Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Roditeljima je crkla savršena Samsung plazma iz 2009. koja je sve do sada radila bez greške.

TV se isključivo koristi za gledanje SBB D3 kablovske preko SBB risivera.
Gleda se uvek u velikoj osvetljenoj prostoriji sa razdaljine od oko 2.5 do 3 metra.
Do sada su imali ekran od 42", tako da bi im 43 bio dosta, eventualno 49, ako bi sam panel bio kvalitetniji u odnosu na 43.
Bitni su i uglovi gledanja i naravno prikaz slike.
Razmišljam o Sony-ju nekom. Ja imam svoj W755 iz 2015. Jedino mi je tu problem sam Android koji je prilično loš u odnosu na Samsungov firmware, ali kontam da pošto im samo treba za gledanje D3 preko risivera, onda i nije važno.
Kupuje se u našim prodavnicama, 5 godina garancije, ne bi nikako išli preko KP.

Šta biste preporučili?

Je l' može neko da mi pomogne? Hitno je.
Znam šta bih kupio da se gleda 4K i HD sadržaj, ali gleda se samo SBB D3 sa par HD kanala.
Problem je što su imali plazmu i navikli su na stvarno dobru sliku.
Da li je Sony 43 ili 49 XE70005 tj. 7077 overkill?
Na šta će ličiti SBB kanali na njemu s obzirom da je UHD?

Da li ima neko neki bolji predlog sa 5 godina garancije?

meni predstoji kupovina 2 tv-a .. mislio sam da cu lako uzeti 2LG-a, ali posle svih kritika ovde, gledam dalje .. jedan TV je za majku, gde zbog prostora najvise moze da ide 40inca (event 43), ali mora da ima centralno postolje, sto drasticno smanjuje izbor .. (nista drugo nije bitno pa cak ni FHD, gledace se PTT kablovska) .. mislim se da mozda kupim i neki polovnjak, samo nisam siguran da li od domacih preprodavaca da uzimam, npr https://www.kupujemprodajem.com/phi...ao-nov-53444502-oglas.htm?filter_id=110419535

za mene gledam za spavacu sobu max 43, opet zbog dimenzija prostora (toliko ima od zida do vrata, bukvalno) .. zapade mi za oko SAMSUNG UE43M5502, a vidim da je i Duke dao preporuku za taj sa MVA panelom? TV (najvise SBB digitalna kablovska) ce se gledati iz kreveta i bice podignut malo, znaci kao u hotelima sto se cesto montiraju na zid pa gore, verovatno cu morati mali nagib da pravim - ima li nosace koji mogu da daju mali nagib i po x i po y osi?

Jedno pitanje koje je (malo) OT - trebalo bi da uzmem 55XE8096 pa me interesuje kako da ga priključim na pojačalo (nije av risiver ) već stereo pojačalo? Na pojačali ima optički i coax spdif ali je optički zauzeo htpc.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Misliš HTPC preko hdmi na tv, a TV preko optičkog na pojačalo?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
EDIT
Sad sam vidio da mogu da priključim sa stereo 3.5 bananica na 2 činča kablom. Sigurno da nije idealna veza ali to je ionako za zvuk sa catv a ne vjerujem da je na njoj neki vrhunski zvuk.

Poslednja izmena:
Misliš HTPC preko hdmi na tv, a TV preko optičkog na pojačalo?
Pa da, zar nisam bas to i napisao gore :)

Bananicu i RCA zaboravi to je najgluplje moguce resenje, imas digitalnu vezu, koristi to.
Btw, zvuk na catv je takodje digitalan i na pojedinim kanalima odlican, u ostalom na ovaj nacin ce i zvuk sa HTPC ici digitalnom vezom u pojacalo.

Poslednja izmena:
Koji LCD TV?

U tom slučaju tv služi same kao posrednik, nema gubitka kvaliteta zvuka? Postoji još jedan način - na ploči postoji i coax priključak,tj ima konektor da se kablićem spoji bracket i ploča. Ja sam našao taj bracket ali se sad postavlja pitanje da li je ta veza dobra jer kao kabal imam jedino neki stari koji je spajao cd/dvd sa zvučnom (pločom) kao i da li je i sam taj bracket odrađen kvalitetno?

Sent from my iPad using Tapatalk

Zamolio bih za preporuku, budžet je 600-650€, dijagonala 49-50 inča, kupujem preko KP. Tv će se koristiti za gledanje D3, HD kanala i za puštanje sadržaja sa kompa preko HDMI kabla ( filmovi, serije). Mislio sam da uzmem neki LG ali mi je zapao za oko i Panasonic TX-50EX700E

Sent from my iPhone using Tapatalk

meni predstoji kupovina 2 tv-a .. mislio sam da cu lako uzeti 2LG-a, ali posle svih kritika ovde, gledam dalje .. jedan TV je za majku, gde zbog prostora najvise moze da ide 40inca (event 43), ali mora da ima centralno postolje, sto drasticno smanjuje izbor .. (nista drugo nije bitno pa cak ni FHD, gledace se PTT kablovska) .. mislim se da mozda kupim i neki polovnjak, samo nisam siguran da li od domacih preprodavaca da uzimam, npr https://www.kupujemprodajem.com/phi...ao-nov-53444502-oglas.htm?filter_id=110419535

za mene gledam za spavacu sobu max 43, opet zbog dimenzija prostora (toliko ima od zida do vrata, bukvalno) .. zapade mi za oko SAMSUNG UE43M5502, a vidim da je i Duke dao preporuku za taj sa MVA panelom? TV (najvise SBB digitalna kablovska) ce se gledati iz kreveta i bice podignut malo, znaci kao u hotelima sto se cesto montiraju na zid pa gore, verovatno cu morati mali nagib da pravim - ima li nosace koji mogu da daju mali nagib i po x i po y osi?

Kojih to kritika, misliš na kritika plaćenih ljudi koji promovišu brendove za koje rade ili? :D

j*ga, ja apriori svima verujem na mestima koja smatram prijateljskim ... npr kad je bilo ono oko premier lige, bio sam poverovao da ce preci sa SBB na arenu . . da se ne vracam na to, vec hocu da kazem da mi ne ide u glavu da neko promovise ili ne promovise ovde sa zadnjim namerama neki brend ili pricu ... realno, LG jeste postao dosta jeftiniji od Samsunga, ranije se secam da su bili tu negde, pa mi je bila logicna i prica da je oboren i kvalitet, mada ne u toj meri da odjednom LG postade toliko djubre za samo jednu sezonu i da ga ne treba niposto uzimati ..

Sta se ovih dana preporucuje kao best-buy (cena/performanse) u rangu 55/60'' za standardne potrebe (mutlimedija, gejming, domaca kablovska), a da nije neka nenormalna cena? Recimo do 1000e, ako moze i za manje novca jos bolje? Hvala

*****ao bi se zato sto ti je to rekao vojvoda, a lik troluje ceo forum nekakvim anti marketingom i sl.??? Pise ovde iskustva sa nekakvih placenih recenzija i kvazi tekstova.
Gospodo pravac u radnju pa sami gledajte sta vam vise odgovara i poraygovarajte i cujte misljenja sa vise strana pa na kontu toga gradite sopstveno iskustvo i zakljucke. Ja sam prestao da ucestvujem u ovoj temi upravo zbog likova koji misle da su najpametniji i da su popili svu pamet ovog sveta tako sto su citali i citali nekakve recenzije. Ne slazem se po pitanju mnogo toga sto je Vojvoda izjavio, nemam nista licno protiv coveka, jedno vreme sam iznosio argumente a sada vise ne zelim jer se stalno vrti ista tema a smenjuju sagovornici. Iz pouzdanih izvora znam da je dosta recenzija placeno pa i cuveni rtings ili jos mnogo njih koji uzimaju mnogo novca u propagiranje anti reklame nekih brendova.

@milojkovstojko Ja bih te zamolio da mi kazes zasto bi se *****ao za model televizora koji si hteo da kupis? Evo ja sam glup i neupucen i zelim da kupim televizor koji ti zelis pa mi objasni zasto mislis da je on los i sta ti smatras koji je tv dobar u dijagonali 32''?

*****ao bi se zato sto ti je to rekao vojvoda, a lik troluje ceo forum nekakvim anti marketingom i sl.??? Pise ovde iskustva sa nekakvih placenih recenzija i kvazi tekstova.
Gospodo pravac u radnju pa sami gledajte sta vam vise odgovara i poraygovarajte i cujte misljenja sa vise strana pa na kontu toga gradite sopstveno iskustvo i zakljucke. Ja sam prestao da ucestvujem u ovoj temi upravo zbog likova koji misle da su najpametniji i da su popili svu pamet ovog sveta tako sto su citali i citali nekakve recenzije. Ne slazem se po pitanju mnogo toga sto je Vojvoda izjavio, nemam nista licno protiv coveka, jedno vreme sam iznosio argumente a sada vise ne zelim jer se stalno vrti ista tema a smenjuju sagovornici. Iz pouzdanih izvora znam da je dosta recenzija placeno pa i cuveni rtings ili jos mnogo njih koji uzimaju mnogo novca u propagiranje anti reklame nekih brendova.

@milojkovstojko Ja bih te zamolio da mi kazes zasto bi se *****ao za model televizora koji si hteo da kupis? Evo ja sam glup i neupucen i zelim da kupim televizor koji ti zelis pa mi objasni zasto mislis da je on los i sta ti smatras koji je tv dobar u dijagonali 32''?
Pa licno sam ga
pogledao kada je vojvoda Napisao . Uvek verujem svojim ocima.
Ne razumem se u Tv da bih zna sta da ti preporucim.
Ne vidim sto bi vojvoda trolovao izneo je dosta informacija za razliku od tebe ili vecine clanova koji se bar maloo razumeju u tv lcd problematiku

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

A dobro, imali smo jednu hostesu Filipa, jednu Sony,... mada ima ovdje još par višestrukih naloga, ali to je problem svakog foruma, pa i ovog.

Istina da kod izbora TV glavni adut bi prije svega trebale biti oči kupca. Čitajući "recenzije" u posljednje vrijeme sve više mi izgleda da je najbolje kupiti TV iz 2009 g. Pošto je to nemoguće ostaje jedini ponuđeni izbor, a i mogući cilj "recezenata" OLED po cijeni 3x većoj nego što će to biti za 2 godine...

Sta se ovih dana preporucuje kao best-buy (cena/performanse) u rangu 55/60'' za standardne potrebe (mutlimedija, gejming, domaca kablovska), a da nije neka nenormalna cena? Recimo do 1000e, ako moze i za manje novca jos bolje? Hvala

Za takve pare, svakako Philips model 7502..Veoma dobar kvalitet slike, u svim sadržajima..Isto tako igre rade veoma dobro.Teško češ nači bolji televizor za takve pare.

@GhostFace, Duke nista nije slagao sto se tice lcd tv, iz godine u godinu sve gori. Ko god prati situaciju to jasno vidi. Lg fake uhd serviraju sve do uj85** serije ove godine, a pre je bilo do uh77**. Unakazili su i fhd (kod lf serije bio je pristojan model sa va panelom, posle - nista). Skoro svi proizvodjaci kriju ne samo tehnicke karakteristike, nego i tip panela (kriju sta tacno prodaju). Kako sad covek bez mernog uredjaja ili debelog predznanja da zna sta kupuje? I treba se boriti sa tim lopovlukom. Zna se da su recenzije u vecini slucajeva placene, ali kada se podudaraju izmerene vrednosti sa onim sto se vidi okom posle u radnji - to je vec kakva takva informacija. A dosta svega mozes videti tek kuci, i to ako znas sta da gledas i kako. Nego proizvodjacima i trgovcima se ne svidjaju takvi potrosaci, pa prave iz nas budale. I sa monitorima slicna situacija (pogorsanje kvaliteta), ali tamo bar ne kriju tip panela i njegove tehnicke karakteristike.

Meni su Duke-ovi postovi bas bili zanimljivi.
Razumem ja da vecina ljudi ne primeti stvari na koje se zalio, ali te poruke ni nisu bile namenjene njima.

Dobio je na drugom topicu poene za temp ban.

Coax I spdif su verovatno paralelno vezani tako da ih ne možeš koristiti nezavisno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa i ne bih ih koristio nezavisno. Mislio sam da koristim coax sa htpc a optic sa tv. Coax sam probao i radi ali me interesuje kakav je kavlitet istog? Bracket koji sam našao sam priključio nekim starim kablićem koji je dolazio uz cd rom (znate one audio kabliće). E sad, pošto mi je primarno da imam dobar zvuk zbog htpc, ne bih da sa ovim coax budem na gubitku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno