Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apropo predjasnje price...Neki info o ovom tv HISENSE HE32M2165HTS?

HISENSE 43 H43A5100 ma po meni dobru cenu (30.400,00). Da li ima nešto bolje za te pare ?

Koji model LG a kod Mađara ?

Treba matorcima da uzmem neki 32 fullhd ali nije lako naci ovih dana tu dijagonalu u fullhd a da nije vox, tesla i sl. tome...i da nema smart, lan i sl. tome sto njima ne treba a poskupljuje TV...

Ima u tehnomaniji LG Televizor 32LK6100PLB, 32" za 36k...ne znam da li vredi te pare, valja li to? AKo bi neko bio ljubazan da ostavi neki komentar ili savet preporuku bio bih vam zahvalan.

Poslednja izmena:
Verujem da je to ok i da tu nema neke bitne razlike, jer je generalno to danas zaboravljena dimenzija.

Mi imamo 3 Samsunga 5 serija 32" FHD iz 2017. godine, sluze svrsi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imas i Grundig 32 VLE 5730 za 24,500 dinara. Takodje, garancija je 3 godine.

Taj model LG-a je noviji, verovatno je i slika lepsa, uz to ima WebOS, ali je i prilicno skuplji, pa sad sta ti vise odgovara :)

Poslednja izmena:
Hajde jos jedno pitanje ovde... Vidim da na par stranih foruma (i jedan poznatiji nemacki) hvale Hisense U7A modele (50"/55") kao najbolje opcije do 600e - na osnovu cega? Da li je ista fora sa njima kao sa TCL-om gde su dobri paneli i dobar "budget brand" ili je jednostavno zato sto su ok jeftine alternative poznatijim brendovima?

Drugim rečima pitaš da li je realno da danas dobar televizor košta 800-1000e, ili se samo plaća dodatnih 200e-400e ime proizvođača?

Moj odgovor bi bio: Da, danas ti treba do 1000e, za dobar TV veće dijagonale.

Hvala

Poslednja izmena:
Yojinbo, Hisense U7A ima širi spektar boja. dobra cena od €600, u Srbiji je osetno veća

U vezi pitanja koje sam postavio pre par stranica... Uzet lg 32" full hd iz v serije. Treba nam sad jos jedan veci tv, 39,40,43", nema potrebe da bude smart, samo je bitan kvalitet slike. Sta je najbolje od budzet varijanti za oko 35000 najvise. Nesto ovako:
https://www.bcgroup-online.com/televizori/grundig-43-vle-5723-bn-led-full-hd-47358
https://www.bcgroup-online.com/televizori/hisense-h39a5100-led-full-hd-digital-48604 preporuka ovde sa foruma

Ili nesto trece...

H43A5100
mada ako kupujes za kes
43LJ500
43LH510
43LJ515

Izadje skoro isto kao taj hisense, jedino ako kupujes na rate, kredu i sl...onda hisense.

U vezi pitanja koje sam postavio pre par stranica... Uzet lg 32" full hd iz v serije. Treba nam sad jos jedan veci tv, 39,40,43", nema potrebe da bude smart, samo je bitan kvalitet slike. Sta je najbolje od budzet varijanti za oko 35000 najvise. Nesto ovako:
https://www.bcgroup-online.com/televizori/grundig-43-vle-5723-bn-led-full-hd-47358
https://www.bcgroup-online.com/televizori/hisense-h39a5100-led-full-hd-digital-48604 preporuka ovde sa foruma

Ili nesto trece...

Kad vec uzimas u obzir 43" onda nemoj ni razmatrati 39", imas ovaj Hisense 43" 1000 din jeftiniji od Grundiga https://www.bcgroup-online.com/televizori/hisense-h43a5100-led-full-hd-digital-48603 pa sta ti se vise svidja , ili ako uzimas na KP onda ove LG sto je kolega predlozio...

Kp otpada jer ovaj ide na cekove, znaci mora u radnji. Posto je to bolje od fox-a, vox-a, favorita, stele, adlera i ostalih videcu izmedju grundiga i ovog hisense. Nije dijagonala bitna uopste, da li je 39" ili 43" , za taj novac mi je najbitniji kvalitet slike. Moze i 40" samo da daje solidnu sliku i pristojno pegla sd kablovse kanale. Hvala na savetima. Kako si ti Dejane zadovoljan svojim tv-om, bese hisense?

Poslednja izmena:
Pa u tom cenovnom ranngu 39"-43" imas samo Hisense, Grunding, i Fox, VOX od ovih losijih marki... Tako da bolje uzmi veci TV, isti je kvliteta 39" ili 43" samo dijagonala i cena su im razlicite...
Da imam taj 39" samo sto je smart. Koristim Kopernikus kablovsku, SD kanali su veoma dobri tako da s tim nema problema. Jedino sto su na default setovnnjima boje nekako bledunjave, bar se meni ne svidja vise volim zivlje boje. ALi to i nije problem imas par profila za sliku, samo nastelujes kontrast, svetlinu i ostale sitince kako ti odgovara i to je to... Za sad nema nikakve zamerke na rad televizora.

Poslednja izmena:
Ja jos uvek ne mogu da se odlucim, ali izbor mi pao izmedju Samsunga UE32M5002AKXXH i LG 32LJ500V modela, to su modeli valjda slicne klase pa ne znam na koji da se odlucim? Po ovom testu https://opinioteca.com/tvs/analisis/lg/lj500v, vidim da LG LJ500V serija ima dosta slabo LED osvetljenje
Brillo máx. en escena SDR real: 124 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 2%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 10%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 25%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 50%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 100%: 126 cd/m2

Ne znam koliko bi mi to smetalo i koliko je to lose. Je l' zna neko nesto o ovom Samsungovom UE32M5002AKXXH modelu? Nigde ne mogu da nadjem neki test/review i da vidim koliko mu je pozadinsko osvetljenje, input lag itd. Kakav je u poredjenju sa LG 32LJ500V?

Vivax je najveci krs od televizora

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

+1

Ne znam ko uopšte uvozi u SRB to smeće. Tesla i Fox su majke za taj krš. Letos sam u jednom kafiću gledao utakmicu SP na tom Vivaxu i slika je toliko štucala da smo se okrenuli ka nekom starom Samsungu da ogledamo do kraja. Mi smo otvoreno tržište jedino za otpad.

Ja jos uvek ne mogu da se odlucim, ali izbor mi pao izmedju Samsunga UE32M5002AKXXH i LG 32LJ500V modela, to su modeli valjda slicne klase pa ne znam na koji da se odlucim? Po ovom testu https://opinioteca.com/tvs/analisis/lg/lj500v, vidim da LG LJ500V serija ima dosta slabo LED osvetljenje
Brillo máx. en escena SDR real: 124 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 2%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 10%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 25%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 50%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 100%: 126 cd/m2

Ne znam koliko bi mi to smetalo i koliko je to lose. Je l' zna neko nesto o ovom Samsungovom UE32M5002AKXXH modelu? Nigde ne mogu da nadjem neki test/review i da vidim koliko mu je pozadinsko osvetljenje, input lag itd. Kakav je u poredjenju sa LG 32LJ500V?
Ja sam uzeo oba. Isti dan. LG ima VA panel dok Samsung IPS. Da biram ponovo uzeo bih 2 LG-a

Sent from...

Skinuh sinoc par 4k HDR klipa da "istestiram" par TV-a u Saturnu danas ali se setih - ima li preporuku neko za neki mracniji klip/snimak cisto da vidim prikaz crne boje i kada nije tako sareno?

+edit

nadjoh sonijev swordsmith 4k demo

Poslednja izmena:
Skinuh sinoc par 4k HDR klipa da "istestiram" par TV-a u Saturnu danas ali se setih - ima li preporuku neko za neki mracniji klip/snimak cisto da vidim prikaz crne boje i kada nije tako sareno?

+edit

nadjoh sonijev swordsmith 4k demo

Nikada ni u jednoj trgovini neces moci vidjeti kakav je prikaz crne boje na nekom televizoru jer je u trgovinama toliko jako ambijentalno osvjetljenje da ce ti i na najlosijem IPS panelu crna biti solidna. Tek kada ga doneses kuci u normalno osvjetljenu prostoriju mozes vidjeti kakva je crna boja a najbolje se naravno vidi u mraku.

Moze mala pomoc oko odabira TV-a.
Budzet je 150000 dinara, uzeo bi LG ili SONY jer sad daju 5 godina garancije.
Dijagonala pozeljno 65 inca, minimum 60.
Sad se dvoumim izmedju KD-65XD7505BAEP i 65UK6750PLD.
Koji preporucujete izmedju ova 2 ili mozda neki treci?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno