Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Sigurno će ti biti ok. Ja sam ranije koristio HDMI izlaz na grafičkoj i monitor sam kačio preko HDMI kabla a sad koristim isti taj kabl ali preko DVI adaptera i nema nikakve razlike... :)

ljudi pomagajte! vec 2 nedelje lupam glavu sta da uzimam od monitora! monitor bi prvenstveno sluzio za 3d modelovanje (maya, mudbox), a potom filmovi, net itd. igre ne bih igrao..mozda 1 u godinu dana. znam da bi mi ips panel bio najbolji ali trazim iskljucivo 24" jer mi 23 ne odgovara a te uslove jedino ispunjava dell 2412m koji mi probija budzet i koji kosta 240e. mislio sam da napravim kompromis sa 2440l koji ima va panel ali mi glossy panel deluje kao smetnja zbog refleksije svetla. da li postoji neki monitor koji sam prevideo? u obzir bi dosao i neki kvalitetan tn. hvala na bilo kakvoj pomoci.

mozda bas Dell P2412H ? ja sma greskom narucio bio par komada pre neki dan, prevideo drugaciju oznaku pa sma otkazao narudzbinu dok ne stignu IPS. nesto je jeftiniji.

ljudi pomagajte! vec 2 nedelje lupam glavu sta da uzimam od monitora! monitor bi prvenstveno sluzio za 3d modelovanje (maya, mudbox), a potom filmovi, net itd. igre ne bih igrao..mozda 1 u godinu dana. znam da bi mi ips panel bio najbolji ali trazim iskljucivo 24" jer mi 23 ne odgovara a te uslove jedino ispunjava dell 2412m koji mi probija budzet i koji kosta 240e. mislio sam da napravim kompromis sa 2440l koji ima va panel ali mi glossy panel deluje kao smetnja zbog refleksije svetla. da li postoji neki monitor koji sam prevideo? u obzir bi dosao i neki kvalitetan tn. hvala na bilo kakvoj pomoci.

Ovaj je 23 LG 3D D2343P-BN IPS LED ali ja razmisljam da ga uzmem,jeste da sam naklonjen za samsung i DELL ali ozbiljno razmisljam da uzmem ovaj monitor.Pa ako neko ima neko ovaj monitor neka prenese utiske.

Model D2343P-BN
Tip 3D LED IPS
Dijagonala ekrana 23"
Maksimalna rezolucija 1920x1080(FullHD)
Wide Da
Osvetljenje 250cd/m2 (2D), 100cd/m2 (3D)
Kontrast DC 5M:1
Vreme odziva 5ms (GTG), 14ms
Ugao vidljivosti 178/178 (2D (CR≥10))
Veličina tačke 0.265mm
Povezivanje VGA D-Sub, DVI-D, HDMI, Headphone Out
Boja Crna Ugrađeni zvučnici Ne
Ostalo 3D Effect Mode, Comfortable 3D Glasses (AG-F210), SUPER+ Resolution, Lifelike Color Expression, 2D to 3D Converting, Smooth Color Change, Dual Play, Certified Flicker Free, Wide Viewing Angle
Url proizvođača: http://www.lg.com/hk/it-product/monitor/LG-D2343P.jsp
Garancija 36 meseci -CENA 20.000-22.000

Mene brine 14ms odziv... To je bas puno...

Pa to me i brine... Znaci za igre manje vise neupotrebljiv. Mada ko zna kako je u praksi.

I ja sam resio da se ponovim i uzecu najverovatnije dell s2340l...ne znam zasto se plasite toliko tog odziva?!? Ranije kad su bili odzivi 20,30+ ms nikome nije smetalo i mogle su da se igraju igre sasvim normalno vi se plasite tih 14 i manje ms?!?!

I ja sam resio da se ponovim i uzecu najverovatnije dell s2340l...ne znam zasto se plasite toliko tog odziva?!? Ranije kad su bili odzivi 20,30+ ms nikome nije smetalo i mogle su da se igraju igre sasvim normalno vi se plasite tih 14 i manje ms?!?!

Ma neplasim se uopste odziva i smatram da ljudsko oko nemoze ni da primeti razliku,nego cisto da vidim da li ima nekog ko je kupio ovaj LG da mi prenese utiske.

Ma neplasim se uopste odziva i smatram da ljudsko oko nemoze ni da primeti razliku,nego cisto da vidim da li ima nekog ko je kupio ovaj LG da mi prenese utiske.

Ja imam monitor sa 5ms i u nekim igrama stvarno primetim kasnjnje. Jeste monitor mator sve to stoji, ali sada kad bi uzimao gledao bih na to malo ostrije.

Ljudi, aj ukratko, neki predlog za 24" (a može i 23"), ono, uvek postoji neki model najbolji odnos cena kvalitet... :) Ne pratim tokove trenutno a uzimam mašinu a ponuda je solidno velika, a moram da reagujem brzo..

Uslovi su da ima barem DVI, da NEMA zvučnike, i ostala ******, da bude upotrebljiv za sve, da ne bude kao fina slika a za igre neupotrebljiv i sl...

Ako može i kratko objašnjenje šta konkretno znači IPS tj kako se odražava na sliku? Imam ok pondu za ovo, ali me plaši taj veliki odziv. Od igara praktično ništa ne igram osim lol-a što ne znač da eventualno ne bih...

DELL 23" S2340L IPS LED monitor

Šta znam, 15ak tisuća, a može i preko, no ne previše. :)

Danas mi je stigao dell U2312HM.

Pozadinsko osvetljenje ubija u donjoj levoj četvrtini ekrana i to od pola ekrana pa na levo, tako da vrćem odmah sutra.

Rešio sam da novi bude veći, i dajte neki predlog šta da se uzme, da ako je moguće budem siguran za verodostojnost boja, ako ništa drugo. Do 20.000 pa i preko. Hvala unapred, brze reakcije poželjne. :)

Ne mora IPS ako nije izvodljivo u tom cenovnom rangu.

Ne treba mi za ništa specijalno tj za sve pomalo.

Znam da 18.000 nije cifra koja je velika pa da može da se očekuje profesionalni kvalitet, ali od ovakvog probijanja bi odlepio i na monitoru od 10.000. Da je uravnoteženo pa ajde, nego bukvalno samo donja leva četvrtina ekrana. Tačno od pola pa u levo. Ne mora da bude crna kao noć, ali ovo je stvaro previše.

Žao mi je što ti je zapao takav primerak, ovaj moj je odličan a znam još dvojicu koji imaju isti monitor i svi su prezadovoljni. Nisi imao sreće... :)

Žao mi je što ti je zapao takav primerak, ovaj moj je odličan a znam još dvojicu koji imaju isti monitor i svi su prezadovoljni. Nisi imao sreće... :)

Kada bi morao da navedeš tri stvari koje ti najviše smetaju kod njega, šta bi to bilo?

To što nije veći... :D

Stvarno ne mogu da navedem ni jednu stvar a ne tri, na mom primerku nema probijanja, boje su odlične a ghosting za sada nisam primetio. Naravno da ekran nije u rangu monitora od 350+ evra ali sve u svemu za te pare više nego odličan.
Jedina nazovi "zamerka" koju imam je to što kada pritisnem dugme za uključivanje monitora ne prihvati svaki put iz prve nego ponekad moram ponovo da ga pritisnem ali to je toliko nebitno da ga zaista ne računam... :)

Po mom mišljenju jedino što može ljudima da smeta kod ovog monitora je glossy ekran ali to je već individualna stvar, meni odgovara...

Mislim da ću ipak da uzmem nešto od 24".

Neka iskustva sa ovim?

DELL P2412H

Daj ljudi pomagajte, 100x sam zbunjeniji nego što sam bio. Vratio della, naručio 237l lg - isto probijanje u donjem levom uglu - sada sam totalno u fazonu da je IPS nerazvijena tehnologija i da jurim neki tn 24", malo napredniji za nekih 20k i to je to? Msm, samo hoću DA NE PROBIJA svetlo, da li je moguće naći nešto takvo ili sam ja maler sa ova dva primerka?

Pa ja poredim sa najjevtinijim 21,5 benqovima koje imam u igraonici, veruj mi da probijanja nema ni u najavi.

I iz nekih razloga, npr league of legends što je jedina igra koju igram, NEUPOREDIVO lepše izgleda na njima. Čačkam boje i brightness, contrast i sl, ali ne uspem nikako da podesim da približno bude pregledno, i lepih boja. Ne znam, možda ne radim nešto dobro, ali nije da ima milion opcija.

Jednostavno, mislim da je bolje uzeti kvalitetan TN nego entry level IPS.

Шта да купим, буџет до 20к (пожељно мање)? Ако има неки и од 22-23 инча али да је по вама има бољи однос цена квлитет и они долазе у обзир. Користио бих га за игре, филмове, интернет . Унапред хвала

Vrh Dno