Šta je novo?

Koliko ste Fanboy ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ahahah, greshnici, kakve su vam misli homofobichne! :p nisam ja govorio o njima kao eroCkim objektima, vec kao izvodjachima! :p

Intel, Nvidia, Logitech. Ostalo nije toliko bitno.

Ako bi napravili trenutni presek Intel i nVidia vode :D

Ako bi napravili trenutni presek Intel i nVidia vode :D

:D
Ova je najbolja u celoj temi.

Delim Haludžino mišljenje. Batalite predrasude. Kao mlad sam išao na svaki derbi, ali sam vremenom skapirao da je i to teška komercijala i eto sada se bavim računarima.
Ako moderatori smatraju da je tema ok, ne vidim razlog da napadate Igoritzu. Čovek samo iznosi svoje mišljenje, nikoga nije napao ili uvredio. To je valjda i svrha foruma, da iznosimo svoja mišljenja. Ako ne bi iznosili svoja mišljenja ili ako bi svi imali ista mišljenja, mislim da ne bi imalo svrhe da postoje forumi.

Poslednja izmena:
Nisam fanboy. Uvek gledam da uzmem "best bang for buck" varijantu ili najkvalitetniji hardver (kad ne zalim pare). Evo, na primer, pre par dana sam kod ortaka video i isprobao SteelSeries 7G tastaturu i odusevio se. Ne znam koliko su Razeri, ali ova kosta 10000 din! Da mi je neko pricao da cu toliko dati za tastaturu jednog dana... Da nije toliko skupa uzeo bih jos jednu i odneo na posao.
:d

Sad mi treba neki mis, al to ce malo teze ici s obzirom da tesko negde mogu da isprobam vise modela (kako leze u ruci pri radu). To mi je ipak najbitnije kod njih.

Razer Tarantula (koju ja imam) kod nas kosta nesto vise od 10.000 dinara. ;)
Ono sto mi se svidelo su bas tasteri. Kao prelaz izmedju obicne i slim tastature. Tasteri imaju veoma kratak hod. I jos gomila sjajnih mogucnosti.

Poslednja izmena:
TEST DA LI STE OKORELI FANBOJ

Ako neko zaista zeli da utvrdi da li je okoreli fanboj kome je potrebna pomoc ili normalni covek dovoljno je samo da odgovori na pitanje da li je sledeca recenica koju sam pre par godina napisao bila tacna: "T610 i T630 imaju losu kameru ako ti je kvalitet kamere bitan bolje kupi X6 ili X7." ( Za one koji neznaju kada se X6 pojavio pocetkom 2003 vrhunski telefoni vecih firmi su bili T610, 7250 i MC60. X6 je znacajan jer bio prvi telefon normalnih dimenzija sa VGA kamerom i jedan od prvih telefona sa TFT ekranom rezolucije 160*120).

Dole se nalaze slike sa X6 i Soni Eriksona T630 koji se pojavio vise od pola godine posle X6 u koje su snimljenje u izuzetno losim svetlosnim uslovima kako bi sto bolje videli razliku izmedju ova dva telefona njega koje objavljujem bez ikakvog komentara zato sto je razlika u kvalitetu tolika da nikakav dalji komentar nije ni potreban. Pored kvaliteta kamere obratite paznju na cenu ova dva telefona.

Razlika ceni je bila tolika da se za te pare tada mogao kupiti digitalni fotoaparat od 2 MP. A sdto se tice razlika u kvalitetu kamere ona je bila tolika da samo slepa ili poremecena osoba nije mogla da primeti razliku.

T630 ( 270 evra* )

X6 ( 160 evra* )

*(U zagradama su date cene ova dva telefona 2004 godine.)

Nemoguće je uživati u brendu.

Ti što se primaju na robne marke uživanje dobijaju od satisfakcije koja nastaje na dva načina. Prvi je potrošene pare (neko uživa u tome), a drugo je materijalno/klasno/statusno pozicioniranje ili u prevodu "ja sam kupio popularniju robnu marku od mog komšije"...

Tacno tako da je vlasnicima T610 zaista bila bitna mogucnost fotografisanja kupili bi umesto njega neki telefon sa normalnom kamerom kao sto je X6, X7 a ne bi kupovali te gluposti. Naravno ako vam fotografija zaista nija bitna gospodo fanbojevi mogli ste lepo uzeti za manje pare T68 ili S55 koji imaju sve funkcije kao i T610 i T630 izuzev krs kamere. Inace argument jednog fanboja zasto ga je kupio je bio da je taj T610 bio najprodavaniji telefon 2003 a ako se nesto to prodaje to znaci da to vredi ( to naravno nije tacno to samo znaci da su vecina ljudi slepi ili fanbojevi cim kupuju telefone sa takvom kamerom i ekranom. Da li neko na slici snimljenoj sa T630 i T610 vidi ikakav kvalitet ?)

Jedan fanboj koji T630 platio preko 200 evra je rekao da je njemu taj telefon sluzio samo za razgovor i da ga kamere na telefonu ne zanimaju jer je uopste ne koristi ??? Ovo je tipican primer snoba koji kupuje nesto sto mu ne treba posto je za te svrhe to jest razgovor mogao da kupi daleko jeftiniji telefon kao sto su T28, T29, 3310 ili cak Alkatel DB.

Inace znam jednog snoba koji je kupio N70 samo zato sto je to tada bio najskupli telefon u radnji. Naravno tom liku je taj telefon sluzio samo za razgovor posto ne slusa muziku na telefonu, kameru ne koristi a Simbian program nikad nije u zivotu instalirao ... Drugi snob koji je kupio P900 i dan danas misli da taj telefon radi pod Windows operativnim sistemom. Naravno ljudi koji su kupili N70 i P900 i zaista koriste njihove mogucnosti a nesluze im za ukras nisu snobovi nego normalne osobe.

Kad je izbacen K750 iako sam imao ranija losa iskustva sa njihovim telefonima pogledao sam njegovu kameru odusevio se i odlucio da ga kupim neki Soni Erikson telefon sa kamerom od 2 MP. (Da je Soni Erikson nastavio da u telefon ugradjuje gluposti kao sto je ugradjivao u T610 nikad vise u zivotu ne bi kupio neki njihov telefon.)

Telefon koji sam uzeo je bio W810 i glavni razlog sto sam ga uzeo nije bio taj sto sam fanboj Soni Eriksona vec kvalitet kamere i MP3 plejera na W810.

Tada poceo sam da srecem Nokia fanbojeve koji su poceli neargumentovano da me pljuju zbog toga sto sam uzeo Soni Erikson (Njihov glavni argument je bio taj da ima losiji kameru od tadasnjih Nokija sto nije bilo tacno, naravno ispljuvali su i njegov MP3 plejer koji je po njima glupost). Vrhunac gluposti je bio tip koji je imao nokiu 3310 i koji je rekao da je njegov telefon bolji od W810 samo zato sto je u 3310 proizvela Nokia (Za one koji ne znaju koji telefon je Nokia 3310 reci cu samo da je u pitanju stara Nokia koja ima 133 grama a koja nema od funkcija cak ni ekran u boji).

Sledeci moj telefon ce biti onaj koji bude imao najbolju kameru u trenutku kupovine. Posto nisam toliko ogranicen da bi smatrao da treba da kupim Soni Erikson telefon samo zato sto posedujem W810 moj sledeci telefon ce imati sigurno najbolju kameru u klasi.

Da razjasnim kao cu to da postignem ako Motorola bude imala telefon sa najboljom kamerom kupicu Motorolu, ako najbolji bude Samsung kupicu Samsung a Soni Erikson cu ponovo da kupim samo ako bude imao ponovo najbolju kameru u klasi. Ljudi koji su vezani za brend nemaju tu slobodu da uvek poseduju telefon sa najboljom kamerom. Tako su naprimer fanbojevi Soni Eriksona bili primorani sa slikaju sa T610 o kome sam vec rekao sta mislim.

Normalni ljudi za to vreme su kupili stvar neku stvar na osnovu odnosa mogućnosti i cene i nije im bitno koju etiketu ta stvar nosi. I tu stvar su kupili zato što im treba. A uživanje i satisfakciju su dobili tako što su pročitali knjigu, videli se sa prijateljima ili odigrali par basketa...

Uzivanje ce da dobiju kad samo ako nadju devojku posto je vecini fanboja na forumu nikada nije ni imala tako da im ljubav prema brendu predstavlja zamenu za neke druge stvari.

Ja sam kao sto je vecini ljudi na forumu poznato moj prvi telefon sa kamerom kupio upravo zato da bi mogao da ga koristim za fotografisanje jer je u vojsci bilo zabranjeno nositi fotoaparat (2 su fotaparata bila oduzeta vojnicima iz mog voda) a X6 je 2003 godine kada sam sluzio to bio jedan od najboljih telefona.

I nisam ga kupio sa povezom preko ociju kako vecina ljudi kupuje telefone nego sam pre toga testirao sve telefeone sa kamerom koji su u to doba mogli da se nadju kod nas.

Dokaz da je najveci broj osoba koji favorizuju brendove bolesno i poremeceno jeste taj sto su tipa koji je tvrdio da je 3310 bolji telefon od W810 samo zato sto ga je proizvela Nokia nekoliko meseci kasnije smestili u ludnicu.

nebih zelio da ulazim u to koje na ovom forumu sve fanboy ima i previse primera.
Kod nekih su razlozi licni materialni interes kod drugih su simpatije ali cu pokusati da objasnim ko nije fanboy
Po mom mishljenju su to svi ljudi koji realno ocenjuuju u odgovarajucem momentu odnos performance/cena. Posebno isticem u odgovarajucem momentu jer im neka visa sila ne zabranjuje da u medjuvremenu promene arhitekturu ili se kasnije vrate na onaj stari brand.

Na svu srecu takvi su u vecini .... :)

Ja bi isto voleo da su takvi u vecini jer bi onda diskusije na forumu bile daleko kvalitetnije nazalost silno gresis posto na ovom forumu ima daleko vise fanbojeva nego normalnih korisnika koji gledaju da svoj novac kupe najbolje. Tako naprimer sto se tice telefona vecina samo gleda da za svoje pare kupi sto skuplji teleon sa sto gorom kamerom

Tipican primer su ti bili korisnici T610 telefona koje sam naveo koji su tada mogli da kupe normalan telefon sa dobrom kamerom a kupili su glupost zvanu T610.

Sto se tice necijih simpatija za Soni Erikson zbog T610 i T630 telefone svakako nisu nisu bile normalne zato sto je u to doba ta firma prevarila milione ljudi prodajuci im telefon sa kamerom koja je bila totalni krs.

Kada sam rekao jednom clanu foruma da mu je bolje da ako mu je kvalitet kamere bitan kupi X6 ili X7 umesto T610 zato sto T610 imaju losu kameru 80 % ljudi na ovom forumu se nije slozilo sa tim i optuzili su me da sam neobjektivan sto znaci da su svi ti ljudi nisu normalni to jest da su ili
1. Slepi ili
2. Budale ili fanbojevi
kao sto vidis cak i kada odbijemo 2% slepih osoba osoba koje zive u svetu i 20 % normalnih i dalje ostaje preko 70% odsto osoba koji su fanbojevi.
Uzgled zamolio bi Jaksu i Baneta da otkljucaju tu staru temu kako bi mogao da postavim neke slike snimljenje njihovim kamerama i da se na taj nacin obracunam sa jednim fanbojem koji je u toj temi lecio svoje bolesne komplekse zato sto neko ima bolju kameru na telfonu od njega.

Da ponovim jos jedanput posto ucesnici te teme nisu to razumeli ako se neslazete sa tim da X6 ima bolju kameru onda nesto nije u redu sa vama. Komplekse zbog kvaliteta kamere telefona svog omiljenog brenda ubuduce lecite na nekom drugom mestu a ne na ovom forumu.

Svakome ko je u ovoj temi izneo da je pripadnik neke robne marke izrekao bi dalju zabranu učestvovanja u bilo kakvim diskusijama. Jednostavno sa takvim stavovima ne možete da budete podobni za kvalitetnu diskusiju...

Pa zabrani moderator si. Ne bi bilo lose moderatori na forumu brisu sve postove tipa Nikad necu kupiti AMD, Mrzim Intel zato sto je velika firma, mrzim AMD zato sto je mala firma, mrzim Ati, mrzim Nvidiu i slicne "bisere" ja kupujem samo Nokiju i Soni Erison, mrzim Samsung, telefon je bolji zato sto je Nokia i slicno kojima fanboj i hejteri svakodnevno zasipaju forum.

zar nije poenta uzivati u brendu :)

Dakle po tebi vlasnici T610 su uzivali u brendu tako sto su uzivali u kvalitetu njegove kamere ??? :D

Neću da kvarim, izvinjavam se :D... ali gledajte to ovako. Kada na proizvodima ne bi postojali nazivi firmi i kada ne bi postojale reklame ili ******sko guranje nekih proizvoda u blockbuster filmove, jedini izbor prilikom odabira predmeta bi bio potreban kvaliteta za najmanju cenu...

Koliko će samo ljudi da kupi SE telefon samo zato što će se pojaviti u novom James Bond filmu?

Tacno tako proizvod prodaje reklama a ne kvalitet.
Zanimljivo je da se u reklamnoj kampanji za T610 Sonieikson najvise bio fokusirao bas na mogucnost fotografisanja. Tako su Americi pustali na televiziji slike snimljenje kamerom T610 koje mogu misliti na sta su licile samo kako bi se sto vise ljudi zainteresovalo za fotografisanje tim telefonom. Koristili su i reklamiranje od usta do usta sto znaci da su platili ljude koji su nosili T610 da i se majmunisu i izigravaju turiste koji su trazili od slucajnih posetioca da ih slikaju sa T610.??? (Da su od mene to trazili poslo bi ih kod psihijatra kakvo crno turisticko slikanje sa T610 oni koji su to radili definitivno nisu normalni). Uglavnom glavni moto reklamne kampanje je bio da je fotografisnje sa T610 moderno i da je to kul nacin zivota. ??? Vrhunac gluposti je bila reklama kada tip salje pomocu Blututa slike sa Soni Eriksona T610 na kompatibilni stampac a pritom je sav nasmejan i srecan. ??? (Ne verujem da je vise od 0.5% vlasnika doticnog telefona uopste stampalo slike snimljenje kamerom jer su bile toliko lose da su normalni ljudi povracali kada bi ih ih videli na ekranu.)

Sigurno ce te se sloziti da je forsiranje kamere na T610 u reklamanoj kampanji bilo ******sko forsiranje nekog proizvoda. Inace da su pustili na TV dve fotografije od kojih je jedna slikana sa T610 a druga sa X6 niko normalan ko bi gledao reklamu ne bi kupio T610.

nebih zelio da ulazim u to koje na ovom forumu sve fanboy ima i previse primera.
Kod nekih su razlozi licni materialni interes kod drugih su simpatije ali cu pokusati da objasnim ko nije fanboy.

Jedino sto je dobro je to sto su pojedine osobe koje su se javile i priznale da su fanbojevi svesne da imaju problema. Veci problem je taj sto neki najvecih fanbojeva na forumu jos nisu javili sto znaci da te osobe nisu ni svesne toga da imaju problem zbog cega cu morati da otvorim posebnu temu koja ce se baviti time koji su najveci fanboj na forumu. kako da ih prepoznamo i kako da resimo probleme koje prave sebi i drugima. Mogli bi cak i glasanje da organizujemo a pobedniku dodelimo neku nagradu kao sto je naprimer besplatan razgovor sa psihologom, dozivotno izbacivanje sa foruma ili DVD sa erotskim filmovima koji bi se mozda najzad zainteresovali umesto za brend za suprotni pol.

Ne slažem se... Cool wall (tako se zove) je nastao na ocenjivanju automobila prema tome kakvu poruku šalješ svetu vozeći taj i taj auto... U prevodu: iako mnogi mogu da kupe neki luksuzan automobil, ne vozi to svako i u osnovi su seljaci oni što ga voze, jer totalno nepraktičan, nepregledan i neudoban, ali izgleda drugačije ne mogu da upoznaju žensku osobu... Možda neko ko vozi hatch ima mnogo više para od njega, ali se on prosto bolje i komfornije oseća u tom automobilu i zato se smatra cool...

Ne moguće je nikakvu poruku slati sa biranjem ove ili one komponente :D... Čak ni sa tim loženjem na Apple, osim poruke da prikriveno volite muškarce...

Poenta priče je ko je imao MS tastaturu i miša i kupio je Xbox na osnovu toga, a nije se raspitao pre toga za mogućnosti je ljakse i fanboy. Ko ima PS3 i bez gledanja sample slika kupi neki Sony fotoaparat jednako je ljakse i fanboy.

Niti kažem da je Xbox krš, niti da su Sony fotoaparati krš. Prosto kažem da ko gleda etiketu na nekom predmetu, a ne cenu, tehničke karakteristike i pouzdanost, ima ozbiljno problema...

Kupovinom T610 nisi slao nikakvu drugu poruku osim poruke da si slepac koji ne vidi da je kamera na T610 glupost ili poruke da si snob kome ne treba kamera na telefonu koji kupuje telefon sa kamerom umesto T68 koji je bio znatno jeftiniji i koji je imao sve ostale funkcija koje ima T610 ozuzev kamere iskljucivo da ga ne bi drugovi zezali sto nema kameru na mobilnom.

Bane je potpuno u pravu iako je u ovom postu previse blag prema fanbojevima a suvise ostar prema seljacima od kojih je vecina gospoda za fanbojeve. Ovo nazalost moram da napisem velikim slovima da bi svi fanbojevi i hejteri na forumu mogli da procitaju i svate. (Probao sam da da im napisem i objasnim malim slovima ali nazalost nema nikakvog efekta).

KAMERA NA T610 JE NAJOBICNIJA GLUPOST. X6 IMA BOLJU KAMERU AKO SE NEKO I DALJE IMA PROBLEMA SA TIM NUDIM SE DA GA IZLECIM ZA 500 EVRA. NEKA ODABARE STA CEMO DA SLIKAMO DONECU X6 A ON NEKA DONESU PO IZBORU T610 ILI T630 (AKO NE MOGU DA GA NABAVE JA CU IM I NEKI OD TIH TELEFONA NABAVITI ). POSTAVCICEMO SLIKE NA OVAJ FORUM PA NEKA BANE I OSTALE NORMALNE OSOBE PROCENE KOJI OD TIH TELEFONA IMA BOLJU KAMERU AKO JA ISPADNEM U PRAVU NEKA MI DAJU PO 500 EVRA STO CE IH IZLECITI DA PISU GLUPOSTI TIPA DA JE TO STO SAM IZJAVIO DA X6 IMA BOLJU KAMERU RELATIVNO, DA SAM TO NAPISAO ZATO STO SAM LJUBITELJ DOTICNOG BRENDA I DA SAM NEOBJEKTIVAN. NARAVNO AKO JA NE BUDEM UPRAVU JA CU NJIMA DATI PO 500 EVRA.

JOS NESTO KADA BI SELJACIMIMA KOJI SU PRIPADNICI ONOG PLEMENA U AMAZONIJI KOJE JE NEDAVNO OTKRIVENO TAKO STO JE SNIMLJENO IZ AVIONA I CIJI CLANOVI NIKAD U ZIVOTU NISU VIDELI FOTOAPARAT ILI MOBILNI TELEFON POKAZALI SLIKE SNIMLJENE SA T610 I X6 ONI BI VIDELI RAZLIKU I ZAKLJUCILI DA JE KAMERA NA X6 BOLJA ZA RAZLIKU OD FANBOJEVA OVDE KOJI NEVIDE NIKAKVU RAZLIKU. OVO NAVODIM SAMO DA SVATITE NA KOM SE STEPENU RAZVOJA FANBOJEVI NALAZE.

Za one koji misle da nisam bio upravu sto sam kritikovo kvalitet kamere na tadasnjim Soni Erikson telefonima evo jos jedna uporedna fotografija snimljena sa T630 i X6 u losim svetlosnim uslovima.

T630

X6​

Za Fanbojevi koji nisu videli razliku nema nikakvoh opravdanja. Jer cak i da nikad nisu u zivotu videli doticni telefon mogli su iu mojim tadasnjim postovima da procitaju da X6 ima bolju kameru od T610.

A ako meni nisu verovali mogli su lepo da odvoje pola sata vremena i pretraze internet na kome ima gomila komentara ljudi koji su koristili oba telefona u kojima jasno stoji da X6 ima bolju kameru

Sto je najgore vecina fanbojeva sem ovog problema koji je Bane naveo imaju drugi jos ozbilniji a to je taj sto mrze druge brendove koji su konkurencija njihovom brendu. Upamtite Hejteri nijedan telefon koji ima najbolju kameru u klasi nije glupost. To sto sam ja ili neki drugi clan foruma kupio telefon sa najboljom kamerom u klasi ne znaci da smo bitelj tog brenda (Ja do pojave X6 za firmu koja ga pravi nisam ni cuo i neki njihov telefon cu kupiti samo ako opet bude imao najbolju kameru u klasi) vec znaci da je kupio doticni telefon jer mu kamera na telefonu trebala za fotografisanje.

Svi koji napadaju nekog zato sto je kupio telefon sa boljom kamerom od njihovog to cine zato sto su fanbojevi, hejteri ili jednostavno bolesno zavidni ljudi koji lece neke svoje komplekse zato sto neko ima bolju kameru od njih. Izvinjavam se za eventualne pravopisne greske ali nadam se da ste svatili poentu i da cete najzad prestati da pljujete i kritikujete telefone koje nikad u zivotu niste ni videli.

Sto se tice nosenja digitalnog fotoaparata umesto mobilnog problem je sto je nekad njihovo nosenje na nekim mestima kao sto je vojska zabranjeno (bar je bilo 2003 kada sam je sluzio) a sigurno cete se sloziti da je bolje imati i slike malo losijeg kvaliteta iz vojske nego nikakve. Takodje nesamo u vojsci nego i u u pojedinim firmama kao sto je ona u kojoj sam ranije radio najstroze je zabranjeno unositi fotoaparate u prostorije firme. U toj firmi u kojoj sam radio obezbedjenje je jedno vreme svakog radnika koji bi ulazio u firmu detaljno pretresalo zato sto je jedan radnik napao direktora sa pistoljem tako da je bilo izuzetno tesko uneti fotoaparat unutra.

Puno pozdrava svim normalnim ljudima na forumu, a svim fanbojevima zelim da konacno nadju devojku i najzad postanu normalne osobe.

Poslednja izmena:
...i par puta sam se vracao da pokusam da smognem snage i koncentracije da ga procitam do kraja i nisam uspeo :d

Ja sam oduševljen kako je neko smisao života definisao kroz T630 :).... Sjajno!

Ali Ica-pica :d

Vrhunac gluposti je bio tip koji je imao nokiu 3310 i koji je rekao da je njegov telefon bolji od W810 samo zato sto je u 3310 proizvela Nokia (Za one koji ne znaju koji telefon je Nokia 3310 reci cu samo da je u pitanju stara Nokia koja ima 133 grama a koja nema od funkcija cak ni ekran u boji).
taj sto ti je to rekao nije fanboy nokije, vec neki ljakse (necu da kazem seljak da ne vredjam pametne ljude) koji blage veze nema o mobilnim telefonima, a o nokiji je cuo kod prodavca mobilnih kada je prvu put kupio telefon.

Uzivanje ce da dobiju kad samo ako nadju devojku posto je vecini fanboja na forumu nikada nije ni imala tako da im ljubav prema brendu predstavlja zamenu za neke druge stvari.
ovo je bolest i ne verujem da takvih ima mnogo na ovom forumu.

Ja sam kao sto je vecini ljudi na forumu poznato moj prvi telefon sa kamerom kupio upravo zato da bi mogao da ga koristim za fotografisanje jer je u vojsci bilo zabranjeno nositi fotoaparat (2 su fotaparata bila oduzeta vojnicima iz mog voda) a X6 je 2003 godine kada sam sluzio to bio jedan od najboljih telefona.
znas da je u svakoj vojsci u svetu zabranjeno fotografisanje unutar kasarni?

Dokaz da je najveci broj osoba koji favorizuju brendove bolesno i poremeceno jeste taj sto su tipa koji je tvrdio da je 3310 bolji telefon od W810 samo zato sto ga je proizvela Nokia nekoliko meseci kasnije smestili u ludnicu.
to je dokaz da on nije fanboy, inace bi pola Srbije bilo u ludnici.

Dakle po tebi vlasnici T610 su uzivali u brendu tako sto su uzivali u kvalitetu njegove kamere ??? :D
nisam nikad imao sony ericsson, pa ni taj model, ali mozda su uzivali u kvalitetu zvucnika koji je mislim ipak bitniji od kvaliteta kamere na mobilnom telefonu

Sto je najgore vecina fanbojeva sem ovog problema koji je Bane naveo imaju drugi jos ozbilniji a to je taj sto mrze druge brendove koji su konkurencija njihovom brendu.
mislim da vecina ovde na forumu ne mrzi neki brand, vec je iz iskustva odlucila da se zadrzi na drugom brandu, najcesce zbog nekih sitnih stvari koje zivot znace i koje mozda nekom obicnom korisniku racunara nista ne znace

Puno pozdrava svim normalnim ljudima na forumu, a svim fanbojevima zelim da konacno nadju devojku i najzad postanu normalne osobe.
:wave:

@ BaneR & alan ford

ala neki vole da ispravljaju krive drine :S:

Voleo bih da se javi svako ko je stvarno pročitao ceo post.

1. :D (edit: sad vidim da nisam :d)

I pored svih cinjenica, vrlo tesko cete tvrdokorne decakeobozavaoce™ ubediti u suprotno.

Jednostavno, "zivi i pusti druge da zive".

Poslednja izmena:
2. :D

cao Maco otkud tebe :)

Poslednja izmena:
Evo citam sta se desava kada nekome modovi zakljucaju temu bogami zabrinjavajuce...

Uzgled zamolio bi Jaksu i Baneta da otkljucaju tu staru temu kako bi mogao da postavim neke slike snimljenje njihovim kamerama i da se na taj nacin obracunam sa jednim fanbojem koji je u toj temi lecio svoje bolesne komplekse zato sto neko ima bolju kameru na telfonu od njega.

Ukratko alan fordov post:

:d

Poslednja izmena:
...Dokaz da je najveci broj osoba koji favorizuju brendove bolesno i poremeceno jeste taj sto su tipa koji je tvrdio da je 3310 bolji telefon od W810 samo zato sto ga je proizvela Nokia nekoliko meseci kasnije smestili u ludnicu...
Ima li negde neki argument koji potkrepljuje ovu izjavu?

Al je covek sve lepo slikovito objasnio, ali dzaba sve to kad u Srbiji ljudi kupuju ono sto im nije potrebno zato sto ima komsija, zato sto je najskuplje i zato sto je najbolje jer je Nokia.

Voleo bih da se javi svako ko je stvarno pročitao ceo post. Ja nisam, što je mnogo mnogo je :d

3.!!!!!!! :d:d:d

Bilo mi mnogo dosadno i pročitam taj ''Tihi Don'' i mogu da kažem da je alan ford jedan mlad čovek opsednut kamerama na mobilnom telefonu i fotografisanjem tamo gde je to zabranjeno (možda je i strani plaćenik, špijun i izdajnik? :d).

Čoveče, tebi se stvarno taj T610 mnogo zamerio, kad ga sa bolesnom ostrašćenošću toliko pljuješ i nakon 4 godine. Svako, ko je imao snage i volje da pročita tvoj post, shvata da je vreme da posetiš onog lika koji je imao 3310 i da se zadržiš par godina u poseti. :D

Samo da se zna, uopšte ne ulazim u priču o kvalitetu telefona pomenutih u tom postu, nisam koristio ni jedan. Ali taj post me toliko fascinirao da sam morao da prokomentarišem.

Inače, šta ako je nekome bitnije nešto drugo na mobilnom, a ne samo kamera? Možda kvalitet zvuka, brzina, trajanje baterije, ergonomija, raspoloživa memorija i mogućnost proširenja, povezivanje sa drugim uređajima... 300 stvari? Da li su ljudi koji telefon kupuju prema svojim potrebama, a ta potreba nije kamera, isto ludi i seljaci? Zapitaj se koliko normalno deluješ nakon što napišeš nešto onakvo.

Ljudi, stvarno vam savetujem da odvojite par minuta i pročitate taj post.

Kao što neko reče, ja verujem da je 99% ljudi koji se jesu vezali za neku marku (ili neku mrze), to uradilo upravo zbog dobrih (loših) iskustava sa tom markom, što ima neke logike.

Poslednja izmena:
Sto se mobilnih tice, trenutno imam Nokiu E61.. Prvo sam imao Nokiu, pa sam kupio Sony J6 (ako se tako zvao) koji mi je na ulici oteo junkie sa nozam u ruci, pa sam kupio 6310i, pa 3650, pa E61. U jednom trenutku sam imao i neku jadnu Motorolu, dok mi je E61 bio u servisu.

Ono sto mi se svidelo kod Nokije je upotreba... nekako mi je sve logicno rasporedjeno i postala je navika. Medjutim kod E61 me ubija sporost. Sledeci telefon sigurno nece biti Nokia, jer nisam video Nokiu sa dovoljno brzim odzivom.

Sto se NVidie tice... radi mi posao. Programer sam, pravim 3d programe i NVidia jednostavno radi ono sto mi treba. ATI na zalost ima shuntave drivere, koji rade samo u igrama. Ako pokusas nesto out-of-box, onda ATI samo pravi probleme.

Sto se Intel vs AMD tice... do sada sam imao 2-3 puta dodira sa AMD spravama i uvek sam imao misteriozne probleme. Komp nikad nisam overklokovao, pa je ipak pucao ko zvecka (2x Athlon 2600MP, sa Tyan Thunder plocom). Onda sam presao na Intel CPU + Intel chipset i nikada nijedan problem.

Imam upgrade ciklus gde preskacem svaku drugu generaciju. Sada koristim laptop pa sam se totalno poremetion... npr.. imao sam:
NVidia: GF2 GTS, GF4Ti, GF6800Ultra, GF8800GT.
CPU: AMD K5, P3, Dual AMD 2600MP, Intel P4, Intel C2D, i sada T7700 u laptopu.

I zasto tvrdite da su svi koji se drze Intela i NVidie fanboyi. Mozda kupuju nesto zato sto imi se ne svidja konkurentni model? Npr.. nikada ne bih kupio Imlekov jogurt ako ima neki drugi, jer je po mom misljenju Imlekov jogurt uzas. A imamo gomilu razlicitih vrsta jogurta na trzistu pa svako moze da bira sta hoce.

Da imamo vecu konkurenciju medju procesorima, grafickim kartama, mobilnim telefonima i operativnim sistemima ova tema verovatno ne bi postojala.

...Ono sto mi se svidelo kod Nokije je upotreba... nekako mi je sve logicno rasporedjeno i postala je navika. Medjutim kod E61 me ubija sporost. Sledeci telefon sigurno nece biti Nokia, jer nisam video Nokiu sa dovoljno brzim odzivom.
Probaj Nokiu E71.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno