Šta je novo?

Koliko ste Fanboy ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam neki fanboy, ali imam ja svoje brendove kao sto rece kUdtiHaEX.

Kad su u pitanju maticne ploce, Asus i samo Asus. Skoro uvek imaju najbolju plocu na trzistu. U prethodnoj generaciji su to bile za X48 Rampage Formula, Rampage Extreme, sad je za X58 Rampage Extreme 2. Jednostavno najbolji. Imao sam samo Asusove ploce i imam najpozitivnija iskustva.

Graficka karta: Uvek sam vise preferirao ATI i izuzev MX440 (koji se pokvario), uvek sam imao ATI kartice. Nvidijin brute force pristup me je oduvek nervirao. Naravno, ako Nvidia ima bolju kartu, uzimam nju.

Hard disk: Seagate. Iz istog razloga kao i Igoritza. Najbolji su. WD isto volim, pogotovo Raptor :)

Mis i tastatura: Razer sam neverovatno zgotivio, stvarno su bez premca. Skoro sam kupio Razer mis i tastaturu. Preporodio sam se. Pogotovo sam se odusevio tastaturom. Bolju (a i skuplju :D) jos nisam imao prilike da probam.

Laptop: Nekako mi je Toshiba uvek bila sinonim za kvalitetan laptop. Ne znam zasto, ali tako je. Qosmio serija je fenomenalna.

Mobilni: Sony Ericsson, all the way. :)

Za ostalo ne trazim neki poseban brend. Ako valja, uzimam.

Poslednja izmena:
ista situacija sa MX Air, i sa celom MX serijom, za koju proizvodjachi namerno istichu izgled, pre funkcionalnosti, jer je shund.

eto, jel se razumemo sad ?
Ne.
Mx serija misheva je skroz bila okej mx510 pa i mx518. Naravno kada su se pojavili pre pola decenije. Tada su kao i sada bili i ostali jako funkcionalni a mozhe se recji da su ih drugi chak i kopirali po izgledu.

:-devil-:

Mis i tastatura: Skoro sam kupio Razer mis i tastaturu. Preporodio sam se. Pogotovo sam se odusevio tastaturom. Bolju (a i skuplju :D) jos nisam imao prilike da probam.
Nisam fanboy. Uvek gledam da uzmem "best bang for buck" varijantu ili najkvalitetniji hardver (kad ne zalim pare). Evo, na primer, pre par dana sam kod ortaka video i isprobao SteelSeries 7G tastaturu i odusevio se. Ne znam koliko su Razeri, ali ova kosta 10000 din! Da mi je neko pricao da cu toliko dati za tastaturu jednog dana... Da nije toliko skupa uzeo bih jos jednu i odneo na posao.
Build Quality
The 7G weighs more than any keyboard we've ever used. You could kill someone with it and then write a novel about the experiene on the 7G, as it would certainly still work.
:d

Sad mi treba neki mis, al to ce malo teze ici s obzirom da tesko negde mogu da isprobam vise modela (kako leze u ruci pri radu). To mi je ipak najbitnije kod njih.

nebih zelio da ulazim u to koje na ovom forumu sve fanboy ima i previse primera.
Kod nekih su razlozi licni materialni interes kod drugih su simpatije ali cu pokusati da objasnim ko nije fanboy.

Po mom mishljenju su to svi ljudi koji realno ocenjuuju u odgovarajucem momentu odnos performance/cena. Posebno isticem u odgovarajucem momentu jer im neka visa sila ne zabranjuje da u medjuvremenu promene arhitekturu ili se kasnije vrate na onaj stari brand.

Na svu srecu takvi su u vecini .... :)

28bzody.jpg

:p

Nisam fanboy i uvek gledam da dobijem najbolje za svoje pare. Postoji brendovi koje preferiram kada kupujem nesto ali to nije uvek striktno.
Ono sto je striktno su CPU i GPU.

Recimo, AMD nikad nece uci u moju masinu. Tu sam bas izricit :) Isto vazi i za grafiku - preferiram nVidiu i pre cu uzeti karticu salbijih performansi za iste pare nego da kupim ATI.

Ove dve izjave u jednom postu zajedno baš nemaju smisla, al´ ajd´ kad kažeš da nisi fanboy da ti verujemo.

Recimo ako nisi fanboy ovo gore bi imalo logično obrazloženje, a kad malo bolje razmisliš - nećeš ga naći.

Mene samo zanima o kakvom preferiranju brendova vi ljudi pričate za CPU i GPU, kada postoje po dve firme koje ih prave - mene lično boli uvo ko će svoje pare da daje ovome ili onome, al´ nemoj da živite u zabludi da niste fanboy-evi kada se zaričete - nikad !

U stvari možda niste fanboy-evi nego hejteri - što mu dođe još gore - ono, da neko voli nešto to razumem, ali da mrzi parče elektronike - to mu dođe nekako ... morbidno.

Ne znam koliko su Razeri, ali ova kosta 10000 din! Da mi je neko pricao da cu toliko dati za tastaturu jednog dana
baš sam jutros čitao text u SKu o toj tastaturi i čudio sam se zašto bi neko kupio tu tast, koja košta kao sasvim pristojan 19" wide monitor? i dalje ne kontam, ali bar vidim da ima ljudi koji bi kupili tako nešto - iskreno, ja je ne bih uzeo ni da košta samo 10% svoje cene ;)

baš sam jutros čitao text u SKu o toj tastaturi i čudio sam se zašto bi neko kupio tu tast, koja košta kao sasvim pristojan 19" wide monitor? i dalje ne kontam, ali bar vidim da ima ljudi koji bi kupili tako nešto - iskreno, ja je ne bih uzeo ni da košta samo 10% svoje cene ;)

ja ne bih nikad uzeo tastaturu sa velikim dugmetima, al dobro, meni je postalo nezamislivo kucanje ako nije slim, a slim ume da napravi samo Logitech (ljudi su u zabludi da MS Industrial, pera i mile umeju da naprave kvalitetan slim pa kupuju za male pare) tu zaista treba odvojiti cifru.

Mislim da apsurdima nikad kraja. Gde je granica apsurnosti kad na sajtu koji u svom nazivu ima "benchmarking", i koji bi trebao biti namenjen, da u trulom potrosackom drustvu, sa sve PR marketing sekcijama, obecanjima na papiru, upecatljivim logotipovima, pomogne ljudima da za svoj novac dobiju najbolje - se pojavljuju armije Fanboy-eva?

Razumem ja da je neko Fanboy nekog benda, recimo Metallice, pa sad on je toliki fan, i senzibilitet benda mu toliko lezi, da uopste ne primecuje da su im zadnji albumi bulja, i spreman je da se svadja i da ih brani do prekosutra. To je i onako nesto sto je prakticno nemerljivo. Ali sam koncept, i to + na benchmarking sajtu, da recimo AMD izbaci 2x brzi procesor od Intelovog, svi testovi, sva sintetika, svi programi, sve radi bolje i stabilnije, a kod - elektronskih komponenti je to bar lako merljivo, ali ja ostajem pri Intelu jer sam "fanboy" Intela, je po meni - nemam reci. Mislim da treba imati veliku prazninu u zivotu pa biti fan necega toliko bezlicnog kao korporacije, ciji su jedini ciljevi bez obzira na PR marketing - profit/novac..

Za mene, koji je promenio gomile AMD-ova, Intela, Atija, Nvidiji, Apple-a, Dellova, Toshibi, Samsunga, Sonyja, LG-jeva, Canona, Nokija, Htc-ova, itd, i koji cita test sa ovog sajta + sa josh nekih sajtova pre nego li se odluci za nesto, i gleda da se informishe kolko-tolko pre kupovine, likovi koji su slepo odani corporate branding-u bez obzira sta testovi i ocene kazu, jer je ta korporacija, njihovi direktorski odbori sa sve investitorima "dobra" ja navijam za nju, a ova korpracija sa svojim direktorskim odborima i investitorima je "zla" i necu iz principa, Apple je "dobar" - Microsoft je "najaci" - Japanci su bolji od Amera, Shvabe od Francuza - su u istom koshu sa likovima koji veruju da decu donose rode - vi ih nazovite kako hocete.

Mislim da svako ko sebe smatra Fanboy-em, i forsirace neki corporate brand bez obzira na rezultate testova i na to da neka druga firma trenutno ima mnogo bolje reshenje za slicne novce, sa sve argumentima tipa "meni lepo radi", "najvishe me se svidja stari zavet" itd - nije mi jasno sta on trazi na sajtovima koji u svom nazivu imaju "benchmark"? Razumem da je na sajtovima tipa www.neobavezno_caskanje.com, ili www.gledamo_u_sholju.net, itd - ali na benchmarku? Koja je poenta?

Poslednja izmena:
Haludza, ja tvoje postove najvishe volim da chitam, jer su uvek puni rezona i smisla, ali ovaj put nisi pogodio poentu.

niko ovde nije Fanboy, do koske. upravo zato sam i stavio u naslovu - koliko ste fanboy?, a ne dali ste fan boy.

upravo kada si spomenuo testove, odgovoricu ti sa primerom odatle - vec nekoliko godina Anandtech i TomsHardware ne mogu da se dogovore oko rezultata AMD-a. vec nekoliko godina testovi renomiranih internet sajtova zaboravljaju da stave test programe koji pasuju drugom taboru (bilo to AMD ili Intel), a skorashnji primer je gnusna Nvidia Kampanja i testovi raznih sajtova gde se forsira Crysis, Igra pravljena uz pomoc i razvoj Nvidia-e(CryEngine 2), i rezultati iste koji ne daju ni 15% pribliznu realnu sliku snage GPU-ova.

samo na osnovu ovog moze proizaci fanboy-izam, a znam ljude koji ovako razmishljaju: "ovi mene oce da zae*avaju, e pa nece moci!" - i shto je najgore, takvim stavom ce i biti delimichno u pravu.

rekao si da afinitet ka muzici postaje nemerljiv, ali taj sluchaj vishe nije ni sa Komponentama, a njihovi proizvodjachi su odavno prevazishli samo ime i brend, vec su postali neshto drugo, vece. Ja ovde po benchmarku zvocam ljudima vec x dana da je merenje prevazishlo procesor kao jedinicu, vec tu ide ceo chipset, RAM, odnos magistrala, arhitektura i primena, prilagodjenost aplikacija ka sistemu, itd.

shto se same konstataciej o fanboy-izmu tiche, veruj mi da je, pre svega kod operativnih sistema ta mera preshla i muziku i zabavu i televiziju, a zashto to ne bi bilo opravdano i kod hardvera ?

Samsung je firma koja je stekla kakvu takvu slavu sa CRT monitorima, uz Syncmaster serije, i onda su se TOLIKO ubezobrazili sa cenama, pocheli da stavljaju akril casing oko displeja da svetli, i sada se predstavljaju kako neka uber mega gotivna firma, a nisu ni korak dalje od Acer-a, i Belina-e. skoro ih mrzim kao i Jelenu Karleushu, i zaista mislim da je moj Fanboy-izam u tom sluchaju opravdan, kao i u vecini situacija gde smatram da ima razloga za takve "emocije".

prenesi sve to na proizvode, i reci iskreno - koliko ljudi znash da imaju celu belu tehniku jednog jedinog proizvodjacha, jer "oni misle da je ta firma najbolja", a tek tu nema "benchmark" rezultata komplikovanih kao kod PC komponenti ? frizider ladi, mashina pere vesh, druga pere sudove. ali je Zika ipak kupio sve od Samsunga ?

.
a moja konstatacija da je Logitech komercijalizovan, evo ti definicije, poshto ti treba nacrtati sve rechi, da bi ti razumeo ...

komercijala je izraz koji se koristi za oznachavanje poslovne aktivnosti jedne firme, radi sticanja profita, kroz reklamiranje, i marketing. u shirem znachenju, kroz socioloshko posmatranje, komercijalizovanje proizvoda je proces koji te proizvode predstavlja potroshachima, kako funkcionalno, tako i van funkcije, drugim rechima - kroz shund.

Opet lupas teske gluposti. Nema potrebe ti meni da objasnjavas sta znaci komercijalizovanje proizvoda ,),) pre bih ja tebe trebao tome uciti. O tome nije bilo ni reci, vec o toj tvojoj "komercijalizovanoj firmi".

Navedi mi ime jedne kompanije ili proizvodnog preduzeca (kako ti kazes-firme) koja ostvaruje profit van komercijalnog sektora???

Teska glupost broj 2, kroz kakav sund?? Gde si nasao vezu izmedju komercijalizacije i shunda - kako ti kazes... Nemoj sam izvlaciti zakljucke na osnovu sturog iskustva..
Ako vec neku rec trazis u recniku i pises je ovde, bar onda napisis u pravom kontekstu i pravilno prepisi njeno znacenje.
Hajde sada trk na google pa ponovo potrazi "argumente". :smash::smash:

Opet lupas teske gluposti. Nema potrebe ti meni da objasnjavas sta znaci komercijalizovanje proizvoda ,),) pre bih ja tebe trebao tome uciti. O tome nije bilo ni reci, vec o toj tvojoj "komercijalizovanoj firmi".

Navedi mi ime jedne kompanije ili proizvodnog preduzeca (kako ti kazes-firme) koja ostvaruje profit van komercijalnog sektora???

Teska glupost broj 2, kroz kakav sund?? Gde si nasao vezu izmedju komercijalizacije i shunda - kako ti kazes... Nemoj sam izvlaciti zakljucke na osnovu sturog iskustva..
Ako vec neku rec trazis u recniku i pises je ovde, bar onda napisis u pravom kontekstu i pravilno prepisi njeno znacenje.
Hajde sada trk na google pa ponovo potrazi "argumente". :smash::smash:

vidi se da si svadjalac mali, bezobrazan, to ti nece funkcionisati ovde na forumu, obrati paznju da ja tebe ne prozivam, za razliku. definicija komercijale je iz glave, nisam je prepisivao, a ti ako ne umesh da shvatish vezu izmedju komercijalnog i shunda, onda nemamo shta da prichamo.

svaka firma radi komercijalno, pitanje je samo u kojoj meri. e tu se koristi, ono shto bi svima trebalo da bude jasno, ali tebi ochigledno ne - izraz "komercijala". chija kampanja i proizvodi su mahom takvi, tako se ta firma i naziva.

evo ti primer, nije firma vec brend, tj izvodjach. James blunt Vs beyounce. Prvi SAMO peva, izdavachka kuca reklamira mu albume kroz turneje, i TV gde imaju prava, a potonja - snima reklame za pepsi, snima duete sa kim stigne, gura se na sve dodele svega i svachega, pravi parfeme, i dizajnira odecu. James Blunt je Car, a Beyounce je komercijala.

e sad, da te opomenem - shta god ja pisao, ne budi nevaspitan i nekulturan, pa da nazivash moje postove "glupostima" jer ovde imamo sukob mishljenja, i ja bih vodjen tvojim kriterijumom ISTO mogao da kazem za tebe, al necu, jer sam pokupio malo iz kuce, a ne sa ulice, gde se svaka konstatacija koja ti se ne svidja naziva "glupost". i sad se vrati na prichu sa Beyounce, i vidi ove Logitech-ove proizvode:

logitech-fun-mice.jpg

ovo nije shund, i "komercijala" ? (nadam se da si do sada shvatio upotrebu izraza "komercijala" kroz narod)

vidi se da si svadjalac mali, bezobrazan, to ti nece funkcionisati ovde na forumu, obrati paznju da ja tebe ne prozivam, za razliku. definicija komercijale je iz glave, nisam je prepisivao, a ti ako ne umesh da shvatish vezu izmedju komercijalnog i shunda, onda nemamo shta da prichamo.

svaka firma radi komercijalno, pitanje je samo u kojoj meri. e tu se koristi, ono shto bi svima trebalo da bude jasno, ali tebi ochigledno ne - izraz "komercijala". chija kampanja i proizvodi su mahom takvi, tako se ta firma i naziva.

evo ti primer, nije firma vec brend, tj izvodjach. James blunt Vs beyounce. Prvi SAMO peva, izdavachka kuca reklamira mu albume kroz turneje, i TV gde imaju prava, a potonja - snima reklame za pepsi, snima duete sa kim stigne, gura se na sve dodele svega i svachega, pravi parfeme, i dizajnira odecu. James Blunt je Car, a Beyounce je komercijala.

e sad, da te opomenem - shta god ja pisao, ne budi nevaspitan i nekulturan, pa da nazivash moje postove "glupostima" jer ovde imamo sukob mishljenja, i ja bih vodjen tvojim kriterijumom ISTO mogao da kazem za tebe, al necu, jer sam pokupio malo iz kuce, a ne sa ulice, gde se svaka konstatacija koja ti se ne svidja naziva "glupost". i sad se vrati na prichu sa Beyounce, i vidi ove Logitech-ove proizvode:

logitech-fun-mice.jpg

ovo nije shund, i "komercijala" ? (nadam se da si do sada shvatio upotrebu izraza "komercijala" kroz narod)

Pa sada neznam kom narodu ti pripadas i kako vi shvatate tu rec (shala, no hard feelings)...
Kakav James Blunt sta l***s.... ovde smo pricali o Logitechu a komercijala je jako sirok pojam kao sto i sam mozes da vidis iz sopstevnog primera. Bio bi upravu kada bi Beyonce reklamirala te miseve ali za sada nista.

Ukusi su razliciti, npr. mozda se nekome ti misevi i svidjaju (meni iskreno ne), ali ne trebas ih odmah okarakterisati kao sund samo zato sto se tebi ne svidjaju. Previse generalizujes stvari.

Ne zelim da se svadjam sa tobom vec mi je upala u oko "komercijalizovana firma" i to nema veze sa onim sto ti pricas. Ja te razumem i shvatam sta si hteo da kazes ali si se trebao adekvatnije izraziti.
Svaka kompanija (firma ;) ) koja se bavi proizvodnjom, prodajom ili uslugama je komercijalna.

A los (neukusan) marketing i komercijala su dupe i oko.
Pozdrav, take it easy.

bas je sladak ovaj sa sapicama :p

moj Genius Slim od 900din radi extra, izgleda super, a ima i dovoljno multimedijalnih tastera...
Ovo si u pravu,imao sam je na poslu i stvarno je OK.Jos je svasta i prezivela,od histericnih napada gazde do prosipanja sokova po njoj.I dan danas radi i izgleda extra.Ovo priznajem iako sam fanboy Logitecha.

uh Igoritza ti moras bas svaku temu da ubijes sa svojim pametovanjem?

Ne kontam. Covek je pokrenuo temu tako da ako je ubio pametovanjem to je uradio vec na pocetku :d. Pametovanje ili ne, tema je bash glupava kao i sam fenomen fanboy-izma.

@Haludza Potpuno si upravu ali mislim da ni Igoritza pravljenjem ove teme nije mislio na onog okorelog koji ne kupuju nista drugo osim svojih marki (mada vidim ima i takvih). Ali ne verujem da ima bas toooliko okorelih fanova kao sto je neko reprezentovao.

Ja sam u ovu temu usao da se malo nasalimo mada sam primetio da ima par ozbiljnih. E sad koliko god se cilnia neracinalna i apsurdna kupovina nekog proizvoda samo iz razloga sto ga neko gotivi to je nista naspram onoga sto proizilazi posle. Po meni je skorz ok kupiti nesto sto mozda i nije bestbuy i sto nije todate jer iskreno me boli tuki sta ce kome kako da radi, vec je problem sto ipak te iste osobe brane to sto su kupili kao clana porodice. Iako na papiru sve stoji crno na belo sta je i kako je.

A sto se tice fazona tipa puko sam 100e na misa iako u principu sam izgleda fency a radi kao qrac, sta to ima nekig da boli tuki. Moj problem, i zasto cu recimo da uzmem W890i koji je krisina u odnosu na N95 po apsolutnom svemu a ceni im je ~. Pa *** vise mi se svidja i niko ne moze da uradi nista povodom toga a kamoli da mi kaze da nisam normalan ili sta vec.....

:d

....
Samsung je firma koja je stekla kakvu takvu slavu sa CRT monitorima, uz Syncmaster serije....
....

Da, samo sto su to u to vreme bili i jedini monitori koje si mogao da kupis, Belinea je vec nestala, Philips na kasicicu i to los, i polovnjaci kog Bozica i sinova mu. Taj samsung mrzim samo samo tako, ko i Goldstar, pardon LG.
Neces verovati ima ljudi koji misle da je samsung svapska firma, valjda kao grunding=samsung i misle da kad si to uneo u kucu u obliku TVa da je kao sony da si kupio nekad, i da si veliki baja u selu.

...da neko voli nešto to razumem, ali da mrzi parče elektronike - to mu dođe nekako ... morbidno.
Jeste morbidno. :D
1) Kad ne znaš za loša iskustva. Ili nisi dovoljno maštovit da to zamisliš. :d
2) Kad znaš šta sve može da ti napravi ti malo parče elektronike, onda je to druga priča, koju kategorija ljudi pod "1" ne može da shvati i ja to razumem.

I to se ne odnosi samo na hardver. Odnosi se na sve u životu pa i na tehniku (od koje danas dosta zavisi komfor života), ...

Апсолутно. Гору тастатуру нисам видео још откад сам купио због MacOS-a усб тастатуру за 300 динара. Буквално исто овако изгледа.. ццц на свашта људи бацају паре.

П.С. И то још поред живог и здравог A4Tech-a...

Што се тиче теме:

Procesor: Uvek sam imao AMD al eto ajd da predjem na Intela, kad je tolko bolji sto da ne.
Ploca: Volim nesto u zadnje vreme Gigabajta, MSI mi je npr katastrofa, skoro nikad nisu uspeli da naprave dobru plocu za OC.
HardDisk: Pa Seagate,a zasto, pa zbog 5god garancije.
Grafikana: Naravno ATI jer kao sto neko rece, ne volim nVidia-in brute force koncepat.

Poslednja izmena:
Апсолутно. Гору тастатуру нисам видео још откад сам купио због MacOS-a усб тастатуру за 300 динара. Буквално исто овако изгледа.. ццц на свашта људи бацају паре.

Jedno je videti, drugo je isprobati. Meni se svidja vise od bilo koje druge i po izgledu i po filingu dok kucam. Moje su pare. Da mislim da toliko ne vredi, ne bih je ni uzeo. Kicerice od tastatura sa milion svetlecih mlatimudijalnih tastera mi apsolutno ne trebaju. Btw, ne nameravam da je menjam nekom drugom sve dok traje, a verujem da hoce... dugo. Primer sa ovom tastaturom sam naveo da se vidi da nisam privrzen jednom brendu. Prvi put sam cuo za SteelSeries prosle nedelje i uzeo je dva dana kasnije. Jednostavno kupim ono sto me privuce i tacka. Pozz

bitno je da je Nvidia u masini i kvalitetno pivo u frizideru ;)
za brendove,proizvodjace,modu me boli uho
:wave:

procesor: Intel i samo intel - bavim se servisom, imao sam i amd-a, nagledao se svacega, jednostavno intel je za mene jedina opcija kad je cpu u pitanju, konkurencije nema, amd kao i da nepostoji..

mb\chipset: takodjer samo intel, jos kada bude oficijelnih sli ploca za razumne pare, sto se proizvodjaca tice, imam msi i veoma sam zadovoljan ali definitivno bih voleo kombinaciju dfi p35 bloodiron + e5200 + neko bolje hladjenje, puno toga za malo para..

Grafika: receno za cpu vazi i ovde, samo nvidia, ja ovog mog zotaca nebih dao za neznam kakvog radeona, jednostavno ih nevolim (sem da ga prodam pa kupim 9800gtx+)

Memorija: imam dobra iskustva sa transcendom uopste, nebih uzeo kingston, pqi..

hardovi: eh da jos ima quantuma (sem st serije koju sam nazalost imao), wd mi je ok.. pasce 640aaks

monitori: samsung, definitivno, lg nikako, asus nikako, mozda benq, acer..

napajanja, manje vise sve brand je ok, voleo bih corsair ili ocz ali moracu da se zadovoljim lc powerom ili x silence-om

zvucnici: altec lansing (da mogu da nadjem 641 nov)

periferije, a4tech za te pare je the best, dugotrajne, pouzdane, ok dizajn, preporuka.

optika: jako dobra iskustva sa lg rezacima, nec nikako, pioneer od serije do serije, teac je kult kod mene ali ga vise nema..

mob: nokia monoblock varijante, nista preklop, nista slide... (3310 je zakon!!)

u principu sem cpu-a, chipseta i grafike kojima zaista nema alternative, sve ostalo je podlozno promeni, npr imam no name misonju, opticki, 350 dinsa kostao, kojim sam odusevljen, nebih menjao za logitecha, jednostavno mi lezi, sve je stvar i ukusa i preseka nekih prethodnih iskustava, mada mislim da na nekim mestima nevredi praviti kompromise zbog neke sice pa da posle cupas kosu, doplati 20e za firmirano napajanje, 15e za jos 1gb rama, 30e za grafiku sa 256bit magistralom umesto 128 ili 64, a dali ce to biti tt ili cm ili antec, transcend, ocz, geil, ati ili nvidia, gainward ili xfx to samo mozes ti da odlucis, poenta je da ce napredak biti veliki nezavisno od brenda,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno