Šta je novo?

Koji netbook da kupim?

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Treba mi za internet, gledanje filmova i da mogu neku stariju igru da opicim povremeno kada negde otputujem.

Oko ~30.000 dinara je u opticaju.

Ne razumem se uopste u netbook-ove samo su mi rekli da uzimam obavezno 6 cell bateriju. 🙂

Gledao sam ove:

http://www.winwin.rs/-asus-eeepc-1005px-blk034s-101-crni-win7starter.66.html?productId=29277

http://www.winwin.rs/-point-of-view-7010-mobii-102-led-crni.66.html?productId=30329

http://www.winwin.rs/-samsung-n145-jp01-101.66.html?productId=32240

P.S. Sta znaci ovo MREZA: NEMA !?? Neki imaju modem a neki ne, to ne razumem.

Voleo bih da bude tih.

Poslednja izmena:
Ubaci home premium verziju i dodaj jos rama,tacnije zameni tu plocicu od 1 sa 2gb i sve ce raditi bez problema,prodisace masina.
Sto se asus stranice za podrsku tice oduvek su bili katastrofalni ili je spor protok ili joj se ne moze pristupiti(da li je zbog toga sto ima mnogo downloada?)
Veruj mi da je bela mnogo bolja cak je nekako seksi,ja se orobio sa crnom da ne znam gde cu vise sa otiscima prasinom i prljavstinom!

Ne znam jos sta da ti kazem druze osim da je mnogo lep. 😀 Prvi put se baterija potrosila bas brzo, 3-3,5 sata je trajala max ali sa ION, sad' sam prebacio na integrusu i napunio ga do kraja pa cemo da vidimo. Mislim da moram par puta da ga napunim od nule da bi baterija lepo radila. Win 7 Starter sljaka solidno na 1GB ali jos uvek nisam sasvim sredio sve i ocistio sistem tako da mislim da ce raditi jos bolje kada to uradim. U normalnom radu, znaci surfovanje, instaliranje... ne greje se nista preterano... film nisam gledao, sam sam pustio da vidim kako izgleda... tastatura je super! 🙂

Ima samo jedan slot za memoriju i nalazi ti se na donjem poklopcu,panel u obliku pravougaonika,ima samo jedan sraf koji je prekriven platicnom kapicom koja se lako skida,ispod nje imas sraf preko koga pristupas RAM modulu.
Sto se baterije tice kada se prvi put pokrene netbook,nije skroz napunjena,maksimalne performanse se ocekuju tek posle nekoliko ciklusa(poptuno praznjenje,pa punjenje 10 sati ili manje pise sve u uputsvu,poglavlje baterija)

Shit!!! Pa onda nema smisla da stavljam 2GB, sta cu da radim sa ovim jednim!? A uz to cu duplo platiti. E, bas steta.

Sto se poklopca tice, znam za njega ali ni momak u radnji (kada sam kupovao i kada je hteo da proveri broj slotova) nije uspeo da je skine a ni ja kod kuce. Odsrafi se srafcic ali vratance nece ni da mrdnu, plasim se da ne polomim nesto. Ali posto ima samo jedan slot onda nema smisla ni da otvaram.

Da li neko zna kako SA SIGURNOSCU da saznam da li mi je memorija DDR2 ili DDR3 ? Svuda pise DDR3 ali CPU-Z mi prijavljuje DDR2 a EVEREST ne moze ni da je ocita.

Aj' videcu al' stvarno nisam primetio, ima neki sugavi fabricki filmic sa zvukom koji se ukljucuje posle 5 minuta i izludjuje me! Pomislio sam da mozda ne moze da se iskljuci kao sto ne moze da se promeni wallpaper.

A da li se zna koji program ispravno ocitava SPD memorije na netbook racunarima i uopste podatke o memoriji? CPU-Z najnoviji i EVEREST ne prepoznaju.

Probao sam taj Oceanis i nije mi radio ali sam posle toga skinuo SP1 a i pisalo je da ako ne radi treba da se reinstalira a posebno posle nekih patch-eva pa cu i to da probam.

Kako memorija radi na toliko ? Nema sanse. Ona je deklarisana na toliko ali trebalo bi da se spusti na nivo FSB-a, zar ne?

Civil, kako taj dual core atom izlazi na kraj za zahtevnijim Fleš igricama? Molim te probaj npr. chrome.angrybirds.com HD verziju, da li laguje, da li ide 100% tečno?

Što se tiče Brazos platforme, od kolikog je značaja jača grafika za Fleš, ne video, nego baš animacije, igre, banere? Računam da to 100% pada na CPU i da grafika nije od nekog značaja, odnosno da je za tu primenu dual core Atom bolje rešenje jer je npr. N570 jači od C-50 (sa kojim je u istom cenovnom rangu, bar kod domaćih prodavaca).

@Gizmor
Šta si pazario na kraju?

Poslednja izmena:
Itekako igrivo, malo sam igrao na netbooku malo na desktopu, a ortak je igrao od chaptera 5 do kraja igre, nije hteo da se odlepi sa netbooka dok nije prešao igru 🙂

Pa znaš kako, po mom mišljenju može da menja desktop u 90% stvari. 1080p radi odlično, zahtevniji programi rade odlično, ja imam Photoshop i Dreamweaver na njemu i često zatičem sebe da radim iz kreveta, oba programa rade odlično. Browsing na njemu je užitak čak uz 20+ otvorenih tabova u chrome-u (mada ja imam 6gb rama). Evo ja sam upravo na njemu trenutno, sedim uspravno u krevetu naslonjen leđima na zid i kuckam na jednoj od boljih tastatura koje postoje na netbookovima, veoma je udobna. Dosta manje koristim desktop komp, pređem na njega kada se umorim od ležanja :d

Netbook jednostavno radi posao, ja sam se preporodio od kako sam ga uzeo. Jedino zahtevne igre nećeš moći da igraš na njemu, ostalo sve radi isto kao i na desktopu. Staviš Windows 7 Ultimate 64bit kao ja i voziš. Ako ne igraš igre i hoćeš da uštediš dosta prostora u sobi razmotri ga, veoma je moćna spravica. Ako su glasine tačne, treba da se pojavi kod nas uskoro, ali ne znam po kojoj ceni, priča se o nekih 320e ali videćemo kad se pojavi.

Gizmore, da li si imao prilike da probaš ovo, interesuje me neko poređenje iz prve ruke sa S205. Koliko se u realnom radu oseti razlika u procesoru i naravno ostalo (displej, tastatura, build quality, buka, zagrevanje).

Nisam nažalost, ovo mi je prvi ozbiljniji susret sa netbookovima. Pročačkao sam malo onaj 1015PEM što daju u Vipu na ugovor. Na displeju od 10.1" sa rezolucijom 1024x600 sve izgleda dosta zgurano, dok na 11.6" sa 1366x768 ne postoji taj osećaj, sve izgleda onako kako bi izgledalo na desktop monitoru, ako ne i bolje, pošto je ovo veća dosta velika rezolucija za tu dijagonalu, jednostavno je savršen odnos veličine ekrana i rezolucije.

Chiclet style tastatura > sve ostalo. Jednostavno nema konkurencije, tasteri su ergonomsko blago zaobljeni konkretno na S205, jako jako tihi i prostor između njih je širok kao na desktop tastaturi. Od onih spojenih tipki se ježim, ne znam kako neko može da kuca na tome a da povremeno ne stisne slučajno susedni taster, ovde to ne može da se dogodi. Takođe tastatura nimalo ne upada na sredini kao što je to slučaj kod nekih drugih netbookova, jednostavno treba isprobati i lično se uveriti koliko je dobra.

Ovo je prvi put u životu da imam neki Lenovo proizvod, a što se tiče kvaliteta izrade meni se čini jako pristojnim, plastika nigde ne škripi i nikad nisam čuo za svo vreme da negde pucketa kada se hladi.

Ne znam kako bih mogao da vam izmerim nivo buke jer je stvarno stvarno tih, bez preterivanja. Zaista mora da se nabije uvo da bi čuo kako se okreće ventilatorčić tokom normalnog korišćenja, a razlika dok je pod opterećenjem je minimalna. To je direktno vezano za to kako je Brazos E-350 jedan dosta hladan procesor pod normalnim opterećenjem. Pri maksimalnom opterećenju ume da se zagreje i to samo donji levi ćošak gde je procesor smešten.

Nešto više utisaka bi trebalo da iznesem u testu S205 modela koji možete da očekujete u petak na sajtu. Jeste da sam ja zadužen za multimedija deo i ne pišem laptop testove ali ovo će biti izuzetak pošto ga lično posedujem pre zvanične pojave kod nas.

Nazad
Vrh Dno