@ Envoy
To što ti tražiš jednostavno ''košta''. Zato, u okviru tog budžeta, jednostavno mora da se napravi neki kompromis.
Philips ima brat starije modele i imaju slicne probleme kao ovaj Sharp, bagovit softver do bola.
Ne znam kakvi su ti stariji modeli (očigledno imaju problem sa bagovitim sw) ali 50PUS6704/12 se iznenađujuće dobro pokazao i na polju softvera. Sam interfejs je daleko od savršenog, čipset je relativno slab pa pri malo zahtevnijoj upotrebi ume da zalaguje (npr. gledanje 4K ''HDR'' YT pa podešavanje prikaza) ali je sama stabilnost softvera za svaku pohvalu. Ništa gore od veoma bagovitog krš softvera, ma koji uređaj da je u pitanju. Kretanje kroz meni i podešavanja zahtevaju malo učenja ali kada se jednom podesi to je to i TV radi skroz pouzdano stabilno, zvučnici su upotrebljivi (posebno za prelazni period, dok se TV ne poveže na bolje zvučnike), VA panel sasvim dobar za tu klasu i cenu (malo bolji od B7500 Hisense, uniformnost panela iznenađujuće dobra) tako da je na kraju, uz Ambilight, baš dobar za gledanje YT, dokumentaraca i filmova u zamračenoj sobi. VA panel sam po sebi nudi dobar kontrast a uz Ambilight stvara se iluzija još višeg i boljeg kontrasta (vrh za gledanje filmova na tankom budžetu za TV ali uz napomenu da su uglovi gledanja ograničeni). Daljinski je socijala ali ispunjava osnovne dužnosti.
Ne znam kakva je 55'' verzija (IPS) ali kapiram da se svodi na razlike VA vs IPS i da zadržava kvalitete manje 50-ice sa VA panelom.
Ne bih da zvučim kao neki Philips Dakula :d ali za 53k ili 60k din mislim da su ova dva modela dosta dobra kupovina, pre svega zbog pouzdanosti i tih nekih osnovnih kvaliteta koje moraju da ispune (da se ne bi vodili kao krš TV, kao Sharp koje sam probao, nažalost) a Ambilight i 2+3 god. garancija su bonus. To da li će neko da izabere 50-55'' Samsung, LG, Hisense ili Philips za 50-60k din, to je subjektivno i najbolje je pre kupovine videti TV uživo. Bitno je izbeći krševe sa lošim panelima, problematičnom kontrolom kvaliteta i bagovitim softverom, i to je to u okviru ovog budžeta.