Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Ovaj iz mog opisa, po meni je odlican za ove pare. Mozes ceo dan da gledas a da te ne zaboli glava, veliki je, ima sve ulaze i sto je najjbitnije vrlo je tanak i "elegantan".

Ja sam kupio u winwin-u pre par meseci... Imas u emmi-ju.

Šta mislite o LG 24EN43 modelu?! Ima li neko iskustva sa njim?! Neozbiljna kućna upotreba je u pitanju ;)

Jel moze preporuka za 16:10 24" monitor? Sada imam Samsung 16:10 223BW koji je sa color profilom izuzetno udoban za oci,pa ne bih uzimao nesto losije po tom pitanju samo zbog velicine. Sestra ima neki Philips LED 22" i ja ne mogu da izdrzim 15 minuta da me ne zabole oci. To cudo bljesti kao blesavo. Ako su svi LED monitori takvi onda bolje da ostanem na ovom.

Dell S2340L ako volis taj stil... Ako ne imas i neki ultra sharp Dell-ov za te pare ja mislim...
HP Pavilion 22xi, i mozda negde 23xi

Sva 3 navedena modela ce ti se lepo uklopiti sa tim Mac-ovima :D

Poslednja izmena:
postoje hdmi - dvi kablovi :) ja sam bio prinudjen na p2414 nisam se pokajao samo cju recji da sam uzeo 2 uz "nosac" i izashlo me manje nego da sam ih uzimao sa standovima. Mozhda nekome korisna informacija ako ima slichne ambicije

A gde si kupio taj monitor, kolko vidim na netu, nemaju ga u WinWin :( Sta mislite za ovaj model : BenQ - GL2450 prvenstveno bi mi sluzio kao drugi monitor za komp, za gledanje filmova I Tv'a.

Ima najgore boje i najgore uglove na svetu. cena govori najvishe o njemu :)

Da se nadovezem malo, kupio sam pre par meseci BenQ GL2450HM. U pitanju je LED TN panel, 24" sa DVI,VGA,HDMI ulazima i stereo zvucnicima 2x2w. Sto se tice kvaliteta slike poredio sam AH/IPS panele (mahom dell modele) sa ovim koji daju nesto lepsu sliku ali nemaju HDMI ulaz+zvucnike a meni je trebao takav model monitora da bi mi sluzio i kao TV posto imam D3 uredjaj koji se povezuje sa HDMI kablom na monitor. Zvuk za TV je skroman ali sasvim dovoljan za moje potrebe gledanja kablovske televizije. Odziv od 2ms je odlican za igre a ima i Senseye®3 predpodesenu kalibraciju boja/kontrasta mada sam ja stavio custom icc profil koji daje najlepsu sliku. Monitor ima 3g garanciju.

Link

Dell S2340L ako volis taj stil... Ako ne imas i neki ultra sharp Dell-ov za te pare ja mislim...
HP Pavilion 22xi, i mozda negde 23xi

Sva 3 navedena modela ce ti se lepo uklopiti sa tim Mac-ovima :D

n1tr0 svuda te ima :) Da ovi HP modeli su perfect match sa novom igrackom, koju inace jos nisam uzeo :( , samo hocu minimum 24", sada imam 22", doduse 1680x1050, pa mi se ne cini kao neki upgrade.

Iskreno da ti kazem razlika izmedju 22 (21.5) i 23 je jako mala, isto tako 23 i 24, ali 22 i 24 najbolje vidi uzivo. Na 22 ce full hd sigurno biti ostriji nego na 24 ako je matrica istog kvaliteta, ali upgrade na full hd ako kodiras ili sl. (tako sam te razumeo) je uvek dobro dosao. Znaci ako mozes uporedi uzivo razliku u velicini pa se odluci. Ima i neki asus ja mislim na slican fazon ali on ti je oko 190.

Ja sam uzeo tog della gore sto sam naveo ima jako dobar kvalitet slike po meni i uglive vidljivosti odlicne, ali mislim da bi hp izgledao lepse uz apple. :)

Poslednja izmena:
Da se nadovezem malo, kupio sam pre par meseci BenQ GL2450HM. U pitanju je LED TN panel, 24" sa DVI,VGA,HDMI ulazima i stereo zvucnicima 2x2w. Sto se tice kvaliteta slike poredio sam AH/IPS panele (mahom dell modele) sa ovim koji daju nesto lepsu sliku ali nemaju HDMI ulaz+zvucnike a meni je trebao takav model monitora da bi mi sluzio i kao TV posto imam D3 uredjaj koji se povezuje sa HDMI kablom na monitor. Zvuk za TV je skroman ali sasvim dovoljan za moje potrebe gledanja kablovske televizije. Odziv od 2ms je odlican za igre a ima i Senseye®3 predpodesenu kalibraciju boja/kontrasta mada sam ja stavio custom icc profil koji daje najlepsu sliku. Monitor ima 3g garanciju.

Link

Btw kako koristis Senseye3?

Imas modove slike : Standard, Movie, Game, Photo, sRGB, i Eco, na foto modu su najzasicenije boje ali ja koristim standard+icc profil skinut sa tft central sajta.

Monitor za modelovanje, tj. rad u solidworksu i slicnim programima. Budzet oko 20k manje vise... Ima li nesto za preporuku ? :)

Pozdrav

Šta mislite o ovom tv monitoru Samsung t24c300ew ? Potreban je za dečiju sobu gde bi služio 50-50% kao monitor i tv spojen na kablovsku i sa digitalnim kanalima.Kakav je kvalitet panela u današnjem svetlu ips i drugih vrsta panela?Cena po kojoj ga imam sa dve godine garancije oko 165€.

Pozdrav svima, dvoumim se izmešđu ovih monitora (ili bolje reći troumim :D), pa bi hteo da čujem mišljenje. Uglavnom bi se koristio za programiranje, internet, slabije za gledanje videa
http://www.winwin.rs/monitor-24-dell-u2412m-ips-led-1920x1200-dc-2m-1-dvi-dp-usb-pivot-1140723.html
http://www.winwin.rs/monitor-23-8-dell-p2414h-led-ah-ips-fullhd-dvi-d-dp-4xusb-ha-pivot-swivel-1179275.html
http://www.winwin.rs/monitor-23-8-dell-u2414h-ips-1920x1080-dc2m-1-8ms-g2g-hdmi-dp-usb-pivot-swivel-1185201.html

E sad, p2414 su maltene isti, osim što onaj jeftiniji ima ah-ips, a skuplji ips, kolika je razlika, pošto u ceni i nije mala? Na kom panelu je manje umaranje očiju, pošto provodim sate ispred računara?
Da li bi rad na 1900x1200 bio udobniji?
I još nešto, obzirom da imaju display port, da li bih posle mogao da uvežem još jedan monitor preko njega?
Hvala unapred.

Umaranje ociju ima veze najvise sa rezolucijom i osvetljenjem. Ako ti nabijes osvetljenje na tipa 80% a mrak ti u prostoriji naravno da ce ti se zamarati oci...

Nazad
Vrh Dno