Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav! Sestra ima želju za novim Tvom. Želela bi neki LG, jer već 6,7g ima neki LG sa kojim nije imala šrpblema. Ja sam joj predložio neke Panasonik modele jer su na popustu. Slobodno možete i vi preporučiti neke modele (samsung, sony, panasonic i lg), može i Mađarska, ne iz mađarske (KP). Smart TV da bude, cena recimo do 700E, veličina od 100 o 130cm.
Evo nekih mojih preporuka.

https://www.tehnomanija.rs/index.ph...submited=1&new=1&keywords=Panasonic televizor

Svi su na popustu pa sam stavio link sa svim Panasonic modelima.

od LGa:

https://www.tehnomanija.rs/televizori/lg-3d-led-lcd-televizor-50lb670v.html

https://www.tehnomanija.rs/televizori/lg-televizor-43uj670vaee.html

Prvi LG je odbacila jer ima manju rezoluciju i stariji je model.

Zahvaljujem i pozdravlajm!

Ljudi moji šta mislite o LG 49UJ750v hteo sam da uzmem pomenuti TV, naime oduvek imam LG tv i prezadovoljan sam uvek bio sa njima ali pročitao sam zadnjih 10 strana foruma i sada se premišljam.
Šta mi preporučujete u toj klasi, 49" smart TV i da nije skuplji od 750e neki Samsung ili pak neki drugi LG?

Poslednja izmena:
Ljudi moji šta mislite o LG 49UJ750v hteo sam da uzmem pomenuti TV, naime oduvek imam LG tv i prezadovoljan sam uvek bio sa njima ali pročitao sam zadnjih 10 strana foruma i sada se premišljam.
Šta mi preporučujete u toj klasi, 49" smart TV i da nije skuplji od 750e neki Samsung ili pak neki drugi LG?

Sony XE70, zaobidji LG.

@Bratislavr u tom nekom rangu XE70xx, MU6072 ili bilo koji MU u tom cenovnom rangu (MU6400 koji pravi razliku je skuplji), i opet zavisi gde kupujes KP ili nase radnje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima!

797 strana... gde poceti... XD

Koristim LG 42LN570 vec 4 godine kao monitor, ne gledam TV, smart sam ukljucio 3 puta, primarna svrha je gaming i multimedia, ne gledam TV, samo ono sto skinem.
Namerio sam da uzmem 55 4K, ali me vec boli glava od dumanja da li uzeti ovo ili ono, svako ima neko misljenje, ipak od svega najvise smara VA vs. IPS. U THM je akcija na SONY TV KD55XE7005BAEP, spustili ga na 100k. Nisam nesto odusevljen sa njim, gledao sam ga danas, smart kao sto rekoh ne koristim, ali ovaj Linux koji Sony ima, mnogo jadno izgleda.

Opcija 2: Samsung, MU6-nesto, gledam 50ku ima VA, gledam 55icu koji ja hocu on IPS... Posle predjem na KP,
55MU6102 4K, smart 740e
55MU6202 4K, zakrivljen, smart 870e
55MU6452 4K, smart 900e
55MU6502 4K, zakrivljen, smart 970e)
...zakrivljeni imaju VA, flat IPS ili koju vec varijaciju naziva...

Odoh da citam sta ste sve pisali, a ako neko ima ideju - HVALA unapred!

Sony 55XE8005 (jedan nivo jača serija od 7005) nema taj njihov Linux već Android pa možda da pogledaš njega. Ali mnogi se žale na Android na Sony modelima (i skupljima) i kažu da zbog toga taj Linux na najjeftinijem modelu i nije loša stvar, mada jeste jednostavan i ograničen. A i sam si rekao da Smart slabo koristiš. I ja imam sličnu dilemu oko ta dva modela. Samo što 55XE8005 ima IPS a 55XE7005 ima VA, a mislim da bi mi VA više odgovarao, dok 8005 ima drugih prednosti (najprije Triluminos displej, bluetooth, voice searchl), tako da ni ja još nisam načisto. A i malo me brine taj Android na njemu. Zasad sam više za 7005.

Ja pricah sa Dukom ali odeeeee... Mene jedna stvar muci. Znam da hocu smart tv, hocu You tube, hocu screen share da radi sa telefona, hocu da gledam tv ( sbb digitalnu kablovsku sa nekim HD i FHD kanalima), hocu da gledam filmove i serije sa torenta i netflixa, popcorna i slicno u odlicnim rezolucijama. Hocu u perspektivi da uzmem konzolu neku za igranje za pocetak sa komoa. Televizor gledam mereno sa 2,5 m frontalno. Ako budem hteo da gledam sa bocne strane uzecu pokretni nosac za zid pa cu da stelujem sebi tv. Hocu za filmove i muziku da povezem tv sa 5.1 surround sistemom ligitech Z530 koji imam ( hocu dobar zvuk i da mogu da menjem lako - zvucnici tv-a ili 5.1 po potrebi). Budzet do 70.000 rsd. Dijagonale mislim da zavrsavaju 43' ili 49'. Trudicu se da uzmem sa nekom duzom garancijom ali ne bezim ni od kp. Sta me muci? Da li mi uoste treba uhd 4k televizor za moje potrebe ili da uzmem neki odlican FHD televizor. Da li to zavrsava posao i da li to postoji? I ako FHD zavrsava posao sto bih bacao novac koji za bacanje nemam. Koji bi to best buy FHD modeli bili? Uvek mi se svidjao LG i njihov Web os ali vidim da su dosta napljuvani. Ne znam da li je to tako jer nisam strucnjak. Ne patim od toga iz koje je tv godine, samo da je dobar. Napominjem da nikad nisam imao moderan TV ali da nisam noob kad je tehnika u pitanju, jednostavno ne pratim tehnologiju i razvoj televizora. Sta savetujete?

Sent from my D5803 using Tapatalk

Ja bih se nadovezao na Karudijanovo pitanje, moram ovde pitati jer na temi mojoj koji tv do 70.000 nemam odgovore a skoro sam pitao za model Sony KDL-49WE660B dakle ispod 70K je, FULL HD, VA panel, nema DVB-T2 tjuner.

Meni deluje pristojno.
Sad ga samo treba uhvatiti na nekoj akciji. Pa eto ako neko ima komentar za ovaj model.

Dobili smo 49WE665 (isti kao 660 samo ima T2), cena 70k, 2god garancije... Moja preporuka Sony 55XE7077 za 86800 din i 5god garancije... ali kome je full hd dovoljan onda WE665 i vozi, ali ne znam dal radi screen share jer ipak ima ogranicen sistem. Eventualno Samsung MU6122 ako moze da se nadje u 49inc varijanti ali on je tu oko 90k...

Ne znam koliko vam se zuri ali ce pred SP u fudbalu verovatno biti nekih akcija za televizore u domacim radnjama.

Hvala Marko, ali pazi ovaj we660 je juce bio na akciji za 63000 u odnosu na taj 4k velika je to razlika u ceni...opet meni je tu dobra stvar jedino 5g garancije ali valja malo i reskirati u zivotu :)
Jesam te dobro razumeo ti imas ovaj WE660 jesi zadovoljan?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Dobili smo 49WE665 (isti kao 660 samo ima T2), cena 70k, 2god garancije... Moja preporuka Sony 55XE7077 za 86800 din i 5god garancije... ali kome je full hd dovoljan onda WE665 i vozi, ali ne znam dal radi screen share jer ipak ima ogranicen sistem. Eventualno Samsung MU6122 ako moze da se nadje u 49inc varijanti ali on je tu oko 90k...

Pozdrav Marko!

Posto nisam redovan pratilac teme... Gde je cena za Sony 55XE7077 86800? Ja sam ga nasao u THM za 99000...

Hvala unapred!

65 inča Toshiba Ultra HD SMART TV UHD TV 65U6763DG cijena 2000KM ili 1000€ valja li ovo išta?

Ultra HD

Udahnite događaje na ekranu pomoću televizora Toshiba 4K UHD. Dok vam donosi uzbudljivu realističnu jasnoću slike, ekran 4K UHD televizora prikazuje četiri puta više detalja nego modeli sa punim HD.

Toshiba Smart Portal

Potpuno novi svet zabave vas čeka na velikom ekranu Toshiba televizora i udaljen je samo jedan klik. Izaberite iz širokog asortimana Toshiba aplikacija za muziku, video zapise, televizor i društvene medije. Sa aplikacijama NetflixⓇ i YouTube™, pronaćićete mnoštvo 4K sadržaja. I, sa aplikacijom Opera TV, možete da otkrijete još raznovrsniju zabavu.

WLAN

WLAN transformiše vaše TV iskustvo, omogućavajući vam trenutno povezivanje sa spoljašnjim svetom. Isprobajte još više muzike i zabave ili proverite i ažurirajte vaš status na društvenim medijima.

Prikaz

Veličina ekrana (cm & inch)65" / 165cm

RezolucijaUHD (3840 x 2160)

Tip panelaD-LED

Glavne funkcije

Smart TVDA

Tip procesoraDva jezgra

Total Picture Quality1000

Video

Širok spektar bojaNE

HDRNE

MEMCDA

UHD UpscalerDA

Režimi slikeDinamički, igre, sportovi, bioskop, prirodni, korisnički

Tjuner / prenos

Tip tjuneraHD DVB-T2/C/S2

Dualni tjunerNE

UHD preko satelitske vezeDA

HEVC (H.265) DecoderDA

Elektronski programski vodič (EPG)DA

Automatsko pretraživanjeDA

Kapacitet memorisanja programa (analognih)200

Kapacitet memorisanja programa (digitalni S/S2)10000

Kapacitet memorisanja programa (digitalni T/T2/C)800

Veze

Ulaz za antenuDA

HDMI™4x HDMI™ 2.0

USB1x USB3.0 + 2x USB2.0

Scart1

VGA (PC in - D-Sub15)DA

CI+DA

Komponentni (YPbPr) ulazDA

Kompozitni video/audio ulazPreko zadnjeg YPbPr

Digitalni audio izlazOptički

EthernetDA

Izlaz za slušaliceDA

Zvuk

Audio izlazna snaga (RMS)2x12W

Dolby Audio™DolbyⓇ Digital Plus (DD+)

DTS™ DecoderDTS™ HD + DTS™ TruSurround

Interni SubwooferDA

Tip zvučnikaKutija zvučnika

Ekvilajzer5-pojasni

Ger (D) + Nicam StereoDA

Režimi zvukaMuzika, film, govor, klasika, flat, korisnik

Funkcije Smart televizora

Toshiba Smart PortalDA

HBB TVDA

Veb pregledačDA

NetflixⓇDA

NetflixⓇ 4KDA

YouTube™DA

YouTube™ 4KDA

Ugrađeni WiFiDA

BluetoothⓇDA

FollowMe TVDA

AVSDA

Preslikavanje ekrana (Miracast)DA

Aplikacija pametnog vodičaDA

Aplikacija pametnog daljinskog upravljačaDA

Opcije

Multimedijalni plejerDA

USB snimanje (PVR Ready)DA

USB Podržani fajloviVideo:.mpg, .mpeg, .dat, .vob, .mkv, .mp4, .mov, .flv, .3gp, .avi; Audio: .mp3, .wma, .wav; Picture: .jpg, .jpeg, .bmp, .png

USB kloniranje liste kanalaDA

HDMI™ ARCPreko HDMI™3

HDMI™ CECDA

MHL preko HDMI® (Mobile HD Link)NE

TeletekstDA

Blokada za decuDA

NTSC reprodukcijaDA

Osnovni hotelski režimDA

Meni JeziciEngleski, Nemački, Francuski, Danski, Finski, Norveški, Švedski, Hrvatski, Češki, Holandski, Grčki, Bugarski, Mađarski, Talijanski, Poljski, Portugalski, Rumunski, Ruski, Slovački, Slovenski, Španski, Turski, Litvanski, Latvijski, Estonski, Ukrajinski, Srpski, Arapski, Persijski, Hebrejski, Albanski, Galski, Makedonski, Crnogorski, Flamanski, Kazahstanski, Tajlandski, Beloruski

Napajanje / energija

Potrošnja energije u režimu pripravnosti0,5W

Radni napon / frekvencija220-240VAC 50Hz

Luminansa %72%

Olovo (mg)0

Živa (mg)0

Mechanical

Dimenzije sa ambalažom1620 X 190 X 1006

Dimenzije bez ambalaže255 x 1459 x 869

Dimenzije bez stalka72 x 1459 x 841

Gross Weight37,5

Net Weight30,5

VESA (zidni nosač) WxH400 x 400

Eventualno Samsung MU6122
Kod mene je taj Samsung u euro iste cijene kao Sony 55XE7005. Ovaj Sony je bolji?

A kakvi su prošlogodišnji Samsung KU modeli iz 64xx serije, konkretno 55KU6402 koji je 220 € skuplji od ova dva? Da li je bolji on ili Sony 55XE7005?
Taj Samsung ima neki ADS panel, jel to njihov IPS?

Mislim da je tapatalk nesto malo pobrkao kod linkovanja xD

0f6504f76d73e03524778680c813e44e.jpg

Veruj mi i ja sam se vodio tom logikom i mislio da je ok sto gledam sa neka 3m udaljenosti, ali realno meni je to ipak preblizu pogotovo sto sa bocnih strana ako se bude gledalo sa bocnih fotelja to je na nekih 2m...tako da sam odustao od 49" ali sad vidim da sony je nesto tanak sa 43"-kama

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Za 2m udaljenosti optimalna dijagonala ti je 50”. Za 3m ideš na 65-70”.

Ima li neko ili je bar imao prilike da pogleda Samsung 55KU6402?
Nigdje ne mogu pronaći da li je IPS ili VA. Može li neko to pronaći negdje?
Izgleda da ove oznake modela nisu iste od regije do regije, na Rtings su napisali da ono što je u Brazilu KU6400 u USA je KU7000, a oni imaju test za taj KU7000 ali nemaju za KU6400, dok opet imaju za KU6300. Pa ne znam kakve testove da tražim, za koji model da tražim da to odgovara ovom što je kod nas KU6402.
Cijena je 1000 €.

Inače sam najbliži modelu Sony 55XE7005 koji je 770 €.

Koji je bolji od ova dva?

Pretpostavljam da je što se smarta tiče Tizen bolji od ovoga što ima Sony, ali me još više zanima kakav je panel na ovom Samsungu, Sony znam da je VA, i zanima me najviše generalno kvalitet slike na ovom Samsungu, posebno u odnosu na Sony. A onda i multimedijalne mogućnosti pošto bih najviše puštao filmove i serije preko USB-a, i kakav je upscaling nižih rezolucija na UHD.

Pomagajte, ljudi. Danima glavu lupam. Hocu da uzmem nesto od 40 inca do 40.000din.Prvo sam gledao one Vivaxe, Foxove, Voxove... ali se bojim toga. A gledam i Sharp, Grundig ali ispada da je to isto sto i ostali "kinezi".Tv bi koristio za iptv, android box, ponekad film sa flasha i za sony ps3. Ako imate neku ideju recite. Uzeo bi za kes, tako da i madjari dolaze u obzir.

Pozdrav svima. Treba mi mala pomoc oko izbora tv-a.

Pre svega, ono sto sigurno znam je da cu uzeti tv od 49 incha. A kretao sam od 32 :)
Sledeca stakva, tacnije dilema jeste da li da idem na 4k ili da ostanem na full hd. Uglavnom u 80 posto slucajeva na tom tvu cu gledati iptv tacnije STB kvalitet slike, a u 20 posto slucajeva cu bacati razne filmove, youtube, itd.. 1. Pa me zanima kakav je upscaling 4k tv-a na stb kvalitet? Manje vise ovaj tv uzimam za roditelje, da uzimam sebi ja znam tacno sta bih uzeo i cao:) Ali taj tv ce im stojati 10tak godina.. pa ne bih da uzmem nesto sto je vec i zastarelo.

Anyway, modeli koji me zanimaju ako je full hd onda je to LG lj624v A ako je 4k dvoumim se izmedju Sonyja 8005 serije ili lg-a uj701v serije. Uzivo mi nekako Lg ima lepsu sliku (prirodniju), malo bolje uglove gledanja. Sony ima neprirodniju sliku po meni, ali takodje vrlo dobru. Dubina crne boje uzivo u osvetljenim sobama na DYnamic podesavanjima ni ne moze da se vidi, tacnije i lg i sony su mi podjednaki tu bez obzira na Va i IPS. 2. Takodje sta je po vama bolja opcija Direct Led( sa efektom tunela- gde je nivo osvetljenja po coskovima malko manji, ili edge led- gde ja to nisam uspeo da vidim?)

3. Planiram da instaliram smrt iptv ili kodi da bi moji mogli i sportklub da gledaju.. pa me u tu zanima taj upscaling na 4k? Ukoliko uzmem 4k tv.

Takodje sam gledao i 7505 seriju lg-a sa local dimingom ali ja uzivo nisam video nikakvu razliku u odnosu na 701v pa se pitam jel to nek marketing ili sta.

4. U svakom slucaju sta je po vama bolji izbor, i zasto?

hvala veliko:)

Pozdrav Marko!

Posto nisam redovan pratilac teme... Gde je cena za Sony 55XE7077 86800? Ja sam ga nasao u THM za 99000...

Hvala unapred!

Moja greska u pisanju 49-ka je 86790 sto je najbolja cena na trzistu...

Inace nemam ja WE660 nego ga imam u radnji doduse 665 mada to su isti TV razlika u T2 tuneru...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno