Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I taj Samsung i LG se uklapaju po ceni, tu je i taj nesto jeftiniji Philips. Primetih u ponudi i Philips model iz 2018. godine, 65PUS8503/12. Nesto je iznad 1000eur, IPS 10bit panel, Ambilight, 100Hz, 5 godina garancije. Kako mi Smart nije toliko bitan, mozda bi se i ovo isplatilo uzeti.

Pozdrav svima! Koji biste TV preporučili od dva navedena: Hisense 55u7b ili LG 55SM8200pla?

Naravno, ako mislite da postoji bolji neki bolji TV od 55 inča u navedenom cenovnom rangu (500e-560e), svaka preporuka je dobrodošla.

Hvala!

Za Smart uzmeš Mi Box S koji radi bolje i brže od bilo kog Smart TV. Jedino što imaš još jedan daljinski, koga to nervira.
Odakle ova pausalna izjava?
Po cemu je brzi od svakog Smart TV-a, koji krsteni tv si ti to testirao i uporedio, pa znas?

Neko je rekao da R8 ne vredi 20k dinara vise od Philipsa...ne vredi, vredi 30-40k vise lagano ;)
Ali dobro, neko skonta vremenom, nekoga ne zanima, neko namerno nece da skonta. Ima nas raznih :)

Dodatno, rekao sam, za gaming bilo koje vrste, samo Samsung i LG, najaktivniji su na tom polju.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hisense 55 U8B verovatno

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Za Smart uzmeš Mi Box S koji radi bolje i brže od bilo kog Smart TV. Jedino što imaš još jedan daljinski, koga to nervira.

Imam EON box i dva racunara (jedan samo za HTPC, drugi za gejming), plus ce biti i neka next-gen konzola naredne godine. Smart mi je prakticno nebitna funkcionalnost, primarno je ipak kvalitet slike. Zato mi je zapao za oko ovaj "stariji" Philips, koji je u 2018. godini imao kao modeli iz nize klase iz prosle (mogucnosti, procesor i slicno), ali uz pravi 10bit panel i 120Hz osvezavanje. Mozda prosetam da ga vidim uzivo, kao i LG-ja.

Sta je najjeftinije za ps5, da ima 120hz, hdmi 2.1 i da ima minimum 48 incha a da je relativno ok?

Sony XH90, jos se ne zna cena na nasem trzistu ali taj tv bi trebao da bude Sony-ev best buy za gaming, uz update firmware-a imace podrsku za sve HDMI 2.1 feature-e, izbacio je digital trends kratki review, ali svi cekaju rtings, ali TV obecava direktan nasledik XF90 modela sa brzim cipom za Android i HDMI 2.1..

I btw probao sam Android na novim XH modelima, radi mnogooo brze nego na starijim modelima, dobar je odziv na komande i fluidan je rad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi ajd da i ja pitam treba mi tv od 55 inča, pošto bi se gledalo iz ugla vise me zanima ips panel, sta je nabolje u rasponu od 60-70k rsd? Vidim da se ovde pominje LGum7450, dajte jos neki predlog. Koristio bih ga za kodi(filmovi i serije) hbo go, netfilx i Telekom iptv(retko)...

Pa od IPS panela tesko da ima bolje od LG-a.. Za nekih 670e imas i 55SM8200, koji je bolji tv od 55UM7450..

Edit: procitao sam od 600-700e...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Imam dosta hdmi na hdmi kablova iz firme, svi su stigli sa Samsung monitorima, ali se ne koriste, pa sam drpio jedan za kući, za novi tv. E sad, pitanje da li je dovoljno dobar ovaj hdmi kabl - BN39-01583B?

Nije lepo da kradeš, Tikalo !

što se kablova tiče, svi su isti, jer je digitalna veza. važno je eventualno da budu v1.4 ili viša revizija, ako su ti potrebne neke specijalne funkcije , ARC, 4k60 podrška, itd, etc...

Haha, pa šta ću, ja i nabavljam, to su ostali od na desetine LED 28" U28E590D Ultra HD monitora, pa reko da iskoristim. :)

Hvala svakako, i majstor mi je pomogao da uzmem za reprodukciju sa kompa neki 2.0 kabl, jer je ovaj verovatno 1.4, koji je dovoljan za D3 box.

ako su išli uz uhd monitore, gotovo sigurno su 2.0 , bodi i ako pita policija, mene ne poznaješ

Ljudi zna li neko da li se NU8000 prodaje bilo gde i dalje? Prekopao samo ceo KP i nema nijednog modela. Nema ni niceg slicnog njemu jer bi on trebalo da je blizu Q70R kojih isto nema puno i svi su preko 850€.

Q70R i NU8000 nemaju nikakve veze.
Q70R je D-LED full array, a NU8000 edge, sto znaci i da im je local dimming nebo i zemlja. za NU8000 je bilo bukvalno bolje da mu nisu ni implementirali local dimming.

najslicnije sto ima je RU8000, koji je od NU slabiji samo za peak brightness, odnosno HDR performanse (i to ne za mnogo). gotovo irelevantno ako gledas tv u jako osvetljenoj sobi, oba su daleko od true HDR-a za koji mora da se i plati dosta vise.
mnogo je veca razlika u ceni i to u korist RU (izmedju 200 i 300 evra, sto je prakticno oko 40% cene RU-a). dugo sam istrazivao i verovatno je najoptimalnija kupovina za one koji hoce markirani VA panel sa 120 hz (sto znaci i da TV mora da bude minimum 55 inca).

evo ti poredjenje, koje po meni can i nije pravedno.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-nu8000-vs-samsung-ru8000/586/784
gotovo isto. NU ima "boostovan" skor odnosno bolju ocenu za filmove jer ima local dimming, koji gotovo nista i ne postize. RU ima bolji kontrast cak i kada se uproedi sa NU sa ukljucenim LD.
stoji da NU ima nesto bolji HDR prikaz, ali ko sto rekoh - i dalje je bazicni.

e sad, losije vesti... srecno u nalazenju RU-a. ja sam ga jeeeeedva nasao pre mesec dana, 80k za 55". mislim da je bio i poslednji (navodno) neizlozbeni komad u srbiji u zvanivnoj radnji. niko od 15-ak najbolje ocenjenih madjara koje sam kontaktirao ga nema i nece ga nabavljati, niti moze.
skoro da mozes da ga zaboravis, a NU 100% mozes da zaboravis (ko sto ti rece i maxy). trazio sam ga koliko i RU (dok jos nisam kapirao da je dosta skuplji).

takodje, problem je sto deluje da televizori neopravdano poskupljuju. dobijas svake godine nesto slabiji tv za nesto vise para. npr. ako od ovogodisnjih modela hoces nesto kao sto je RU8000, da ima 120 Hz, to ti je tek Q70T, koji je trenutno skoro duplo skuplji. jeste bolji po nekoliko osnova, ali ama bas nista drasticno. tuga.

eventualno mozes Q60R da potrazis. on je isto sto i RU8000, samo sa slabijom uniformnoscu crne (zbog cega ga ja nisam hteo) i skuplji je oko 100 evra. ali ima i trunku bolji birghtness od RU. akd razmislim, Q60R je slican NU8000 koliko i RU. :)

a hisense TV-i kod nas i u americi nebo i zemlja. ameri za duplo manje para mogu da kupe mnogo bolji hisense tv. dzukacki.
jedino se nadam da TLC moze da uradi nesto u skorijoj buducnosti, ali pitanje je...

Poslednja izmena:
Pozdrav, zaintrigirali ste me sa ovim LG Oled B9 tvom, s obzirom da je moj Samsung mesec dana nakon izlaska iz garancije počeo da dobija plave fleke po ekranu odlučio sam da ga zamenim pa reko da vas pitam da li znate gde uživo mogu da pogledam ovog Lg-a?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Nema potrebe da se puno gleda, pisano već dosta o tom modelu, ako je rešeno da se kupi OLED pitanje je samo da li LG B9 ili LG C9(nije velika razlika u ceni).

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Nijedan iole dobar budzetni model ne postoji ovde, Hisense, TCL i Vizio ili ih nema il su neuporedivo gori od americkih. Maltene sam se dogovorio s covekom na KP pre nedelju dve za 49xg9005 (koji je slican sa x900f) za 640e, sad je poskupo kod svih na 700e i preko. To je bio bukvalno jedini model koji vredi za tu cenu, mada me i za njega plasi blooming jer ne mogu da ga proverim uzivo nigde a sve slike koje sam video izgledaju dosta lose.

Izbegavam celu RU seriju jer bas lose deluju po svim stavkama. Imao sam NU7100 do skoro i cak je i RU8000 jedva bolji u par kategorija ako izostavis freesync, jer mi je 55 inca preveliko za sobu trenutno. Cak ima i gori crni uniformitet od mog starog a ni on nije bio sjajan tu. Trazio sam NU8000 jer mi treba svetliji model od starog posto su HDR filmovi i sadrzaj bili previse mracni za gledanje. Znam da za dobar HDR treba local dimming ali dobar dimming nema ispod 1000e, tako da trazim svetliji panel da bude bar gledivo.

Sad Q60R i Q60T deluju za nijansu bolje i imaju odlican kontrast i navodno boje, ali oba imaju bitne falinke. 60R ima dosta losu uniformnost a 60T nizak odziv i verovatno ghosting kao i moj 7100. Za bolji Q70 treba oko 250-300e vise plus sto ih nema ni jedan prodavac kod kog sam proveravao. Stvarno su nikakve opcije kod nas za svaku pristojnu kupovinu ispod 1000e cak i za manje dijagonale, a ne mogu ni jedan od ovih TV-ova da vidim u radnju jer su svugde izlozeni samo Tesla, LG, i jeftiniji Samsung modeli...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno