Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam sveo izbor na dva modela. Oba Sony XE7000 ili XD7000. I jedan i drugi od 55". E sad mi treba vaša pomoć da prelomim. Sa tim da bih XE mogao uzeti odmah večeras a XD bih morao čekati nekoliko dana. I onda bih se možda predomislio. [emoji3]

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Osim androida kakvi su ti utisci o televizoru?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Pa vidi....ja vec 6 godina gledam Panasonic plazmu....i navikao sam na jedan tip slike ( ako sam se dobro izrazio )....Ovde je slika malo drecavija, crna je crna samo ako si direktno ispred tv-a, cim gledas iz ugla velika degradacija kvaliteta .....Kada pustis 4k promo materijal...to je da se smrznes....ali...koliko ima materijala u tom formatu?
Sporiji je znatno nego moj stari Panasonic, ali to je verovatno zato sto je ovo smart, prebacivanje kanala na satelitu je munja za ovog Sonija... Inicijalicacija CI je trajala minut vremena, tri puta sam gurao modul, mislio sam da ga nisam dobro ubacio....
Ostalo je ok....valjda.... cekajte malo...gledao sam ga dva-tri sata.... ;)

Pozdrav forumasima i expertima ovog dela foruma.
Trebao bi da zamenim / dokupim drugi tv a posto nisam pratio desavanja osim citanja na forumu upucen ocena O.
Em se pominju neki modeli HIGH em stigle godine pa se ne prate nove tehnologije ko`u mladosti.

Imam nekoliko dilema pa ko ima strucnije misljenje/ savet neka puca...

Kupuje se ili kod madjara ili uzima preko boksa u mts-u...sve zavisi od kes situacije.
Trenutno imam 37 LG6000,full hd i sluzi me i dalje dobro.Uglavnom se koristi za sbb hd kanale,hd materijal gledan preko pc-a i poneki ps3 ranije a mozda i buduci ps 4 (klinci i ostatak familije).Udaljenost nekih 2.5 metra,nisam zaludjenik kao ranije.Velicina ili pripreme za buduce a i sam toliko znam da nije ni 43 za 4k,nit je to pravi 4k...Nego eto cisto da li taj pikirani LG vredi 470 evra

modeli su:

Toshiba TV SMART 48L3663DG
PHILIPS 43PUS6162/12
SAMSUNG 49J5202
Sony KDL49WE660BAEP
LG 43UJ635V

Ovih prvih par modela su ponuda preko boksa i cene su naravno vise a preko madjara su slicni modeli (naravno cene manje)
Da li da nastavim full hd a veci ekran ili ima smisla ovaj 43 lg 634/635 model?

Poslednja izmena:
Pa vidi....ja vec 6 godina gledam Panasonic plazmu....i navikao sam na jedan tip slike ( ako sam se dobro izrazio )....Ovde je slika malo drecavija, crna je crna samo ako si direktno ispred tv-a, cim gledas iz ugla velika degradacija kvaliteta .....Kada pustis 4k promo materijal...to je da se smrznes....ali...koliko ima materijala u tom formatu?
Sporiji je znatno nego moj stari Panasonic, ali to je verovatno zato sto je ovo smart, prebacivanje kanala na satelitu je munja za ovog Sonija... Inicijalicacija CI je trajala minut vremena, tri puta sam gurao modul, mislio sam da ga nisam dobro ubacio....
Ja razmišljam da ga uzmem pa zato pitam. Ustvari dvoumim se između njega i prošlogodišnjeg Samsunga 49ks7002. Nakon gomile procitanih testova izbor je pao na ova modela i sad ne mogu da se odlučim. Ako je neko imao priliku da koristi oba dobro bi mi došla komparacija :)

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

ljudi, vi koji kupujete sony 4k televizore ovih dana u našim radnjama, nadam se da tražite u radnji i aktivacijski kod za ovu promotivnu produženu garanciju od 5 godina.
samo ako ukucate taj kod na sony sajtu u roku od 15 dana od datuma kupovine, ostvarujete tu garanciju, inače ostajete na standardnoj dvogodišnjoj garanciji.
ovaj kod nema veze sa registracijom tv-a na njihovom sajtu, i nije u pitanju serijski broj samog tv-a, već, naglašavam, poseban kod.

ovo pišem zato što vidim da ni u jednoj našoj radnji u kojoj sam bio, trgovci ništa ne znaju o tome.
kažu "nemamo mi nikakav kod".

prošle godine sam kupovao isto sony tv sa promotivnom petogodišnjom garancijom u gigatronu i nisu imali pojma o čemu pričam.
onda su zvali nekog lika koji se jedini nešto razume u to i on im je rekao da ostavim mejl i da će mi oni kasnije u toku dana poslati aktivacijski kod.
tako je i bilo, poslali mi kod, sa tim kodom sam otišao na http://services.sony.rs/support/sr/service-activation i ostvario pravo na produženu garanciju.

pošto ovih dana kupujem roditeljima tv, proverio sam još jednom i kod sony podrške za našu zemlju i potvrdili su mi da je to jedini način da se ostvari produžena garancija i da bi na svakom mestu prodaje trebalo odmah uz računi i standardnu garanciju da mi daju greb karticu sa kodom za produženu.

i još jedna star, ako hoćete da vidite da li je i koliko sony tv radio (npr. da li je bio izložen negde, a prodaju vam ga kao novog, kao što su pokušali meni), kad je tv ugašen, pritisne se na daljincu redom: i+, 5, vol- i power dugme.
tako ulazite u meni gde se vidi broj sati koliko je do tada radio tv. iz tog menija se izlazi tako što se ugasi tv.

možda će ovo nekom značiti.
pozdrav.

I ja sam se nadao da KD-65XE9005 moze da radi posao - nazalost, posle plazme jedino OLED ima smisla.
KD-65XE9305 je malo bolji, ali ne dovoljno.

I ja sam se nadao da KD-65XE9005 moze da radi posao - nazalost, posle plazme jedino OLED ima smisla.
Pa da li onda uopšte uzimati išta dok OLEDu ne padne cijena? Mislim ja moram nešto jer sam trenutno na 32" ali mi onda bolje kupiti nešto čisto sa većom dijagonalom a jeftino pa čekati OLED. Nego ko zna kad će mu panuti cijena.

Napolju je cena vec sada relativno pristojna (kad se uporedi cost/benefit u odnosu na klasicni LED) - 55 B7 je ~1500€, a 65 B7 je ~2500€.
Ne verujem da ce u skorije vreme znacajno ispod toga.

E sad - nasi lopovi drze nenormalne cene :S:

Poslednja izmena:
Tačno je što se cene oleda tiče vani. Ovde je za crni petak B7 55 koštao 1200€ a C7 65 koji sam ja uzeo su spustili sa 3600 na 2300 plus castili ekstra osiguranje, Sonyjev UBP-X800 uhd plejer i kalibraciju kao dodatak. ( realna cena dodataka nekih 600€ ), tako da je cena C7 65 bila smešnih 1700 sto je prilično ok za najnoviji oled panel.
Pratiti cene kod madjara u mediamarktu i sl. Sigurno ce biti neke ponude oled-a za božić ili posle.

Sent from my D6603 using Tapatalk

i još jedna star, ako hoćete da vidite da li je i koliko sony tv radio (npr. da li je bio izložen negde, a prodaju vam ga kao novog, kao što su pokušali meni), kad je tv ugašen, pritisne se na daljincu redom: i+, 5, vol- i power dugme.
tako ulazite u meni gde se vidi broj sati koliko je do tada radio tv. iz tog menija se izlazi tako što se ugasi tv.

možda će ovo nekom značiti.
pozdrav.
A što bi bilo prihvatljivo, 10, 20, 50 ili koliko već sati?

Sent from my iPad using Tapatalk

@rzeljko

Za mene je prihvatljivo 0 sati.

Televizor koji nije bio izložen i koji je možda samo u fabrici uključen radi provere, toliko pokazuje. Dakle, minuti su onda u pitanju i ne registruju se.
Naravno, i to vreme je moguće resetovati iz servisnog menija, pa nema garancije da je zaista radio toliko. Ali s obzirom na to koliko su naši trgovci upućeni u sve to, sumnjam da su sposobni za tako nešto.
Ja sam još u radnji video da je kutija fabrički zapakovana bila i tamo proverio broj radnih sati.

U Tehnomaniji su pokušali da mi prodaju kao nov TV koji je radio 3000 sati prošle godine :D

Moze da bude i 1 sat, nadjoh da Philips pri svakom ukljucenju i iskljucenju dodaje po 0.5h na counter. Mozda i nije istina, izvor je neproveren.

Dosta vremena sam izgubio citajuci sve forume i isao sam u par prodavnica da probam neke televizore. Posle plazme koju sam dugo koristio, slazem se da je OLED jedino logicno resenje. Medjutim cena je i dalje jako visoka. Na kraju cu uzeti neko prelazno resenje. Ili Sony 55 iz 7 serije ili ovaj Samsung UE58MU6122KXXH. Trebalo bi da ima VA panel. Da li neko ima iskustva sa ovom serijom Samsunga i zna li mane. Ja cu ga verovatno isprobati pa cu izneti misljenje. Cena mu je slicna kao Soniju...

Uzimaj što prije molim te i prenesi iskustva jer se i ja dvoumim između ta dva modela. Uzeo sam u opticaj i Samaungov M6400 kojem cijena veća i koliko sam vidio nije puno bolji od 6100 osim daljinskog i nekih sitnica. A između ova dva o kojima ti pričaš mislim da sve zavisi za šta ćeš ga više koristiti. Uglovi gledanja su bolji na Sonyu. Dok Samsung ima bolju crnu i to je otprilike to. Sony možda malo bolji za gameing.

Edit: ustvari mislim da i 6400 i 6100 imaju isti daljinski.

Poslednja izmena:
Testiranje u prodavnici je besmisleno, obzirom koliko sve sljasti na sve strane. Kao da namerno upere svetlost prema ekranima. Nije mi se svidelo kod Sonija sto mi nije prepoznao ni hard ni usb koji sam poneo sa test materijalom. 65 incni stari soni model je prepoznao. Verovatno je samo taj primerak u pitanju pa cu otici u jos neku prodavnicu da isprobam. Pohvalio bih Marka1996 koji je jako usluzan u Win**** u Arsenija Carnojevica. Otkud znas to za cenu i uglove izmedju Sonija i Samsunga? Negde si uporedjivao? Testirali su neki 58 Samsung 6100 model na rtingsu ali nisam siguran da li je to taj model. Taj je za americko trziste. Javicu ako budem mogao sta da vidim u prodavnici...

Poslednja izmena:
Na rtingsu je Samsung MU6300 ustvari 6100, a 6700 je 6400. Barem koliko sam ja mogao zaključiti. Jer u dijelu diferwnces between size and variants piše da su za UK ove oznake kao kod nas. Pa sam išao po toj logici i to što sam mogao vidjeti u prodavnici. Što se tiče cijene kod mene je 55XE7000 940e,50MU6100 je 840e,a 49MU6400 je 910e.

Ili Sony 55 iz 7 serije ili ovaj Samsung UE58MU6122KXXH.
I kod mene su iste cijene ali je taj Samsung od 55" 55MU6122 a za njega ne znam koji panel je u pitanju.
U igri je bio i neki 55KU6402 ali on je 200 € skuplji i ima ADS panel.

Probao sam Sony 55xe7077. Nije imao pored njega taj Samsung ali sam uporedjivao sliku sa Panasonicom 600 serija ali i ono sto sam odmah primetio je na videu manje rezolucije Sony je imao ostriju sliku. Isti materijal, 480p i 720p. Da li je to bolje i neko voli malo "blazu" sliku ne znam, ali meni se vise svidelo na soniju. Samsung koji sam pominjao je 58" i zato me je zainteresovao. Ne znam koliko je tacna informacija ali ovaj VA panel u Samsung 58ici je radio TCL. Ne znam kakvi su njihovi paneli. Nisam nesto mnogo testirao taj Samsung da bih mogao da odlucim. Oba tv imaju 5godina garancije i meni ce predstavljati prelazno resenje za OLED. Inace neko je spomenuo 5 godina garancije i registrovanje. Rekli su mi da se dobije neki mail sa kodom za 5 godina.

Vidi, verovatno si u pravu, ali ja nisam bas to hteo da kazem.... U celini ja sam zadovoljan svojom kupovinom...Za te pare, u ovoj zemlji kupio sam nesto sto sam JA procenio kao najbolje...e sad, ja nisam od onih koji kada nesto kupe to dizu u nebesa...
Uostalom znas i sam da plazma ima svoje mane...da je bila savrsena ne bi nestala. Jedan moj prijatelj je kupio plazmu i onda je prvi mesec proveo trazeci tragove IR, na kraju je dobio i Burn in....Ja na mojoj to nisam ni gledao ni trazio.....vise mi je odgovaralo da gledam filmove ;)
Svojevremeno sam grdne pare dao na HiFi, meni je par zvucnickih kablova kostao kao dva Sonija 9005 od 55"...i onda sam cekajuci da se ti kablovi " usviraju" shvatio da to necu docekati....moje uvo jednostavno to ne moze da cuje....svaka cast onima drugima...
Drugo, shvatio sam da sam jureci zvuk izgubio muziku koju sam voleo, a slusao nesto sto nisam voleo....i tako.....Od tada sam resio da malo tehnicki deo sklonim u stranu i uzivam u muzici, filmovima, sportu...
Kada je doslo vreme za zamenu TV-a ( nov stan novi tv ;) ) malo sam potrazio po netu, postavio pitanje ovde ...i kupio...za novac koji je meni podnosljivo da dam, Opredelilo je i to sto se secam Samsunga kada je poceo i LG-ja kada je bio Gold Star, Ali to je moj stav, mozda i pogresan....
Svestan sam toga da je u ovoj zemlji 1.200 eura veliki novac, napolju nije....Svestan sam i toga da je u Americi ili negde drugde ovaj TV znatno jeftiniji, ali ***...ja zivim u Srbiji...
Tako da, ovima koji su u dilemi...presecite...za 1.000 evra SIGURNO necete kupiti savrsen tv, necete ga kupiti ni za 5.000 eura...a kada ga kupite uzivajte u programu a ne u trazenju mana....
....eto.....

Svaka čast. U pravu si. To je ustvari poenta koju sam i ja ukapirao.
U suštini imaš toliki i toliki budžet i uzmeš otprilike najbolje za te novce i kraj.

Najverovatnije uzimam sony iz serije 7, 49 ili 55 inca zavisi sta nasi trgovci budu davali na "akciji" ovih dana, jer ono sto oni zovu akcija u ostatku sveta je redovna cena. Na pr proslog vikenda je KD55XE7077 bio na "akciji" u tehnomaniji, kostao je 100k rsd, sto je prihvatljivo, inace je 114k.
Znam da je 49-ka IPS, a 55-ca VA panel ali mi je bar u prodavnici delovalo da su nijanse u pitanju, niti je ovaj od 55 mnogo losiji pod vecim uglom niti mi je delovalo da ovaj od 49 ima zancajno losiju sliku (crna) frontalno. E sad ponavljam u prodavnici pod jakim svetlom i u prostoru koji je velik, takve stvari je tesko primetiti ali su mi i jedan i drugi deovali dobro. Razdaljina sa koje cu gledati je oko 2.5m, pa mi obe dijagonale odgovaraju, cak se bojim da mi 55 ne bude previse.
Ono sto me najvise brine je izgled obicnog SD signala na 4k televizoru velike dijagonale posto cu to najvise gledati (kablovska). Moze li neko da mi kaze kako to izgleda, da li u opste moze da se gleda, ako neko moze da okaci neku sliku ili video klip bilo bi idealno. Koja je rezolucija SD kanala koju daje SBB i da li su njihovi kanali koje reklamiraju kao hd u stvari 720p ili full hd?

Poslednja izmena:
Realno koji god tv da uzmete ne mozete se zeznuti iz prostog razloga sto:

1) u dogledno vreme necete pratiti scenu i novitete pa nema nerviranja
2) necete imat 2-3-5 razlicitih modela pored njega u sobi (kao u radnji) - slika na vasem ce biti najbolja jer nema poredjenja :)

Na pr proslog vikenda je KD55XE7077 bio na "akciji" u tehnomaniji, kostao je 100k rsd, sto je prihvatljivo, inace je 114k.
Kod mene je taj srebrni model 803 € dok je crni 55XE7005 jeftiniji za 10 €, ali i ta cijena je do nekidan bila još 20 € niža, poskupio je ovih dana.

Što se tiče nižih rezolucija i skaliranja to i mene zanima, zbog starih filmova koji se mogu skinuti, ono baš starijih, crno-bijelih, jer nekad gledam i te klasike a i druge koji su ispod 720p. Ali koliko sam čitao to skaliranje je kod Sony modela prilično dobro, naravno više mogu izvući iz većih rezolucija ali od manjih će izvući nešto bolje nego drugi.

Nego da li se neko sjeća da li zaista i naši prodavci daju popuste televizora pred velike sportske događaje? Da li bi se to moglo sa nekom sigurnošću očekivati pred svjetsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine, dakle negdje oko maja? I zna li neko koliki otprilike popusti budu? Ako sad budem uzimao i ganjao ovu akciju produžene garancije uzeo bih 55XE7005 mada bih rado 55XE85 ali je skuplji 350 €. Sad ne znam da li bi on bio jeftiniji tada ili bi u igri bili i neki iz generacije za 2018. ako do tada izađu, ili da prosto sada idem na najjeftiniju opciju sa XE70 a nekad kasnije ganjam neki OLED.

@Ninoslav1983, ima i toga, u pravu si :)

Slazem se sa razmisljanjima gore. Ne ocekujem ja da cu za 1000eur kupiti najbolji tv, jer postoje uvek skuplji, koji nisu bez razloga skuplji. Nego sto je 1000eur ozbiljna cifra da ostavim u radnji i donesem kuci tv koji daje, za mene, nezadovoljavajucu sliku. Ako plazma iz 2008 daje bolju crnu i kvalitetniju sliku posle toliko godina onda ebiga. Elem bio sam na kraju i uporedio 58incni samsung i 55xe7077 jedan pored drugog. Sony ima definitivno ostriju sliku u odnosu na ostale modele, Panasonic x600 i ovog samsunga,ali kao da procesor ne moze da stigne da ispegla sliku. Prilikom promene scena jave se izreckane ivice i ponekad deluje da "secka" slika prilikom brzih pokreta. Posto nisam bio siguran do cega je, dogovorio sam se pre podne da odnesem razlicitog materijala i detaljnije istestiram i odlucim.

Poslednja izmena:
ali kao da procesor ne moze da stigne da ispegla sliku. Prilikom promene scena jave se izreckane ivice i ponekad deluje da "secka" slika prilikom brzih pokreta. Posto nisam bio siguran do cega je, dogovorio sam se pre podne da odnesem razlicitog materijala i detaljnije istestiram i odlucim.
Govoriš za taj Sony? Ne znam da li to ima veze što je on ima 60 Hz panel. Ako taj model u USA ima oznaku X720E u testu na Rtings (doduše neki IPS model, valjda 43") su napisali "Movies from a DVD or Blu-ray player can be played smoothly, but movies from cable or satellite boxes show some minor judder".
X850E (valjda je to XE85) sa VA panelom je tu bolje prošao, on ima 120 Hz panel pa možda zbog toga.

U svakom slučaju javi kako ti sve to izgleda kada još testiraš.

Da, govorio sam o Soniju. Mislim da nema veze sa 60hrz jer Samsung pored njega je takodje 60hrz. Uostalom svi modeli u tom rangu cena imaju 60hrz. Nesto drugo je u pitanju. Ova dva dana sam imao na prekide samo po sat vremena ali sutra ili subotu pre podne cu imati malo vise vremena.

Ko je na vip mrezi i dobio poruku od strane nase firme slicne Megatronu, ima 20% popusta na sve televizore. Sony 55xe7077 ispadne sa tim popustom oko 101000din...Ova akcija traje do 15.decembra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno