Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daljinac najbolje da dokupiš Wechip w1. To je najbolji ATV daljinac. Ili možda MX3 ako ti trebaju klasični dugmići i prečice.

Nema hdmi 2.1 za te pare. 120hz panela ima ali hdmi 2.1 je još uvek retkost.

Poslednja izmena:
To je prava stvar, 65ica OLED za ove sa budžetom ili RU8002 po meni sledeća opcija za ove sa nižim. Koliko je izašao B9? Jedina zamerka je nemanje 5 godina garancije ali bože moj zažmureo bih [emoji4]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Neka je sa srecom!
I napisi malo iskustvo sa B9.
To ce najverovatnije biti i moj izbor samo 55".

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Hoću, ali...
To je prava stvar, 65ica OLED za ove sa budžetom ili RU8002 po meni sledeća opcija za ove sa nižim. Koliko je izašao B9? Jedina zamerka je nemanje 5 godina garancije ali bože moj zažmureo bih [emoji4]

... tek za 15ak dana.

Neka kompezacija, oko 200k bruto.

Hm, ja mislim da svi modeli za 2020tu imaju 5 godina.

Ovo je SLA verzija. Malo se razlikuje se od PLA koji je bio prošle godone.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Evo još jedan da se uključi u kupovinu tv-a…:)
Osnovno: veličima 65“ ili 75“, budžet 160k din(ili malo više)
Upotreba: kablovska (EON uredjaj) i pre svega, 4k filmovi (preko Xbox One S) kvlitetniji (remux), i igrice (pošto će biti tu konzola, ali zanemarivo u odnosu na filmove).
Moji trenutni utisci:
Oko 75“ ima manje dilema, pošto je i izbor manji :)
1. Sony KD75XG8096BAEP (160k din)
2. Pa i nisam našao nešto zanimljivo…

Kod 65“ je mnogo veći izbor:
1. Samsung QE65Q60TAUXXH (150k din)
2. Sony KD65XG8505BAEP (143k din) bolji od xg80?
3. Sony KD65XF9005BAEP (150k) model za 2018 valjda, ali kvalitetniji od xg80 i xg 85?
4. Samsung UE65RU8002UXXH (110k din) cena/kvalitet OK?
5. predlozi…

Ovaj RU8002 za tu cenu čini mi se da je najbolja opcija, ali nisam siguran u dostupnost, iako kažu da ima na stanju….

Predlozi, sugestije?

Evo još jedan da se uključi u kupovinu tv-a…:)
Osnovno: veličima 65“ ili 75“, budžet 160k din(ili malo više)
Upotreba: kablovska (EON uredjaj) i pre svega, 4k filmovi (preko Xbox One S) kvlitetniji (remux), i igrice (pošto će biti tu konzola, ali zanemarivo u odnosu na filmove).
Moji trenutni utisci:
Oko 75“ ima manje dilema, pošto je i izbor manji :)
1. Sony KD75XG8096BAEP (160k din)
2. Pa i nisam našao nešto zanimljivo…

Kod 65“ je mnogo veći izbor:
1. Samsung QE65Q60TAUXXH (150k din)
2. Sony KD65XG8505BAEP (143k din) bolji od xg80?
3. Sony KD65XF9005BAEP (150k) model za 2018 valjda, ali kvalitetniji od xg80 i xg 85?
4. Samsung UE65RU8002UXXH (110k din) cena/kvalitet OK?
5. predlozi…

Ovaj RU8002 za tu cenu čini mi se da je najbolja opcija, ali nisam siguran u dostupnost, iako kažu da ima na stanju….

Predlozi, sugestije?

65XF90, najbolji od svih nabrojanih modela, jedino ako bas zelis 75-cu onda XG80 za 160k, ali iskreno pre bih isao na manji, a dosta bolji TV.
Najbolji za HDR u tom cenovnom rangu, i ima najvecu svetlinu (1000niti), i sada ga Sony zvanicno reklamira kao TV stvoren za Playstation tj sve svoje televizore sa FALD osvetljenjem, X1 procesororm i Triluminos display tehnologijom.

A sto se tice gore posta cudno da nije bio svetliji od LG-a ili Samsunga, pogotovo u mracnoj prostoriji jer taj TV vazi za najsvetlije na trzistu, samo Samsung iz Q90 serije moze jace da osvetli i Sony iz XH/XG95 serije, sto se tice daljinskog slazem se da nije na nivou korejaca, a izrada rama je aluminijum tj nije plastika, telo jeste, ali ram nije, i ako je uleteo OLED to je svakako bolji izbor, ipak je B9 trenutno best buy tv na trzistu premium televizora i neka te lepo sluzi!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hm, ja mislim da svi modeli za 2020tu imaju 5 godina.

Ovo je SLA verzija. Malo se razlikuje se od PLA koji je bio prošle godone.
B9 je model za 2019. godinu, nevezano za verzije. al' neka te dobro služi :)

@bbK1ng
Cudno mi to za taj Sony da ti je bio prigusen. Ili je neko ceprkao podesavanja ili je defektan. Ja imam 55XF9005 i TV je nekada tesko gledati uvece koliko je svetao. Dnevna mi je sva u prozorima i okrenuta ka jugu i savrsen je za tako svetao prostor.
Sto se ostalih zamerki tice, rekao bih da si za daljinac u pravu, mega smece, stalno mi se desava da pritisnem pogresno dugme, bukvalno je iz proslog veka. Sistem radi dosta dobro uz poslednji update, cak i HBO go traljavi.

Radio dve godine u radnji u Vivid modu slike, pretpostavljam. To objašnjava zašto je taman, otišle diode od rada dve godine na 100% osvetljenja. Samo gledaj kakva je crvena, ako nije saturisana na 30-40% osvetljenja otišle su diode dobrim delom. Koliko god su prednosti donele diode kao zamena neonki toliko su i skratile vek trajanja televizora. Mislim da mi što smo kupili LED/OLED televizore možemo da zaboravimo na nekadašnju praksu da TV radi i posle deset godina.

Nemojte se ljudi prevariti kao ja, domaće radnje uvaljuju najstrašnije ovih dana. Prodaju izložbenu robu na akcijama.

Čitajte malo teme o pravima kupaca, izgleda da je u Tehnomaniji jako teško ovih dana ostvariti garanciju pa i to imajte u vidu.

Nemojte se ljudi prevariti kao ja, domaće radnje uvaljuju najstrašnije ovih dana. Prodaju izložbenu robu na akcijama.
Čitajte malo teme o pravima kupaca, izgleda da je u Tehnomaniji jako teško ovih dana ostvariti garanciju pa i to imajte u vidu.

Šta onda raditi?
Da li su Madjari sigurnija opcija, bar po pitanju korištenih kao novih ?
Madjari i garancija - kakva je trenutna situacija za Lg, Samsung i Sony?

Šta onda raditi?
Da li su Madjari sigurnija opcija, bar po pitanju korištenih kao novih ?
Madjari i garancija - kakva je trenutna situacija za Lg, Samsung i Sony?

Upaliti moždane vijuge. Ako u domaćoj radnji vidiš high-end TV kome je odjednom pala cena 50k din onda je to skoro sigurno model koji treba izbegavati jer je korišćen u radnji.
Ogromni popusti su nerealni. Ko želi može naravno da kupi takav TV ali onda mora da zna šta kupuje, i ako je sa tim saglasan, nema frke.

Što se tiče ostalih TV-a, nije nikakav problem uzeti u domaćoj radnji. Ja bih uvek uzeo kod nas nego od "mađara". Nikad se ne zna kad će lik sa 1000+ pozitivnih ocena na KP-u odlučiti da prestane da se bavi tim poslom, i onda šta sa TV-om ako se pokvari a još je u garantnom roku?

Ali, svako ima pravo da odluči kako će sa svojim novcem i koliko mu je vredan rizik.

Sve je to lepo dok sediš i gledaš frontalno, odeš malo pod ugao i sve to, zbog čega se neko baš i opredelio za taj TV, pada u vodu...
Meni LG savršeno odgovara, od softvera, okruženja, svega...i spreman sam na kompromis-sve što nudi na uštrb lošije crne.
Jednom će valjda i taj OLED, ali kompromisa će uvek biti.

Ima rešenja i za taj problem ali je trenutno rezervisano za za premijum LED televozore. Samsung je napravio neki filter koji ide preko panela koji malo smanji nativni kontrast (sa 6000 na 4000 recimo) ali zato nudi bolje uglove od IPS ekrana. To ima Q80R i Q90R serija iz 2019. Problem sa tim rešenjem je što kada prikačiš TV na PC to kvari oštrinu, čak mislim da ne funkcioniše u game/pc modu. Kontrast podigne local dimming, ako je kvalitetno rešen. Biće to još bolje kada više proizvođača izbaci MiniLED televizore.

Cao svima,

crkao stari, pa spremam kupovinu novog tv. Ne bi se previse trošio, a operater nudi, dosta povoljno jvc 50va3000.
Sta mislite o njemu? Ako nije za trhovati sta da uzmem, nesto bi najradije neki android, pa dal Sony ili?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Philips 58PUS7304/12
Preko madjara 540e
Da li neko ima iskustva sa ovim tv-om? Utisci?

Jel ima nesta bolje od toga za taj novac, eventualno do 600e, preko madjara...?

Ne, 1500E ili 180.000 din. Ja nisam video oled za te pare.
Ja videh cenu od 220k za ovaj nanocell.
180k je u kojoj prodavnici?

Kako god, ako ne zapinje, možda se isplati malo sačekati, par meseci jer će im cena sigurno padati, kao i svake godine.

Sto se tice oleda, b9 je oko 250k. Ne znam koliko traže madjari.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno