Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Samsung Q60R ili RU80 u dimenziji 65?

Sta fali Samsungu,imam 2 komada i rade perfektno godinama

Ovaj Samsung 40J5100 ima bas extra sliku,prebacujem ga u spavacu sobu
To je 2 klase iznad onih tesla,fox kanturina

Sad mi malo problem sta kupiti,ono ako bude losa slika dzabe sam kupio
Imam msat satelitsku
Vecina prodavnica nema realni signal za probu

Preporuka za 43 inca:Samsung,Sony,LG-dosta se zale na ghosting tih ips panela
Cifra 400-500

Samsungu fali uglavnom još 3 godine garancije

Sasa38@
Ko je rekao da samsungu nesto fali?

forumnick@
Sto se tice Q60R ili Ru8000 ,ako je velika razlika u ceni onda definitivno Ru8000 a ako je slicna cena Q60R je ipak malo bolji...

@Nabukodonosor

^ Dodao bih i ovaj u uzi izbor: https://m.gigatron.rs/televizori/philips-televizor-55pus670412-smart-crni-311808
Dosta dobar odnos cene i kvaliteta i 2+3 god. garancija (salju na mail PDF).

E sad, pisem na osnovu iskustva sa 50'' verzijom ali kapiram da je sve veoma slicno.https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/
Kvalitet materijala i izrade ok za tu cenu i klasu, ne odaje utisak sklepanog, jeftinog televizora i to je najbitnije. Ali zato izrada daljinskog nije bas za pohvalu, sve radi kako treba ali je plastika ''suvlja'' od D3 modela. Fale neke precice (npr. YT) ali je zato dobro sto ima taster za brzu kontrolu Ambilight osvetljenja.

Dizajn.. klasika, deluje ozbiljno i kvalitetno ali svakako ne akraktivno kao Hisense U7B i ostali sa tanjim bezelima.

Sam VA panel je veoma dobar (na osnovu kraceg poredjenja mogu da kazem da je malo bolji od B7500 i nekih Sharp modela). Uniformnost panela iznenadjujuce solidna, prikaz crne takodje, kontrast je visok, fabricka kalibracija mozda nije idealna ali u principu moze da se podesi tako da je prikaz na kraju izuzetno dobar za taj novac (53-54k din). Naravno, 4K ''HDR'' video izgleda najbolje, posebno u kombinaciji sa odlicnim Ambilight osvetljenjem, koje je (uz dobar VA panel) najveca prednost u ovom trenutku (po aktuelnim cenama, one stare su ipak previsoke). Podesavanja ima mnogo i uz dosta dobar prikaz crne i visok kontrast, ovo osvetljenje doprinosi jos boljem utisku, sto je najizrazenije pri gledanju 4K i filmova u zamracenoj prostoriji. Mislio sam da ce to biti nepotrebna funkcija ali itekako ima smisla povremeno koristiti Ambilight. Uglovi gledanja su ograniceni, sto je VA ''klasika'' ali u ovom slucaju (gledano sa garniture i 2-3m udaljenosti) nema nikakvih problema sa kvalitetom prikaza ali zato prikaz ''bledi'' kada se posmatra van tog namestaja i iz uglova sobe. Zvucnici su ok, prihvatljivi za neku osnovnu upotrebu i to je to. Bitno je da ne zvuce tanko, ostro i praskavo, i da ne seku usi kao zvucnici sa nekih jeftinijih TV koje sam cuo.

E sad, softver/UI.. takodje ok za neku osnovnu upotrebu. Ergonomija, dizajn UI i broj podesavanja definitivno nisu najbolji u toj klasi ali nisam primetio bagove i probleme, osim malo laga pri kretanju kroz odredjene opcije ako se gleda 4K HDR, sto je verovatno posledica slabijih performansi procesora.

U ovom trenutku (i po ovim cenama, koje i jesu iole realne) dosta dobri TV, i na osnovu kraceg iskustva mogu da kazem malo bolji od Hisense B7500 ali je pitanje kakav je u poredjenju sa malo skupljim U7B, mislim na ove bitnije karakteristike, dizajnerski U7B svakako izgleda atraktivnije. Verovatno su modeli iz ''the one'' serije realniji za poredjenje sa U7B, samo sto su im cene i dalje uglavnom visoke.

Uvek je najbolje da vidis uzivo TV pre kupovine, pre svega zbog panela, zvucnika i interfejsa.

Poslednja izmena:
Posle dugo proučavanja, ali nažalost bez prilike da lično pogledam, izbor TV-a od 65" u rangu ~1.300€ mi se sveo na 2 modela:

1. Samsung QE65Q82R
2. Sony KD-65XG9505

Iskreno, Sony mi je zbog prethodnih iskustava bio favorit, ali mi smeta što do 75" nije implementriran X Wide Angle, dok je Samsung implementirao Ultra Wide Angle (drugo ime za istu tehnologiju) što je meni bitno.
Na papiru, Sony bolje odrađuje motion i SD interpolaciju, dok Samsung nudi bolji kontrast, refleksiju, black uniformity, kao i local diming. Tu je i Freesync i VRR kome treba, a iskreno deluje mi da Dolby Vision (Sony) nasuprot HDR+ (Samsung) nije neki deal breaking momenat (možda grešim).

Svaki savet je dobrodošao.

Posle dugo proučavanja, ali nažalost bez prilike da lično pogledam, izbor TV-a od 65" u rangu ~1.300€ mi se sveo na 2 modela:

1. Samsung QE65Q82R
2. Sony KD-65XG9505

Iskreno, Sony mi je zbog prethodnih iskustava bio favorit, ali mi smeta što do 75" nije implementriran X Wide Angle, dok je Samsung implementirao Ultra Wide Angle (drugo ime za istu tehnologiju) što je meni bitno.
Na papiru, Sony bolje odrađuje motion i SD interpolaciju, dok Samsung nudi bolji kontrast, refleksiju, black uniformity, kao i local diming. Tu je i Freesync i VRR kome treba, a iskreno deluje mi da Dolby Vision (Sony) nasuprot HDR+ (Samsung) nije neki deal breaking momenat (možda grešim).

Svaki savet je dobrodošao.

Ja bih isao na Samsung :)

@Nabukodonosor

^ Dodao bih i ovaj u uzi izbor: https://m.gigatron.rs/televizori/philips-televizor-55pus670412-smart-crni-311808
Dosta dobar odnos cene i kvaliteta i 2+3 god. garancija (salju na mail PDF).

E sad, pisem na osnovu iskustva sa 50'' verzijom ali kapiram da je sve veoma slicno.https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/
Kvalitet materijala i izrade ok za tu cenu i klasu, ne odaje utisak sklepanog, jeftinog televizora i to je najbitnije. Ali zato izrada daljinskog nije bas za pohvalu, sve radi kako treba ali je plastika ''suvlja'' od D3 modela. Fale neke precice (npr. YT) ali je zato dobro sto ima taster za brzu kontrolu Ambilight osvetljenja.

Dizajn.. klasika, deluje ozbiljno i kvalitetno ali svakako ne akraktivno kao Hisense U7B i ostali sa tanjim bezelima.

Sam VA panel je veoma dobar (na osnovu kraceg poredjenja mogu da kazem da je malo bolji od B7500 i nekih Sharp modela). Uniformnost panela iznenadjujuce solidna, prikaz crne takodje, kontrast je visok, fabricka kalibracija mozda nije idealna ali u principu moze da se podesi tako da je prikaz na kraju izuzetno dobar za taj novac (53-54k din). Naravno, 4K ''HDR'' video izgleda najbolje, posebno u kombinaciji sa odlicnim Ambilight osvetljenjem, koje je (uz dobar VA panel) najveca prednost u ovom trenutku (po aktuelnim cenama, one stare su ipak previsoke). Podesavanja ima mnogo i uz dosta dobar prikaz crne i visok kontrast, ovo osvetljenje doprinosi jos boljem utisku, sto je najizrazenije pri gledanju 4K i filmova u zamracenoj prostoriji. Mislio sam da ce to biti nepotrebna funkcija ali itekako ima smisla povremeno koristiti Ambilight. Uglovi gledanja su ograniceni, sto je VA ''klasika'' ali u ovom slucaju (gledano sa garniture i 2-3m udaljenosti) nema nikakvih problema sa kvalitetom prikaza ali zato prikaz ''bledi'' kada se posmatra van tog namestaja i iz uglova sobe. Zvucnici su ok, prihvatljivi za neku osnovnu upotrebu i to je to. Bitno je da ne zvuce tanko, ostro i praskavo, i da ne seku usi kao zvucnici sa nekih jeftinijih TV koje sam cuo.

E sad, softver/UI.. takodje ok za neku osnovnu upotrebu. Ergonomija, dizajn UI i broj podesavanja definitivno nisu najbolji u toj klasi ali nisam primetio bagove i probleme, osim malo laga pri kretanju kroz odredjene opcije ako se gleda 4K HDR, sto je verovatno posledica slabijih performansi procesora.

U ovom trenutku (i po ovim cenama, koje i jesu iole realne) dosta dobri TV, i na osnovu kraceg iskustva mogu da kazem malo bolji od Hisense B7500 ali je pitanje kakav je u poredjenju sa malo skupljim U7B, mislim na ove bitnije karakteristike, dizajnerski U7B svakako izgleda atraktivnije. Verovatno su modeli iz ''the one'' serije realniji za poredjenje sa U7B, samo sto su im cene i dalje uglavnom visoke.

Uvek je najbolje da vidis uzivo TV pre kupovine, pre svega zbog panela, zvucnika i interfejsa.

55pus670412 bi trebalo da ima ips panel, za razliku od 50pus670412, verovatno ce slika na njima biti dosta razlicita.
Postoji li neka caka za hdr na 50pus670412? Sta god da uradim, slika je bleda, isprana, znatno losija od sdr verzije istog materijala. Uspeo sam sa poslednjom verzijom potplayera da dobijem nesto sto ima jak kontrast i boje, ali je slika pretamna. Koliko vidim, osvetljenje bi moralo iznova da se menja svaki put kad se prebacuje sa sdr na hdr i obrnuto?
Inace, probao sam da pustim hdr materijal preko ugradjenog usb plejera, da bih eliminisao mogucnost da los hdmi kabl pravi problem, reprodukcija je fantasticno glatka, bolja nego preko rx580 karte, ali su boje jos ispranije, deluje skoro kao crno-beli film!?

moras da cackas podesavanja za svaki input pa tako i za hdr, i napomena da to nije pravi hdr pa da ocekujes ogromnu razliku izmedju sdr i hdr, u zavisnosti od kodeka mozda ce sdr izgledati bolje na nekom materijalu.

Hisense H50B7300 vs TCL 50EP660 ?
TCL + Android (da li mu radi EON?); kakav je sa podrškom video/audio (da li podržava DTS, AC3, AAC...)
Hisense (imam U7B) odprilike znam šta mogu da očekujem.
Ako neko ima bolju preporuku u tom cenovnom rangu (do 45K ) neka napiše, biću mu zahvalan.
Gledaće se TV i filmovi/serije sa USB-a.

Ja imam 3 Samsung fhd 32" TV-a.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Stiže mi u petak Philips 58pus7304/12, za 690e legalno sve, ipak ima 2+3 godine garancije, u užem izboru su bili RU8000 i H55U8B, i na kraju sam se ipak odlučio za Philipsa, nadam se da nisam pogrešio. Ipak je veća dijagonala, a gledam sa oko 2.75m pravolinijski u ne tako svetlom ambijentu, odbio me edge led kod Samsunga i Hisensa, iako oni imaju svoje prednosti, cenim da je ovaj kompletniji kada se sabere i oduzme sve, a i garancija je odlična.

Sta je najpametnije uzeti za ~1000 EUR sa dijagonalom ne manjom od 65 inca? Mixed usage (sto bi rekli) - preko dana obicno crtaci (EON na Beogridu), uvece serije i filmovi, povremeni gejming (za sada PC, ali svakako planiram i kupovinu konzole naredne godine), retko neki sport. Smart mi je najmanje bitan (bice priklljucen na receiver u dnevnoj sobi, navikli smo se da sve pustam sa nekog od povezanih racunara), mreza preko LAN kabla.

Posto je u pitanju velika prostorija (gleda se sa ~4m udaljenosti) po dijagonali bi dolazila u obzir i neka 75ica, ali pretpostavljam da nema nista kvalitetno u tom cenovnom rangu. Trenutno se koristi neki Samsung 50' iz 2012. godine.

Samsung RU8002 ako je i dalje na akciji.
Ako nije, onda LG SM8200.
Nista drugo za bilo kakav gaming ne bih gledao, a dodatno ces za te pare tesko naci i superiorniju sliku, i ako se od LG-a i nadje mozda nesto sa boljom slikom.
Bilo sta preko 65" bi morao da uzmes neku bas ulaznu krs seriju.

Poslednja izmena:
Ja taj Samsung RU 8002 ne mogu nigde da nadjem.

^ gledam sam Samsung RU8002 iznad preporučen, ali me odvratilo što nema HDR? Skuplji je 20k od Philips 65PUS7354/12 . Da li je bolji Samsung ?
To je tv klase q60, LG-a sm9. Bolji je od tog Philipsa.
Ko gleda iz ugla dosta tv, neka gleda LG ili Philips, to jest, IPS panel.
Ja taj Samsung RU 8002 ne mogu nigde da nadjem.
Ne trazis dovoljno dobro :)
Kucaj bukvalno 65ru8002 ili 55ru8002.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za te pare nema ni 56" da je OLED a tek ne 65". Zato i ne vidim šta je mana LCD 65" i ta lova 100k sa 5god. garancije ? Nisam siguran ni da Samsung 65" predloženi vredi više 20k din.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno