Не смета мени мрак а и знам какву црну има ips па би то био мање битан детаљ. Лако бих то решио.Primeni Philipsovu ambilight foru, stavi neko difuzno osvetljenje iza IPS TV
Vidim da se svi raspituju za UHD TV, a gledali bi SD / HD ready sadrzaj. Po meni UHD samo ako planirate i da ga "vozite" UHD sadrzajem, inace bolje uzeti jaci FullHD - obicno su jeftiniji, a scaleri isti ili i bolji (usavrsavalo se bar deceniju vise nego UHD)
Raspala se tema bez DukeOfSerbia. [emoji5]
Evo sad dolazim iz radnje i mogu samo da uveliko potvrdim ovo.Sad samo ponovo poredio po prodavnicama i stvarno mi deluje da je razlika izmedju VA i IPS panela potpuno prenaduvana u odnosu na to koliko se potencira na njoj na raznim sajtovima koji testiraju televizore.
Naravno, ali poenta je upravo u tome da nije toliko bitno da li postoji razlika nego da li je ona ovoj ili onoj osobi prihvatljiva ili nije. Razlika postoji i između dva mikroprocesora potpuno iste serije koja je nastala u mikrostrukturi u procesu proizvodnje pa se jedan može bolje overklokovati od drugog, ali ta razlika nekome nije a nekome jeste prihvatljiva, pa je bilo kakav generalizovani savjet tipa "loš je onaj koji se ne može overklokovati, vrati ga i zamijeni" besmislen, jer tome kome se daje savjet bi MOŽDA sasvim odgovarao i onaj koji se ne može overklokovati. Suviše često kad je tehnika u pitanju (ne mislim na ovu temu) se savjeti daju "iz sebe", onako kako bi ga sebi dao, ne uzimajući u obzir da drugi niti će primjetiti razne finese nisi su im one bitne (niti je pogrešno što je kod njih tako, u krajnjem slučaju oni imaju puno mirniji život).koji se razumeju u sliku i boje itekako mogu da primete razlike
To je u redu i to je dobro, sa malom izmjenom: sveobuhvatan savjet bi morao pored svega tehnničkog da ima i bitan dodatak na kraju: "pored svega ovoga otiđi i pogledaj sam u radnji". Baš zato što nisu svi entuzijasti i uopšte nije pogrešno ako oni neće primjetiti neke stvari koje će entuzijasta primjetiti. Na testovima ni OLED nema savršene uglove. Ako ćemo po testovima. A nekome je i IPS dobar. Nekome i VA. Ne sjajan, ali dobar. Više nego dovoljno dobar da ga ne odbacuje zbog priče o uglovima koja može djelovati kao horor priča.A ako vec pitate za savet onda ce savet biti sveobuhvatan primetili ga vi ili ne.
A ako vec pitate za savet onda ce savet biti sveobuhvatan primetili ga vi ili ne. Kome takav savet (dobronameran) smeta onda je najbolje da ode sam u radnju, izbroji novac koji je spreman da da i sam odabere televizor zar ne?
Ja kao sto rekoh u nekoj od predhodnih poruka, postoje ljudi koji niti ce primetiti losije uglove niti losiju crnu, a vecina takvih i dolazi da pita koji tv da kupi jer u principu ne znaju ni sta da gledaju.
Dati tehničke podatke je u redu i potrebno je, bar će znati šta u radnji da gleda i na šta da obrati pažnju (ja to ne bih znao bez podataka koje sam dobio ovde i na drugim mjestima)
Pozdrav svima
Kupih upravo LG 55SJ80.
Valja li čemu?
![]()
Huawei Mate 10 Pro BLA-L29
Zezas li me ili ozbiljno?sta je to bre :O pa to nema u srbiji da se uzme... ne da valja vec rastura ako mene pitas![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari