirana da se koristi u buducnosti, a ovde se pricha samo o nekoj propasti PS3, dok niko ni ne pominje X360 kao da se prodao u 50 miliona do sada, da ima 20 AAA hitova, itd. Ljubav prema Microsoftvu valjda ne dozvoljava, ja drugo objasnjenje nemam.

Evo pogledaj post sa linkom iznad. Neki tamo levi hrvatski sajt, ochigledno naklonjen X360 iz bilo kojih razloga, gde je ceo tekst u najnegativnijem mogucem kontekstu. Chista i namerna nagadjanja, i onda se pojavio dechko koji ne zna engleski uopshte, i naravno da ce da veruje tome, kad nema drugi izvor informacija. Pa test PS3 u chasopisu PC je pun netachnih podataka, i bash onih koji su se pojavljivali po netu kao dezinformacija u proteklih godinu dana. Naravno, autor ne prati, i njemu je to sve istinito, pa je onda to preneo i svim chitaocima.

To je ono protiv chega se borim, zabole me ko ovde shta misli o PS3 ili konzolama.

Poslednja izmena:
@drajver:

mene Wii uopste ne interesuje, niti x-box360 niti ko je "jaci" ali brate pretera ga da za Wii nema igara i da ih nece biti, pa nisu ludi d ane iskoriste priliku da na toliko prodatih konzola ne izbacuju igre i ne zaradjuju pare ! :zgran: pa de to ima ?! Budi realan. Dalje video sam FarCry za Wii i izgleda odlicno , isto kao i za PC i bolje, ima vise drveca i raznih elemenata i drugaciji gameplay..dalekooo je od p3 na 800mhz...

PS. Cestitam na novorodjencetu :) Jos samo da imas sta da igras na njemu hihihihihi (malo se salim ;) )

vec sam gledao taj video i jos nekoliko njih. U cemu je problem ?!

vec sam gledao taj video i jos nekoliko njih. U cemu je problem ?!

Ocena je 6 ako se secam...Gameplay i kontrole su uzasni a xbox1 verzija far cry-ja ima dalekoooo bolju grafiku! Tako da ta tvoja tvrdnja da izgleda isto ili cak malo bolje nego na pc-ju, totalno pada u vodu!

Ja sam se nedavno jako zagrejo za kupovinu 360-ke (ponajvise zbog XFPS 360), da li neko zna oni XBOX360 u hot hardware sobi, da li su to wired ili wireless vezije konzole, interesuje me zbog povezivanja sa XFPS 360? Da li kod nas ima da se nadje XFPS 360?

@driver
Ma razumem ja tebe, i nije se samo tebi zgadio Microsoftov (ko sto ti rece) "zdarv marketing"... Samo mnogo se opterecujes tudjim izjavama, sta te boli uvo sta ko prica i pise... Ti kao jedinac ne mozes nista protiv monopola...

A to koja je konzola bolja i ko koju hvali to je druga prica... Svako ko je iole normalan zna odgovor i sacekace launch PS3 pa makar kasnio i 3 meseca.......

Nazad
Vrh Dno