Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta od ova tri modela ili nešto drugo predlažete u klasi 50 inča do 70.000 dinara:
1.Samsung RU7452
2.PHILIPS S7354
3.LG 49 SM 8200
Ima li šta jeftinije, a bolje (hisense u7b, npr.)?

Pozdrav,

Na kraju sam pazario LG 50UM7450PLA i za sada utisci su pozitivni. Naročito me je oduševio Magic Remote i veoma pregledan WebOS u
odnosu na interfejse drugih televizora.

Elem htedoh da proverim koliko je sati radio tv iliti total power on hours opciju kod LG-a i mućak nema je nigde. Ronzao sam po svim mogućim stavkama i menijima u podešavanjima i ne nađoh istu.

Na ranijih verzijama WebOS-a je Power On Hours bila u Settings -> General -> About this TV -> Total Power On Time.

E sad zanima kod vas što imate LG-jeve novijeg datuma da li imate ovu stavku u podešavanjima ili da li znate da li postoji neki drugi način da se vidi Total Power On Hours kroz neki Service Menu, Secret Menu, šta god?

Koji model, odnosno koja verzija WebOS-a?

Negde sam našao podatak da navodno ta opcija samo ima ako je tv za američko tržište, a za evropsko nema što je skroz nelogično ili ima ili nema...

A opet za druge modele LG-a doduše sam video da ima fora da se uđe u Service menu i tamo ima sve i svašta pa i taj total power on hours podatak.

Samo ne znam kako da uđem u taj Service mod, kodovi (kombinacija tastera na daljincu) koje sam našao ne rade za moj model.

Poslednja izmena:
Ja neplanirano kupih Samsung UE50RU7402UXXH! Tv je ok za moje potrebe,slika na kablovskoj dobra,zvuk dobar. Daljinski je dobar za sve osim za promenu tv kanala! Ako im je ono smart :mad: da bi otisao na kanal npr 168 treba ti jedno 15 pritiskanja levo-desno-ok-gore...katastrofa,ne znam sta je tesko bilo staviti numericku tastaturu kad inace ima mesta na daljincu. Sreca pa odgovara stari daljinac od D serije iz 2011g ;)

Ko ima pare kupuje Oled, tu nema razmisljanja.
Sto se daljinaca tice, meni je na Philips Oledu ok, cak i onaj mali (stick), jedini mi je apsolutno nevjerovatno da uz premium model TV ne dolazi BT daljinac.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

NA temu oled-a, kada sam kupio 65 b9, imao sam već lg 55" koji sam platio pre 2 godine tipa 800e sa IPS ekranom.

I kada gledam nešto u dnevnoj gde je OLED i odem na spavanje u spavaću i pustim nešto tamo... Razlika je... Da mi dođe da ovaj zafrljačim u đubre, *mjau**mjau**mjau*, naravno, dok se malo ne priviknem. Stvarno, oled nije usporediti s bilo čim drugim, čista perverzija.

ako taj IPS, koji se inače preporučuju za prostorije sa dosta svetla, gledaš u mraku, onda je još gora situacija :D

NA temu oled-a, kada sam kupio 65 b9, imao sam već lg 55" koji sam platio pre 2 godine tipa 800e sa IPS ekranom.

I kada gledam nešto u dnevnoj gde je OLED i odem na spavanje u spavaću i pustim nešto tamo... Razlika je... Da mi dođe da ovaj zafrljačim u đubre, *mjau**mjau**mjau*, naravno, dok se malo ne priviknem. Stvarno, oled nije usporediti s bilo čim drugim, čista perverzija.

meni je oled u spavacoj, ja ni u dnevnoj sa va panelom ne mogu da se priviknem ali opet cena nije zanemarljiva

Sva sreca, pa mi je pored oleda, plazma u dnevnoj :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Meni je zao sto nisam dao jos 500e i uzeo oled....

Moj sledeći TV će definitivno biti Oled, samo još koji i kad, ne znam...ali svakako mi je u planu ove ili sledeće godine.
E sad, ne znam koliko je uznapredovala pomenuta tehnologija, ali meni ona deluje još uvek nekako "svileno", previše osetljivo... Na stranu da je to druga dimenzija, da ništa ne može da se poredi s tim kvalitetom slike, zaista...ali polazeći od toga da ništa nije savršeno, pa tako ni Oled nije imun na ta probijanja, burn-in...a košta pola bubrega, otprilike. Da moram da menjam program svakih po sata, da izbegavam "statiku", bla, bla...itd.
Zanima me vaša iskustva, vidim da dosta vas poseduje Oled...

Evo posle par dana utisak o Philips 55PUS7304.

Android OS, radi odlično, bez kočenja itd
.. Sve je pregledno i jasno.
Slika ekrana, u odnosu na lg 55SJ80 koji sam imao, ovo je odlično, dosta življe bolje i realnije. Još sam dobio neka podešavanja, koja su stvarno ekstra, probao već igrao se itd...
Ovako bih rekao, na Philips, Crna je crna, a bela je bela, na lg je to crna je svetlo crna, a bela, nekako sivkasta. Odmah sam to primetio npr na YouTube app, tu razliku.
Zvuk TV, je takodje bolji od lg, mada imam vec svoje zvučnike i woofer.
Ambilight, odlicna stvar, stvarno daje još neki draž dok se gleda tv, super fora.
Jedina mana po meni, ovaj odvratni obični daljinski, užas u odnosu na. Lg daljinski, ali to je, što je... Navikava se još uvek.
Suma sumarum, dobio sam odličan tv u toj klasi po super ceni.
I za divno čudo, ne nedostaje mi Web OS, vrlo je praktično imati Android tv, za koji sam i ja bas bio skeptičan jako.
Takodje sam se brzo i navikao na sama podešavanja app na tv i kako to sve izgkeda, bolje sve rasporedjeno i preglednije u odnosu na lg. Bukvalno sve je tu na jedan pogled što se najviše koristi.

Huawei Mate 20 X EVR-L29

Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk

Ima li neki tv 65" da nije OLED a da je frameless ? Pre par godina sam uzeo LG seriju 7 47" i prelep je spram svih ovih novih. Oled mi em ne treba, em u 65" kosta ko da je od zlata napravljen.
Znaci neki value for money a da je bez okvira ovih gadnih. Gledao samsung qled 60 izgleda ko moja baba da ga dizajnirala sa onom krsh plastikom okolo

Pozdrav ljudi. Hteo bih da kupim novi tv za dnevnu sobu, imam ostavljeno mesto na polici za 55inch. Znači to je jedina veličina koju mogu. Budžet mi je 100k. Pokušao sam sam da istražujem ali je jako teško i konfuzno. Strani sajtovi uglavnom proporučuju tcl, vizio ili sl marke i modele koji su nedostupni kod nas. Ono što je moj neki izbor je samsung q60/q65. Koliko kontam jedina razlika je sto je q65 za nijansu svetliji pa se vidi razlika u hdr sadržaju.
Da li bi mi preporučili, usmerili me na neku drugu stranu? Do kraja meseca moram da prelomim inače će žena da potroši pare.
Inače nismo preterano zahtevni korisnici, imam sbb, skidam filmove i serije u najvećem mogućem kvalitetu koji nadjem, netflix, i ponekad opikam nesto preko kompa sto bi mi sad na tv-u bilo uzivanje gledati ali mi je to i najmanje bitno. Fokus mi je wow faktor i najbolja slika za uložen novac. Hvala!

Pročitaj poslednjih 15-20 strana ove teme, imaćeš više nego dovoljno informacija.

Ima li neki tv 65" da nije OLED a da je frameless ? Pre par godina sam uzeo LG seriju 7 47" i prelep je spram svih ovih novih. Oled mi em ne treba, em u 65" kosta ko da je od zlata napravljen.
Znaci neki value for money a da je bez okvira ovih gadnih. Gledao samsung qled 60 izgleda ko moja baba da ga dizajnirala sa onom krsh plastikom okolo

Ovo i mene zanima...

Nanocell modeli bi trebalo da imaju isti okvir kao Oled modeli, nek me neko ispravi ako gresim...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno