Šta je novo?

Koliko ste Fanboy ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sto onda koristis Apple? c c c... :D idi kupi neki Dell ili HP, ne moras MacPro :p

sto mu gromova :) pa to sam rekao yoyoo-ju :) znam da ti imas E71 ;)

:lupko: :beer:

Evo, vožd je stigao....:smoke:

Fanboy sam Logitech Z-5500 zvuchnog kompleta, josh uvek ne postioji efikasnije i pristupachnije reshenje za ulozen novac (odnosno taj cenovni rang)...Ko kog kaze drugachije i hoce kvalitetan 5.1 sistem u tom cenovnom rangu nema argument...:) Bar ne josh uvek...
Shto se ostalih stvari tiche...nemam mnogo problema sa prelaskom sa jednog brenda na drugi...Naravno uvek dajem malu prednost brendovima sa kojim sam se susretao vec i sa kojim nisam imao problema, ali daleko od toga da ne proverim prvo proizvod...Uvek prvo probam pa onda kupim! Meni su izjave "nikad ovo" ili "nikad ono" nepojmljive, ponajvishe iz razloga shto to neko sutra moze sve i svashta da nam donese, ili odnese...
Imao sam tu srecu da mi je neverovatan broj ranoraznih uredjaja proshla kroz ruke kada sam bio urednik za HW u Digita!-u, shto je mnogo uticalo na sve ukupnu sliku, shta valja, shta ne.
Ono shto meni najvishe smeta kod fanboy-eva je shto pljuju po svemu ostalom shto im se ne svidja. Dosta chesto to rade chak i ako nisu probali neshto. Poshtujem svachiji rad i smatram da nije zasluzio da bude napljuvan, ali kritika uvek mora biti tu negde. E sad...da li ce neko da prihvati krtiku li ne je stvar sujete, vaspitanja, poslovne politike firme itd itd...Mislim...kad bi svi pisali zashto neshto vole, a ne zashto ne vole, mnogo manje bi bilo glupavih prepirki na forumu. Argumetni tipa, "To je IBM i to ne moze da bude loshe!" i nisu argumenti, vec ljubav prema brendu...
Koji su socijalni razlozi za ljubav prema nekom brendu? Ne znam...ali znam koji realno jesu ili nisu! Tako da veliku vecinu fanboy-eva poshtujem, ali im ne dozovoljavam da mi promene mishljenje nichim drugim do istinskim argumentom.

P.S. Shto kaze ciganka iz "zashto-zato" : Sto ljudi-sto cudi, milion ljudi-sto cudi! :D

SE T610 stvarno ima uzasnu kameru. Sva sreca pa su mi ga ukrali pa ne moram vishe da se zlopatim sa tim krshom od telefona.

A shto se tiche "uvek Intel nikad AMD" likova, vidimo se sledece godine kada se pojavi Deneb u slobodnoj prodaji ;)

Poslednja izmena:
Nisam imao nameru da ovaj thread pretvorim u Apple Hejt. Ova tema zaista sluzi da se kaze koliko si fanboy. i, kolko sam skapirao - diskusija je ishla u dobrom smeru do sad .. ?

ovo se kod nas kaze "naivan ko francuska sobarica" :-devil-:

Mislim da se malko gubi poenta. Nije tema koji brend preferirate, ili se drzite nekog brenda jer vam on pruza specificnu mogucnost koju ni jedan drugi brand u tom trenutku nema, vec da li ste fan nekog brenda. To je zabrinjavajuca pojava. Po meni fanovi brendova, bilo da su u fazonu "Samsung brale" ili "Mecka brale", stavljaju na sebe od omiljene im korporacije logo, nose puma patike sa Ferrari amblemom jer su pomalo i fanboy-evi Ferrarija - definitivno nisu ekipa sa kojom bi ishao na more. Koji je to momenat, i kako sociologija/psihologija definishe takve likove - ne zelim ni da razmisljam o tome. Samo ukazujem na apsurdnost takve pojave na sajtu tipa benchmark, sajtu koji se bavi testiranjem komponenti, stvarima ispod haube, i upravo IT demistifikacijama. Znaci, izadje nova XY platforma u rezultatima znatno bolja od konkurentne YX, dobije preporuku u vidu:

Highly recommended
highly_recommended_small.jpg

ili:

Editors choice
editors_choice_small.jpg

Ali to sto je ta platforma dobila Editors choice preporuku od bencha, sto izuva konkurenciju u testovima i sto joj je recimo Marko pri testiranju izvadio dushu i ushao u properties smrti, meni nista ne znaci, jer ja tu kompaniju ne volim, niti iz principa kupujem njene proizvode, tako da me zabole za preporuke, a josh cu plus i da je popljujem onako usput, iako nisam ni probao, ali ih ne volim i dzaba. I sad, se postavlja pitanje - cemu onda posecivanje sajtova ovog tipa? A ima toga podosta na benchu. Secam se da su na konkurentnom domacem IT forumu linkovali temu sa bencha upravo kao primer apsolutnog fanboyizma, a na temu natrcah preko googla jer sam trazio info o novom chrome-u, a ono umesto da na benchu nadjem relevantnu informaciju - krenulo standardno - microsoft, ma safari, ie je kriv za sve, billi, amd, intel, ovi izmislili tabove, sony, ovi ukrali ovo, vista, ti lazes, klinac oladi, itd - a o naslovu teme ni reci.. Treba ipak decu uciti da biti fan brenda nije nesto sto je onako - najzdravije..

bilo bi dosadno da nema navijaca na forumu :D
salim se, ali mogu da razumem da neko gotivi neki brend, pa makar iz potpuno iracionalnih razloga. ako to ne bih razumeo onda ne bih mogao ni da razumem kako neko navija za neki fudbalski klub. ako bi se gledale suve performanse (sinteticki test se u ovom slucaju zameni sa stanjem na tabeli) svi bi navijali za 1 klub, a ipak to nije tako...naravno, ne valja kada predje u opsesiju i ratovanje po forumima...

salim se, ali mogu da razumem da neko gotivi neki brend, pa makar iz potpuno iracionalnih razloga. ako to ne bih razumeo onda ne bih mogao ni da razumem kako neko navija za neki fudbalski klub. ako bi se gledale suve performanse (sinteticki test se u ovom slucaju zameni sa stanjem na tabeli) svi bi navijali za 1 klub, a ipak to nije tako...naravno, ne valja kada predje u opsesiju i ratovanje po forumima...

Bog se igra na ATI-ju :smoke:

:d

a avatar :D

au, ala sam providan :(

@Bane R Post ti je L O L. Koliko ti ruzno gledas....pa recimo na sve. Svestan si da si uvredio dosta ljudi ? To sto se ti vodis cepidlacenjem ne znaci da si upravu.

Zasto cu da vozim BMW M5 iako trosi 2.5x vise od Hyundai Accenta i svaki odlazak kod servisera me kosta 7x vise? Pa prosto zato sto je Hyundai krsina u svakom pogleda, i ne predstavlja ti nikakvo zadovoljstvo u voznji.

Hyundai je u klasi sa BMWom po pouzdanosti recimo, tako da si upravo dao primer neobaveshenog navijacha = fanboya, i potvrdio sve shto je Bane rekao...

Poslednja izmena:
Da li ste fanboj

G@W post ti je odlican.
SE T610 stvarno ima uzasnu kameru. Sva sreca pa su mi ga ukrali pa ne moram vishe da se zlopatim sa tim krshom od telefona.

A shto se tiche "uvek Intel nikad AMD" likova, vidimo se sledece godine kada se pojavi Deneb u slobodnoj prodaji ;)

Odlucio sam maksimalno da skratim predhodni post koji sam napisao posto ga neki nisu dobro razumeli.

Najvise paznje obracam na kamere kod mobilnih telefona jer se profesionalno bavim fotografijom.

Ukratko hteo sam samo da kazem da su oni koji misle da su kamere na T610 i T630 krs su objektivni i relani ljudi a svi koji misle da su super su poremeceni i bolesni fanbojevi. Sto se tice moje ocene kvaliteta kamere na T610 mislim da je objektivna jer sam detaljno testirao i izmerio karakteristike nesamo njegove kamere nego i kamera svih mobilnim telefonima koje su se u to doba mogli naci kod nas na trzistu. (Drug mi ima prodavnicu telefona pa sam to iskoristio.)

Odabrao sam T610 zato sto sam ranije jednog bivseg vlasnika doticnog satima i danima ubedjivao:wall: i slao mu poruke da je kamera na T610 krs a on je uprkos tome samo nekoliko nedelja kasnije napisao na forumu da T610 ima dobru kameru.:zgran: Sto je malo bolesno.

Sto se tice Ati, Nvidia, Ama, Apple, Intel, .... i ostalih fanbojeva i hejtera njima cu detaljno da se bavim u nekom drugom postu posto oni zasluzuju 10 puta duzi post koji ja trenutno nemam vremena da napisem.

Mislim da je za pojedine vlasnike AMD procesora koji nikad nece kupiti INTEL zbog nekog glupog razloga kao sto je naprimer taj da je Intel velika firma potrebno napisati post od barem 500 strana koji bi ih ubedio da grese. Krajnje kupce uopste ne treba da zanima koja je firma veca ili manja i koja vise zaradjuje na nama vec treba da vode racuna iskljucivo da za svoj novac dobiju najbolje performanse.

Zbog velikog broja fanbojeva i hejtera koji u pojedinim sobama pisu gluposti tipa Amd ce propasti, mrzim Intel i slicno ja izbegavam da citam sve teme koje se bave procesorima i grafickom jer tamo gotovo redovno naletim na neku budalu koja bolesno i ostrasceno hvali ili kudi AMD, INTEL , Nvidiu ili ATI.

Poslednja izmena:

Ne vidim potrebu za fanovskim navijanjem na IT forumu? Ako gotivim i navijam za ATI, oce li on pretrcati 5.000 markova vishe u 3dmarku? Mozda ako u toku testa napravim bakljadu :)? Fudbalsku klub cine igraci, cija imena fanovi znaju, mogu da ih vide na terenu, da se poistovecuju itd.. - koliko je ljudi koji su fanboy-evi nekog corporate brenda videlo nasta lice glavni likovi koji kreiraju taj brend? Malcice su to sick momenti. A steta je u tome sto rasprave ponekad vishe lice na navijacka prepucavanja nego na ozbiljne it rasprave, pa se korisne teme zakljucavaju. Sto se tice stanja na tabeli i toga da bi po tome svi navijali za jedan klub, stalno se to menja. Recimo, kad sam ja uzimao graficku, ubedljivo najace reshenje je imala Nvidia - trenutno su stvari malko drugacije..

Ja bih decu ipak ucio da ako vec imaju potrebu za navijanjem, nek navijaju za nesto normalnije - a ne za corporate branding-e:

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

http://www.youtube.com/watch?v=Ga6QmEVQ2CU

Sve je to ista $kola..

kakve ima veze Steve Ballmer sa REKLAMOM za iPod ??

Mislim da se malko gubi poenta. Nije tema koji brend preferirate, ili se drzite nekog brenda jer vam on pruza specificnu mogucnost koju ni jedan drugi brand u tom trenutku nema, vec da li ste fan nekog brenda. To je zabrinjavajuca pojava. ...Samo ukazujem na apsurdnost takve pojave na sajtu tipa benchmark, sajtu koji se bavi testiranjem komponenti, stvarima ispod haube, i upravo IT demistifikacijama.
...
Ali to sto je ta platforma dobila Editors choice preporuku od bencha, sto izuva konkurenciju u testovima i sto joj je recimo Marko pri testiranju izvadio dushu i ushao u properties smrti, meni nista ne znaci, jer ja tu kompaniju ne volim, niti iz principa kupujem njene proizvode, tako da me zabole za preporuke, a josh cu plus i da je popljujem onako usput, iako nisam ni probao, ali ih ne volim i dzaba. ...

Npr. meni savrseno odgovara kombinacija Intel procesor i Intel chipset. Kada idem u prodavnicu uopste ne razmatram ostale varijante, moze ih benchmarkovati ko god hoce i biti u pravu koliko hoce meni je ovo savrseno dobro i ne treba mi bolje.
Kada idem u kupovinu pratim modele, koji je steping bolji, koji made, da li je noviji intelov chipset znajcajno bolji, revizija chipseta i tu mi mogu pomoci testovi i benchmark -informativno- da izaberem ono sto meni vise odgovara, ali nikada necu slepo pratiti testove i dozvoliti da oni odlucuju umesto mene.

Meni savrseno odgovaraju Think Pad laptopi. Moje pare-moj izbor sta drugog briga kako ja trosim svoje pare.
To nikako ne znaci da cu reci da ostali proizvodjaci ne valjaju ili da cu i na poslu lobirati da svi trebaju da imati ThinkPad laptope.

Hyundai je u klasi sa BMWom po pouzdanosti recimo, tako da si upravo dao primer neobaveshenog navijacha = fanboya, i potvrdio sve shto je Bane rekao...
Zapravo nije. A evo ti i dokaz u mom potpisu..... Naravno nisam mislio pouzdanost samo u vidu "zastava" fenomena gde ti ulje izbija na svecice posle 10 000km, vec i auto uopste. Ako gledamo pouzdanost na duze staze, sedni u bembaru staru 10 god i hyundai star 5 god. I onda vidi kome sta skripi i kako radi, kome sta cure a kome ne. Znam dobro sta pricam, tako da mi ne pricaj da sam neobavesten.

Drugo je sto su napravili jedna solidna kola(morao sam zbog c-p-ra :D)....

i slao mu poruke da je kamera na T610 krs a on je uprkos tome samo nekoliko nedelja kasnije napisao na forumu da T610 ima dobru kameru.:zgran: Sto je malo bolesno.
Da li je moguce da te je nesto tako pogodilo. Zasto jednostavno nisi iskulirao coveka. U celoj toj prici mi je najcudnija tvoja reakcija....

Ne vidim potrebu za fanovskim navijanjem na IT forumu? Ako gotivim i navijam za ATI, oce li on pretrcati 5.000 markova vishe u 3dmarku? Mozda ako u toku testa napravim bakljadu :)? Fudbalsku klub cine igraci, cija imena fanovi znaju, mogu da ih vide na terenu, da se poistovecuju itd.. - koliko je ljudi koji su fanboy-evi nekog corporate brenda videlo nasta lice glavni likovi koji kreiraju taj brend? Malcice su to sick momenti. A steta je u tome sto rasprave ponekad vishe lice na navijacka prepucavanja nego na ozbiljne it rasprave, pa se korisne teme zakljucavaju. Sto se tice stanja na tabeli i toga da bi po tome svi navijali za jedan klub, stalno se to menja. Recimo, kad sam ja uzimao graficku, ubedljivo najace reshenje je imala Nvidia - trenutno su stvari malko drugacije..

Ja bih decu ipak ucio da ako vec imaju potrebu za navijanjem, nek navijaju za nesto normalnije - a ne za corporate branding-e:

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

http://www.youtube.com/watch?v=Ga6QmEVQ2CU

Sve je to ista $kola..
ok, ali i fudbalski klub je onda brend, zar ne? ko navija za Zvezdu taj ce navijati za njih makar ispali u 2. ligu i sl. dakle, i taj je zaslepljen Zvezda brendom. i sada prelazimo na filozofiju da li je onda po toj analogiji normalno navijati za neki fudbalski flub...takodje, nisu bitni likovi koji kreiraju ATI brend, ne loze se fanovi ATI-ja na njih nego se loze na proizvod, u ovom slucaju graficke cipove...
ponovicu, mislim da je ok imati svog favorita ako to ne zalazi u opsesiju...

Sad gledam temu i ne verujem kako neko moze da bude fanboy, mada je to veoma cesta pojava :d
U moju masinu ulazi bilo sta sto je kvalitetno i ima dobar odnos cena/performanse.
Sto se chipseta tice volim intelov ICH zbog svoje kompatibilnosti sa starim RAID-om i sl. :D
PS
Dobro ajde recimo ECS ne podnosim, da ne bude da nema bas nista sto mi smeta :D :D :D

Da nebih pisao ponovo isto, samo cu se sloziti sa djokom, uz malu napmenu da ne znam staje ovaj ECS:D

Moze se reci da malo vise volim AMD procesore samo zato sto im marketing nije agresivan, ali nemaju prednost sve dok ne budu bili bolji od Intela.

AMD cpu bih rado staviu u masinu ali na zalost nece da radi sa intelovim plocama, tako da nista od toga:S:

Eto tipično oboljenje od intelispazma, i kad vidi da AMD ima bolji, brži, hladniji CPU (ne kažem da je trenutno slučaj, naravno), krene da se vadi na chipset-e i ploče :d :D

Poslednja izmena:
ok, ali i fudbalski klub je onda brend, zar ne? ko navija za Zvezdu taj ce navijati za njih makar ispali u 2. ligu i sl. dakle, i taj je zaslepljen Zvezda brendom. i sada prelazimo na filozofiju da li je onda po toj analogiji normalno navijati za neki fudbalski flub...takodje, nisu bitni likovi koji kreiraju ATI brend, ne loze se fanovi ATI-ja na njih nego se loze na proizvod, u ovom slucaju graficke cipove...

Koliko god to nekima smešno zvučalo - tako je! Šta ćemo sa 3dfx fanbojevima:D
Pa ko bi normalan dao 1000-1200€ za Voodoo 5 - 6000:wall:
Ili tek Amiga fanovi ;)
O ukusima ne vredi raspravljati.

Eto tipično oboljenje od intelispazma, i kad vidi da AMD ima bolji, brži, hladniji CPU (ne kažem da je trenutno slučaj, naravno), krene da se vadi na chipset-e i ploče :d :D

Sta ima da se vadim, zar to nije istina?

Nikad bolji komp nisam imao od A64 3200+ i DFI ploce, kada se pojavio conroe fino sam se pozdravio sa AMD procesorima. Isto tako ako se budu potrudili da naprave dobru plocu za pomenute procesore i bude boljih procesora od Intelovih eto mene opet na AMD platformi. Sustina je u tome da mene zanima overklok, sa AMD procesorima se nikad ne zna sta moze da se postigne, sa 5 razlicitih ploca dobices 5 razlicitih maksimalnih klokova sa istim procesorom dok kod intela sa P5K i Maximus Formulom sa istim procesorom isti maksimalni klok za 24/7 u konbinaciji sa vazdusnim hladjenjem;) Koliko sam lud jabih probao sve AMD ploce da bih izvuko maksimum:p

Ne vidim potrebu za fanovskim navijanjem na IT forumu? Ako gotivim i navijam za ATI, oce li on pretrcati 5.000 markova vishe u 3dmarku? Mozda ako u toku testa napravim bakljadu :)? Fudbalsku klub cine igraci, cija imena fanovi znaju, mogu da ih vide na terenu, da se poistovecuju itd.. - koliko je ljudi koji su fanboy-evi nekog corporate brenda videlo nasta lice glavni likovi koji kreiraju taj brend? Malcice su to sick momenti.

Sve je to ista $kola..

e pa vidish - nisu sick momenti -

ovde ne samo da navijash za ATI, vec si ti igrach u njegovom timu. ako navijash za ATI, recimo, i ti ga OC-nesh, a pritom Nvidiju ne znash da ocujesh tako dobro - ATI ce zaista da "pretrchi" tih 5000 markova.

Pitaj Spacemaster-a da'l bi on ocovao AMD, isto dobro kolko zna da to radi sa Intelom, verujem da odgovor ne bi bio potvrdan.

te dodjosmo do arhitekture:

dobih na faksu da napishem seminarski o 8086, i zgranuo sam se. kao da su mi dali celu anatomiju i mikrobiologiju da nauchim za jedan dan. e, a to je proc iz 1970 i neke.

sobzirom da su od tog IBM deal-a te dve firme definitivno otishle razlichitim putevima, nije li logichno da, bez obzira shto su oba tabora pod x86 licencom, neshto definitivno radi drugachije kod jednih, nego kod drugih ? tu Mark-ovi gube smisao, a ulece fanboy-izam! :d :d

Poslednja izmena:
Zasto jednostavno nisi iskulirao coveka.

To nije bio covek nego fanboj :D
Znas kako kazu kad bi pametni popustali svetom bi vladale budale. Da je na forumu samo jedna "napaljena bud*la" koja se lozi na neki brend onda bi jos i mogao da je iskuliram kako kazes ali ovde ih ima gomila. Svaki dan kada odem na ovaj forum naletim na bar deset fanbojeva.

AMD i Intel fanbojeve naprimer kuliram vec vise od 3 godine bez ikakvih rezultata sve cekajuci kada ce konacno doci vreme kada ce se ispucati i prestati da pisu gluposti ali oni i dalje nastavljaju po starom. Isto vazi i za Nokia fanbojeve koji u svakoj petoj temi o mobilnim telefonima napisu neku tesku glupost tipa nokia je nokia, Nokia XXXX je bolja od telefona YYYY zato sto ga je proizvela Nokia ...

Neznam za vas ali ja vise volim da procitam normalan post tipa Nokija XXX je bolja od telefona YYYY zato sto ima bolju bateriju, prijem, ekran, .... nego komentar tipa Nokia je Nokia, kupi ga jer je Nokia, ili komentar za procesore tipa

Nepoznati mudrac sa foruma; je napisao(la):
Nikad necu kupiti intel makar bio 3 puta brzi

Ima li neko neku ideju kako treba razgovarati sa fanbojevima kako bi oni promenili svoje misljenje. Da li je na forumu nekad nekom poslo za rukom da ubedi nekog fanboja da je pogresio ? Da li ovde ima neki bivsi fanboj koji je svatio da je pogresio sto je nekad voleo odredjenu marku ili je ljubav prema brendu neizleciva ?

Sa ovim se maksimalno slazem Chinaski, ja sam recimo slab na Sony, pogotovo PS konzole (imam ps2, ps3 i psp :D), ali imam i sony fotoaparat, slusalice, mp3 plejer, cak i USB flash...(a ako bi me neko u pola noci probudio i pitao koji tv hocu, rekao bih braviu :D).
Ipak, za mojih 1700 i kusur postova ni jedan nije takav da sam nekom iskopao ochi kad je rekao da je shit. Isto tako klonim se chak i takvih diskusija, jer bi svaki poksuaj objektivnosti sveo na puku subjektivnost....

Najsmesnije mi je navlacenje oklopa od neke (najcesce) neispravne logike i kretanje u verbalni krstaski pohod, obicno tupim argumentima, na nevernike koji imaju nesto protiv "mog" brenda. Nije kao da je ikom stalo... samo izgleda retardirano nekom sa strane...

Poslednja izmena:
Kako smijesno izgleda ova tema.... kao da slusas skup veselih gastrabajtera... fa*en na cuzdaj moram workat, doce glavni boss from sydney...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno