Šta je novo?

Komercijalna banka

Došla je kartica koja je i trebala. Dakle "MC debit contactless". Ljubičaste boje.
Јееее,значи само им треба објаснити сликовито која је то картица.:D
@Септимус
То је дебитна али на одложено(на 30 дана)Може се повезати и са девизним,може и за интернет плаћања.Ето ако неко треба да плати рачуне све одједном али мало касније.
http://www.kombank.com/mastercard

Jos jedan dokaz da se stvari menjaju na gore. Ja sam od 3 nove kartice imao problem sa 2 - spomenuti problem sa MC i set, i isto kao kod tebe zahtev za O&O koji je "nestao u akciji". Sve problemi koji zahtevaju odlazak u poslovnicu, da stvar bude gora.

Ali me najvise nervira to sto "strucne sluzbe" pojma nemaju sta se desava. Kad sam imao problem sa OTP autentifikacijom, chat podrska je proveravala, pa su me zvali i telefonom, pa su mi na kraju rekli da posaljem koju gresku mi prijavljuje sistem. Na mail sa screenshot-om iz "strucne slube" su porucili da se javim u ekspozituru "radi potpisivanja novog ugovora za elektronsko bankarstvo".
Sluzbenica u ekspozituri se iscudjavala, kaze sve je OK i aktivno, i jedino sto je mogla da mi ponudi jeste da mi resetuje sifru. Dakle "napredna podrska" je bez blama izblefirala i poslala me u ekspozituru da sluzbenica za salterom lupa glavu sa OTP autentifikacijom, pored svog ostalog posla koji ima.

U pravu si sve

Došla je kartica koja je i trebala. Dakle "MC debit contactless". Ljubičaste boje.

Јееее,значи само им треба објаснити сликовито која је то картица.:D
@Септимус
То је дебитна али на одложено(на 30 дана)Може се повезати и са девизним,може и за интернет плаћања.Ето ако неко треба да плати рачуне све одједном али мало касније.
http://www.kombank.com/mastercard

Nije uopste logicno da ovo bude debitna kartica, jer ima odlozeno placanje, a svrstali su je u debitne (zato je nije bilo lako ni naci na sajtu). Nisam ekspert za kartice, ali zar upravo odlozeno placanje ne definise kreditnu karticu?!

• Like
Reagovanja: M J
U pravu si. U kreditnom birou je vode kao kreditnu, sa upisanim limitom koji su odobrili. Nisam video svrhu te kartice; kažu debitna, a ustvari je više kreditna, a opet ne može da se otplati u vreme kada hoćeš, kao što je slučaj sa kreditnom....

Ja sam je za 3 godine koristio 1 kad sam zagubio Visu i jednom probao za internet plaćanje bezuspešno zbog trostruke zsštite, dodao ssm je i na PP i pogrešio kad mi je u par navrata skinuto sa nje umesto sa ntesa internet. Dobio sam novu i stavio je u fioku.

Sent from my x600 using Tapatalk

Слажем се с обојицом.Они су измислили нову категорију картица,неки хибрид и назвали како њима одговара.Има лимит,плаћа се за основне кориснике а карактеристике су лошије од кредитне картице.У кредитне су слично томе ставили картицу на рате а ову зову дебитном?Да ли је обмана,незнање,глупост,не знам али све се слично зову и стварно је тешко изабрати баш ону праву.Још ако се налети у пословници на изненађеног радника...
@Десп-има број,име и презиме,добио си активациони код?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da za tu karticu mora provera u KB?

Ma tu uvaljuju uz ove set tekuće račune. U Komercijalnoj je uobičajeno da ti nude totalne gluposti, dok za nešto što ima smisla moraš da im crtaš i pokazuješ web strane na kojima je opisano to što hoćeš. A onda mnogo toga zavisi koliko imaš sreće; odnosno da li taj službenik i ostali u poslovnici umeju to da odrade (i žele). A ako pokušaš u poslovnici koja nije "matična", ogromne su šanse da će odgovor odmah biti "morate to tražiti u matičnoj".
Kad bi neko baš tražio tu karticu (npr. van set računa) , verovatno bi proveravali u KB.

Generalno nemam lepo mišljenje o bankama i bankarima. A od Komercijalne ima i gorih... :)

Edit: Dobra stvar kad se izboksuje i MC debit kartica je to što se ta može koristiti i za online plaćanja. U toj varijanti Visa koju standardno daju, a koja na sebi ima samo poslednje 4 cifre, je odlična za svakodnevna plaćanja u prodavnicama; baš zato što nema sve cifre niti cvv kod.
Dalje, ono što nema kod većine banaka, a što od skoro Komercijalna nudi kao opciju je blokada kanala plaćanja i promena pina u mobilnoj aplikaciji.

Poslednja izmena:
I za MC uz set se trazi potvrda iz kreditnog biroa.

Za mc debit ako i dalje može da se uzme ne treba. Za mc standard za plaćanje 30 dana odloženo treba.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Evo je... Važi 4 godine. Kažu da je besplatna i van set računa. IMG_20170715_125211.jpg

Jedino da imam razumevanje, pa da pomislim da su je vratili...

Није баш логично да банка престане издавати картицу па се послије предомисли и поново је врати.Мада је све могуће.

Da im nisam pokazao web stranu, verovatno bi i bilo da je nema...

Ti si pitao, a oni rekli nema ? Pokazao stranu i ipak ima ?

Вјероватно.Марко нек скине захтјев са сајта:),фино попуни и оде у пословницу да преда.Битно је да издају картицу.То ми је најнормалнија и најбоља картица код њих.Без ње бих и банку промијенио.

• Like
Kad sam tražio nisu bili sigurni šta tražim. Onda sam pokazao na web stranu, devojka na šalteru je uzela i pokazala tamo kolegama. Onda je predala zahtev i rekla mi da se nada da nije nešto pogrešila oko toga. Nije pre mene imala zahteva za tu karticu.
Verujem da dosta njih ni ne zna da tu karticu imaju u ponudi. Mislim da sam imao i malo sreće pošto je ta devojka na šalteru bila extra ljubazna i stvarno se potrudula.

• Like
Ok, ali ta kartica je već dugo u upotrebi...

Sad je novost, vezivanje deviznog.

Meni je istekla i dobio sam drugačije "objašnjenje" tad...

Jel ste podneli zahtev za digitalnu, 5000 i to... :)

Na ver.3 e-banking a ne vidim istoriju online plaćanja.

Sent from my x600 using Tapatalk

Kad udjes u placanja, imas sa desne strane horizontalni meni po kom se setas klikom na strelice, pa ce se tu pojaviti. Lista sablona - lista primalaca - arhiva naloga...
I stari i novi e-banking imaju puno mana, nerezonski su organizovane neke stvari.

Mnogo puta prebacivao radnim danima i vikendom sa računa na visu one...

Sve je ok bilo do sinoć, novac je uvek na kartici bio za 2 minuta...

Juče prebacim, skine sa računa, nema novca na kartici... Sinoć, ajde još jednom, opet isto... Verovatno će sutra sve biti ok... Ali...

Jesi li probao da kupis to sto si hteo, cesto se ubaguje pa ne prikazuje stanje, ali je novac na kartici. Ako je skinut sa racuna, nema gde drugo da bude.

Hteo sam da podignem na bankomatu. U poslednje vreme to je jedina kartica koju nosim.

Negde se novac zadrži, skine se sa računa, nije na kartici. Eto ako Vam se desi nekad.

Jutros kao i što pretpostavih sve ok

Prvi put sam danas bio primoran da koristim,pored Telenor banke, Visa Electron PayWave KB. Znam da na tekućem računu ima oko 10.000 din, tako je rekla šalteruša kada su izdavali novu karticu.

Danas sam pokušao da na bankomatu podignem novac, kad ono na kartici nema sredstava, gde je tu problem?

Pa proveri stanje na računu. Ne može da bude problema, ili ima novca na računu ili nema :)

Proveriću sutra, mada nemoguće da ih nema, jednostavno niko nije koristio taj račun dugo, otvoren je samo zbog te jedne uplate od 10.000, potpuno smo i zaboravili na taj račun..

Malopre otvorih jos jedan devizni racun ... koji nije u okviru set paketa..kao sto je receno kurs je bolji za onaj koji je u okviru paketa .. prenos izmedju racuna radi kako treba ..
Sad jos cekam da mi bude gotova Mastercard debit contactless .. ona ljubicasta .. zaista ne znaju za nju svi je mesaju sa onom za odlozeno placanje ...proslo je 15 dana ali izgleda se ona ceka duze .. ako ne bude ponovicu zahtev ;-).

Proveriću sutra, mada nemoguće da ih nema, jednostavno niko nije koristio taj račun dugo, otvoren je samo zbog te jedne uplate od 10.000, potpuno smo i zaboravili na taj račun..

Mozda nije povezana sa tim racunom? Nemas eBanking?

@satell, leto, umorila se i masina koja ih pravi pa je na odmoru ;)

Nazad
Vrh Dno