Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre nekog vremena sam bio u prilici da za vrlo sličan novac (200e razlike) kupim Samsung QE65Q70R ili QE82Q60R. Izbor je dakle manja dijagonala a kvalitetniji model (65" Q70R) ili veća dijagonala a manje kvalitetan model (82" Q60R).
Odabrao sam drugu opciju i znam da je sad kasno, ali me zanima vaše mišljenje o tome da li sam i koliko pogrešio.
Q70 je bolji, ali daleko od toga da je Q60 los televizor tako da bez brige, pogotovu sto je ovaj drugi znacajno veci :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Treba mi pomoc, napokon kupujem sebi TV pa mi treba savet. Treba mi nesto izmedju 43' - 49/50'. Zbog mesta na kojem hocu da montiram odgovara mi vise 43', ali srce hoce veci (sto vece to bolje). Godinama koristim kod svojih LG 43 LM 660s fullHD i ima opciju 3D koju sam koristio prvih nedelju dana , star jedno oko 8 godina. Iskreno radi isto kao od prvog dana, ako ima neki nedostatak verovatno ga ne primecujem ali svi sadrzaji koji su visokoj rezoluciji, HBO i Netflix rade savsreno i neki programi koje emituju u HD rezoluciji.
Nisam zahtevan, samo hocu da kad gledam sport, narocito tenis da to bude cista, ostra i precizna slika.
Budzet je oko 600-700e i 43'-49/50'. Dvoumim se izmedju Samsunga QE4360r, to je QLED i LG 43 UM7600plb. To su za sada dva TVa oko koja se dvoumim, ako imate neku boju opciju predlazite.
Sadrzaj koji mi je bitan jeste sport i HBO i Netflix. Sto se tice filmove na te dve platforme, ne treba mi ugodjaj od 2000e :)
Hvala

Nanocell se ne radi manji od 49", tako da ako mora 43 onda nista od toga..

LG 49SM8200 nanocell, trenutno i ispod tvog budzeta, 65k din, 5 godina garancije ili Sony Android 49XG8096, 77K din, nisam siguran da li i dalje vazi 5 god garancije ili je sada standardno 2.

5 godina je do kraja meseca, tako da ono..

Pozdrav. Treba mi preporuka za TV za roditelje penzionere. Glavni kriterijum je što veća dijagonala (uz što bolju sliku), za što manje novce (okvirno 30k). TV ne mora da bude smart, ne mora ni 4k, Full Hd je ok. Marka je nebitna, VOX, Fox, Vivax...takođe dolaze u obzir. TV će se kačiti na D3 mini uređaj i na komp preko HDMI. Može i u radnji i kod mađara.

Drugi nije moj licno! Ima ovde jos ljudi su clanovi foruma, a bave se servisom televizora pa pitajte njih! Okrenite servis i recite da vam na SBB preko HDMI nema signala i odmah znaju o cemu se radi!
Meni je simptomaticno sto se sve desilo nakon isteka garancije, ne kazem da mozda ne bi stradao i neki Hisense, ali poucen tim iskustvom sam isao na televizor sa 5 godina garancije, nisam odgovarao coveka da ne kupi televizor, samo sam rekao da obrati paznju na 5 godina garancije, ako uzima LG i saceka neku akciju, jer je to bitan faktor!
Imam 49UJ7507 kupljen decembra 2017.

Meni je crkao jedan hdmi (ljubičasta slika) pre godinu dana, ostala još tri.

Juče počeo da treperi još jedan hdmi ulaz isto ljubičasta, upalim ugasim radi normalno. Danas se javio sneg na trecem ulazu, ugasim upalim radi.

Pre mesec dana prešao na EON.

Istekla garancija od dve godine ali sam iskukao onaj produžetak na pet, imam mejl potvrde.

Razmišljam se da li da čekam da pocrkaju svi i da reklamiram ili da kupim ploču za ovaj moj (70€ na kp) dok je još ima i zamenim sam kad više nemam ni jedan upotrebljiv.

Jel neko ostvario garanciju nakon dve godine na osnovu ovog produžetka? Ko je u Nišu ovlašćeni za LG?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Taman pređi na EON app.
Ne znam da li ima veze, ali sam vezao D3 na APC, ali ostaje slaba tačka antenski kabl.

Ljudi, sta mislite, da li ici na LG SM8200 seriju od 49" ili UM7450 od 55" za iste novce ?
Razumem da je sm nanocell a um "klasican" itd, iscitao sam temu i ovde i na par stranih foruma ali nikako da dodjem do zakljucka.
Izbor je pao na LG zbog daljinca i garancije od 5god s obzirom da cu tv kupiti tj naruciti koliko vec veceras/sutra online.
Budzet je 80k.
Oba tv-a su entry level, ne znam da li ima uopste razlike pa razmisljam, da li svakako ici na sto vecu dijagonalu ?
Sport se ne gleda, uopste. Filmovi, serije sa NAS-a i online (netflix, yt itd).
Uzimao sam u obzir i philips pus7304, kod sonija ne mogu da pohvatam sta je sta a njihovi displeji mi se najvise svidjaju medjutim na ceni su. Samsung nisam preterano zagledao, ne znam zasto, bez nekog posebnog razloga.
Tako da, prakticno mi treba neki info da li smatrate da je bolje ici na nanocell iako se nece igrati na top tv-u ...ok mozda WoT u vrlo, vrlo retkim situacijama i nece se gledati sport, pa mi nije bitan input lag, refresh 120HZ i ostalo.
Ali mi jeste bitan kvalitet slike. Da li bi prelaskom na nanocell dobio bolju sliku, to nisam mogao da zakljucim na osnovu recenzija :D

Ja sam isto istrazivao oko ta dva modela i dosao sam do nekog zakljucka da ne postoji nikakava mega bitna razlika osim VA panel vs IPS panel..

Prava "moc" SM serije krece od 8600..

Ljudi, sta mislite, da li ici na LG SM8200 seriju od 49" ili UM7450 od 55" za iste novce ?
Razumem da je sm nanocell a um "klasican" itd, iscitao sam temu i ovde i na par stranih foruma ali nikako da dodjem do zakljucka.
Izbor je pao na LG zbog daljinca i garancije od 5god s obzirom da cu tv kupiti tj naruciti koliko vec veceras/sutra online.
Budzet je 80k.
Oba tv-a su entry level, ne znam da li ima uopste razlike pa razmisljam, da li svakako ici na sto vecu dijagonalu ?
Sport se ne gleda, uopste. Filmovi, serije sa NAS-a i online (netflix, yt itd).
Uzimao sam u obzir i philips pus7304, kod sonija ne mogu da pohvatam sta je sta a njihovi displeji mi se najvise svidjaju medjutim na ceni su. Samsung nisam preterano zagledao, ne znam zasto, bez nekog posebnog razloga.
Tako da, prakticno mi treba neki info da li smatrate da je bolje ici na nanocell iako se nece igrati na top tv-u ...ok mozda WoT u vrlo, vrlo retkim situacijama i nece se gledati sport, pa mi nije bitan input lag, refresh 120HZ i ostalo.
Ali mi jeste bitan kvalitet slike. Da li bi prelaskom na nanocell dobio bolju sliku, to nisam mogao da zakljucim na osnovu recenzija :D
Od skoro sam vlasnik sm8200, ne znam sta da kazem podeljena su mi misljenja, boje su zaista zivopisne i odlicno imaju zasicenje, medjutim jedino mi nekako uvek fali kontras verovatno zato sto nije VA panel vec ips, uglovi gledanja su ok pristojni i svakako bolji nego kod VA panela, sad mnogo zavisi od toga dal ces tv da gledas vise po danu ili u mraku..... Na kompjuteru po meni sve radi odlicno nisam neki strucnjak ali ne primecujem lag sve je odlicno,, operativni sistem web os je odlican nikad nije zakucao sve radi perfektno za sada, ako imas bas neko odredjeno pitanje, izvoli pitaj

to je i moje neko rezonovanje. Meni bi mozda i vise odgovarao VA panel jer nije dnevna soba, tv ce biti na zidu i horizontalni uglovi mi nisu bitni, ali ne znam kakvi su vertikalni jer ce biti iznad kompa pa ako bih odgledao nesto usput dok sam za kompom, da li bi bilo gubljenja boja. A 55" velicinu sam zacrtao bas zbog toga sto je ips na koji sam navikao s tim da se ne bih zalio na bolju crnu.
Naleteo sam negde i na to da SM8500 ima neki 2.2 zvuk i 40w zvucnike u odnosu na 20w klasicne kod SM8200 i ovih ostalih UM tv-a i u tom slucaju 49" je 80-82k din sto je gornja granica.

Ja sam na nekoj ludoj akciji uspio pazariti Philips 55PUS7354 aka. The one, koji je bio na recenziji ovdje na Benchmarku. Sa 5 godina garancije za ~485€.
Sutra bi trebao stici kod mene pa pisem utiske

Iskreno po meni ni taj zvuk nije vredan doplate, sta jos ima od razlika u odnosu na SM82?

U svakom slucaju zvuk je okej, ali kada se npr poredi sa zvukom preko soundbara ne moze da se meri.. Ja imam 65SM8600 i dobio sam SL4Y soundbar uz njega, pa ono, nebo i zemlja po meni :D

Ma znam, na kraju krajeva zvuk i nije prioritet.
Od razlika, ostatak SM serije osim SM8200 ima neki a7 gen inteligent processor dok za 8200 pise samo quad core, pretpostavljam kao i u UM seriji.
Doduse to za cpu sam video ovde https://en.tab-tv.com/?p=16370 s tim da mislim da im je greska o refreshu, po ovoj tabeli i 8200 ima 120Hz a mislim da to nije slucaj.

Sad sam poredio po displayspecifications i na lg sajtu i ispada da je SM85 isto sto i SM86, samo je razlika u nogicama :)

U toj varijanti to je vec ozbiljniji televizor od SM82 :)

E sad, dijagonala ili specs, to je na tebi :)

Aaaaa pa ja zbog toga postavih pitanje :D

Inace, na ovo sam naleteo na forbes

forbes.jpg

Ispada tako, kao da je isti tv. Mozda neka mala razlika u local diming zonama. *mjau**mjau**mjau* sad sam u jos vecoj dilemi. Zadovoljio bih se i sa 49" (no pun intended) aaali ...

Strpi se jos malo onda pa uzmi 55sm85/86 :)

Msm, ako neces da prelazis budzet onda moras da cekas tipa novu godinu za ozbiljna tv snizenja..

Imam sm8200, meni je i on ok prostojan tv za te pate, nista ne treba ocekivati spektakularno ali sve radi kako treba u najboljem redu, jeste da ima sporiji pane od 60hz meni manje bitna stvar posto ne gledam sport, svakak da sada bi uzeo totalno neki drugi tv za promenu i da ima Va panel.....

Budzet je 80k.
Moj drug je juce kupio 49SM8200 za 65k i platio karticom na 12 rata. Ima i dalje na sajtu istog prodavca po toj ceni.

Bila je opcija i Sony Android 49XG8196 za 77k ali je ipak resio da potrosi manje para. I za ovaj je slagao zenu da kosta manje :D

Poslednja izmena:
Trenutno na akciji
70UM7100 100.000 din.
70UM7450PLA 125.000 din.
UE65RU7172 86.000 din.

Tv potreban za gledanje filmova, EON apk, HBO GO i sl. kao i za slusanje muzike (nedavno sam kupio 5.1 sistem.

Ako moze preporuka, unapred zahvalan.

Zar nisu 49SM i 55UM sa IPS panelima?
Inače, zvuk je sasvim solidan na UM7450.
Mozda bolje u ovom slučaju ići na veću dijagonalu.

ja bi isao na vecu dijagonalu jer tek od 85/86 krece razlika, va paneli su u 50 60 i 70 inca kod lg-a ali ima gubitaka i na vertikalnim uglovima, sad najbolje je da pogledas.

Od danas je proradila i Emm. . Ko je iz Bg moze uzivo da vidi razlike i slicnosti, ima bas dosta izlozenih TV.

Inace je sada moguce pronaci dosta TV na akcijama, jesu to proslogodisnji modeli ali npr LG i Samsung u 75" za 129k je pre samo godinu dana bilo nezamislivo.

Samsung smart 55 inca sa zakrivljenim ekranom - pokvario se posle manje od dve godine.Natezanje sa servisom i samsungom i popravka su trajali vise od mesec dana (ceo ekran se menjao). Posle manje od godinu dana se pokvario opet. Samsung je odbio da prizna garanciju na prvu popravku, po tri dana treba da ih zovete da bi nesto odgovorili, uzas. Veoma su neprofesionalni, usluga katastrofalna, nikad vise Samsung.

Imam 49UJ7507 kupljen decembra 2017.

Meni je crkao jedan hdmi (ljubičasta slika) pre godinu dana, ostala još tri.

Juče počeo da treperi još jedan hdmi ulaz isto ljubičasta, upalim ugasim radi normalno. Danas se javio sneg na trecem ulazu, ugasim upalim radi.

Pre mesec dana prešao na EON.

Istekla garancija od dve godine ali sam iskukao onaj produžetak na pet, imam mejl potvrde.

Razmišljam se da li da čekam da pocrkaju svi i da reklamiram ili da kupim ploču za ovaj moj (70€ na kp) dok je još ima i zamenim sam kad više nemam ni jedan upotrebljiv.

Jel neko ostvario garanciju nakon dve godine na osnovu ovog produžetka? Ko je u Nišu ovlašćeni za LG?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Да ти није Еон бокс сј..ао HDMI?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno