Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozz svima, treba mi pomoc oko odabira lcd UHD tv do 65/70.000din... duzina prostorije je 4 m i sirina oko 3.6 jer je u pitanju deo prostorije gde bi se nalazo tv .. duzina od tv je oko 3.3 m.. koja je najoptimalnija velicina tv za ove mere.. u pocetku sam planirao dijagonalu od 43inca jel to ok.. a kad su marke u pitanju samsung lg ili ako neko zna jos koju pouzdanu marku da je kvalitet ok da nije kvarisa :)

Poslednja izmena:
Bukvalno u par postova iznad se pisalo o tome. 43" je premaleno za 3.3 metra, vidiš da su za to rastojanje preporuke 65". Problem je što je 65" oko i preko dva puta skuplji od 55".

Moja greska u pisanju 49-ka je 86790 sto je najbolja cena na trzistu...

Inace nemam ja WE660 nego ga imam u radnji doduse 665 mada to su isti TV razlika u T2 tuneru...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aaaaa, ok - tnx za info, ja sam isto nasao 49, ali rekoh da pitam.

Odlucio sam se za Sony 55XE85, stigla poruka iz VIPa da imam 20% popusta kad ono.... Gigatron podigao cenu sa 165k na 183k da slucajno ne daju popust bilo kome... kakva bagra... 1100 je madjarska opcija pa jos razmisljam i cekam neki iznenandni popust za NG akciju.

Sad je mislim u gigatronu neki gigasat- 15% popusta na sve. Ali ova tema se pretvorila samo u temu pitanja. Slabo ide sa odgovorima (mislim na strucne odgovore)

Sent from my D5803 using Tapatalk

Pomagajte, ljudi. Danima glavu lupam. Hocu da uzmem nesto od 40 inca do 40.000din.Prvo sam gledao one Vivaxe, Foxove, Voxove... ali se bojim toga. A gledam i Sharp, Grundig ali ispada da je to isto sto i ostali "kinezi".Tv bi koristio za iptv, android box, ponekad film sa flasha i za sony ps3. Ako imate neku ideju recite. Uzeo bi za kes, tako da i madjari dolaze u obzir.

Ne bih ja Sharp i Grundig stavljao u isti koš sa ostalima.

Pazite,mozda cu ja pogresiti ako izaberem 43" za 3-3,5m udaljenosti, ali bio u prodavnici stao na neka 3-3,5m gledao u tv 49" i nije mi odgovaralo..nekako mi je delovalo da mi celo vidno polje zaklanja tv..mozda je bio i problem sto su pustili neki need for speed jarke boje uzas.o supruzi da ne govorim njoj i 43" mnogo odma je bolela glava :)
Tako da,vodio sam se logikom sto veca dijagonala to bolje, ali ipak mislim da je individualna odluka najbolja pa ako se zeznes zeznuo si se...Tesko je reci i generalizovati da za 3-3.5 metra ide 65".
I dalje tragam za ipak sada sony 43" full hd

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Bukvalno u par postova iznad se pisalo o tome. 43" je premaleno za 3.3 metra, vidiš da su za to rastojanje preporuke 65". Problem je što je 65" oko i preko dva puta skuplji od 55".

hm za moj ukus msm da je 65 previse? recimo 50/55 inca bi bilo dovoljno bar u mom slucaju

I kod mene je vrlo sličan slučaj, tamo gdje bih trebao da pređem rastojanje će baš biti oko 3.3 - 3.5 m i planiram uzeti 55". Kao što sam rekao 65" je preko dva puta skuplji pa sa te strane on ne ulazi u razmatranje. 65" na prvu možda djeluje prevelik ali vjerujem da bi se brzo naviklo, ali moraće to zasad biti 55", makar sjedeća garnitura ne išla skroz do zida :)

bas tako prijatelju... pa sad za 55 inca za moj budzet do 70k recimo nasao sam Skyworth 55E5600 (kako se kotira skyworth jesu ok tv kvalitet i to) , TOSHIBA 55U6663DG i VOX UHD 55DSW400U vox za mene najveca nepoznanica ,a vidim da je ovaj najpovoljniji ali mi to sve nesto sumnjivo sto se kvaliteta tice

TV 49-55", u principu neki kriterijum je 4K, IPS, ne-Edge osvetljenje, 5 godina garancije. Budzet - ~100k. Zbog kupovine na rate otpada KP i sl.

Razmatrao LG 55 UJ635V. Vidim ima sarenih utisaka za LG iz 2017te. Je l' bolje ici na 49" za te novce ili opet ima nesto pristojno u 55"? Namena su filmovi/serije, sportski program i ponekad igrice (PES, Assetto Corsa, i sl.). Hvala.

Uzeh 49MU6402. Za sada zadovoljan, mada sam samo povezao i prebacio par kanala da vidim radi li. Radi. Minimalno probijanje na 2 mesta uz donju ivicu. Ne smeta mi. Udaljenost oko 3m. Deluje taman. Detaljnije za koji dan.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Kakv je LG 32LJ500V ? Garancija 3 godine, cena 32.600,00

Bitno mi je samo, da je dobra slika (ne treba mi smart). Da li imate neku preporuku? Nakačio bih ga na komp da gledam filmove.

Dvoumim se između Sony 55XE7005 i Samaung 50MU6100? Sa tim da je Samsung jeftiniji za nekih 100e. Pozicija gledanja je sa 3,5m. I mogu reći i iz nekog ugla. Dnevni boravak je dosta veliki. 1Na oba ima 5 godina garancije. Mišljenja sam da je Samsung bolji posebno zbog operativnog sistema ali me veličina vuče ka Sonyu. Ili možda nešto treće u tom cjenovnom rangu?
Izluđeh više od biranja. [emoji846]

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Za tu udaljenost ti je i 55 malo tako da ako ne mozes 65 onda makar 55

Jesi li ih pogledao u radnji? Oba imaju VA panel pa čisto da vidiš kakva je slika iz uglova jer VA ima lošije uglove ali to naravno ne znači da bi tebi to bio problem. I ja ciljam na Sony 55XE7005 mada sam otvoren i za druge opcije. Gledao sam ga u radnji i djeluje mi OK ali pogledaću ga još koji put i možda pustiti nešto sa USB-a ako dopuste. Ovde sam juče pitao zna li neko kakav je u odnosu na njega skuplji prošlogodišnji Samsung 55KU6402 ali nema komentara, izgleda da je to IPS pa mislim da mi on i ne bi baš odgovarao. Iz istog razloga ne razmatram Sony 55XE8096 kojeg bih inače rado uzeo u obzir. Prvi sledeći Sony koji je VA je 55XE8577 koji je kod mene 370 € skuplji od 55XE7005. E sad isplati li se to? On ima Triluminos, voice command, bluetooth, 400 cd/m vs 350 cd/m brightness, 4000:1 vs 3300:1 kontrast, 120 Hz vs 60 Hz, Android vs Linux.

Dvoumim se između Sony 55XE7005 i Samaung 50MU6100? Sa tim da je Samsung jeftiniji za nekih 100e. Pozicija gledanja je sa 3,5m. I mogu reći i iz nekog ugla. Dnevni boravak je dosta veliki. 1Na oba ima 5 godina garancije. Mišljenja sam da je Samsung bolji posebno zbog operativnog sistema ali me veličina vuče ka Sonyu. Ili možda nešto treće u tom cjenovnom rangu?
Izluđeh više od biranja. [emoji846]

Ja sam kupio Panasonic TX-55CX750E IPS 4k 3D u emmezeti za 160k pre godinu i po. Gledam tv sa bas te neke razdaljine i sa ovom pameću prištedeo bih još malo i kupio 65". Panasonic mnogo dobro radi interpolaciju, video sadržaji niže rezolucije i kvaliteta izgledaju odlično. Kvalitet slike i ugao gledanja su odlični, normalno crna je tamno siva ali ti to već znaš. Ne podržava HDR. Problem je što ne podržava i DTS audio format, što znači da šta god skinem moram da konvertujem što je smorčina neviđena. Nema mnogo aplikacija u AppStore (koristi se Firefox OS), ima YT, Vimeo, Daily motion, itd. Firefox browser nije loš ali nije ni mnogo dobar. Npr. mogu da gledam N1 uživo ali zato Twitch nema šanse da ga nateram da reprodukuje. Šta god da kupiš računaj da ćeš da se zezneš. S tim što manjak aplikacija i nepodržavanje audio formata možeš da rešiš tako što ćeš kupiti neki bolji TV box iz Kine za 50-60$ i rešen problem.

E sad udaljenost TV-a možeš da smanjiš ako kupiš neki od boljih nosača za zid sa kojim možeš da približiš TV za nekih 50-60cm.
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
E u ovo "šta god da kupiš računaj da ćeš da se zezneš" si u pravu. Pročitao sam previše strana ove teme i ništa. Nikakav zaključak u ovom cjenovnom rangu. U suštini ispada da do 1000e ne možeš kupiti "dobar" tv. Modeli za 2017 su izgleda kod svih proizvođača podbacili. Opet kažem u srednjem cjenovnom rangu. Mislim da bi model xe90 bio odličan izbor ali je bar kod mene u Podgorici sa dijagonalom od 55" 1500e. Što je dosta novca. Ali sa druge strane xe70 je u suštini poluproizvod a cijena mu je 900e. I na kraju ću najverovatnije uzeti njega ali neću biti baš srećan, a dao sam skoro 1000e za tv. [emoji846] Što je po mom mišljenju dosta novca za tv ako živiš na balkanu. A tek ako pitate moju gospođu. To je PREVIŠE novca za tv. [emoji846]

Evo ja baš od sinoć iz sličnih razloga razmišljam malo o Sony 55XE85. I ja sam inače najbliži 55XE70 a pošto XE80 ima IPS a ne VA prvi sledeći Sony koji ima VA je XE85. I baš gledam razlike u odnosu na XE70.

Može li neko da mi kaže tj. potvrdi da oznake za Sony u USA idu X800E, X850E itd. za ono što je kod nas XE80, XE85?
Pošto gledam testove na Rtings i u testu za X850E im stoji da on ima dijagonale 65" i 75", tako stoji i na Sony.com stranici za X850E, dok na Sony.ba i Sony.rs stoji da XE85 ima u 55", 65" i 75".

Ali evo gledam na display specifications poređenje XE90 i X900E, ovaj prvi ima kontrast 4700:1 a ovaj drugi 5500:1 :trust:

Inače na Rtings testu taj X850E je dosta dobro prošao. Ako je to naš XE85 onda to uopšte nije loše.

Samo što je 55XE85 kod mene 370 € skuplji od 55XE70, košta 1140 €, pa sad...isplati li se :trust:

Ako je Display specifications uopšte tačan to izgleda ovako

10 bits vs 8 bits + FRC
DCI P3: 92% vs 75%
400 cd/m vs 350 cd/m
4000:1 vs 3300:1
120 Hz vs 60 Hz
storage 16 GB vs 4 GB
Android vs Linux

Uz to XE85 ima Bluetooth, voice command, Triluminos, više priključaka.

Ovde kod mene u jednoj radnji sam vidio XE70, XE80 i XE90, ali nisu imali XE85.

Poslednja izmena:
Kod mene imaju X85 i isto je ta razlika u cijeni. Samo što je cifra veća. 1270. Sa tim da je to cijena bez popusta za keš jer uzimam na rate. Ali da li realno ima potrebe davati toliko novca za tv? Ako je potreban za normalno svakodnevno gledanje kanala od nekog kablovskog operatera, ajde neke HD utakmice, ja imam i PS, i za gledanje serija filmova.
Ja danas uzimam pa se lomim. [emoji846]
A možda da se sačekaju modeli za 2018 u? Kakvo je mišljenje o tome?

Kod mene imaju X85 i isto je ta razlika u cijeni. Samo što je cifra veća. 1270. Sa tim da je to cijena bez popusta za keš jer uzimam na rate. Ali da li realno ima potrebe davati toliko novca za tv? Ako je potreban za normalno svakodnevno gledanje kanala od nekog kablovskog operatera, ajde neke HD utakmice, ja imam i PS, i za gledanje serija filmova.

Vidi...ako gledaš da li se isplati, odgovor je NE...ništa se ne isplati...odnosno ništa ne vredi para...ne samo tv uređaji...ali taj ćeš problem imati i 2018-e

Ako se premišljaš bolje batali. Uvek ćeš moći da kupiš taj ili neki drugi model.

Sent from mTalk

Mislim da Sony izbacuje modele na proljeće ili krajem proljeća, a to je onda sredina sledeće godine. I teško da će im ti modeli biti jeftiniji, mogu samo biti malo skuplji zbog novih mogućnosti, ali neka to kaže neko ko se sjeća kako je bilo prethodnih godina. Mada priznajem da sam radoznao kako će im izgledati nova 7000 serija, da li će je opet zaobići Triluminos displej (veća gama boja) i slično, i kakav će im smart biti.

Koji LCD TV?

Mislim da Sony izbacuje modele na proljeće ili krajem proljeća, a to je onda sredina sledeće godine. I teško da će im ti modeli biti jeftiniji, mogu samo biti malo skuplji zbog novih mogućnosti, ali neka to kaže neko ko se sjeća kako je bilo prethodnih godina. Mada priznajem da sam radoznao kako će im izgledati nova 7000 serija, da li će je opet zaobići Triluminos displej (veća gama boja) i slično, i kakav će im smart biti.

Sinoć sam se malo igrao sa Androidom na novokupljenom 9005...i brzo sam se vratio na Zappiti plejer....

@vader
sam si sebi odgovorio. ako mozes uzmi xe85 bolji je tv, i ne, koliko se ja secam nijedna serija 7 na soniju nije imala triluminus. To je vise rang serije 6 na samsungu i lgu , a to su uvek midrange televizori. Da li je vredno jednog televizora(370e)? Ne, ali ako hoces bolje moras da platis. Gledajuci balkanske kupovne mogucnosti sve preko 1000e za tv mora da bude vrhunska klasa, sad *** nije tako vec za to dobijamo neki low ili high midrange.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno