Šta je novo?

Koji netbook da kupim?

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Treba mi za internet, gledanje filmova i da mogu neku stariju igru da opicim povremeno kada negde otputujem.

Oko ~30.000 dinara je u opticaju.

Ne razumem se uopste u netbook-ove samo su mi rekli da uzimam obavezno 6 cell bateriju. 🙂

Gledao sam ove:

http://www.winwin.rs/-asus-eeepc-1005px-blk034s-101-crni-win7starter.66.html?productId=29277

http://www.winwin.rs/-point-of-view-7010-mobii-102-led-crni.66.html?productId=30329

http://www.winwin.rs/-samsung-n145-jp01-101.66.html?productId=32240

P.S. Sta znaci ovo MREZA: NEMA !?? Neki imaju modem a neki ne, to ne razumem.

Voleo bih da bude tih.

Poslednja izmena:
Zasenile me ostale karakteristike ...
Kolika je realna autonomija?
Na zvanicnom sajtu pominju 6.5h 🙂
Recimo da je upola ... da li je onda vredno razmisljati o ovom modelu ukoliko se zanemari pregrevanje.

Pre će biti da je oko 4 sata (mada to zavisi od baterije). Nije to toliko loše ali je slabije od Atoma ai opet Atom je slabiji po performansama. Što se tiče zagrevanja, možda su malo bolje odradili taj model, znam da su neki modeli sa tim procesorom bili katastrofa. Nikako ne može da se zanemari zagrevanje, svakom čoveku to smeta.

Ako mene pitaš taj model em je nešto skuplji od ostalih, em je stara tehnologija. Jeste da živimo u Srbiji gde sve stiže sa zakašnjenjem ali stvarno ne vidim smisao u davanju 300+ evra na nešto što je prevaziđeno i što već ima mnogo boljeg naslednika, koji je valjda ubrzo doći i kod nas.

Za te pare (~32k) mogu da se uzmu modeli sa najnovijim dvojezgarnim Atomom. Jeste da imaju manji ekran, hard disk i samo giga memorije ali ipak mislim da su bolja kupovina od AMD Neo modela.

Ajde G@W baci neki komentar i na ovo sto sam stavljao za Lenovo S205 ako ti nije tesko. Prilicno sam zagrejan za taj netbook jer mu je cena mnogo niza od konkurencije a fenomenalan je. Mozes ovde ili u http://forum.benchmark.rs/showthread.php?257124-Lenovo-Ideapad-S205-AMD-Fusion-netbook da odgovoris.

http://www.computeruniverse.net/products/90410620.asp sa 320gb hardom

Verujem da od internacionalne garancije nema nista za ovaj model, ali ako bas crkne poslacu ga opet nazad u Nemacku na repair, nije mi bas toliki problem.

Jos uvek se lomim izmedju tableta i netbooka, laptop sam nekako eliminisao kao opciju jer je glomazan a ne treba mi toliki ekran dok sam u kuci

Kupi tablet. 🙂 Čudi me ovliko interesovanje za netbookovima koji su pomalo već prevaziđen koncept. Ako je fizička tastatura baš neophodna, pre bih išao na mali laptop, recimo 13.3", to je već "normalna" mašina koja je praktično upotrebljiva za skoro sve svakodnevne poslove i više od toga, a ako se nakači na monitor/tv može se koristiti kao zamena za desktop i imaš lepo sve na jednom mestu. 🙂

To je već individualna stvar, ali pre sam za koncept jeftin telefon + tablet + laptop 13.3" + monitor/tv + konzola (ko se igra, jel). U principu, telefon je potrošna roba, nosi se po džepovima, ispušta se tu i tamo, lako može da dobije noge i tome slično, te mi je sumanuto ulagati 300-400-500e u spravu tog tipa, nego ono, nešto u rangu Magic-a, da ima sve što treba i čak više od toga (za nuždu). Za neke složenije multimedijalne i aplikativne taskove u pokretu, tu je tablet ili 13.3" lapić koji se kod kuće mogu nakačiti na monitor i uz wireless periferije pružiti udobnost desktopa. 🙂

Kupi tablet. 🙂 Čudi me ovliko interesovanje za netbookovima koji su pomalo već prevaziđen koncept. Ako je fizička tastatura baš neophodna, pre bih išao na mali laptop, recimo 13.3", to je već "normalna" mašina koja je praktično upotrebljiva za skoro sve svakodnevne poslove i više od toga, a ako se nakači na monitor/tv može se koristiti kao zamena za desktop i imaš lepo sve na jednom mestu. 🙂

To je već individualna stvar, ali pre sam za koncept jeftin telefon + tablet + laptop 13.3" + monitor/tv + konzola (ko se igra, jel). U principu, telefon je potrošna roba, nosi se po džepovima, ispušta se tu i tamo, lako može da dobije noge i tome slično, te mi je sumanuto ulagati 300-400-500e u spravu tog tipa, nego ono, nešto u rangu Magic-a, da ima sve što treba i čak više od toga (za nuždu). Za neke složenije multimedijalne i aplikativne taskove u pokretu, tu je tablet ili 13.3" lapić koji se kod kuće mogu nakačiti na monitor i uz wireless periferije pružiti udobnost desktopa. 🙂

Ti se bas trudis da nadjes smisao danasnjim tabletima 🙂
Za pokret poneses 2 stvari neki laptop 13.3 i tablet. Zasto ne bi poneo neki 12" netbook koji moze oboje 😛

Da ne budem pogresno shvacen, tablet ce doci na svoje, definitivno ima buducnost, ali trenutno kakav je, ne zavrsava svima posao. Nije samo tastatura u pitanju, ni prilicno velika cena...

Poslednja izmena:
Videćemo kad dođe Honeycomb kako će to izgledati u praksi. 🙂 Ne mislim da nosim i tablet i laptop istovremeno, nego po potrebi, mislim da mi nabrojani uređaji pokrivaju sve potrebe, a to mi je u suštini jedino bitno. Netbook procesori (koji god) su kilavi i ne mogu da se porede sa i3 ili i5 procesorima koji se ugrađuju u 13.3" lapiće. U suštini može i bez tableta, ali mi se čini kao udobnije rešenje u mnogim situacijama od laptopa ili netbooka. Cena opet nije strašna ako se uporedi sa cenama smart telefona sa kojima ih ima smisla porediti jer se ugrađuju slične ili iste kompoenente tj. baziraju se na istoj tehnologiji. Šta je tablet nego smartphone sa velikim ekranom, malo jačim hardverom i opciono bez funkcije telefoniranja. Danas su se mnoge aktovnosti preselile na smartphonove i tu uskaču tableti, čisto zbog bolje ergonomije, a samim tim skup i moćan telefon gubi pomalo smisao.

Poslednja izmena:

Ajde jos malo vise da objasnim sta mi konkretno treba. Mozda me nisi razumeo, telefon vec imam, Galaxy S.

Posto sam poceo da radim za Benchmark treba mi nesto za posao sto je prenosno i sposobno da pusta 1080p materijal preko hdmi-a. Na njemu bih takodje kucao vesti i testove ponekad iz kreveta, a ponekad kada sam u pokretu. Smisao za vecim ekranom od 11.6" ne vidim. Prvo sto ce mi zauzimati prostor, a ovaj netbook bi drzao cak i na stolu pored moje tastature gde za 15.6" ili 13.3" nema mesta, a takodje i nije toliko prenosiv. Druga stvar, za jacim laptopom sa i5 zaista nemam potrebu jer imam jak desktop gajbi na kome bih vrsio svo igranje. Takodje imam i ps3, tako da igranje na laptopu gubi svaki smisao.

E sad, ovaj netbook Lenovo S205 ima sve sto mi je potrebno: 11.6" sa 1366x768 rezolucijom, AMD fusion platformu koja ce bez ikakve muke gurati 1080p materijal, prilicno udobnu tastaturu na kojoj moze brzo da se kuca, manji je od klasicnih laptopova tako da je mnogo prenosiviji. Na to ako dodamo cenu od 300e po kojoj cu ga nabaviti zaista nema konkurenciju.

Kada bih uzeo tablet, morao bih da uzmem nesto krsteno sto pusta 1080p bez problema, a to bi bilo ili xoom ili galaxy tab 10.1 kada se pojavi. U oba slucaja na njih bih mogao da stavim samo par 1080p filmova, plus za ozbiljnije kucanje nemaju hardversku tastaturu. Da su ekstra prenosivi, prenosivi su, ali po ceni od 550-600e su duplo skuplji od ovog planiranog netbooka i prilicno su losiji za neko ozbiljnije kucanje.

Videćemo kad dođe Honeycomb kako će to izgledati u praksi. 🙂 Ne mislim da nosim i tablet i laptop istovremeno, nego po potrebi, mislim da mi nabrojani uređaji pokrivaju sve potrebe, a to mi je u suštini jedino bitno. Netbook procesori (koji god) su kilavi i ne mogu da se porede sa i3 ili i5 procesorima koji se ugrađuju u 13.3" lapiće. U suštini može i bez tableta, ali mi se čini kao udobnije rešenje u mnogim situacijama od laptopa ili netbooka. Cena opet nije strašna ako se uporedi sa cenama smart telefona sa kojima ih ima smisla porediti jer se ugrađuju slične ili iste kompoenente tj. baziraju se na istoj tehnologiji. Šta je tablet nego smartphone sa velikim ekranom, malo jačim hardverom i opciono bez funkcije telefoniranja. Danas su se mnoge aktovnosti preselile na smartphonove i tu uskaču tableti, čisto zbog bolje ergonomije, a samim tim skup i moćan telefon gubi pomalo smisao.

Odosmo u offtopic ali delimicno se slazem. Narocito sa ovim da je tablet smartphone sa velikim ekranom, sto mislim da mora da se promeni. Jer kao takav nema realne sanse. Pa i desktop je laptop sa velikim ekranom pa izumire. Ako biram izmedju smartphone i danasnjih tableta onda mi je lako, smartphone zavrsava sve (skoro) sto ovi mogu, a uvek mi je u dzepu. Tablet mora da se odlepi vise od smartphonea. Meni je za pocetak potreban USB i citac SD kartica. Znam da ce se sad driver odnekle pojaviti i vikati: "Torenti!", ali nema to veze sa tim. Hocu da kad sam na letovanju npr, mogu da prebacim fotografije sa fotoaparata i oslobodim karticu. Hocu te iste fotografije da mogu da snimim nekim prijateljima (koje smo tamo upoznali) iz druge sobe na flash. Da uzmem neke njihove fotografije.
A sto se surfa tice, telefon ce posluziti, ako mora. Jeste manji ekran i neudobnije je, ali vec ga imam u dzepu, ne moram da nosim isto to samo sa velikim ekranom. Ako vec nesto nosim dodatno, zelim da je dosta upotrebljivije.

Ajde jos malo vise da objasnim sta mi konkretno treba. Mozda me nisi razumeo, telefon vec imam, Galaxy S.

Posto sam poceo da radim za Benchmark treba mi nesto za posao sto je prenosno i sposobno da pusta 1080p materijal preko hdmi-a. Na njemu bih takodje kucao vesti i testove ponekad iz kreveta, a ponekad kada sam u pokretu. Smisao za vecim ekranom od 11.6" ne vidim. Prvo sto ce mi zauzimati prostor, a ovaj netbook bi drzao cak i na stolu pored moje tastature gde za 15.6" ili 13.3" nema mesta, a takodje i nije toliko prenosiv. Druga stvar, za jacim laptopom sa i5 zaista nemam potrebu jer imam jak desktop gajbi na kome bih vrsio svo igranje. Takodje imam i ps3, tako da igranje na laptopu gubi svaki smisao.

E sad, ovaj netbook Lenovo S205 ima sve sto mi je potrebno: 11.6" sa 1366x768 rezolucijom, AMD fusion platformu koja ce bez ikakve muke gurati 1080p materijal, prilicno udobnu tastaturu na kojoj moze brzo da se kuca, manji je od klasicnih laptopova tako da je mnogo prenosiviji. Na to ako dodamo cenu od 300e po kojoj cu ga nabaviti zaista nema konkurenciju.

Kada bih uzeo tablet, morao bih da uzmem nesto krsteno sto pusta 1080p bez problema, a to bi bilo ili xoom ili galaxy tab 10.1 kada se pojavi. U oba slucaja na njih bih mogao da stavim samo par 1080p filmova, plus za ozbiljnije kucanje nemaju hardversku tastaturu. Da su ekstra prenosivi, prenosivi su, ali po ceni od 550-600e su duplo skuplji od ovog planiranog netbooka i prilicno su losiji za neko ozbiljnije kucanje.

Ok, to je onda druga stvar, ali ne znam koliko ćeš se usrećiti sa tom dijagonalom jer ti ipak treba za relativno ozbiljan rad koji će pri tom trajati vremenski. Netbook shvatam više kao spravu da se napiše mejl na brzinu, pokrene PPT sa njega i tome slično, a ne za neki duži radi. Pogledaj npr. jedno od iskustava i temu generalno: http://forum.benchmark.rs/showthrea...trebljivosti&p=1437561&viewfull=1#post1437561

Da sam na tvom mestu ne bih išao ispod 13.3". To ti je moja preporuka, ali je odluka tvoja. 🙂

Odosmo u offtopic ali delimicno se slazem. Narocito sa ovim da je tablet smartphone sa velikim ekranom, sto mislim da mora da se promeni. Jer kao takav nema realne sanse. Pa i desktop je laptop sa velikim ekranom pa izumire. Ako biram izmedju smartphone i danasnjih tableta onda mi je lako, smartphone zavrsava sve (skoro) sto ovi mogu, a uvek mi je u dzepu. Tablet mora da se odlepi vise od smartphonea. Meni je za pocetak potreban USB i citac SD kartica. Znam da ce se sad driver odnekle pojaviti i vikati: "Torenti!", ali nema to veze sa tim. Hocu da kad sam na letovanju npr, mogu da prebacim fotografije sa fotoaparata i oslobodim karticu. Hocu te iste fotografije da mogu da snimim nekim prijateljima (koje smo tamo upoznali) iz druge sobe na flash. Da uzmem neke njihove fotografije.
A sto se surfa tice, telefon ce posluziti, ako mora. Jeste manji ekran i neudobnije je, ali vec ga imam u dzepu, ne moram da nosim isto to samo sa velikim ekranom. Ako vec nesto nosim dodatno, zelim da je dosta upotrebljivije.

U principu se slažem, ali to će ViewSonic ViewPad 10s (za ~300e) da radi bez problema. Meni treba tablet pre svega za gluvarenje po netu, kada sam u krevetu pre spavanja ili u toku dana dok odmaram u dnevnoj sobi ispred TVa, na javnom mestu (kafica & surf = milina), otputujem kod tašte na koji dan i treba mi samo udoban surf, skype, mejl... U svim ovim situacijama je laptop/netbook nezgrapan, a mobilni telefon hendikepiran zbog malog ekrana.

Poslednja izmena:
Ok, to je onda druga stvar, ali ne znam koliko ćeš se usrećiti sa tom dijagonalom jer ti ipak treba za relativno ozbiljan rad koji će pri tom trajati vremenski. Netbook shvatam više kao spravu da se napiše mejl na brzinu, pokrene PPT sa njega i tome slično, a ne za neki duži radi. Pogledaj npr. jedno od iskustava i temu generalno: http://forum.benchmark.rs/showthrea...trebljivosti&p=1437561&viewfull=1#post1437561

Da sam na tvom mestu ne bih išao ispod 13.3". To ti je moja preporuka, ali je odluka tvoja. 🙂

Sta znam, ne vidim razlog zasto bi 11.6" i 1366x768 rezolucija predstavljala problem za ozbiljniji rad. Da je u pitanju 10.1" i 1024x768 to bi vec bila druga stvar. Sta dobijam kupovinom 13.3" osim 1.7" vece dijagonale? Da li imam AMD fusion/Brazos/Zacate platformu u toj dijagonali i po kojoj ceni? Daj mi neku alternativu kada vec pominjes.

Sta znam, ne vidim razlog zasto bi 11.6" i 1366x768 rezolucija predstavljala problem za ozbiljniji rad. Da je u pitanju 10.1" i 1024x768 to bi vec bila druga stvar. Sta dobijam kupovinom 13.3" osim 1.7" vece dijagonale? Da li imam AMD fusion/Brazos/Zacate platformu u toj dijagonali i po kojoj ceni? Daj mi neku alternativu kada vec pominjes.

Bez puno dvoumljenja HP ProBook 4320s, ima raznih konfiguracija. Video sam nedavno jedan u Etronu za 50k, alu kućište, anti-glare ekran, i3 procesor, ...

Edit:
Ovako nešto, samo prekopati ponudu i videti u kojoj prodavnici ima najpovoljnije:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/hewlett-packard-laptop-4320s-xn864ea.html

Poslednja izmena:
E pa za 300e nema. 🙂 Jeste ovo skuplje, ali dobijaš "full mašinu" koji možeš da koristiš i kao desktop ako je zakačiš na monitor. A računao sam da cena nije problem pošto uzimaš za job... Opet ovaj HP možeš da uzmeš na rate + si sigurniji po pitanju garancije.

No, kao što rekoh u mom prvom postu u ovoj temi, to je samo moje mišljenje, odluka je tvoja. Lično netbook ne bih uzeo nikad jer su hardverski impotentni, a sa druge strane nisu ni zgodni za krevet/bus/kafić i tome slično, odnosno smatram da je tablet mnogo zgodniji za to, ali ipak i moje potrebe se razlikuju od tvojih.

Poslednja izmena:
Da kacim na monitor kuci necu imati potrebu jer kao sto rekoh imam dobar desktop i 40" HDTV koji koristim kao monitor.

AMD Fusion platforma je sve osim hardverski impotentna. Pogledaj na primer grafiku iz tog ProBook 4320S koja izvlaci 1497 poena u 3Dmark06 http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-HD.23065.0.html

i grafiku iz Lenovo S205 koja izvlaci 2068 poena u 3Dmark06

Sto se tice procesora 2701 prema 1010 u korist i3, ali opet razlika u ceni i licno neka ne preterana potreba za jacim procom dok 1080p radi bez greske. http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-380M-Notebook-Processor.37085.0.html vs http://www.notebookcheck.net/AMD-E-350-Notebook-Processor.40941.0.html

Nisam pametan, ajde jos neko da se ukljuci u diskusiju da cujem vise misljenja.

Ne znam zašto porediš grafiku kad si rekao da ti ne treba za igre, tj. da imaš konzolu? Meni je to potpuno sporedna stvar u laptopu tako da to nisam ni poredio. Koja je svrha te grafike u Lenovo netbook-u? Nije mi jasno. Gledao sam procesor pre svega, a ni ja ne radim baš simulacije klimatskih promena na lapiću, ali dobro dođe jači CPU sa rezervom snage, pa čak i za običan surf (jel neko pominjao 20 fleš banera po strani?).

Ako insistiraš na jakom desktopu, onda se i tu razlikujemo, pošto ja isti polako izbacujem iz upotrebe. Zašto bih koristio i laptop i desktop i stalno se zahebavao sa sinhronizacijom fajlova? Ovako lepo imam sve na jednom mestu, kad hoću nešto duže da radim nakačim laptop na monitor i wireless periferije. Za igranje tu je konzola. Nemam ništa protiv desktop računara, ali je prosto počeo da gubi svrhu, ostavljam ga mlađim naraštajima da sakrivaju kablove, budže ventilatore, klokuju grafike itd., ja sam ispunio bonus što se toga tiče u ovom životu. 😀

Poslednja izmena:
Cisto iz razloga jer si pomenuo da su netbookovi hardverski impotentni. Kao sto rekoh ne treba mi za igre.

Smatras da AMD Fusion nece lepo podneti banere na stranicama? Ako je tako banere cu blokirati. Ako je to sve pri cemu ce konkretno meni i3 biti koristan bolje da ustedim 200e.

Desktop mi zaista nista ne moze zameniti, ovo ce biti dodatni netbook koji ce mi cisto biti tu kao olaksavajuca okolnost, kuckanje iz kreveta, nosenje na posao. Sinhronizacija fajlova tesko da moze da mi bude prepreka.

Ako je neko bio u slicnoj dilemi neka javi netbook vs laptop 13.3" ili 15.6" dijagonale neka se javi. Uzmite i da ako mi zaista nije potrebno da potrosim vise za opciju koju necu iskoristiti, da ne treba da se uzima u obzir. Svejedno dajte jos preporuka, ja sam se uhvatio za ovaj Lenovo S205 koji i nema kod nas, i sa kojim bih imao problem sa garancijom.

Imao sam slicnu dilemu,s tim sto je meni trebala druga masina jer su mi klinci oteli desktop.Znaci,trebalo mi je nesto,ne za posao,nego za mlatimudiju,da pogledam film,surfujem i za sitne igrice.Zahtevi su mi bili 720p,hdmi,lagan i opusten surf.Uzeo sam laptop,15.4...sada nemam pojma zasto.Mislim,znam,uvek sam imao neki strah da nesto nekada necu moci da uradim sa netbookom a ustvari sa laptopom i ne radim nista.
Sad bih uzeo netbook,u ovom trenutku bih sacekao Brazos kod nas,cisto zbog garancije.Ako bih bas,bas sad morao da kupim netbook,uzeo bih Atom N550 I ION2 i cao zdravo.
Tablet nisam uzimao u razmatranje,mada ih i sad gledam...i pitam se hocu li ikada stati...desktop,laptop,netbook,tablet...tablet meni licno tu ispada iz igre,netbook 10,1 je meni dovoljno mali i dovoljno mobilan+volim tastaturu.

http://emmi.rs/netbook-računari-asus-eeepc-1015pn-whi017s-101.11.html?productId=15642
Dodao bih jos 1Gb memorije...i raspitao se,proverio,negde sam ovde procitao da se dosta greje.Na npr engadgetu to nisam procitao.
Pozz.

Ovaj model Asus 1015PN je meni bio zanimljiv pre Lenovo S205 modela, ali 11.6" mi je nekako bolja opcija. Kada bih sa sigurnoscu znao da ce neki 11.6" 1366x768 Brazos netbook sa normalnom cenom stici kod nas (a vec mi je dostupan da ga dovucem iz Nemacke u vidu Lenovo S205 modela) onda bih mozda i sacekao sa garancijom, a ovako cu da je prezalim (ne bas prezalim jer u najgorem slucaju i dalje imam garanciju u Nemackoj). Pitanje je i koja bi cena bila, jer to sigurno ne bi bilo 300e, najmanje 400.

BTW Pouzdanost laptopova po brendovima, a netbookovi su 20% kvarljivija roba od laptopova, tako da stavka garancije i lakoća reklamacije možda i nije stvar koju bi trebalo prežaliti kod ove vrste robe. 🙂

brendovi.png

Poslednja izmena:
@Gizmor,jel mozes dati neki link prema tom Lenovu,gde ima da se kupi u Nemackoj?

Ima na prosloj stranici link, ali sve varijante ovog modela:

http://www.computeruniverse.net/products/90411011.asp 1GB RAM, 250GB HDD = 279e

http://www.computeruniverse.net/products/90411198/lenovo-ideapad-s205-m632gge-freedos.asp?agent=746 3GB RAM, 250GB HDD = 289e

http://www.computeruniverse.net/products/90410620/lenovo-ideapad-s205-m632lge-freedos.asp?agent=288 2GB RAM, 320GB HDD = 299e

http://www.computeruniverse.net/products/90410606.asp original windows7, 4GB RAM, 500GB HDD = 399e

Imaju i ove varijante:

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-14Y/lenovo-ideapad-s205-m632gge.html 1GB RAM, 250GB HDD = 279e

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-14Z/lenovo-ideapad-s205-m632gge-3gb-ram.html 3GB RAM, 250GB HDD = 289e

http://www.cyberport.de/notebook/no...-s205-m632lge---subnotebook-einstiegshit.html 2GB RAM, 320GB HDD = 299e

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-14R/lenovo-ideapad-s205-m632lge-4-gb-ram.html 4GB RAM, 320GB HDD = 315e

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-150/lenovo-ideapad-s205-m632kge.html#ratings original windows 7, 2GB RAM , 320GB HDD = 369e

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-151/lenovo-ideapad-s205-m634dge---umts.html original windows 7, 3G UMTS, 2GB RAM, 320GB HDD = 469e

http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/1C31-151/lenovo-ideapad-s205-m634dge---umts.html original windows 7, 3G UMTS, 4GB RAM, 320GB HDD = 479e

Ako sam promasio neki evo stranice http://www.cyberport.de/?EVENT=item...hbutton.x=0&searchbutton.y=0&filterkategorie=

i sajt na kome se traze cene http://preisvergleich.getprice.de/jsp/partner/getprice2005/suche.jsp?name=lenovo+s205&category=

Danas sam obrnuo internet trazeci alternativu Lenovo S205 modelu i nisam mogao da mu je nadjem nikako, 11"6 netbook sa fenomenalnim performansama i jos boljom cenom. Jedina alternativa moze da mu bude HP DM1Z ali njemu ne mogu da nadjem cenu, niti da se prodaje u Nemackoj.

Poslednja izmena:
Vidi ovo: http://cgi.ebay.de/Lenovo-ThinkPad-..._Laptops_EH&hash=item4cf65f9289#ht_766wt_1139

Još četiri dana ali možda ne skoči cena preko 300 evra 🙂

Jedina alternativa moze da mu bude HP DM1Z ali njemu ne mogu da nadjem cenu, niti da se prodaje u Nemackoj.

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C24-541&APID=14

Lično netbook ne bih uzeo nikad jer su hardverski impotentni, a sa druge strane nisu ni zgodni za krevet/bus/kafić i tome slično, odnosno smatram da je tablet mnogo zgodniji za to, ali ipak i moje potrebe se razlikuju od tvojih.

Dugo, veoma dugo sam razmišljao o tabletu, čak bio skoro pred kupovinom ovog meseca i onda dobio iPad da se igram s njim nedelju dana. Suma sumarum: tablet je koristan samo za surf netom iz kreveta inače potpuno beskorisna naprava. Naravno nijedan hardverski sajt nema muda da napiše takav zaključak u opisu nekog tableta. Ipak je Apple izmislio post PC, čuveni iPad tablet i to je sada in...

Tako da posle toliko divljenja tabletima moj stav je da to ne bi kupio nikad.

Poslednja izmena:
@Gizmor,ovo je neverovatan netbook(po specifikaciji), po neverovatno dobroj ceni.Znas kad razmisljam da i ja pazarim ovo,imam brata u Austriji i verovatno moze da naruci.Mislim,300 eura,Brazos dual core,3Gb rama,HDMI...Jos me samo interesuje kakav mu je ekran,da ima bar pristojne uglove i to je to...bolje za tu cenu nema.Citao sam negde,pre neki dan da mu baterija nije jaca strana,moram jos i to da proverim.

@G@W,imamo identicno misljenje o tabletima,ti si se igrao sa iPad-om,ja sa Netcatom 🙁 i stvarno mu nisam video neku svrhu osim surfa,ne znam...knjige ne citam,u elektronskom obliku,film mi je nekako bezveze gledati,za muziku milion alternativa...nisam pametan,***.

Vidi ovo: http://cgi.ebay.de/Lenovo-ThinkPad-..._Laptops_EH&hash=item4cf65f9289#ht_766wt_1139

Još četiri dana ali možda ne skoči cena preko 300 evra 🙂

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C24-541&APID=14

Dugo, veoma dugo sam razmišljao o tabletu, čak bio skoro pred kupovinom ovog meseca i onda dobio iPad da se igram s njim nedelju dana. Suma sumarum: tablet je koristan samo za surf netom iz kreveta inače potpuno beskorisna naprava. Naravno nijedan hardverski sajt nema muda da napiše takav zaključak u opisu nekog tableta. Ipak je Apple izmislio post PC, čuveni iPad tablet i to je sada in...

Ne znam koliko si pratio ebay ali sve se svodi na poslednjih 10 sekundi pre zavrsetka aukcije 🙂 . Koliko sam puta bidovao (i izgubio) ne pamtim, za Samsung Galaxy s kad sam bio u Nemackoj. Na kraju bude nebulozna cena uvek, iako mislis da ces da zabodes nov telefon za 200e, poslednjih par sekundi te uveri u suprotno. Na kraju sam se iznervirao i kupio telefon u Vip-u na ugovor heh.

Konkretno, cena ovog netbooka na kraju nece biti ispod 400e to je sigurno 🙂

Hmmm ja kad sam poslednji put trazio nisam mogao da nadjem dm1z na sajtu, mora da su u medjuvremenu dodali. Ipak 400e vs 300e, ili konkretno u mom slucaju 315e jer cu uzeti 4GB varijantu sa 320GB hardom, ne treba mi vise. Najverovatnije cu u ponedeljak da porucim, pa ce za 2-3 biti u nemackoj, pa jos 2-3 dana da mi ovi moji posalju nekim kombijem za Srbiju.

Poslednja izmena:
Razliku u ceni pravi Windows, ništa drugo. Fazon je što samo Lenovo ima FreeDOS modele, svi ostali pakuju sa Windowsom. Da ima DM1z bez OSa verovatno bi on bio oko 300 evra.

Suma sumarum: tablet je koristan samo za surf netom iz kreveta inače potpuno beskorisna naprava. Naravno nijedan hardverski sajt nema muda da napiše takav zaključak u opisu nekog tableta. Ipak je Apple izmislio post PC, čuveni iPad tablet i to je sada in...

Mislim da si subjektivan, iz nekog razloga. 🙂 Meni tablet upravo i treba primarno za surf iz kreveta/kafića/prevoza, da čekiram mejl i eventualno Skype, da pre spavanja sa klincima pogledamo cratni, odlušamo neku pesmu ili YT klip, odigramo neku edukativnu igricu ili neku malo manje edukativnu tipa Angry Birds. Touchscreen je deci mnogo zanimljiviji od tastature. 🙂 Za (skoro) sve ovo može da se uporebi i netbook ali ima nepotrebnu tastaturu koja štrči, a nema touchsrceen koji je tako zgodan za sve ove primene, naručito deci.

I na kraju, interesuje me development (tablet) Android aplikacija. Kad provedeš mesece i godine na razvoju enterprise rešenja, smoriš se najgore i počneš da se pitaš "otkud mi uopšte ideja da sam želeo ovim da se bavim", povremeni izleti u nove tehnologije, makar iz hobija, znaju veoma da prijaju. Da se baziram samo na emulatoru mi je bezveze jer mi pre svega treba dobra ideja za aplikaciju, a do ideje ću doći na najbolji način koristeći tablet. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno