Za 4k više 7450 sa magicnim. Meni je to top.
Ne uzimaj tu seriju uzmi ru seriju od prosle godine ako bas mora samsung .Kako plasticno da objasnim.... Tu 8002 =Ru7172 .Tu je za jednu klasu ispod ru sto se tice kvaliteta panela....Kupio neko novi 2020 Samsung UExxTU7000 model
Bas su povoljni kod dilera sa severa
Sta znaci sto krijes gde si kupio i koliko si platio?
Napisi da i drugi vide pa da ne bacaju pare.
Jel moze preporuka za 55" tv do nekih 65 000? Uglavnom za kablovsku ce sluziti.
EDIT: Aj malo da uprostim. Jel bolje ici na HiSense h55u7b ili ovo:
https://www.emmi.rs/tv-audio-foto-v...mart-led-sony-kd55xg7077saep-4k-ultra-hd.html
Posle dugo proučavanja, ali nažalost bez prilike da lično pogledam, izbor TV-a od 65" u rangu ~1.300€ mi se sveo na 2 modela:
1. Samsung QE65Q82R
2. Sony KD-65XG9505
Iskreno, Sony mi je zbog prethodnih iskustava bio favorit, ali mi smeta što do 75" nije implementriran X Wide Angle, dok je Samsung implementirao Ultra Wide Angle (drugo ime za istu tehnologiju) što je meni bitno.
Na papiru, Sony bolje odrađuje motion i SD interpolaciju, dok Samsung nudi bolji kontrast, refleksiju, black uniformity, kao i local diming. Tu je i Freesync i VRR kome treba, a iskreno deluje mi da Dolby Vision (Sony) nasuprot HDR+ (Samsung) nije neki deal breaking momenat (možda grešim).
Svaki savet je dobrodošao.
@Nabukodonosor
^ Dodao bih i ovaj u uzi izbor: https://m.gigatron.rs/televizori/philips-televizor-55pus670412-smart-crni-311808
Dosta dobar odnos cene i kvaliteta i 2+3 god. garancija (salju na mail PDF).
E sad, pisem na osnovu iskustva sa 50'' verzijom ali kapiram da je sve veoma slicno.https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/
Kvalitet materijala i izrade ok za tu cenu i klasu, ne odaje utisak sklepanog, jeftinog televizora i to je najbitnije. Ali zato izrada daljinskog nije bas za pohvalu, sve radi kako treba ali je plastika ''suvlja'' od D3 modela. Fale neke precice (npr. YT) ali je zato dobro sto ima taster za brzu kontrolu Ambilight osvetljenja.
Dizajn.. klasika, deluje ozbiljno i kvalitetno ali svakako ne akraktivno kao Hisense U7B i ostali sa tanjim bezelima.
Sam VA panel je veoma dobar (na osnovu kraceg poredjenja mogu da kazem da je malo bolji od B7500 i nekih Sharp modela). Uniformnost panela iznenadjujuce solidna, prikaz crne takodje, kontrast je visok, fabricka kalibracija mozda nije idealna ali u principu moze da se podesi tako da je prikaz na kraju izuzetno dobar za taj novac (53-54k din). Naravno, 4K ''HDR'' video izgleda najbolje, posebno u kombinaciji sa odlicnim Ambilight osvetljenjem, koje je (uz dobar VA panel) najveca prednost u ovom trenutku (po aktuelnim cenama, one stare su ipak previsoke). Podesavanja ima mnogo i uz dosta dobar prikaz crne i visok kontrast, ovo osvetljenje doprinosi jos boljem utisku, sto je najizrazenije pri gledanju 4K i filmova u zamracenoj prostoriji. Mislio sam da ce to biti nepotrebna funkcija ali itekako ima smisla povremeno koristiti Ambilight. Uglovi gledanja su ograniceni, sto je VA ''klasika'' ali u ovom slucaju (gledano sa garniture i 2-3m udaljenosti) nema nikakvih problema sa kvalitetom prikaza ali zato prikaz ''bledi'' kada se posmatra van tog namestaja i iz uglova sobe. Zvucnici su ok, prihvatljivi za neku osnovnu upotrebu i to je to. Bitno je da ne zvuce tanko, ostro i praskavo, i da ne seku usi kao zvucnici sa nekih jeftinijih TV koje sam cuo.
E sad, softver/UI.. takodje ok za neku osnovnu upotrebu. Ergonomija, dizajn UI i broj podesavanja definitivno nisu najbolji u toj klasi ali nisam primetio bagove i probleme, osim malo laga pri kretanju kroz odredjene opcije ako se gleda 4K HDR, sto je verovatno posledica slabijih performansi procesora.
U ovom trenutku (i po ovim cenama, koje i jesu iole realne) dosta dobri TV, i na osnovu kraceg iskustva mogu da kazem malo bolji od Hisense B7500 ali je pitanje kakav je u poredjenju sa malo skupljim U7B, mislim na ove bitnije karakteristike, dizajnerski U7B svakako izgleda atraktivnije. Verovatno su modeli iz ''the one'' serije realniji za poredjenje sa U7B, samo sto su im cene i dalje uglavnom visoke.
Uvek je najbolje da vidis uzivo TV pre kupovine, pre svega zbog panela, zvucnika i interfejsa.
Nisam još video TV od 32 inča ,a da je fullHD ! Video sam ovu ponudu i ne znam šta kažete?
https://www.ekupi.rs/rs/Elektronika...-32-VLE-6735-WP,-Full-HD,-Smart/p/EK000203873
Kako nema HDR? Pogresno si nešto gledao... ni taj philips nije loš.
To je tv klase q60, LG-a sm9. Bolji je od tog Philipsa.^ gledam sam Samsung RU8002 iznad preporučen, ali me odvratilo što nema HDR? Skuplji je 20k od Philips 65PUS7354/12 . Da li je bolji Samsung ?
Ne trazis dovoljno dobroJa taj Samsung RU 8002 ne mogu nigde da nadjem.
Taj philips ima ips panel...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari