Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^istina, ali kada se jave ti gubici oni su kod digitalnog signala jasno vidljivi kao kockanje, zamrzavanje slikevili potpuni gubitak signal.

Pa da li si nekad cuo da je kupio LG ili samsung i da je posle rekao da je pogresio?

Ja sam se pokajao sto sam kupio LG 42LB5610, vec napisah. Malo po isteku garancije pootpadala sociva sa backlighta, sad imam 5 kolona (ili 6, zaboravih, nije TV kod mene) x 4 reda sjajnih krugova koji probijaju kroz sliku, najvise se primeti na jednolicnim pozadinama tipa neba ili sportskog terena, pri jednostavnim crtacima, a manje kad je saren sadrzaj na ekranu.
S tim sto nije da nisam imao srece sa mojim primerkom, ima dosta LG korisnika sa ovim problemom otpadanja sociva na internetu, tako sam i saznao sta je i kako se popravlja u DIY.

Poslednja izmena:
Pa vratiće se po isteku bana.

Po dosadašnjem iskustvu ne vjerujem da će se on tako brzo vratiti. Imao je on i do sada periode samobonivanja u znak protesta

Koliki vam je budžet?
Odakle se kupuje?
Koju dijagonalu/e preferirate?
Sa koje daljine će se gledati?
Da li će se gledati analogna kablovska TV? Standardna digitalna TV? HD TV?
Da li će se gledati UHD video?
Da li su bitni široki uglovi gledanja?
Da li se gleda uvek pod veštačkim svetlom uveče/noću ili se gleda i u mraku?
Da li će koristiti za konzolarno igranje i ako da, koje igre?
Da li će se koristiti za PC (zamena za monitor)?
Da li vam je bitna „pametna“ platforma?
Ko će koristiti TV?
Da li je bitna dužina garancije?
Да му не буде досадно када се врати, ево да напишем шта имам по водичу:

-Буџет је кренуо одоздо, ишао до скоро 70к али мислим да је то ипак превише за уређај који служи за забаву. У петак сам видео у једној радњи Philips 43PUS6262 за 49990 и то би био плафон. Тешко да ће опет да се појави UHD за те новце али би било добро да телевизор има "нешто" да оправда разлику у односу на 40к колико ми је сада план.

-Купује се овде у некој радњи, не занимају ме КП ни Мађари.

-Мислио сам да је 32" премало па сам дошао до ~43" и ту бих стао. Могло би и више али мора да се уклопи у буџет. Тешко.

-По оним сајтовима али и неким порукама овде би за ~3м било потребно 55+ али је мени 55 огромно (не кажем да би сметало) и прескупо. Гледало би се са 2,5-3,5м али углавном око 3м.

-Гледаће се све, од аналогне преко дигиталне до HD дигиталне. Аналогна ако ме баш баш нешто заинтересује а нема тога на дигиталној (0,1% шанса али је могуће) док би дигитална била најчешћа што се програма тиче. Гледало би се и много тога са интерних извора али не могу да проценим колико јер сам се одвикао од гледања. Можда се поново навикнем. Што се UHD садржаја тиче, немам појма шта све може да се нађе у тој резолуцији. Може ли неки краћи хинт?

-Широки углови нису битни, гледаће се углавном са једног места, могуће да се то промени али није толико битно. Проверио сам по радњама и нисам видео толики проблем на неким телевизорима за које знам да нису IPS.

-Гледаће се и у мраку и под светлом, можда и више у мраку.

-Без играња.

-Можда и повежем на комп али само пробе ради, немам неки разлог да не користим монитор.

-Скоро сам од провајдера добио Андроид бокс мада ионако није било битно да то буде у причи. Сада вероватно нема потребе за тим.

-Ја, понекад али ретко и гости.

-Другар (сервисер) ми је препоручио дужу гаранцију и рекао да је свакако бољи Philips са 4 него LG/Samsung са 2 године. Ћерка другара ми је пре пар дана рекла да има неки LG коме је отишло позадинско пар месеци по истеку (2 године) гаранције. Овде има још примера.

Додатак. Обилазио сам ових дана радње, закаснио на поменути Philips UHD и меркао величине. У једној су била два LG телевизора, један LH а други LJ серија, ако занемарим слабо осветљење и контраст првог, опет ми превише делује да је слабији приказ детаља у односу на овогодишњи оцрњени модел. Само поређење у радњама је врло упитно пошто су или тотално неподешени или плански подешени па у једном Samsung штрчи по осветљењу и контрасту а у суседној је блед и очајан. А исти телевизор. Зато не могу много да користим гледање по радњама.

Све у свему, ако пођем од ~40к као буџета (растегљиво и до 50к па и више ако је оправдано) ипак ми је превише да дам за неки 60к или 80к. Добро знам колико је 20к или 40к пара разлике и шта све могу да купим тим новцем.

Да не заборавим, овде се од Philips UHD препоручује минимум 6412 а у петак је био повољан 6262. Зашто је ово минимум и која је разлика? Неки тестови, неке карактеристике или шта? Ако се не варам, трећа цифра означава неку ситницу док је друга ознака за серију па ме занима које је серија 4 а која 2?

На крају ... од препоручених модела у некој другој поруци углавном не могу да нађем ниједан па се све своди на Philips 43" 4131/4112/4132. Први је прошлогодишњи и ваљда нема IPS док други имају али су доста скупљи. Првенствено због гаранције.
Да ли да ипак занемарим гаранцију па узмем SONY KDL40WD655BAEP или неки Samsung, све са две године гаранције? Или да чекам још неку акцију? Philips ће да остави продужену гаранцију до краја године а до тада ће ваљда да буде нека акција?

Pozdrav drugari i meni treba mala pomoć.Želja mi je da uzmem neki smart tv, e sad pošto nemam dovoljno novca za ozbilje samsungove smart televizore razmišljam da uzmem ovaj jer je vrlo povoljan, a i piše da ima integrisan wi-fi tako da mislim da mi nije potreban onaj donge uredjaj za povezivanje.Da li je neko imao iskustva sa ovim televizorom?https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-smart-led-vox-32swb472b.11.html?productId=61778

Samo vi kupujte philips ja nemam nista protiv toga, ja ostajem pri tome da je izuzetno los pocev od trenutka kada su ga preuzeli kinezi odnosno TPVision. To je opet samo moje misljenje koje je sa moje strane aspolutno argumentovano. Philips iz dana u dan ima sve vise reklamacija i problema sa softverom kod smart televizora pa je potrebno licno krpljenje i apdejtovanje softvera kroz nekakve fajlove na usb'u. Frapantno i to da su popili tuzbu upravo iz razloga koji se desava pa su tajno uzimali podatke korisnika koji se kupio na njihovom globalnom serveru da bi znali gde je tacno problem sa platformom i sta trebaju da ispravljaju a to gospodo traje godinama. Jedan tako veliki brend koga velicaju na konto stare Holandske slave to sebi apsolutno nebi trebao da dozvoli.
Za mene su jedino LG i Samsung uradili pravu stvar sa smart platformama i proizvodnjom ekrana. Ovo je samo deo onoga sta bi sve mogao da pisem nego me iskreno mrzi da se prepucavam sagospodom kojima su merodavne recenzije i misljenja velikih strucnjaka sa foruma.

Napominjem, uvazavam svako misljenje pa i misljenje vojvode ali se i ne slazem sa gomilom stvari koje je izjavio ovde, pored toga ubedjuje sve ostale kako je to relevantno i istinito. Ovakvo ponasanje bi mogao okarakterisati kao trolovanje ali u blazem smislu. Jos mi je zanimljivija cinjenica da ovde to prihvataju i uvazavaju. :)

Opis posla mi je usko povezan sa ovom bransom tako da opet kazem, sve sto sam do sada rekao su cinjenice i da svakog trenutka mogu da obrazlozim bilo sta vezano na ovu temu. Nazalost nemam previse slobodnog vremena da mogu redovno ucestvovati u diskusijama i razmatrati sta je ko rekao kazao ili procitao. Pa zato dajem inicijativu svima vama da se malo osmaostalite i izgradite stav po nekim svojim ubedjenjima i iskustvima.

Немам ни ја времена па нађем да нешто напишем и питам. Дај те аргументе и контрааргументе па да проценим(о) колико је аргументовано.

@GhostFace, hoces da ti iznesem jos cinjenica za lg? (za samsung ne znam - nisam ga toliko proucavao, philips i ja nesto ne volim, ali kako sam posedujem lg - malo vise sam se pozabavio tom firmom, pogotovo za proslogodisnje modele lh\uh). Kazes dobar smart kod lg? A sta kazes na to da u proslogodisnjim modelima je bilo vise razlicitih smart platforma: webos3, webos3 lite, presminkani webos2 i td. Neki tv (low fhd smart serije) ne poseduju cak ni browser (kod mene na lh630v naprimer - top fhd serija 2016 - smart aplikacije su 720p, a gle cuda na fhd tv od pretprosle godine su bile 1080p), a za sve stoji da su smart webos3. Kazes nema problema sa softwerom i ne treba flash preko usb? Opet: licno moj model lh630v (kao i lh604\610, mozda i svi fhd imaju taj problem - ne znam) ima bag sa nepaljenjem ako je prikljucen preko ethernet kabla na internet, i taj bag se resava uz pomoc update sw ISKLJUCIVO preko usb (update preko interneta taj deo sw jednostavno ne dira nikako). I to bez da ne napominjem o degradaciji daljinca i panela sa osvetljenjem naspram modela 2015. Sta sad? I tako je dobru stvar uradio LG sa proizvodnjem panela: rgb-w (fake uhd) je nesto najgore sto je mogao da uradi.

Poslednja izmena:
Kada si vec spomenuo LG, ja shvatam da si ti revoltiran zato sto imas poneki problem sa tv'om ali nema potrebe za tolikim hejtom. Nisi svestan kakvih sam ja imao problema sa drugim brendobima al ajde da ne skrecemo sa teme. Kao prvo i osnovno WebOs ne postoji nikakva nasminkana verzija kao sto si naveo niti postoji light verzija, postoji iskljucivo 3.0 verzija na proslogodisnjim modelima, to sto nazivas webOs lite nema nikakve veze sa WebOS vec ga nazivaju LG Smart ili nesto sto se nekada zvalo Net cast platforma koji nije imao browser isto kao sto zvanicno ni Sony nema web browser na linuxu vec je potrebno naknadno instalitanje URL loadera (ovo se odnosi iskljucivo za linux). Redovno se optimizuje platforma i izbacuju se zakrpe ali opet su resili svaki problem koji su imali. To sto pominjes proizvodnju panela i sto citas po sajtovima su apsolutne gluposti i izmisljitine koje su plasirane od strane konkurentksih firmi. Da je tako kao sto tvrdis ni jedan proziveden ekran nebi mogao da prodje bilo kakav sertifikat niti bi mogao da se deklarise kao UHD tv. Mi ne pricamo o Voxu, foxu, vivaxu vec o ozbiljnoj kompaniji koja je pod lupom i kontrolama svih svetskih instituta i ostalih organizacija ciji je posao kontrola i zastita prava. Tako da sve sto si naveo nisu relevantne cinjenice koje bi mogao da uzmem u obzir. Iostalom niko od njih nebi kupovao ekrane od Lg display'a a bogami kupuju ih veliki brendovi tv industrije poput sony,panasonic,philips itd.
Oled je vec neka druga dimenzija u kojoj su objasnili svima i evo svi su presli na OLED sem samsunga koji se i dalje nada da ce marketingom Quantum dot tehnologije parirati svima. Prakitcno mozes da mrzis LG ili volis ali oni vec sada uzimaju ogroman novac od Oled ekrana i zvanican podatak je da ce do kraja 2018 godine ugasiti tri fabrike koje proizvode lcd i prebacuju sve na OLED.

Veruj mi sa tim problemima koje si naveo imas odlican tv, nisi ni svestan sa kakvim se ostali problemima susrecu i sta se sve radi.
Da me ne shvatis pogresno nije da ja sad nesto volim lg niti da ih branim ali jednostavno malo mi je bezveze sto neki od vas rade copy/paste sa nekih sajtova i foruma gde se uveliko vrti ista prica.

Poslednja izmena:
@GhostFace, ja iza svake svoje reci stojim: i za razlicite ver webos3 na tv 2016, i da su fhd 2015 imali kvalitetnije panele (bili su modelii i sa 100Hz osvezenjem i sa VA panelima) i daljince, i da je WRGB tip panela u stvari fake uhd, a i da nisu bezgresni sto se tice bagova sa softom. Mi pricamo o lcd. I LG namerno unistava lcd tv, namerno pravi sve gore modele iz godine u godinu (uz to ne spusta cenu, svake godine za iste pare sve cesce dobijas gore), sve zarad forsiranja paprenih OLED. Ali takvo je stanje ne samo sa lg, jedino tu se slazem.
Sto se mene tice: ja najvise volim starije non-smart tv, dosta brze je sve radilo (a htpc resava sve ostale potrebe), i Japansku plazmu (tek oled ako pojeftini, mozda ce biti zamena), koju su sahranili LG i Samsung, izbacivsi svoje jeftinije plazme. Tad su i lcd tv pravili dosta bolje. A sada, kada nemaju toliko ozbiljnu konkurenciju vise, rade sta hoce.

Bilo bi dobro da je to od 2015, unistavanje je krenulo dosta ranije. Svakog proizvodjaca vezuje neki negativni glas. Pokusavam da objasnim da jednostavno ne posotji savrsen TV i da je prepucavanje oko toga ko je bolji zaista smesno jer svi mi hocemo mnogo toga za male pare a to jednostavno ne postoji jer zivimo u svetu Liberalnog kapitalizama, koja je nametnuta od ovih koji guraju svoje ideje. Potrosacki mentalitet, je njihova hrana. Tako da za mene ni LG, sony, samsung ili panasonc nisu najbolji ali uvek cu od svih njih izabrati onaj koji je najmanje los. Ostali brendovi jednostavno nisu za bilo kakvo spominjanje pored ovih koje sam nabrojao.

zapravo hocemo mnogo za realan novac :) ali dok god bude ovaca bice i makaza... necemo nas 15 ovde sigurno naterati lg da spusti cenu oleda 50% niti sve ostale proizvodjace da prave dobre televizore u srednjoj klasi dokle god se "premium" lcd modeli prodaju po slicnoj ceni kao oled.

sto se mene tice lg nemora da spusta cene,nek samo ponude oled u manjim dijagonalama od 55-60".

pa kada bi napravio tipa 49 50 inca oled u rangu ispod 1500e time bi zakopao "premium" lcd-e, a to ne odgovara ni lgu ni svima ostalima. valjda je jasno da je svima na prvom mestu zarada, na petom su kupci. da je hteo manji oled verujem da ne bi izbacio fhd oled 55 inca.

pa i treba da zakopa lcd da svi koristim olede :)

pa zasto bi zakopao kada imaju vecu zaradu na lcdu, verujem da je proces proizvodnje jeftiniji i laksi za lcd bar nekoliko puta. a dokle god ima "boraca za premium lcd vs oled" bar ja ne vidim neku potrebu da se lcd izbaci.

Ja sam se već uveliko bio spremio da naručim LG 32LJ500V, i onda slučajno vidim da se piše da je to užasno loš tv.
Sad kada detaljno pročitam temu, vidim da je sve to poteklo od Vojvode, koji je u međuvremenu banovan. Jel može neko da mi pojasni, zašto je čovek dobio ban ? Nije vređao ili trolovao, deluje mi da je moderacija zaključila da radi promociju tj. da namerno hvali ili blati određene brendove ?

Mislim da nije vezano za kvalitet njegovih savjeta, ako su vam bitne stvari o kojima je pisao, nemojte da vas ban omete.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Uzeo sam neki stari polovni philips 37" da li neko zna kako da uključim ambilight bez originalnog daljinca? I kako da vidim koji je tacno model, ona nalepnica je skroz skinuta sa zadnje strane a u meniju ima samo oznaka softvera?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Danas stigao da se poigram malo sa LG 65C7 i mogu reći da web os 3.5 nije bas tako ultra brz kako ga nahvalise. Tj možda sam ja imao velika očekivanja ali i dalje se čeka koji sekund prilikom prebacivanja kroz opcije, razne hdmi, netflix, yt, amazon, uhd player i sl.
Slika je perverzija ( pustio na kratko planet earth 2 4K sa ubp x800 ) ali eto zapalo mi je za oko fluidnost sistema .

Inače sa matorog Samsung-a led uhd curved UE55JU6575 koji ima dosta sporiji odziv i bele isprane fleke na uglovima ovo je avion.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam se već uveliko bio spremio da naručim LG 32LJ500V, i onda slučajno vidim da se piše da je to užasno loš tv.
Sad kada detaljno pročitam temu, vidim da je sve to poteklo od Vojvode, koji je u međuvremenu banovan. Jel može neko da mi pojasni, zašto je čovek dobio ban ? Nije vređao ili trolovao, deluje mi da je moderacija zaključila da radi promociju tj. da namerno hvali ili blati određene brendove ?

Meni treba isto jedna 32 dvojka. Bitno mi je samo, da je dobra slika (ne treba mi smart). Da li imate neku preporuku? Nakačio bih ga na komp da gledam filmove.

Imam ponudu za sony fw-55xe8001, to je profi displej, pandan 8005 (u ovoj dijagonali 8096), s tim da je razlika da ima 200Hz a 8096 ima 400Hz (oba su valjda 50, 60, u stvari) i 8001 valjda nema tv tuner. Prodavacme ubjeđuje da je kvalitet svega neuporedivo na strani ovog profi kao i podrška poslije a cijena im je približno ista (možda rezlika 30 tak eur). Ima li ko iskustva? (đe ga je vojvoda sad kad treba ;-/)

ljudi , sta valja trenutno na kp? ne mora smart , budzet je oko 350evra. mislio LGLJ610V ali sam odustao zbog rastojanja sa kojeg bi se gledao tv ( od 2 metra do 3m) . sad gledam 43LJ500v , da li neko ima iskustvo sa njim ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno