Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I opet se svodi na pricu -> gde je 800e tu je i q6 za 1k, gde je q6 tu je i neki oled, gde je oled tu je i minimum 55"... sto mi uopste nije bilo u planu, a meni treba prelazna opcija za par godina koja ce da mi zavrsi posao i zameni ovaj koji je na reklamaciji (i za koji jos cekam potvrdu za delimican refund/vaucer)... :)
Stavio sam okvirno 800e, medjutim tek od 900e krece neka "best buy" prica i pocinje HDR sa Sonijem (koji ocigledno ima los OS). I tu je Q6 neka zlatna sredina. A ako bih da uzimam takav model (OLED/QLED) onda mi ne pada da uzimam ispod 55" - pri cemu rekao sam moram i raspored u dnevnoj da menjam..
Vise mi odgovara ovako neku prolaznu opciju da uzmem i kasnije nesto sa cime znam da cu biti miran barem 5 godina i koji ujedno mogu i za desk kao 4k gaming monitor da koristim...

Tako da je svaka prica suvisna.

Samo ti uzmi 49" Q6 i tu svejedno moras staviti tacku jer ne mozes strpati 55" a nema manjih OLED-a a i puno ti prelaze trenutni budzet od 800 eura. Ne znam kakva ti je finansijska situacija tamo ali mislim da neces propasti radi 150-200 eura vise a dobri OLED-i su ipak puno skuplji od 800 eura. Uglavnom razmisli malo i odluci, previse se ovo oteglo i moze se otezati jos 10 dana ali svejedno ces na kraju morati sam donijeti odluku.

Pozdrav drugari :)

Treba mi savet koji TV da kupim u ovim nasim domacim radnjama, budzet mi je 25.000 din. Gledam da dijagonala bude 32'', ne mora da bude smart i bitno mi je da za taj novac sto bolje i kvalitetnije prodjem po pitanju kvaliteta TV-a, panela, slike, odziva itd. posto pored gledanja kanala, planiram kasnije i da koristim PS4 na tom TV-u. Znam da nema neki izbor za taj novac i zato trazim savet.

Ja sam za sad izdvojio "Toshiba 32L1763DG" model, racunam ima "Full HD" pa je mozda on najbolji izbor za taj novac? Vidim ima i "Samsung UE32M4002AK", "LG 32LJ510U" "LG 32LJ500U ", "PHILIPS 32PHT4132/12" itd. ali oni su "HD Ready", pa racunam da je Toshiba bolji izbor? Cisto da pitam kakav je "JVC 32VF52K" ? Bilo kakva pomoc je dobrodosla, hvala!

Pozdrav.
Da ne otvaram novu temu, treba mi neki tv sto jeftiniji 32 ili 40", najbitniji je kvalitet slike na kopernikus kablovskoj tv, soba je nekih 25 m2... Ne mora biti smart, tv-u bi namena bila gledanje tv programa i to je to. Budzet do 26.000 za neki 32" ili do 35.000 za 40", + -10% gore dole sa cenom, nije problem.
Imao sam u planu ove modele:
https://www.winwin.rs/tv-audio-vide...dg-1920x1080-full-hd-hdmi-usb-t2-8628736.html
https://www.comtradeshop.com/lg-32l...rice_click&utm_campaign=Eponuda.com&code=39e4
https://www.winwin.rs/tv-audio-vide...ld-1366x768-hd-ready-hdmi-usb-t2-8628837.html
https://www.winwin.rs/tv-audio-vide...1080-full-hd-hdmi-usb-t2-android-8620583.html
https://www.comtradeshop.com/toshiba-40l3663dg-smart-tv-40-quot-full-hd-dvb-t2.html - nesto se zagledah u ovaj zadnji mada nemam iskustva s toshibom

Poslednja izmena:
@milanns1111
32" nemoj ni da razmatras uzmi veci nisu toliko skupi... Ja imam 39" prikacen na Kopernikus kablovsku slika je super SD SK i arene izgledaju veoma dobro, uglavnom svi su kanali veoma dobro jedino na nekim manje popularnim kanalima je slabiji kvalitet. Moj tv je smart Hisense. Imas model taj isti koji nije smart 39" 32 000 ili 43" 35 000 u pitanju su modeli H39A5100 i H43A5100 3 god garancije... ako ti se ne svidja brend onda sacekaj jos neki predlog,,,

edit:
vidim kolega amd nasao vec, odlicna cena za taj tv....

U tom cenovnom rangu ti je Hisense bestbuy... Toshibu sklapaju turci isto kao i Vox...

Poslednja izmena:
Ne bih tu marku, vise sam za Lg, Toshiba, pa cak i Vox... Nekad sam radio u jednoj zvucnoj firmi iz linka iznad, prodavao sam sve te kung fu televizore, 60% radnog vremena sam se macovao sa reklamacijama istih.... Jedino Lg nije dolazio skoro nikad na reklamaciju. Vec 2 godine ne pratim situaciju pa rekoh da se posavetujem ovde... Ma sad i zvucne marke sklapaju turci, samsung poljaci...
Tv je za curu koja nije uopste zahtevna ali da bar uzmemo nesto polupristojno za taj novac... Svojima sam uzeo fox, oni zadovoljni ja naravno nisam- jos se nije pokvario, radi vec 2 godine non stop...

Poslednja izmena:
pa upravo su VOX FOX kungfu televizori :D Hisense je poznata firma... Al dobro svako ima svoje misljenje, sacekaj onda da se javi jos neko. Uglavnom LG veci od 32" za te pare nema, a nema smisla uzimati nesto manje od 40".

Moguce drug, ako ja nisam cuo za hisense ne znaci da nije poznata... Jesu fox, vox kung fu, slazem se ali Lg nije, recimo i ona toshiba mi je privukla paznju, sa njima nemam iskustva... Philips je recimo sad cist kinez i smece, bar ovi jeftiniji. Zato vas i konsultujem, vec 2 godine ne pratim situaciju na trzistu tv-a... Curi nije bitno da li je 32 ili 40".

Poslednja izmena:
Cini mi se da sam od tog Lg-ja i ja stavio link, merkao sam ga.. ili U serije... Ako resim 32" uzecu taj lg. Ipak ste me zagolicali sa ovim hisense od 39", ali Lg mi je pouzdaniji.

Poslednja izmena:
Moguce drug, ako ja nisam cuo za hisense ne znaci da nije poznata... Jesu fox, vox kung fu, slazem se ali Lg nije, recimo i ona toshiba mi je privukla paznju, sa njima nemam iskustva... Philips je recimo sad cist kinez i smece, bar ovi jeftiniji. Zato vas i konsultujem, vec 2 godine ne pratim situaciju na trzistu tv-a... Curi nije bitno da li je 32 ili 40".
Hisense je firma koja pravi Tesle. To sto ti nisi cuo za nju a radio si sa tehnikom je samo tvoj minus. Odlicna je firma i ogroman je proizvodjac. Ja bih pre uzeo njih nego Toshibu koja se raspada po savovima.

Tapatalk

Za Teslu i Skyworth znam, i za x drugih proizvodjaca koji su do juce pravili priveske a sad televizore. Recimo daljinski od vox-a je radio i na fox i na skyworth, veciina modela raznih proizvodjaca je imala samo drugaciji natpis, sve je bilo isto, panel, softver....Hisense nije uvozila firma u kojoj sam radio do 2017... Iskreno nisam cuo, sad znam, uzecu 39" u razmatranje...

Poslednja izmena:
Kod nas je nepoznat, nije ih bilo pre SP. Inace su poznata firma, znao sam za njih od ranije jos i samo sam cekao da dodju kod nas.
Vidi jel ti se mozda neki Grundig uklapa u cenu, imaju korektne televizore.

Tapatalk from Poco loco

Kung Fu je kineski proizvodjac za koga niko nije cuo, koji pravi kopije poznatih brendova. Hisense, TCL i Skyworth su giganti za koje se slabo znalo van Kine pre par godina ali danas su to medju 10 najvecih proizvodjaca televizora u svetu. Hisense je drzavna firma i ove godine su bili glavni sponzor svetskog prvenstva u Rusiji, ujedno su znacajno pojacali globalno prisustvo. Hisense proizvodi Sharp televizore koji se prodaju u SAD.

Ti verovatno nisi cuo ni za Vizio, sto i ne cudi. U pitanju je top 3 proizvodjac televizora u SAD, americka firma.

Ovo sto pravi turski Vestel je losije od gore pomenutih kineskih brendova.

Pozdrav,
Koji od ova tri televizora je najbolji za gledanje kablovskog tv programa:
https://www.televizori.ba/toshiba-televizor-32w3753dg-dled-32-81cm-hd-ready-smart-crni
https://www.televizori.ba/tcl-televizor-32ds520-led-32-82cm-hd-smart-bazni-crni
https://www.televizori.ba/lg-televizor-32lj500v-led-32-81cm-full-hd-crni
Tcl i Toshiba imaju 5 godina garanciju, da li to uzeti kao glavni kriterijum
Tcl je nov brend na BiH trzistu, ne znam kakva je situacija sa servisnom podrskom. [emoji848]
Hvala unaprijed na pomoci.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Treba mi preporuka za tv uhd 50" do 65k.

Gledao sam LG 50UK6300ULB i Hisense H50A6500, ne vidim neku bitnu razliku sem 5g garancije koja je na strani lg-a. Može li mi reci neko neki bitne razlike izmedju ova dva tv-a?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kung Fu je kineski proizvodjac za koga niko nije cuo, koji pravi kopije poznatih brendova. Hisense, TCL i Skyworth su giganti za koje se slabo znalo van Kine pre par godina ali danas su to medju 10 najvecih proizvodjaca televizora u svetu. Hisense je drzavna firma i ove godine su bili glavni sponzor svetskog prvenstva u Rusiji, ujedno su znacajno pojacali globalno prisustvo. Hisense proizvodi Sharp televizore koji se prodaju u SAD.

Ti verovatno nisi cuo ni za Vizio, sto i ne cudi. U pitanju je top 3 proizvodjac televizora u SAD, americka firma.

Ovo sto pravi turski Vestel je losije od gore pomenutih kineskih brendova.

Mene zanima koja su ostala 7 proizvodjača? I koja su nakon tih 10 sledeca 10? To sto kina stoji iza nekog proizvoda i koja ga je progurala na razna trzista ne znaci da je bolji od konkurencije, a toliko je veliki da jos ne zna da ispegla svoj software. I za huawei su svi culi pa opet vecina krstenih kineza u klasi ga siju u svakom smislu ali nisu rasprostranjeni (citaj nemaju ugovore sa raznim mobilnim operaterima koji bi te telefone progurali).

Ko razmislja o hisense neka procita ovu temu, nije daleko

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?428379-Hisense-nedoumice

Ne kazem da ne vredi za taj novac ali mislim da ukoliko je ista cena konkurencija tipa lg, samsung... nudi vise i gde ce pored panela raditi i ostalo kako treba. Ako su jeftiniji od konkurencije u klasi onda ih uzeti u razmatranje.

Poslednja izmena:
Pisao sam ja u toj temi, i bas poredio hisense sa LG...

Hisense je konkurent ostalim proizvodjacima, a ne LG i samsungu, sa njima ne moze da se poredi.
Nikakve logike nema da se kupi hisense pored LG.

Tip panela, a to čini veliku razliku.
LG je IPS panel, Hisense je VA panel. Pisano je više puta u ovoj temi o glavnim razlikama između ta dva tipa.
Ok to kapiram, nego koliko sam video na displayspecification.com i ovaj 50" UK6300 ima VA panel. Što je verovatno dobro. Mada ne sećam se da LG ima VA panele. Ispravi me ako grešim.

Potrebna mi je pomoc u vezi 32" TV-a... Trebaju mi 2 komada, do 20k da budu... Jedan se kaci na IPTV i gleda ga deda (koji ne vidi bas najbolje i sigurno ce mu biti bolje od CRT starog 20godina) a drugi ide na analognu antenu koji ce moji roditelji da gledaju na vikendici umesto CRT-a. Gledao sam razne Fox, Vox, Tesla varijante i cenim da su svi isti sto se tice (ne)kvaliteta slike... Tako da me najvise zanima onaj koji je najpouzdaniji, da ne mora da se cimam da reklamiram tv posle 3meseca i sl.

Ovo sam nasao:

TESLA 32T319BH
TESLA 32T319SH
TESLA 32K307BH
TESLA 32S307WH
TESLA 32S317BH

FOX 32DLE172 LED
FOX 32DLE182 T2
FOX 32DLE262

VOX LED 32DSA311G
VOX 32DSA662Y
VOX 32DSA662B
VOX 32DSA303B
VOX 32DIS471B
VOX 32DIS289B
VOX 32DIG470B

VIVAX 32S60T2 12V LED
VIVAX 32LE78T2G

Neka preporuka?

Ok to kapiram, nego koliko sam video na displayspecification.com i ovaj 50" UK6300 ima VA panel. Što je verovatno dobro. Mada ne sećam se da LG ima VA panele. Ispravi me ako grešim.

uk630v je koliko me secanje sluzi VA panel. Imaju ga ljudi ovde na forumu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno