Šta je novo?

Komercijalna banka

@koalla Koliko sam upućen, 500 dinara se plaća MasterCard Standard kreditna, a debitna je i dalje bez naknade. Tarife nisu menjane od 1. oktobra.
 
Ok promakla mi je razlika između kreditne i debitne, moja je bila kreditna.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Bogami se ne ide u pravcu tržišne borbe i osvajanja novih korisnika, već ceđenja postojećih korisnika i smanjenja troškova banke.
Još nisam video uspešan menadžment kome je prva mera rezanje troškova i poskupljenje usluga, to se po pravilu loše završi.
 
@koalla Da, da, reč je bilo o debitnim, jer Kombanka za Visu naplaćuje 2% za konverziju valuta koje nisu evro, dok Master kako sam shvatio nema tu začkoljicu (barem je u UniCreditu od 1. tako) pa zato i preporučujem nju ko je u prilici da je uzme. Naravno, Visa je u prednosti zbog PayPal-a, jer podržava instant transfer i na njoj je jedino moguće povlačenje.
 
Imate visu gold koja je na isti fazon kao mc standard(odlozeno na 30 dana) u Premium paketu.
 
Ako moze mala pomoc...

Kupio sam nesto na rate bez kamate pocetkom decembra Dina kreditnom karticom... Kako se te rate otplacuju, da li trajnim nalogom ili ja moram nekako da ih uplacijem...

Posto pise da je naplata 15. u narednom mesecu i ocekivao sam da ce juce automatski da mi skine taj iznos sa tekuceg racuna i iznos rate vrati u kreditni limit, medjutim nije se nista desilo...
 
Juce nije bio radni dan kao ni danas, zaduzice te sutra.
 
Upravo sam istražio na temu zatvaranja poslovnica i naišao na članak o Prnjavoru. Navodi se da u toku prelaznog perioda do 30. juna neće biti naplate održavanja, a uplate u poštama biće bez naknade, odn. pazara za pravna lica verovatno po istim cenama kao u tarifama. Moguće da isto važi i za druga mesta gde je planirano gašenje ekspozitura:
 
@uji to je u BiH.

Uopšte nema preterano velike transparentnosti od strane Komercijalne banke što se zatvaranja ekspozitura tiče, sve se radi ispod žita gotovo neprimetno. Na fejsbuku sam viđao komentare da zatvaraju eksozituru u Ražnju, ali nema nigde potvrde. Za Sokobanju ima objave na nezvaničnoj stranici opštine ali ništa u lokalnim medijima. Što je veliki minus od mene jer je ovo po meni vrlo važna novost.

Još manje poznata je sudbina zaposlenih, neformalno saznajem da neki idu u druge ekspoziture a neki u evidenciju NSZ. U manjim sredinama je posao u ekspozituri bilo jedno od poželjnijih radnih mesta, jer alternative nisu ni malo dobre. A oni što se čude zašto Novi Sad i Beograd postaju prenaseljeni, neka vide šta se dešava sa ostatkom Srbije i imaće malo više razumevanja za sudbine ljudi koji idu trbuhom za kruhom.

Inače za uplate u pošti bez naknade neformalno imam potvrdu da je vest istinita ali nemam ništa dokumentovano.
 

Prilozi

  • sb.png
    sb.png
    384.8 KB · Pregleda: 54
Elem, moja namera je bila da ukažem na mogućnost sličnog scenarija pa ko je obuhvaćen promenom da se raspita oko tih pojedinosti.
Edit: Ipak nije „užas, dobro", jer se radi o mačvanskom Prnjavoru u okolini Šapca, tako da srećom nisam omašio (još i vidim piše „glas Podrinja" tako da to već dojmim da nikako nije u RS). 🙂
 
Poslednja izmena:

Комерцијална банка: Од петка уместо шалтера банкомат

Руководство Комерцијалне банке донело је одлуку о затварању експозитуре у Сокобањи, а како се наводи у њиховом саопштењу, она ће радити до петка, 28. јануара. Након тога клијенти из Сокобање и њихови рачуни биће пребачени у оближњу експозитуру у Алексинцу. Како се наводи уговори клијената, услуге, бројеви рачуна и платних картица остају непромењени.
 
Ista priča i za Mali Zvornik. U tarifniku Pošte su za gotovinske uplate dodata još dva računa Komercijalne banke. Verovatno jedan za fizička, a drugi za pravna lica, to su: 200-790-46 i 200-795-31 a pretpostavljam, broj tekućeg računa bez povlaka je poziv na broj kao kod uplata za mts banku.
 
Poslednja izmena:
оближњу експозитуру

30km do najblize poslovnice, mogli su ih komotno i u Beograd prebaciti, isti efekat bi bio, svako normalan ce ugasiti racun i preci u drugu banku.
 
Onaj ko to može, nema dugovanja kredite, minus, kartice, čekove. Igraju oni na tu kartu, svi su zaduženi, statističa greška je ko može da digne sidro i prebaci platu (može deo plate, ali ostaje dug i održavanje računa svakako).
 
Jel se naplaćuje nešto zatvaranje računa i jel može online da se odradi ili mora u poslovnici?
 
@stevan10 po zakonu, niko ne sme da naplaćuje gašenje fizičkim licima i preduzetnicima. Ako imaš neizmirene pripadajuće troškove, rezervacije po karticama, kredite i druge zadrške, to sve mora da bude uredno pre otkazivanja kartica i zatvaranja računa. Mislim da ne može preko Komecentra i da mora lično. Njihov broj je 19939 i najniža tarifa ti je sa fiksnog.
 
Zatvorila se ekspozitura u Ražnju gotovo neprimetno, ostao samo bankomat.
 

Prilozi

  • 11111111.png
    11111111.png
    11.9 KB · Pregleda: 23
  • 2222222.png
    2222222.png
    15.4 KB · Pregleda: 23
@stevan10 po zakonu, niko ne sme da naplaćuje gašenje fizičkim licima i preduzetnicima. Ako imaš neizmirene pripadajuće troškove, rezervacije po karticama, kredite i druge zadrške, to sve mora da bude uredno pre otkazivanja kartica i zatvaranja računa. Mislim da ne može preko Komecentra i da mora lično. Njihov broj je 19939 i najniža tarifa ti je sa fiksnog.
Nemam nikakve kredite, pare bih prebacio online na račun u drugoj banci. Jedino bih morao u poslovnicu, samo ne znam da li mora u matičnu ili bilo koju…
Nemam fiksni 😊
 
Mislim da uvek mora u matičnu jer je tamo tvoj dosije.
 
Ne mora više u matičnu. Pojavom Komecentra su to razgraničili, pošto prema tome ne može ista da bude u vazduhu.
 
30km do najblize poslovnice, mogli su ih komotno i u Beograd prebaciti, isti efekat bi bio, svako normalan ce ugasiti racun i preci u drugu banku.
A druge banke rade istu stvar, pa i u Beogradu, racun firme nam je u zadnjih 5 godina u Intezi, ovo nam je treća "matična" filijala jer su predhodne 2 zatvorili.
 
I meni su zatvorili filijalu u Beogradu pre par godina i preselili "matičnu" filijalu, ali ne može se to porediti sa ovakvim slučajevima.
 
Jel vam radi ebank i mbank?
 
Kad probam da odem na sajt, izbaci ERR_CONNECTION_RESET. Proverio sam da li je ebanking,kombank,com down, jeste.
 
Poštovani,
Obaveštavamo Vas da će, zbog unapređenja sistema, u ponedeljak 14.03.2022. od 23:00h do utorka 15.03.2022. do 01:00h, WEB i mBank aplikacije biti nedostupne.
Hvala Vam na razumevanju.
Srdačan pozdrav,
Vaša Komercijalna Banka
Ово су послали као поруку на e-banking страници јуче у 15:36.
 
Ima li opcija na iOS-u da se ulazi u aplikaciju preko face ID-a kao npr. na raiffeisen-u?
 
У мом селу НЛБ ставила банкомат Комерцијалне,што је у складу с написаним да се банка купац утапа у банку коју је купила😄.
 
Konačno su shvatili da NISU veći i pametniji od banke koju su kupili, već da su sticajem okolnosti od korumpirane vlasti dobili nekada dobru banku koju vlast nije uspela potpuno da uništi pre prodaje.
 
Nazad
Vrh Dno