Pa vidi....ja vec 6 godina gledam Panasonic plazmu....i navikao sam na jedan tip slike ( ako sam se dobro izrazio )....Ovde je slika malo drecavija, crna je crna samo ako si direktno ispred tv-a, cim gledas iz ugla velika degradacija kvaliteta .....Kada pustis 4k promo materijal...to je da se smrznes....ali...koliko ima materijala u tom formatu?Osim androida kakvi su ti utisci o televizoru?
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Ja razmišljam da ga uzmem pa zato pitam. Ustvari dvoumim se između njega i prošlogodišnjeg Samsunga 49ks7002. Nakon gomile procitanih testova izbor je pao na ova modela i sad ne mogu da se odlučim. Ako je neko imao priliku da koristi oba dobro bi mi došla komparacijaPa vidi....ja vec 6 godina gledam Panasonic plazmu....i navikao sam na jedan tip slike ( ako sam se dobro izrazio )....Ovde je slika malo drecavija, crna je crna samo ako si direktno ispred tv-a, cim gledas iz ugla velika degradacija kvaliteta .....Kada pustis 4k promo materijal...to je da se smrznes....ali...koliko ima materijala u tom formatu?
Sporiji je znatno nego moj stari Panasonic, ali to je verovatno zato sto je ovo smart, prebacivanje kanala na satelitu je munja za ovog Sonija... Inicijalicacija CI je trajala minut vremena, tri puta sam gurao modul, mislio sam da ga nisam dobro ubacio....
Ostalo je ok....valjda.... cekajte malo...gledao sam ga dva-tri sata....![]()
Pa vidi....ja vec 6 godina gledam Panasonic plazmu....i navikao sam na jedan tip slike ( ako sam se dobro izrazio )....Ovde je slika malo drecavija, crna je crna samo ako si direktno ispred tv-a, cim gledas iz ugla velika degradacija kvaliteta .....Kada pustis 4k promo materijal...to je da se smrznes....ali...koliko ima materijala u tom formatu?
Sporiji je znatno nego moj stari Panasonic, ali to je verovatno zato sto je ovo smart, prebacivanje kanala na satelitu je munja za ovog Sonija... Inicijalicacija CI je trajala minut vremena, tri puta sam gurao modul, mislio sam da ga nisam dobro ubacio....
Ostalo je ok....valjda.... cekajte malo...gledao sam ga dva-tri sata....![]()
Pa da li onda uopšte uzimati išta dok OLEDu ne padne cijena? Mislim ja moram nešto jer sam trenutno na 32" ali mi onda bolje kupiti nešto čisto sa većom dijagonalom a jeftino pa čekati OLED. Nego ko zna kad će mu panuti cijena.I ja sam se nadao da KD-65XE9005 moze da radi posao - nazalost, posle plazme jedino OLED ima smisla.
KD-65XE9305 je malo bolji, ali ne dovoljno.
A što bi bilo prihvatljivo, 10, 20, 50 ili koliko već sati?i još jedna star, ako hoćete da vidite da li je i koliko sony tv radio (npr. da li je bio izložen negde, a prodaju vam ga kao novog, kao što su pokušali meni), kad je tv ugašen, pritisne se na daljincu redom: i+, 5, vol- i power dugme.
tako ulazite u meni gde se vidi broj sati koliko je do tada radio tv. iz tog menija se izlazi tako što se ugasi tv.
možda će ovo nekom značiti.
pozdrav.
I kod mene su iste cijene ali je taj Samsung od 55" 55MU6122 a za njega ne znam koji panel je u pitanju.Ili Sony 55 iz 7 serije ili ovaj Samsung UE58MU6122KXXH.
I ja sam se nadao da KD-65XE9005 moze da radi posao - nazalost, posle plazme jedino OLED ima smisla.
KD-65XE9305 je malo bolji, ali ne dovoljno.
Kod mene je taj srebrni model 803 € dok je crni 55XE7005 jeftiniji za 10 €, ali i ta cijena je do nekidan bila još 20 € niža, poskupio je ovih dana.Na pr proslog vikenda je KD55XE7077 bio na "akciji" u tehnomaniji, kostao je 100k rsd, sto je prihvatljivo, inace je 114k.
Govoriš za taj Sony? Ne znam da li to ima veze što je on ima 60 Hz panel. Ako taj model u USA ima oznaku X720E u testu na Rtings (doduše neki IPS model, valjda 43") su napisali "Movies from a DVD or Blu-ray player can be played smoothly, but movies from cable or satellite boxes show some minor judder".ali kao da procesor ne moze da stigne da ispegla sliku. Prilikom promene scena jave se izreckane ivice i ponekad deluje da "secka" slika prilikom brzih pokreta. Posto nisam bio siguran do cega je, dogovorio sam se pre podne da odnesem razlicitog materijala i detaljnije istestiram i odlucim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari