Imam U2412M...
Plastika je OK kvaliteta, mada meni to baš i nije bilo bitno pri izboru. Fali mu HDMI, ali to već znaš, i slika je (valjda) zbog premaza protiv presijavanja takva da bela nije baš bela, nego je kao prljava (znaš sigurno na šta mislim, 99% mat monitora je takvo, u manjoj ili većoj meri). Nemam nikakvog probijanja pozadinskog osvetljenja. Nervira me što kad hoću da ga zarotiram, pomeri se uvek i stopa (gume kao da nema sa donje strane, kad je to u pitanju).
95% se koristi za programiranje. Radim od kuće, tako da je u upotrebi i danju i noću (mada mi je svetlo tad upaljeno u sobi), i uvek je prijatno raditi na njemu. Slika je oštra, a boje su, za mene, dovoljno dobro prikazane. Uglove gledanja iskreno nisam nešto testirao, ali mi deluju sasvim prihvatljivo.
E i da, pošto bi kačio više stvari na njega, meni nije baš najsrećnije rešen za brzu promenu ulaza. Za to ti je potrebno minimum 2 pritiska na dugme, u slučaju da neki ulaz dodeliš jednom od gornja dva tastera. Međutim, meni je na jednom izbor preseta za prikaz, a na drugom Brightness/Contrast, tako da bih za to morao da otvorim opcije (1), uđem u meni (2), odaberem "Input Source" u meniju (3), uđem u taj meni (4), odaberem ulaz (još 1-3 pritiska) i pritisnem Enter. Meni je nebitno, pošto mi je samo jedan ulaz u upotrebi, ali ako imaš 3, eto ti vratolomija🙂