Šta je novo?

Konzole

Heavenly Sword je meni krš, Virtual Fighter je igra za decu, kao i Burnout 5, tenis me smara i da gledam a kamoli da igram, trke (F1) bih mogao ponovo isprobati nakon 3 godine pauze (da, ovaj naslov sam prevideo, ali kako će se to voziti bez FF-a?), Fatal Inertia ne znam šta je :) Ali bojim se da ne kapiraš šta želim da kažem - ovde za sada neće biti piraterije i procenjujem za koju bi to igru od pobrojanih vredelo dati tih 50-ak evra, ako ne i više.

Pazi, to je potpuno druga pricha :)

Meni je oblivion, graw i fear recimo krsh, ne interesuju me, nisam ni na PCu mogao da ih igram duze od pola sata.

Od ovih igara necu ni ja igrati vecinu, ali to su potencijalni hitovi, nisu neke usputne igre pa kako ispadne, zna se vec dosta o njima. To shto ja ne mogu 0.5% igara da igram, ne znachi da su one loshe za vecinu, jer mene od svega ovoga za ozbiljno interesuje samo Motorstorm online i Virtual fighter 5 sa drushtvom, ali vecina ce da poludi za ovim ostalim.

Shto se tiche cene igre i svega toga, ja sve vreme pricham na globalnom nivou, u ovoj zemlji nema josh ni 50 korisnika X36, tako da za PS3 i ne treba da bude uskoro. Igre pokrecu konzolu, i zato sam reagovao na izjavu "gde su igre". Tu su, sve ce ih vishe biti, na PS2 je proshlo 6 meseci dok nisu pochele igre da se pojavljuju, a proizvodnja PS3 ochigledno vishe nema nikakvih problema.

I ko nam garantuje da ovo nisu prerenderovani shotovi kakve smo imali milion puta prilike videti u najavama za PS3 (ko se seca Killzonea 2 i motorstorma pre nego sto su se pojavili ingame videi??)

A ko se seca heavenly sword rendera pa je gameplay ispao josh bolji ? Motorstorm je i dalje toliko blizu da je o razlici uopshte smeshno prichati, a ovaj Sega rally je obichan sharenish, ne vidim nikakvu lepotu, GTHD ima za klasu realniju grafiku, a obichan je demo koji radi u 1080p@60fps.

Poslednja izmena:
GTHD je najbolja igra za PS3 koju sam video u trejlerima i gameplay klipovima!

Da, i obichan je poluzavrsheni demo...

Tačno, neće se ni pojaviti. Odustali su u korist pravljenja punokrvnog nastavka. Hmm, fino...:) Ma samo da LCDovi pojeftine, posle ćemo lako za PS3 :)

citat:

American Technology Research analyst Paul-Jon McNealy has stated that 28 out of 52 retail stores checked had PS3's in stock while they respectively had NO Wii's available at all. The stores checked only had a low number of PS3's available, with just one major retailer having over 60 units in stock.

jos jedan:

Sony has once again confrimed that the PS3 60GB will go on sale in the UK for £425, at todays exchange rate that translates to $837. The price if converted into euros is even around 50 euros higher which makes it the most expensive region to pick up a PS3 (major regions). The Wii is on sale for £179, an Xbox 360 can be snapped up for £199, will Brits go crazy for the PS3 at £425? Something tells us the power of Playstation brand can't overcome this in abundance, time will tell. It is reported that it is not SONY who want such high margins but the greedy retailers themsleves.

Pa dobro, to za PS3 se i ranije znalo. Naravno da igra koja je 720p native neće biti skalirana u višu rezoluciju kad nema scalera. Kao što na PCu ne može preko 1024 ako je igra ograničena na tu rezoluciju, a monitor podržava veću. Ništa čudno :)

To uopšte nije tolika mana kao što se misli. Prvo, dovoljni su mnogo jeftiniji televizori za potpuno uživanje u igri. Drugo, sa hardverske strane će sve biti dosta lakše jer je bukvalno 4x manja rezolucija (ovo sam rekao napamet, možda i nije baš toliko ali me mrzi da množim :D), moći će svi objekti da se rade kako treba a ne kao u FN3 da bokseri budu do j*ja a publika bitmapirana i omogućiće preraspodelu i racionalnije korišćenje hardverskih resursa. Ja sam generalno od onih koji će radije gledati nešto na 32-40" u 720p sa rastojanja od 4-5 metara nego na 23-24" u 1080p sa rastojanja od 20 centimetara.

Da ne ulazimo u to što će biti i brda 1080p igara za PS3, tako da mi u suštini dođe svejedno :)

To uopšte nije tolika mana kao što se misli.
kako nije?

1. pa svi kukaju kako 1080p BR filmovi moraju da se gledaju u očajnom 480p ako TV podržava samo rezoluciju 720p, a ne i 1080p ili 1080i

2. slika na sve popularnijim native 768p displejima izgleda očajno zato što HDTV (loše) skalira rezoluciju sa 720 na 768, dok x360 skaler fenomenalno odrađuje taj posao, i uopšte se ne primeđuje razlika kada igraš 720p igru na 768 displeju.

kako nije?

1. pa svi kukaju kako 1080p BR filmovi moraju da se gledaju u očajnom 480p ako TV podržava samo rezoluciju 720p, a ne i 1080p ili 1080i

2. slika na sve popularnijim native 768p displejima izgleda očajno zato što HDTV (loše) skalira rezoluciju sa 720 na 768, dok x360 skaler fenomenalno odrađuje taj posao, i uopšte se ne primeđuje razlika kada igraš 720p igru na 768 displeju.
Baš me briga za Blu-ray filmove. Najbolji plejer je komp koji bi u televizor išao preko DVI ulaza, a konzola bi išla u HDMI i ćao :) Postoji čabar filmova u HD formatu koji mogu da se nabave kao fajlovi. Ne dolazi u obzir nikakva kupovina originala sa DRM-om koji mi pusti film u 480p. Pokrene se na PCu i vozi, kakav crni plejer, već je gomila filmova i serija dostupno, nema nikakvih problema sa kompatibilnošću i ostalim smaranjima. Najbolje da ću konzolu svaki čas da arčim da bih puštao filmove...

Mene interesuje koliki procenat Driverovih 9000 postova je posvecen branjenju playstationa i blacenju svega drugog? Radi li on sta drugo ili samo kucka na ovom forumu u temama u vezi konzola i Sony-a u celini.
A secam se zutog foruma kada je bio cool tip (i igrao se na PC-u).

kakav je to 768 display???

to je rezolucija vecina "720p" LCD ova i plasmi, u stvari njihova native rezolucija 13xx x 768

Jel' i taj u 1080p :d

Mene interesuje koliki procenat Driverovih 9000 postova je posvecen branjenju playstationa i blacenju svega drugog? Radi li on sta drugo ili samo kucka na ovom forumu u temama u vezi konzola i Sony-a u celini.
A secam se zutog foruma kada je bio cool tip (i igrao se na PC-u).

LOL, pa ja jednu rech o PS3 ovde nisam rekao, sve vreme demantujem gluposti koji se pojavljuju u vezi PS3 po netu, a neobaveshteni ih ovde postuju i koriste kao argument.

A shto se tiche igranja, ja imam Playstation od prve godine kada se pojavio PSX. Nisam se ja igrao samo na PCu kao vecina ovde, ali se u poslednjih par godina sve manje igram na PCu, dok danas igram samo simulacije voznje.

Bluray je enkodovan u 1080p, i sve shto nije ta rezolucija, mora da se reskalira, i to je ****** kako okrenesh. Vec godinu dana svaki 720p podrzava i 1080i pa ga mozesh gledati u tom modu ili u 720p ako ti TV podrzava rescale sa 1080i, ko je kriv onima shto su pre 3-4 godine kupovali LCD na kome je slika (TV, DVD) loshija nego na CRTu, ali su bar bili glavni u komshiluku.

Isto tako je problem sa X360 koji ne moze da pusti 1080p uopshte, i to nije problem danas, ali ce vrlo brzo biti problem, kao i sve ostalo u vezi X360..

to je rezolucija vecina "720p" LCD ova i plasmi, u stvari njihova native rezolucija 13xx x 768

Trebalo bi da su danas oni u manjini kod LCDa, dok je svaka plasma i dalje u toj rezoluciji. Zato kada kupujesh, gledash da li je pravi 720p, ili je to 768p (da, tako se zove).

Super, sad si krenuo da postujesh linkove ka postovima drugih Xbotova :D

Pola tih stvari je chista dezinformacija i nagadjanje, a gde su dobre stvari koje su se desile, ili je bilo samo loshe, pa se tako preskupi PS3 koji izlazi 2009. godine prodao vishe od X360 na launchu, imao bolje igre, neuporedivo manje kvarova.

Kada ce X360 vlasnici i sam Microsoft da krenu da prichaju o svojoj konzoli, a ne samo da traze nachin kako da napljuju konkurenciju ? To se zove nesigurnost...

Poslednja izmena:
ja jos ni jedan link sa tvoje strane nisam video... Samo pises "dezinformacija, losa informacija, nije tacno..." , a nigde nisi ostavio ni jedan link koji osporava i govori tvojim tvrdnjama u prilog, ispadne da ceo svet napismeno laze, a SONY PS3 fanovi komuniciraju valjda mentalno na subliminarnom nivou i tako dele informacije... :) Pa ajde ospori momku , tj ne njemu nego tvrdnji sa datog linka, nekom konkretnom informacijom koju mi, koji nemamo natrprirodne moci sony brain waves komunikacije, mozemo da makar procitamo, onako primitivno, kao sav ostali svet :) Hvala.

PS. Dobre stvari koje su se desile ??? KOJE ZABOGA ?! Sta se dobro desilo vezano za PS3 ? Pa nije usepo ni da izadje na vreme, a sve ostalo je katastrofa svaka veca od prethodne...Aje, katastrofa je malo prejako ali "greska" bi bilo tu negde... Da nabrajam ?

Revolucionarni Blue Ray : najava: dosta naslova na launchu (cini mi se da je bilo pominjano preko 20). Broj naslova : JEDAN (losh)
Igre: koje ? 2-3 igre ?
framerate: 60fps - realnost ? Da, 60fps, u nekom tenisu i fudbalu, da ne gresim dusu, za ostalo je jos uvek status "reamins to be seen"

cena: khm khm...dalje...

on-line igranje - yeah, right... dalje...

tastatura i mish : :vomit:

podrska za volane i forcefeedback : :vomit:

dostupnost: (setimo se obecanja trala lala la....) amerika, sa zakasnjenjem, sa predvidjenim brojem primeraka (onim rafinisanim posle onog preliminarnog za koga je receno "da nije mogao biti u to vreme tacno predvidjen" - Pa sto su ga onda objavljivali i najavljivali ?)

connectivity: :vomit: (napsram mambo-jambo najava od pre dve godine ovaj konektiviti mi vise lici na spravu za odrzavanje osnovnih zivotnih funkcija)

...nemam volje...necu ni odgovarati na "odgovore" jer ces mi reci da nemam pojma da to nije tacno i neces okaciti ni jedan link, a ja onda moram da kopam po forumu 2005-tu novembar i da kopam sta si sve pisao :)

kad se pojavi taj PS3 po ceni od 250e mozda ga i kupim, do tada ce valjda smisliti neki hack za njega da moze i pametnije da se uposli

over&out

Poslednja izmena:
Snizenje cijena PS3 u Japanu
Nažalost ne radi se o nikakvoj službenoj odluci Sonyja, već jednostavno o očajničkim potezima japanskih trgovaca da prodaju PlayStation 3 konzole čija je jedina trenutna funkcija – kupljenje prašine. Igrači ne pokazuju veliki interes za konzolom već čekaju igre zbog kojih bi imali realan razlog za kupnju.

U nekoliko trgovina diljem Japana trgovci nude nove razloge u obliku sniženja cijena, pa se tako 20 GB-a PS3 verzija može pronaći i po nevjerojatnoj cijeni od 39,980 yena (oko 1,870 kn ), dok je originalna cijena 49,980 yena, odnosno 2,340 kn.

Nove Turok shotke, iz PS3 verzije naravno :

Prilozi

• 51311420070122_183721_0_big.jpg
    51311420070122_183721_0_big.jpg
    209.6 KB · Pregleda: 115
  • 51311420070122_183723_1_big.jpg
    51311420070122_183723_1_big.jpg
    251.8 KB · Pregleda: 95
  • 51311420070122_183728_3_big.jpg
    51311420070122_183728_3_big.jpg
    237.4 KB · Pregleda: 99
  • 51311420070122_183729_4_big.jpg
    51311420070122_183729_4_big.jpg
    148.4 KB · Pregleda: 114
  • 51311420070122_183730_5_big.jpg
    51311420070122_183730_5_big.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 75
extra !!!

moram da primetim da su photoshopirani, na prvom i drugom se vidi da je uradjen unsharp mask i to do 00

@ milosd77

Koja ti je to valuta "kn"?!?! Mislim da ako vec pises "prevod" cene se yena, trebalo bi da to napises u nekoj razumljivijoj valuti (ako ne u din ono na pr u E)! ;)

Mislim.. meni na pr. nije problem. Jene samo podelis sa 100 i dobijes cenu u $... ali ipak - prevoditi nesto u kn..... :wall:

Poslednja izmena:
Ovo ce izgleda biti najlepsa igra na U3 masini.... Makar za sad :)

@ milosd77

Koja ti je to valuta "kn"?!?! Mislim da ako vec pises "prevod" cene se yena, trebalo bi da to napises u nekoj razumljivijoj valuti (ako ne u din ono na pr u E)! ;)

Mislim.. meni na pr. nije problem. Jene samo podelis sa 100 i dobijes cenu u $... ali ipak - prevoditi nesto u kn..... :wall:

verovatno je sa nekog sajta/foruma skinuo iz susedne nam zemlje...:p
inace, 1870kn=254,32EUR...

poz...

Evo jos shotki iz najnovijeg Builda MotorStorma! Pogledajte samo teksture na zemlji! :zgran:
Pogledajte i GIF animaciju koja pokazuje deformaciju staze!
2r7q3ae.gif

Prilozi

• ms38ro.jpg
    ms38ro.jpg
    261.6 KB · Pregleda: 81
  • ms29in.jpg
    ms29in.jpg
    295 KB · Pregleda: 71
  • 929252647vt4bo.jpg
    929252647vt4bo.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 57
  • 0169.jpg
    0169.jpg
    85.2 KB · Pregleda: 80
  • 0172.jpg
    0172.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 70
Snizenje cijena PS3 u Japanu
Nažalost ne radi se o nikakvoj službenoj odluci Sonyja, već jednostavno o očajničkim potezima japanskih trgovaca da prodaju PlayStation 3 konzole čija je jedina trenutna funkcija – kupljenje prašine. Igrači ne pokazuju veliki interes za konzolom već čekaju igre zbog kojih bi imali realan razlog za kupnju.

U nekoliko trgovina diljem Japana trgovci nude nove razloge u obliku sniženja cijena, pa se tako 20 GB-a PS3 verzija može pronaći i po nevjerojatnoj cijeni od 39,980 yena (oko 1,870 kn ), dok je originalna cijena 49,980 yena, odnosno 2,340 kn.

Prvo nauchi da obelezish kako je to nechiji tekst, a ne da mi mislimo da si ti ovo napisao.

A inache ovo je vest sa hrvatskog sajta koji je to pokupio sa engleskog koji je preveden sa japanskog, i u medjuvremenu od nechega shto je trebalo da zvuchi "u Japanu prodavci snizavaju cenu 20GB konzole", posle prevoda xbota zvuchi "PS3 se prodaje loshe, konzola je losha, propashce", a ti si bio odushevljen kada si to video na jedinom sajtu koji pratish o konzolama, jer si nepismen na engleskom :D

Realnost je drugachija, PS3 se bez igara prodaje vishe od X360, a bogami i PS2.

Poslednja izmena:
Pa fino pise da snizenje nije zvanicno Sonijevo vec su trgovci sami spustili cijene jer im konzola samo zauzima prostor u radnji, znaci jedina cijena po kojoj se PS3 moze prodati je oko 250 eura.
A PS3 se prodaje manje i od XB360 i od PS2.

Pa fino pise da snizenje nije zvanicno Sonijevo vec su trgovci sami spustili cijene jer im konzola samo zauzima prostor u radnji, znaci jedina cijena po kojoj se PS3 moze prodati je oko 250 eura.
A PS3 se prodaje manje i od XB360 i od PS2.

Hehe, da bude cena kao i Nintendu Wii? To tek za par godina...:p

Vrh Dno