@ joxy
Već sam ti otkucao.
Znači ovako, vi očekuje da 720x576 (SD) izgleda dobro na panelu rezolucije 3840x2160 (UHD) i to još sa 2 m? Kojom magijom? Ili se gleda sa veće razdaljine ili se kupi FHD model.Ne znam sta je tu cudno?!
Manji televizor mislim da se ne isplati kupiti...a covjek gleda 576i jer koristi kao i vecina populacije u najvecoj mjeri televizor za tv kanale.
Ne znam cemu to klanjanje, valjda je za ocekivati da danasnji televizori koji se prodaju daju bolju sliku od onih prije 10 pa i 20godina, za gledanje TV kanala koja je i namjena televizora ponavljam vecini populacije na nasem podneblju, a i Sony se kotira da ima najbolji upscale...
Mozda je 50W755 precjenjen ali je slika nebo i zemlja sa pomenutim televizorom.
Nema problemaIzvini molim te, totalno sam prevideo.
Mislio sam konkretno na LG modele 634V/635V, oni dakle nemaju pravi HDR?
I koja bi bila neka najjeftinija varijanta 4k sa pravim 10-bitnim HDR-om od nekih 50”? Postoji li nesto tako za 600-700?
Znači ovako, vi očekuje da 720x576 (SD) izgleda dobro na panelu rezolucije 3840x2160 (UHD) i to još sa 2 m? Kojom magijom? Ili se gleda sa veće razdaljine ili se kupi FHD model.
I normalno da će 720x576 izgledati bolje na 1920x1080. Čista fizika i nema tog procesora koji to može magično da poboljša.
Ne kupuje se UHD TV za gledanje SD TV materijala.
A da ti još jednom pročitaš njegov post pre nego što kreneš da pametuješ i prozivašOprezno sa ovakvim pisanjem. Sada će da ti se javi par stručnjaka i da ti objasni da si u velikoj zabludi i da će SD format da doživi pun procvat tek sa pojavom 8K panela
@nemanja123 živ si?
SD jeste bolji na boljim panelima veće rezolucije, kao što sam ja i rekao i uputio na rtings.com koji to potvrđuje.
Niko nije rekao da će od SD-a napraviti 4k/FHD/HD kvalitet.
Igrom slučaja sam imao baš 2 komada i to od istog proizvođača (LG oba IPS) i slika SD kanala je bila vidno lošija na UHD rezoluciji. Zanimljivo mu je da je eto još neko primjetio istu stvar... [emoji6]I sta sa tim?
Evo ja cu napisati da to nije istina, imam FHD i UHD dva TV jedan pored drugog.
Jel imas ti isto pa da proveris?
lepo ti je nemanja objasnio:
Vidno lošija kažeš?[emoji23]Igrom slučaja sam imao baš 2 komada i to od istog proizvođača (LG oba IPS) i slika SD kanala je bila vidno lošija na UHD rezoluciji. Zanimljivo mu je da je eto još neko primjetio istu stvar... [emoji6]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari