Šta je novo?

kojim programom režete?

Kojim softverom spaljujete svoje diskove?

• Alcohol 120%

Glasovi: 46 10.9%
  • Nero 5

Glasovi: 23 5.5%
  • Nero 6

Glasovi: 369 87.6%
  • Easy CD Creator 4 / 5 / 6

Glasovi: 9 2.1%
  • Easy Media Creator 7

Glasovi: 9 2.1%
  • CloneCD / CloneDVD

Glasovi: 30 7.1%
  • Ashampoo Recording Suite

Glasovi: 4 1.0%
  • Stomp / Sonic RecordNOW

Glasovi: 2 0.5%
  • CDRWin

Glasovi: 3 0.7%
  • GNU command-line alate (mkisoft, cdrdao...)

Glasovi: 3 0.7%
  • Mogućnosti ugrađene u Windows XP

Glasovi: 6 1.4%
  • Nešto levo...

Glasovi: 20 4.8%

• Ukupno glasača
    421
nero 6 najopusteniji mada sto se karakteristika tiche za obichne cd ove dovoljan mi i onaj praistorijski :)

Easy 6 > dvd
Nero 6 > cdr

Ali cu uskoro morati da predjem na Easy 7, posto sam provalio da mi on "koci" (tacnije ne dozvoljava) rezanje 6x i 8x po 8x sertifikovanim DVD medijama, dok Nero daje sve opcije, ali ga iskusno izbegavam.

Ja sam presao sa easyja 6 na 7cu, jer 6ca izgleda ne prepoznaje ultra speed cdrw. :(

a zashto dosta ljudi koristi za rezanje DVD-a Easy? Shta on to tachno nudi bolje od Nero-a, ili shta to ne valja kod nero-a za rezanje dvd-a?

Imash vec gomilu threadova o tome, pa potrazi malo. Easy ima bolji kvalitet rezanja od nera, njegovi diskovi imaju manje gresaka. Naravno razlika nije velika, na dobrim rezacima / diskovima se ne primeto u praksi. Na losim diskovima se primeti itekako...

@ Geek
Pazi kada je moguce (ja doduse imam 2 CDRWa u kuci (oba high-speed)); a evo ja sam tek danas shvatio da mi Easy 6 ne pruza vece brzine od 4x. Mislio sam da je do firmware-a i mlatim se danima sa OmniPatchom, rucno editujem dozvoljene brzine za Verbatim, Ricoh, Prime 8+... i ne vredi. Poceo sam cak da sumnjam u hakovani fw... Upalim Nero danas slucajno (za proveru) i imam sta i da vidim... Znas vec koga cu da cimam... :d

Nero 6.3.0.2 mada mi nešto sporo radi i do jaja me nervira to :) tako da ću probati easy...ili probati neku novu verziju nera...ili se vratiti na 5icu. :)

Poslednja izmena:
Geek_master je napisao(la):
Imash vec gomilu threadova o tome, pa potrazi malo. Easy ima bolji kvalitet rezanja od nera, njegovi diskovi imaju manje gresaka. Naravno razlika nije velika, na dobrim rezacima / diskovima se ne primeto u praksi. Na losim diskovima se primeti itekako...

TACNO, ali istinito, sve sto sam rezao EASY-jem, koji mi jako nervura, je bila jako citljivo, i to su uglavnom bili neki RW discovi ili 150 sesija na obicnom, a sto se tice nera vratio sam se na 5510 jer 6xxx jako NERVIRA ruzan je
a kako stoje stvari preci cu na WinCD, koji jos i najbolje radi
:guitar:

meni kombinacija nero6.6.0.1 i alcohol120% odradjuje posao u svakom pogledu....

Cekam da ubace podrsku za Teac W552G u CDRWin, pa se vracam na njega :d

Ovaj tred pokazuje da je Opti VoonaMaster sto koristi Izi Kreator (iz Mjaujorka :D)

Ladno 102 coveka koriste nero, a samo 7 ljudi koristi easy... bruka :(
Sto je najgore, vec znam ko su tih 7 :)

Nero Reloaded iliti ver. 6.6.0.1 je najbolje za brzo sprzenje DVD-ova.
Skracen Lead-out itd.
Za CD-burning mozda postoje i bolji programi,ne znam.

Mene bas briga za statistiku, u Easyju postupak rezanja ide zaista "easy":

- Ubacis medij (CD, DVD - nebitno)
- Easy se automatski iskonfigurise u sekundi - ne razmisljas da li treba ISO/UDF/koji si tip medije ubacio/ili treba da selektujes (kao sto je situacija u Neru)
- Napravis kompilaciju, kliknes "burn" i ne preznojavas se da disk ne pukne u toku rezanja - te "pojave" koja je tipicna za Nero, narocito prve verzije 6.xxx jednostavno nema!
- podrzava vecinu fajlova (multimedija) za koje Nero trazi dodatne licence (cash)

Jel pricas o sedmici? Nije ni sestica losa, ali je po funkcionalnosti ko Nero Express (govorim o Creator Classicu i Disc Copieru)...

Mozebiti da je funkcionalnost nekome nedovoljna :) ali znam da mi u Easyju nije pukao ni jedan dvd od kako ga koristim, sto ne mogu tvrditi za Nero (ako te ne mrzi, idi na search, negde bese januar-februar mesec i procitaj kako sam "uspesno" przio Verbatime od 140-150 dinara... sa Nerom).

Danas je to u 6.x.y.z verzijama prevazidjeno, ali me i dalje iritira trenutak kada me doceka pocetni meni (vec prethodno ubacen medijum) gde treba izaberati stvaku "CD ili DVD". Zar Nero to ne moze automatski da prepozna i prema tome prilagodi skalu 700/4480 MB i izabere odgovarajuci mod? Drugo, ja i dan danas nisam sasvim siguran sta je od onih silnih modova najbolje koristiti kada rezem DVD. ISO format je nekako logican cim je postavljen na prvom mestu, ali tu je i UDF ili UDF/ISO (koji je default kod Easy-ja) - zbog cega onda nije i kod Nera (?) a pocetnicima to tek predstavlja problem. I tako treba da 'lupam glavu' pri svakom rezanju DVDa...

Nero Express ne bih da komentarisem...

Interesuje me, da li možda u easy-ju ili nekom drugom programu, može da se napravi queue lista diskova, znači npr. napravim listu sa nekim materijalom za 10 dvd-ova, odredim šta će na prvi, šta na drugi itd. i stavim da se reže, a računar kako završi sa jednim, tako izbaci isti dvd, ja ubacim drugi prazni, on reže drugi...Znači da ne moram da se cimam stalno nego unapred napravim i onda samo ubacujem prazne diskove, dok radim nešto drugo...Nisam baš najjasnije objasnio ali vot d hek.

andjelkoyu je napisao(la):
Mene bas briga za statistiku, u Easyju postupak rezanja ide zaista "easy":

a sta u neru je nesto kao tesko odraditi ili komplikovano ili sta to tako smara?
oduvek rezem iz nera i nikad nista nije puklo tako da te price mozda piju vodu samo ako se zuris da predjes na nove verzije software-a i nikako drugacije.
(koristi proverene stvari i pusti druge da se opeku ;))
Nero Express ne bih da komentarisem...

daj kometar mene zanima sta imas da kazes.
probao sam zbog jos nekih koji nece da ga komentarisu i na kraju nemam neko misljenje i ne kontam sta to tako ne valja :?:

Nemam nameru da se sa bilo kim raspravljam oko trivijalnih stvari tipa koji soft koristiti -najmanje sto zelim jeste da drugima solima pamet. Nemam ja zivaca kao neki memberi na forumu. Samo sam pokusao da argumentovano objasnim svoj izbor u prethodnim postovima iznad i nista vise - nisam generalizovao stvari posto tol'ko zatucan nisam.

Ako vec nisi procitao moja 2-3 posta iznad gde sam naveo neka zapazanja i ako ti to objasnjenje nije bilo dovoljno, vrati se 9-10 meseci unazad, uhodi moje zombi-postove i tamo potrazi odgovor. Ne volim da se ponavljam. Bar ne previse da ne bih postao dosadan.

A Nero seXpres ne komentarisem posto doticni i ne koristim. ;)

Rezime: Imam Nero 6.6.0.1, imam Easy 6 - koristim oba. Za razlicite stvari jer sam sada tako vec navikao i savrseno mi odgovara. Radi.

Ja sam progledao otkad sam stavio Easy-ja. Apsolutni sampion dvd rezanja ! Problem je sto ima dosta voona poput maxa koji su doskora rezali po 2, a nekad i 3 cda mesecno :d u eri dvdova pa neke stvari ne razumeju :)

Nero 6, Easy 7, Clone CD, i K3B :)

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Nemam nameru da se sa bilo kim raspravljam oko trivijalnih stvari tipa koji soft koristiti -najmanje sto zelim jeste da drugima solima pamet. Nemam ja zivaca kao neki memberi na forumu. Samo sam pokusao da argumentovano objasnim svoj izbor u prethodnim postovima iznad i nista vise - nisam generalizovao stvari posto tol'ko zatucan nisam.

Ako vec nisi procitao moja 2-3 posta iznad gde sam naveo neka zapazanja i ako ti to objasnjenje nije bilo dovoljno, vrati se 9-10 meseci unazad, uhodi moje zombi-postove i tamo potrazi odgovor. Ne volim da se ponavljam. Bar ne previse da ne bih postao dosadan.

A Nero seXpres ne komentarisem posto doticni i ne koristim. ;)

Rezime: Imam Nero 6.6.0.1, imam Easy 6 - koristim oba. Za razlicite stvari jer sam sada tako vec navikao i savrseno mi odgovara. Radi.

ma necu ni ja da se svadjam sa tobom i prepirem samo lepo reci da ti vise odgovara interfejs u Easy-u nego u Nero-u kao i optiplex-u i da razlike u narezanom nema i kraj (bug verzija se desi svakom tako da to ne moze da bude presudno u izboru). za nero express sam mislio da znas nesto sto ja ne pa reko da cujem misljenje i iskustvo...

@opti: ma u pravu si i verbatim je los medij :d
samo bi mogao da napises sta je to zbog cega si progledao mozda jos neko predje na easy-ja mada sumnjam.

Čudno da se Driver nije javio pošto ima velikoooo iskustvo sa rezanjem. :)

Ser_Zile je napisao(la):
ma necu ni ja da se svadjam sa tobom i prepirem samo lepo reci da ti vise odgovara interfejs u Easy-u nego u Nero-u kao i optiplex-u i da razlike u narezanom nema i kraj (bug verzija se desi svakom tako da to ne moze da bude presudno u izboru). za nero express sam mislio da znas nesto sto ja ne pa reko da cujem misljenje i iskustvo...

@opti: ma u pravu si i verbatim je los medij :d
samo bi mogao da napises sta je to zbog cega si progledao mozda jos neko predje na easy-ja mada sumnjam.

Ti jedino i mozes da se svadjas jer nista od toga nisi ni probao :d Progledao sam jer je za razne lose medije koji su u pocetku jedini bili dostupni za ~70 dinara (dok je Verbatim bio 140 dinara) Easy bio majka. Na istom pisacu sa istim firmverom Nero ili ne dopusti pisanje uopste ili napravi neku gresku na sredini zapisa i disk ode u djubre, dok je na Easy-ju sve bilo ok.
I nikad nisam tvrdio da je verbatim los vec samo da je neisplativ, sto je 80% vremena i bio.

Btw sto se mene tice niko ne mora da predje na easy-ja :) Meni je sasvim lepo. Ne shvatam zasto smatras da mi ovde propagiramo nesto.

P.S. da si pratio tredove na temu rezanja video bi da razlika u kvalitetu zapisa na diskovima koji su rezani iz Nera i Easyja postoji. Ona je izuzetno mala, i ne utice na citljivost dobrih diskova, ali postoji. Cak smo i slike kacili. No dobro, indijanci i sluze da upadnu tu i tamo u neki tred :d :D

Stvorenje je napisao(la):
Čudno da se Driver nije javio pošto ima velikoooo iskustvo sa rezanjem. :)

Covek je druga prica. Njemu treba program koji radi sa vise drajvova u isto vreme a za to je Nero, jer Easy to ne moze (to mu je jedna velika zamerka sto se mene tice)

OptiPlex je napisao(la):
Ti jedino i mozes da se svadjas jer nista od toga nisi ni probao :d Progledao sam jer je za razne lose medije koji su u pocetku jedini bili dostupni za ~70 dinara (dok je Verbatim bio 140 dinara) Easy bio majka. Na istom pisacu sa istim firmverom Nero ili ne dopusti pisanje uopste ili napravi neku gresku na sredini zapisa i disk ode u djubre, dok je na Easy-ju sve bilo ok.
I nikad nisam tvrdio da je verbatim los vec samo da je neisplativ, sto je 80% vremena i bio.

Btw sto se mene tice niko ne mora da predje na easy-ja :) Meni je sasvim lepo. Ne shvatam zasto smatras da mi ovde propagiramo nesto.

P.S. da si pratio tredove na temu rezanja video bi da razlika u kvalitetu zapisa na diskovima koji su rezani iz Nera i Easyja postoji. Ona je izuzetno mala, i ne utice na citljivost dobrih diskova, ali postoji. Cak smo i slike kacili. No dobro, indijanci i sluze da upadnu tu i tamo u neki tred :d :D

mozda i jesam indijanac ali mi nije palo na pamet da bilo koga vredjam nego samo kazem da sad sa ovim rezacima(108 i 3500) i ovim medijima nema razlike u rezanju, a ti si mnogo tvrdoglav i postovi su ti takvi kao da ti je neko iz verbatima pobio pola familije ili imas problem sa uvoznikom...
i pratio sam te stare topic-e i video sam probleme kojih je BILO.
i mislio sam da prolongiras nesto kvalitetno, a ne nesto samo da bi terao neki inat.
koristi sta hoces ali nije Nero za dzabe tolko popularan i opste priznat program ;)

I'm out :wave:

Ja mozda jesam tvrdoglav ali ti non stop upadas u rasprave bez ikakvog smisla, ili da kazes kako je verbatim keva ili kako "ne razumes nas malobrojne izgubljenike koji koristimo to i to" a da pritom nista od toga nisi ni probao...i sad ti kao ispadas pametan a mi smo ludi ? Ne, stvar je potpuno drugacija...

OptiPlex je napisao(la):
Ja mozda jesam tvrdoglav ali ti non stop upadas u rasprave bez ikakvog smisla, ili da kazes kako je verbatim keva ili kako "ne razumes nas malobrojne izgubljenike koji koristimo to i to" a da pritom nista od toga nisi ni probao...i sad ti kao ispadas pametan a mi smo ludi ? Ne, stvar je potpuno drugacija...

sto se tice verbatima tu mi stvarno nisi jasan ali dobro imas neku kalkulaciju koja ti odgovara...
a sto se tice ovih programa tu si u pravu i sad kad procitam ovo gore sto sam napisao vidim da nema veze sa onim sto sam hteo da kazem :trust:

ajde pozdrav i da nam taj verbatim sto pre pojeftini jer ovako se ne moze jos dugo :(

p.s.kolka je ta razlika kad se reze sa P108 8x na Rhodinm (TDK002) medijima?

Ser_Zile je napisao(la):
sto se tice verbatima tu mi stvarno nisi jasan ali dobro imas neku kalkulaciju koja ti odgovara...
a sto se tice ovih programa tu si u pravu i sad kad procitam ovo gore sto sam napisao vidim da nema veze sa onim sto sam hteo da kazem :trust:

ajde pozdrav i da nam taj verbatim sto pre pojeftini jer ovako se ne moze jos dugo :(

p.s.kolka je ta razlika kad se reze sa P108 8x na Rhodinm (TDK002) medijima?

Sad je deplasirano govoriti o toj razlici u ceni (mada opet, Primedisc 8x ima da se nadje za manje od 30 dinara) ali svojevremeno se dugo vremena verbatim drzao na ~100 dinara i apsolutno je bio neisplativ pored raznih drugih medija koji po kvalitetu zapisa nista losiji nisu (Ritek, Ricoh) a bili su i do duplo jeftiniji. O tome sam govorio kad sam pricao o neisplativosti. Da ne ulazim sad u Kprobe-ove scanove koji su u proseku davali bolji rezultat Riteku nego verbatimu, posto ionako ne bi verovao :d

Elem, sto se tdk diskova tice imao sam iskustvo samo sa TTG01 diskovima koji su odlicni ali ne i sa tim Rhodinm diskovima (s'obzirom da su falshirali ime Rhodium diskova od Taiyo Yudena mogu samo da pretpostavim da su neki krsh :) ) Inace ovaj TDK TTG01 je apsolutno uporediv sa verbatimom sto se kvaliteta zapisa tice. Malko je gori, ali to se vidi samo na scan-u a ne utice na citljivost diska. I u pakovanju od 100 komada ima 2-3 koji ce da puknu prilikom rezanja...

Vrh Dno