Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tehnomarket na B. Brdu

Jedno pitanje: kako da na ovom mom c530 ukljucim game mode? Sad je na off i uopste ne mogu da dodjem do te opcije, ali je vidim u meniju...

Imam Samsung C530. Ja ne vidim to game mode, ima dinamicna,standardna,film, i jos neka?

Slika mi je kad povezem xbox360 uzasna, nekako boje su mi presvetle ne realne. A na IPTV-u je sve ok.

Nasao sam Sony 32BX400 za neverovatnih 47.000 u Metrou, bukvalno sam zgrabio zadnji primerak sa police. Za te pare mogu da se kupe samo HD Ready modeli u Metrou. Prvo sam se iznervirao jer sam dosao po Samsung 40C530, ali su sve cene bile daleko vise nego u novogodisnjem katalogu (umesto 62, taj tv je bio preko 70, obe cene sa PDV-om) a odnose na akciju koja traje do pocetka januara, katalog bio azuran. Tako da, pazite se metroa i njihovih akcija. Ovaj Sony je bio jedini po (sumnjivo) povoljnoj ceni, jer je svuda 55-56k. Za SVE ostale televizore, mogu da vam kazem da u katalogu LAZU, i da vam je povoljnije da kupujete na drugom mestu.

TV-om sam prilicno zadovoljan za te pare, sve u svemu, jedino ne mogu da podesim nikako da mi radi PC preko HDMI porta. Koristim HDMI-DVI kabl posto nemam HDMI vec samo DVI izlaze na kartici. Probao sam da preimenujem input u PC, sve ulaze, oba DVI izlaza, jedino radi preko VGA kabla tj PC inputa na televizoru, medjutim, tu je sada sledeci problem sto ja nemam VGA izlaz na kartici vec koristim DVI adapter na VGA kablu koji mi daje maksimalnu 1600x1200 rezoluciju (moguce da sam adapter nema dovoljno pinova) i ne mogu da izvucem nativnu FullHD, sto mi je onda prilicno beskorisno kao zamena za monitor. Strasno me nervira, jer sam ga uzeo upravo zbog 4 HDMI porta, a sada nemam sta da prikljucim na njih (PS3 se pokvario, PC ne prepoznaje), dok sam ranije imao previse HDMI uredjaja a samo 2 porta na TV-u. Da covek poludi nacisto.

Slikom sam zadovoljan naravno za te pare, ima bolju crnu nego prethodni LG, zamerke imam na nevidjeno sporo paljenje televizora, blago naglasenu roze boju, i naprosto je uzasan kao PC monitor. Nije problem samo u tome sto ne prepoznaje DVI-HDMI, vec se vrlo cudno ponasa i preko preporucenog PC inputa, dok se podize sistem, stalno nesto kalibrise piksele i pomera levo-desno.

Tjuner nisam isprobao jer koristim digitalni kablovski tjuner preko HDMI porta, pa tu ne mogu nista pametno da kazem, TV kanali su poslednja stvar zbog cega sam ga uzeo, no imam utisak da je, ukupno gledajuci, slika nekako "bezivotna" i da mu je los algoritam za smanjenje suma. To naravno iskljucujem u bilo kom drugom slucaju ali za domace TV kanale je neophodno da bi eliminisalo kockice i anomalije.

Imam samsung 32c530, i kad gledam avi film, prekine se na jedno polovini i posto sam gledao do sada tri filma, na prva dva sam uspeo da krenem ispocetka i da premotam taj deo na kome se prekinuo film, medjutim juce nisam uspeo na tom jednom filmu posto kad god premotam on stane na isto mesto! Ne znam sta moze tu da bude problem??? Molim odgovor...

tarmi

ne moras da premotavas film, samo ukljuci poslednju reprodukciju, pa mozes cak
da istekas usb i ponovo vratis, pa pustis i kliknes plavo D i vrati te gde si stao,

meni se desavalo mi prekine film, i kad poslednja reprodukcija vrati na isto on opet prekine, pa sam morao da ga premotam bukvalno na 3x , da preskoci to mesto i onda
nastavim da gledam

Nemojte biti naivni i uzimati te uredjaje sa akcija i samo online narucivanje, tako se oni resavaju uredjaja koji su pitaj boga koliko stajali upaljeni po salonima, sto nikako ne moze biti nova roba. Da je neka normalna zemlja bili bi obavezni da ti dokazu na licu mesta da TV nije radio i da je ganc nov.

tarmi

ne moras da premotavas film, samo ukljuci poslednju reprodukciju, pa mozes cak
da istekas usb i ponovo vratis, pa pustis i kliknes plavo D i vrati te gde si stao,

meni se desavalo mi prekine film, i kad poslednja reprodukcija vrati na isto on opet prekine, pa sam morao da ga premotam bukvalno na 3x , da preskoci to mesto i onda
nastavim da gledam

tako sam i ja uspeo da premotam prva dva filma ali juce nisam mogao nikako da premotam to mesto na kome se film prekinuo! Tako da sam kraj filma gledao na kompu.... Ne znam sto se to desava i u cemu je problem???

tarmi

da li je sve ok na tom delu kad ga gledas na kompu, da nije do lose odradjene
kompresije,
iskreno meni se to desilo samo na 3-4, filma-serije do sad, ja sam veliki filmofil
pa su ta 3-4 kom. zanemarljiva
i na jednom samo nisam mogao da premotam, ali mi je na tom delu kad sam pustio
na kompu malo secnulo, pa sam predpostavio da je lose odradjen rip

Pozdrav svima,
zamolio bih Gizmora da mi da mišljenje i savet o kupovini lcd-a, 32", u rangu do 45000 ,plafon 50000.
Ja sam našao Sony televizor LCD KDL-32EX302AEP u tom rangu.kakvo je tvoje mišljenje o ovom modelu?

Pozdrav svima,
zamolio bih Gizmora da mi da mišljenje i savet o kupovini lcd-a, 32", u rangu do 45000 ,plafon 50000.
Ja sam našao Sony televizor LCD KDL-32EX302AEP u tom rangu.kakvo je tvoje mišljenje o ovom modelu?

Koji je izbor bolji između:
LG LCD 32LD320
Samsung LCD LE-32C450
LG LCD 32LD350
Sony LCD KDL-32EX302AEP

LG LCD 32LD350 je fullHD i nema digitalni tjuner , dok ostala 3 imaju digitalni tjuner ali su HD Ready (tako piše u specifikacijama)
Pomoć, trebam se odlučiti do subote ,)

Koji je izbor bolji između:
LG LCD 32LD320
Samsung LCD LE-32C450
LG LCD 32LD350
Sony LCD KDL-32EX302AEP

LG LCD 32LD350 je fullHD i nema digitalni tjuner , dok ostala 3 imaju digitalni tjuner ali su HD Ready (tako piše u specifikacijama)
Pomoć, trebam se odlučiti do subote ,)

LG 32LD350 ima digitalni tjuner, ali pitanje koliko ces ga upotrebljavati. Konkretno, mozes ga koristiti ako si na Ikom-u (probano i radi 100%), na SBB-u nadje kanale ali ih ne otvara. Za ostale provajdere, ne bih znao.

Da li bi neko mogao da mi da odgovor,
imam 40"C650 i Samsungov panel pa me zanima da li kalibracija koju je dao Rene vazi za taj panel, negde sam procitao da moze da se uradi neka vrsta backup-a kada su upitanju frekfencije kanala preko fles memorije (ako sam dobro razumeo?) i da li se to isto odnosi i na kalibraciju, mislim na back up.

Imam samsung 32c530, i kad gledam avi film, prekine se na jedno polovini i posto sam gledao do sada tri filma, na prva dva sam uspeo da krenem ispocetka i da premotam taj deo na kome se prekinuo film, medjutim juce nisam uspeo na tom jednom filmu posto kad god premotam on stane na isto mesto! Ne znam sta moze tu da bude problem??? Molim odgovor...

Kad pustis film, on ga pusti ispocetka, i onda pritisnes plavo dugme na daljinskom da te vrati tamo dokle si ranije stigao.
Inace ja sam odgledao do sada jedno 5-6 filmova, svi su HD, i do sada nijedan mi nije blokirao.

Kad pustis film, on ga pusti ispocetka, i onda pritisnes plavo dugme na daljinskom da te vrati tamo dokle si ranije stigao.
Inace ja sam odgledao do sada jedno 5-6 filmova, svi su HD, i do sada nijedan mi nije blokirao.

Nije problem u tome sa plavim dugmetom itd, nego sto se on prekine sam od sebe. I taj poslednji je stao na 1h i 40 min i nikako nisam mogao da pustim preko toga ostatak filma... videcu kad budem gledao sledeci film...

Posedujem externi (usb) hard od 2TB, na njemu imam gomilu sadrzaja. Kad hocu da gledam na tv-u (Samsung 32c530), cupam kabal iz kompa i stavljam ga u tv. Pa me interesuje postoji li nesto sto jedan usb kabal deli na dve strane? Da jedan gurnem u tv a drugi u komp, i da rade istovremeno?

Hoćeš reći da DVB-T/DVB-C kod nema , odnosno neće imati neku upotrebnu vrednost?
DVB-C se koristi za gledanje digitalnog programa na kablovskoj, ako je koristiš koristiće.
Što se tiče zemaljskog digitalnog programa Srbija se odlučila za MPEG-4 i DVB-T2 standard tako da TVB-T ne koristi.
To ne znači da ćemo baciti sve televizore i kupovati nove.:)
Postoji mala korisna stvarčica tzv. set top box koja će rešiti taj problem. Negde sam čuo da će redovne platiše TV pretplate moći da ih kupe za nekih 20e, ne znam koliko je to tačno.

Pa u sustini drzava ce da subvencionise njihovu kupovinu odredjenom sumom dok ce ostatak korisnik da mora da plati sam sto znaci da ce drzava opet da nas osisa za nesto sto nije moralo da bude i drugo, kao da gledam, ti set top box-ovi koje drzava subvencionise ce da budu najgoreg kvaliteta (kao uostalom i sve ostalo sto nudi drzava).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno