Šta je novo?

Komercijalna banka

Ja konacno krajem meseca gasim racun(firmin) u Komercijalnoj banci..Bas me ubijaju sa cenama transakcija.Prosli mesec mi naplatili transakcije u iznosu od
od 4880din.Nije malo.Cak mi naplate i 170din sto uplatim svoje pare na svoj racun sto je po meni cist bezobrazluk.

Vidim da su mi naplacivali neke nadoknade koje ranije nisu, zanima me da li su bili duzni da me obaveste o promeni cena/ugovora posto mi nista nije stiglo?

Jel vam radi ebank?

Je l funkcioniše kompay? Odnosno plaćanje uz pomoć NFC sa mobilnog.

Vidim da su mi naplacivali neke nadoknade koje ranije nisu, zanima me da li su bili duzni da me obaveste o promeni cena/ugovora posto mi nista nije stiglo?
Слали су имејлом јуна прошле године измене тарифа, које су почели да примењују од 1.октобра. Ко је остао клијент банке, прихватио је тарифе.
Jel vam radi ebank?
Можда није радио у време када си објавио, сада ради.

@havijer na Samsungu da, na Xiaomi ne, navodno treba neka intervencija s njihove strane preko call centra ili Komecentra, ali nisam hteo da se opterećujem sa tim.

Planiram da otvorim račun u još jednoj banci, jedna od zanimljivih mi je Komercijalna pa bih pitao par pitanja

Da li se naplaćuje dodatno održavanje mbankinga u okviru Aktiv i Start paketa? U tarifama stoji da se naplaćuje 120 din, medjutim ne piše da li ima izuzetaka za odredjene pakete, nelogično mi da se naplaćuje uz bolje pakete. Da li se naplaćuje provizija u prilikom korišćenja Kombank Pay ?
Da li se plaća mesečna/ godišnja članarina za Visa PayWave i Visa Prepaid i da li je neka od njih dostupna u okviru Start ili osnovnog paketa ?
Da li Start paket ima oravo na devizni račun i ima li neka provizija na priliv novca ili internet kupovinu u inostranstvu?

@Davidson u Set računima (Start, Aktiv, Pemium, Klasik) se ne naplaćuje mBanking, međutim na osnovnom ima naplate. Kombank Pay je dostupan svima bez dodatnih troškova. U okviru Start računa imaš pravo na obe tj. Visa PayWave i Visa Prepaid bez troškova izdavanja i članarine, samo što moraš dodatno napomenuti da ih tražiš, jer u suprotnom dobijaš samo Dinu. Devizni je uključen u set, provizije su važeće za swift transfer, ali ne i za kartično poslovanje (recimo, instant transfer na Visa PayWave karticu, ali tu već Visa na primer obračunava svoj neznatni udeo za autokonverziju iz dolara u evro, jer smo na teritoriji Evrope). Provizija na internet kupovinu u inostranstvu od 2% za Visa kartice važi kada valuta plaćanja nije evro i tu ide obračun po kursu banke. Plastičnije, na 50€ banka zarađuje 1€ što si platio 60$.

Уз класик сет се наплаћује мбенкинг, 120динара за месец када је активиран. То је било и пре спајања са НЛБ и није промењено. Колико се сећам, исто је и за остала 2 поменута пакета.
Најбоље је отићи у банку и поразговарати са лицем задуженим за отварање рачуна. Неки сетови су наменски, нпр. за запослене или за пензионере, па је избор сужен.

• Adds to story
Reagovanja: uji
@zokce Tarife govore drugačije pa pomalo sam zatečen, ali ne i iznenađen, budući da imaju bag kada se sa osnovnog prelazi na Aktiv, povlašćeni kurs u menjačnici ne bude dostupan pa mora naknadno da se interveniše.
@Davidson zaboravih, pomenuta provizija za ino plaćanja ne važi na Masteru, ali ne izdaje se na Startu, već na osnovnom i Aktiv. Možda će vremenom NLB to promeniti.

Info od danas...

Zato što verujemo da zajedno možemo da postignemo više i stignemo dalje, Komercijalna banka se 29.4.2022. spaja sa NLB bankom i postaje NLB Komercijalna banka − Vaša banka pravih prilika.Želimo da Vam najavimo da ćete tokom radova na završetku procesa spajanja naših banaka moći neometano da koristite bankomate, obavljate transakcije karticama na prodajnim mestima (POS terminalima) i putem KomBank Pay aplikacije, dok će u periodu od 29. aprila do 4. maja, doći do privremene obustave rada pojedinih usluga i servisa:

Digitalni servisi i plaćanje putem interneta:

− Elektronsko i mobilno bankarstvo, kao i plaćanje karticama putem interneta neće biti dostupni od petka, 29. aprila od 22 časova, najkasnije do srede, 4. maja.

SMS obaveštenja:

− SMS obaveštenja o potrošnji prilikom upotrebe kartica neće pristizati u periodu od petka, 29. aprila od 22 časa, najkasnije do srede, 4. maja. U ovom periodu klijenti će stanje na računu moći da provere na svim bankomatima Komercijalne banke.

Stiglo i meni juče na mejlu. Ostaje nejasno da li će funkcionisati chargeback transakcije, tj. da li će biti moguće povlačenje sa PayPal-a.

@zokce Tarife govore drugačije pa pomalo sam zatečen, ali ne i iznenađen, budući da imaju bag kada se sa osnovnog prelazi na Aktiv, povlašćeni kurs u menjačnici ne bude dostupan pa mora naknadno da se interveniše.
Мбенкинг су наплаћивали и раније и новим тарифником то нису мењали.
Укинули су бесплатне ебанкинг трансакције, и још неке измене су дали новим тарифником.
Као што је помињано, класично уцењивање, коме не одговара може да погаси рачуне, ко се не буни аутоматски прихвата нови тарифник.

Posto je novi gazda banke,jel sad naplacuju odrzavanje dok je racun neaktivan ili ce poceti da naplacuju?
Imam spor sa firmom pa cekam uplatu da podignem novac koji mi duguju pa da znam da li da gasim jer ne planiram da ga koristim pored rajfajzen i mobi banke.

Po novom, samo na premijumu se ne naplacuju ebank i mbank placanja.

@Davidson zaboravih, pomenuta provizija za ino plaćanja ne važi na Masteru, ali ne izdaje se na Startu, već na osnovnom i Aktiv. Možda će vremenom NLB to promeniti.
Hvala puno na opširnom i jasnom odgovoru. Hvala i na informaciji da ne izdaju mastercard na Start paketu. Verovatno ću otvoriti ipak Start za sad zbog Visa kartica, Aktiv je preskup za moje potrebe kad se uračuna i dodatak za korišćenje mbankinga i na sve to i provizija za plaćanja preko mbankinga

• Like
Nema na čemu! Ja sam još uvek na Startu i upravo mi je ista potreba, Visa kartice zbog PayPal-a. Meni su doduše promenili kategoriju sa Prepaid na Debit, mada sad bi trebalo zatražiti promenu na Credit i radiće povlačenje. Doduše, jeste da platim taj jedan nalog za prenos iz Komercijalne u Raiffeisen 15 dinara, ali zato tamo nemam troškova.

6 dana su dali sebi rok za migraciju sistema, dakle rade implementaciju bez probe, nisu dovoljno testirali. Podignite dovoljno kesa pre 29. aprila, bice izgleda veselo za praznike.

Imaju Testno okruženje sigurno, kao i svaka druga finansijska institucija...

I prosle godine je u istom periodubila integracija ex.SoGe sa ostalim otp-om i da definitifno iz iskustva sa tom integracijom podici sta je potrebno i zaboratiti kartice tih 7,8 dana.

Mislite da neće raditi kartice ni za plaćanje u radnjama dok rade tu migraciju? U poruci su spominjali da neće raditi plaćanje preko neta i E banking. I neće stizati sms poruke kada platiš karticom.
Znači dizanje cele (pola) plate koja mi leže prekosutra.

Ko ce da rizikuje da nema pristup soptvenim parama, bolje je 7 dana placati kesom nego dolaziti u neprijatnosti.

У обавештењу наводе да ће плаћање картицама и подизање готовине са банкомата бити неометано.

Tako je. Bio sam u ekspozituri drugim poslom, nece raditi samo e-banking(placanje racuna npr, slanje sa kartice na karticu i sl.) Placanje karticama ce normalno raditi.

Tako pise, ali ja se ne bih kockao svakako. Druga stvar, ako ne radi ni SMS ni e-banking, moze vas POS terminal zaduziti dvaput, necete znati niti uopste moci da proverite - a pitanje je da li cete se setiti da proveravate.

• Like
Да, али то све спада у нагађања, шббкбб.

Imali smo islustva sa Intesom kada su radili neki prelaz na novi sistem. Nemam lepa sećanja na to :)

Vec su poceli izgleda, sms servis nije dostupan, samim tim i malo vece svote novca je nemoguce slati preko E-bankinga.
Ne radi ni mobilna aplikacija...

Jedno pitanje za sve ako neko zna odgovor.
Pokusavam da se ulogujem na KomBank Pay ali mi konstantno javlja greska u komunikaciji sa serverom.
Neke sam procitao da je mozda problem sto aplikaciju koristim na Xiaomi telefonu.

Da li je neko imao problema sa koriscenjem aplikacije na Xiaomi telefonu i kako ste resili problem?

Nazad
Vrh Dno