Mislim da se malko gubi poenta. Nije tema koji brend preferirate, ili se drzite nekog brenda jer vam on pruza specificnu mogucnost koju ni jedan drugi brand u tom trenutku nema, vec da li ste
fan nekog brenda. To je zabrinjavajuca pojava. Po meni fanovi brendova, bilo da su u fazonu "Samsung brale" ili "Mecka brale", stavljaju na sebe od omiljene im korporacije logo, nose puma patike sa Ferrari amblemom jer su pomalo i fanboy-evi Ferrarija - definitivno nisu ekipa sa kojom bi ishao na more. Koji je to momenat, i kako sociologija/psihologija definishe takve likove - ne zelim ni da razmisljam o tome. Samo ukazujem na apsurdnost takve pojave na sajtu tipa benchmark, sajtu koji se bavi testiranjem komponenti, stvarima ispod haube, i upravo IT demistifikacijama. Znaci, izadje nova XY platforma u rezultatima znatno bolja od konkurentne YX, dobije preporuku u vidu:
Highly recommended
ili:
Editors choice
Ali to sto je ta platforma dobila
Editors choice preporuku od bencha, sto izuva konkurenciju u testovima i sto joj je recimo Marko pri testiranju izvadio dushu i ushao u properties smrti, meni nista ne znaci, jer ja tu kompaniju ne volim, niti iz principa kupujem njene proizvode, tako da me zabole za preporuke, a josh cu plus i da je popljujem onako usput, iako nisam ni probao, ali ih ne volim i dzaba. I sad, se postavlja pitanje - cemu onda posecivanje sajtova ovog tipa? A ima toga podosta na benchu. Secam se da su na konkurentnom domacem IT forumu linkovali temu sa bencha upravo kao primer apsolutnog fanboyizma, a na temu natrcah preko googla jer sam trazio info o novom chrome-u, a ono umesto da na benchu nadjem relevantnu informaciju - krenulo standardno - microsoft, ma safari, ie je kriv za sve, billi, amd, intel, ovi izmislili tabove, sony, ovi ukrali ovo, vista, ti lazes, klinac oladi, itd - a o naslovu teme ni reci.. Treba ipak decu uciti da biti
fan brenda nije nesto sto je onako - najzdravije..