Поздрав свима,
Дошао сам на ову тему са намером да сам пронађем у постојећим постовима шта ми је потребно, међутим што сам више читао, више не знам шта да купим.
Питање око ког ми је потребна помоћ је, избор рутера. Имам суперновин 3у1 technicolor TC7200.20, и решио сам да мало побољшам кућну мрежу бољим рутером, па ме интересује :
1. Ако сам добро разумео, за само побољшање, без икаквих "напредних" опција (можда VPN) више него довољно је: TP-Link Archer AX23 или Mi Ruter AX3200 или нешто треће (молим за препоруку)
2. Колико је AX55/AX53 бољи од горе наведених, и да ли доплатити за њега ? Ако вреди доплатити, који од ова 2, негде сам нашао да је AX55 бољи али да је AX53 новији уређај.
3. Када на вашу препоруку стигне нови рутер, потребно је ланом повезати га са technicolor-om и подесити бежичну мрежу, или је потребно још нешто ?
Напоменуо бих да бих узео са WiFi6 стандардом због брзине, јер се кроз 1 зид (ситнa циглa) игра Dota и CS (на том компу је fenvi картица).
Кућа је приземна цца 100м2, али рачунам да када technicolor то покрива, покриваће и нови без проблема.
Хвала унапред.