Šta je novo?

kojim programom režete?

Kojim softverom spaljujete svoje diskove?

• Alcohol 120%

Glasovi: 46 10.9%
  • Nero 5

Glasovi: 23 5.5%
  • Nero 6

Glasovi: 369 87.6%
  • Easy CD Creator 4 / 5 / 6

Glasovi: 9 2.1%
  • Easy Media Creator 7

Glasovi: 9 2.1%
  • CloneCD / CloneDVD

Glasovi: 30 7.1%
  • Ashampoo Recording Suite

Glasovi: 4 1.0%
  • Stomp / Sonic RecordNOW

Glasovi: 2 0.5%
  • CDRWin

Glasovi: 3 0.7%
  • GNU command-line alate (mkisoft, cdrdao...)

Glasovi: 3 0.7%
  • Mogućnosti ugrađene u Windows XP

Glasovi: 6 1.4%
  • Nešto levo...

Glasovi: 20 4.8%

• Ukupno glasača
    421
playahater je napisao(la):
isto takodje :-devil-:

Nego .. oce li Alcohol konachno da krene da reze sve zivo ili samo image ???
Neka ostane kako je sada.

okmijun je napisao(la):
a isto to mi se cini i za Easy, da je bolje citljivost nego kod nera

Naravno, nero je socijala, losije reze i dvdove i cdove. Ne mnogo losije, uglavnom je to neprimetno, ali losije.

Poslednja izmena od urednika:
Geek_master je napisao(la):
losije reze...Ne mnogo losije...ali losije.

Ne kaze se losije nego gore

Poslednja izmena:
Razliku izmedju programa nisam provalio, bez obzira o kojim medijama je rech, neko se ovde opasno tripuje ili lozi na neke tekstove sa neta...I to ne pricham za PC, nego za PS2 gde se svaka oscilacija u kvalitetu snimljenog diska primecuje...
Shto se tiche Easyja, probao sam sedmicu i ne radi ;) Prska mi posle nekoliko minuta samo otvoren program...Nero je ono shto se zove stabilnost i brzina/lako korishcenje, a alcohol sluzi samo u specijalnim uslovima kada je potrebna 100% tachna kopija u image...User interface mu je verovatno najgori u istoriji...

Nego, imam jedno pitanje...Kako da cue/bin CD image snimim na DVD ? Da li postoji neki konverter, ili je samo potrebno neshto promeniti u cue fajlu ? Pretpostavljam da moze konverzija u ISO, pa na DVD, ali me interesuje da li ima brzi nachin....

Ako je CD image Mode1 ili Mode2 Form1 (otvoris CUE u tekst editoru pa pogledas da li pise 2048), onda bi trebalo da moze direktno. Ako je sirov zapis (2352), onda mora konverzija, recimo sa UltraISO-om, Tools > Convert.

Poslednja izmena:
Ja sam probao dal moze, i stalno mi trazi da ubacim CD...Verovatno je sve 2352 onda..
Ne gine mi convert u ISO...

update: evo sad sam probao, i od 3 komada ne radi ni jedan (u pitanju su igre za ps2)....

Poslednja izmena:
Naravno, nero je socijala, losije reze i dvdove i cdove. Ne mnogo losije, uglavnom je to neprimetno, ali losije.

pa sad....taman toliko losije da ako je rezac losiji i cd los
e onda mu zaprzi corbu
ovo sam stvarno licno primetio i dugo mi je trebalo i da prihvatim ("kakve veze ima cime je rezano")

filipenko je napisao(la):

Nije sija nego vrat, i vidim da si pismen kao i fudbaleri koji su ti ocigledan uzor :D

driver je napisao(la):
Razliku izmedju programa nisam provalio, bez obzira o kojim medijama je rech, neko se ovde opasno tripuje ili lozi na neke tekstove sa neta...I to ne pricham za PC, nego za PS2 gde se svaka oscilacija u kvalitetu snimljenog diska primecuje...

Koga interesuje kako cita kanta, na tom krshu dobro ista radi.

driver je napisao(la):
Shto se tiche Easyja, probao sam sedmicu i ne radi ;) Prska mi posle nekoliko minuta samo otvoren program...Nero je ono shto se zove stabilnost i brzina/lako korishcenje,

Zovi nekog ko ume da ti to lepo instalira i casti ga pivom, pa uzivaj :)

driver je napisao(la):
a alcohol sluzi samo u specijalnim uslovima kada je potrebna 100% tachna kopija u image...User interface mu je verovatno najgori u istoriji...

Pa da, znatno je komplikovaniji nego ucitavanje igrica u kanti :D

BTW, ako se neko oseti prozvanim zbog ovog posta, ili ga pogresno shvate ljudi koji su operisani od humora a ima ih mnogo na forumu :) reci cu samo da je ovaj post 100% neozbiljan i tu je samo kao sala :)

okmijun je napisao(la):
pa sad....taman toliko losije da ako je rezac losiji i cd los
e onda mu zaprzi corbu
ovo sam stvarno licno primetio i dugo mi je trebalo i da prihvatim ("kakve veze ima cime je rezano")

Upravo tako, u pocetku dvd ere kod nas bilo je dosta losih medija, koje smo kupovali zbog cene, i na osrednjim rezacima se lepo videla razlika... neki diskovi sa nerom uopste nisu bili citljivi na nekom mestu, ili su pravili probleme, dok su sa easyjem gotovo svi bili ok.

Takodje sam pravio testove za cdove kod kojih sam skenirao C1 i C2, i ima ih vise kad se reze easyjem. E sad razlika je mala i naravno neprimetna u praksi jer je tehnologija bila savladana i svi diskovi su bili super citljivi.

filipenko je napisao(la):

E kada bi jos malko objasnili na chemu temeljite ovaj zakljucahk bilo bi mnogo bolje.

I ne reze gore nego odozdo.. To mozda oni koji rezu odmah dvostrane dvdjove:D

Ali pazi prihvatam samo argumentovano objasnjenje. Glavni problem je shto sam uredjaj reze.. a software vam daje interfejs..
A vi me opovrgnite ako smete:D

zilet je napisao(la):
Ali pazi prihvatam samo argumentovano objasnjenje. Glavni problem je shto sam uredjaj reze.. a software vam daje interfejs..
A vi me opovrgnite ako smete:D

Pazi... nije softver samo interfejs. On ipak treba da baca neki konstantan stream rezacu, i da nonstop koristi odredjene instrukcije rezaca.

driver je napisao(la):
nije softver samo interfejs

Kod doticnog tipa sve puca i ne radi nikako. Ja sve lepo podesim a on zezne ponovo.
Pazi kakav je nero:

Prilozi

• Nero_New_Look.jpg
    Nero_New_Look.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 124
Pazi... nije softver samo interfejs. On ipak treba da baca neki konstantan stream rezacu, i da nonstop koristi odredjene instrukcije rezaca.

Obzirom da postoji propisani standard snimanja na sve optičke medie svaki software radi istu stvar. E sad ono što može da bude različito je to što je kao kod MSI-a moglo da se recka tako da se kao ispiše neki tekst po disku ali ništa više. Razni softveri pružaju drugačiji pristup korisnicima i drugačiji interfejs. DLL-ova za rezanje možeš da skineš džabe koliko hoćeš. Inače ne mogu ja da napišem sad softver koji će na 4x disku da nareže to na 12x i da to bude čitljivo.

Burn at once(za pravljenje image-a cd-ova i dvd-ova-razbija vecinu zastita kao i alcohol)+CD Burner XP Pro(radi i sa rezacima povezanim preko usb-a)+DeepBurner=Odlicna i to free kombinacija.

zilet je napisao(la):
Obzirom da postoji propisani standard snimanja na sve optičke medie svaki software radi istu stvar. E sad ono što može da bude različito je to što je kao kod MSI-a moglo da se recka tako da se kao ispiše neki tekst po disku ali ništa više. Razni softveri pružaju drugačiji pristup korisnicima i drugačiji interfejs. DLL-ova za rezanje možeš da skineš džabe koliko hoćeš. Inače ne mogu ja da napišem sad softver koji će na 4x disku da nareže to na 12x i da to bude čitljivo.

Kao prvo sta si ti ono gore mene kvotovao ? Ja kazem Geeku da se ne kaze i ne pise losije nego gore, gramaticka opservacija, a ti to shvatas kao rezanje na "gore", po gornjoj povrsini diska ?? :) Interesantno :d

Elem, ja se potpuno slazem sa tobom kako bi to trebalo da radi, ali svi diskovi koje smo uporedo rezali u Easyju i u Neru su uvek davali blagu prednost Easyju. To je gotovo neosetno i na dobrom mediju ne utice ama bas na nista, ali u pocetku rezanja dvdova kad su bili krsh diskovi to se bas osecalo. Slicna prica je i sa cdovima, pogotovo sad kad im je kvalitet sve gori. Pasteli rezani iz Nera imaju ocajnih prvih 50mb na svakom skenu, kod Easyja se to ne desava

Probavali smo i sa sesticom i sa sedmicom, ako se ja dobro secam

I da se razjasnimo ne radi se o necitljivim diskovima vec o blagoj, ali non-stop prisutnoj razlici u skenovima...

Thunderdome je napisao(la):
Kod doticnog tipa sve puca i ne radi nikako. Ja sve lepo podesim a on zezne ponovo.
Pazi kakav je nero:

Ochigledno imash neku od krsh verzija...Meni se ovo u 6.6.0.0 josh nije desilo, koristim ga otkad se pojavio...

Koga interesuje kako cita kanta, na tom krshu dobro ista radi.

E, kanta ti u gatjama :) Ae prvo malo informacije po netu i to, pa se javi ovde kada nauchish zashto "kanta" chita loshe...I druga stvar, zar losh "chitach" nije najbolji moguci test medija, rezacha, progama za rezanje ? :) A da, ti si geek, nisi josh sa knjige presho na praksu ;)

Koliko ja znam, u Xbox moze da se ugradjuje DVD-ROM po izboru...
A mozda moze i DVD RW, pa da se reze preko odgovarajucih programa...

Svako svoju verziju Nera za trku imade

driver je napisao(la):
Ochigledno imash neku od krsh verzija...Meni se ovo u 6.6.0.0 josh nije desilo, koristim ga otkad se pojavio...

Nije problem u Nero-u (ver. 6.6.0.3) vec u masini koja je smece! Matsonic i sl.

Nero 6.6.0.3 i DiscJuggler Pro 4.50.1179 (Pioneer DVR-107D)

Koristim Nero 6 Ultra Edition (6.6.0.8.a)...
ZoNi je napisao(la):
...a cesto koristim i "XP burn engine" :)
I mogu da ti kažem da je taj engine vrlo brz! ;)

Nero 6.6.x.x UE, K3B naravno

ONES, the one and only :smoke:

i sad vi meni recite na kraju oni falsh rodium tj rodiuhm diskovi ili kako vec, jel ih bolje rezati u easyju ili u neru ?

I recite mi jos nesto: CD-RW sa audio zapisom (znaci CD audio) rezan sa novijim nero programima (6.x.x.x.x.x.x.x.x.x) nece da svira u kolima, a pre je svirao (sa nerom 5.x.x.x.) jel ima neka fora i sa time ?!

Nazad
Vrh Dno